-
Πάντως επειδή βαριέμαι να αναλύω και να γράφω για να καταλήξω σε κάτι πάαααρα πολύ απλό και κατανοητό, όποιος παντρεύεται ή χωρίζει με σκοπό την περιουσία του/της συντρόφου είναι απλά μ@λ@κας και γτπ3κ παλικάρι.. ντροπή και αίσχος.
-
Οι γυναίκες είναι σαν τους Τυφώνες.
Ερχονται υγροί και φουριόζοι
και φεύγουν παίρνοντας σπίτια και αυτοκίνητα.Καλημέρα σας.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πάντως επειδή βαριέμαι να αναλύω και να γράφω για να καταλήξω σε κάτι πάαααρα πολύ απλό και κατανοητό, όποιος παντρεύεται ή χωρίζει με σκοπό την περιουσία του/της συντρόφου είναι απλά μ@λ@κας και γτπ3κ παλικάρι.. ντροπή και αίσχος.Συμφωνω. Αν σκεφτομαστε απο την αρχη πως θα φροντισουμε τον εαυτο μας αν χωρισουμε τοτε αυτο καταργει την ολη ιδεα του γαμου που πρεπει να ειναι βασισμενος στην εμπιστοσυνη και στο οτι δυο ανθρωποι συμφωνουν σαν ενηλικες να ερθουν σε μια ενωση. Σιγα μην κανουμε προγαμιαια συμβολαια. Τι ειμαστε ο Λατσης η ο Ωνασης που φοβομαστε μην χασουμε τα καραβια μας.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Αν σκεφτομαστε απο την αρχη πως θα φροντισουμε τον εαυτο μας αν χωρισουμε τοτε αυτο καταργει την ολη ιδεα του γαμου που πρεπει να ειναι βασισμενος στην εμπιστοσυνη και στο οτι δυο ανθρωποι συμφωνουν σαν ενηλικες να ερθουν σε μια ενωση. Σιγα μην κανουμε προγαμιαια συμβολαια. Τι ειμαστε ο Λατσης η ο Ωνασης που φοβομαστε μην χασουμε τα καραβια μας.Οπως ειπα και πριν,το προγαμιαίο συμβολαιο δεν εχει καμια ισχύ στην Ελλάδα.
Επειδή δεν ειμαστε Λατσης και Ωνάσηδες, και οτι εχουμε ειναι πχ ενα σπιτι και ενα αυτοκινητο,πειραζει που δεν θελουμε να το χαρισουμε πχ σε καποια που κουράστηκε να ειναι μαζί μας; -
Τελικά όντως ψαχνομαστε πολύ εδω
Απλα μαθηματα οικογενειακου δικαιου part 1.
α) Ο/Η συζυγος εχουν δικαιωμα στο 50% τουλαχιστον των πραγματων που αποκτήθηκαν κατα τη διάρκεια του γαμου. Αν αποδειξουν οτι η συνεισφορά τους ειναι ανω του 50% τοτε δικαιούνται το ποσοσστό που αποδεικνύουν.
β) Η επιμελεια των παιδιων δινεται συνηθως στη μητερα. Εχω βεβαια τη χαρα να εχω πελάτη με τρια παιδια που εχει αυτος την επμελεια τους και το δικαστηριο του εχει δωσει διατροφη για τα παιδια Το τι παιρνει αυτος βεβαια απο την πρωην συζυγο του παραπεμπει σε κατι μακρυ κοντα στη βουβωνικη μας χωρα...
γ) Η περιπτωση που αναφερει καποιος φιλος για γυναικα που πηρε και το παιδι και το σπιτι, ασχετα αν ηταν του συζυγου και αγορασμενο πριν το γαμο, μπορει να συμβει μονο ως εξης. Να αποδεικνυεται στο δικαστηριο, οτι δεν μπορει να βρει η συζυγος αλλο σπιτι, ωστε να μενει με το παιδι του οποίου εχει την επιμελεια, με αποτελεσμα να της δινεται το δικαιωμα να μενει στο σπιτι που εχει χαρακτηριστει 'οικογενειακη στεγη'. Τιποτα ομως δεν εμποδιζει το συζυγο να ζητησει στο μελλον με αιτηση του να μεινει η συζυγος αλλου, γιατι αυτος πρεπει να πουλησει το σπιτι η γιατι αποδεδειγμενα η συζυγος μπορει να βρει αλλου να μεινει.Αυτα για αρχη!!!
Και καλα στεφανα!!!!Υ.Γ. Οσα χρονια και να εισαστε με την/τον καλη/καλο σας προτου παντρευτειτε, συγκατοικειστε.Ετσι πολύ πιθανον να γλιτωσετε την επισκεψη στο γραφειο μου, ωστε να με χρηματοδοτησετε γαι την αγορα του MX5 NC.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν σκεφτομαστε απο την αρχη πως θα φροντισουμε τον εαυτο μας αν χωρισουμε τοτε αυτο καταργει την ολη ιδεα του γαμου που πρεπει να ειναι βασισμενος στην εμπιστοσυνη και στο οτι δυο ανθρωποι συμφωνουν σαν ενηλικες να ερθουν σε μια ενωση. Σιγα μην κανουμε προγαμιαια συμβολαια. Τι ειμαστε ο Λατσης η ο Ωνασης που φοβομαστε μην χασουμε τα καραβια μας.
Οπως ειπα και πριν,το προγαμιαίο συμβολαιο δεν εχει καμια ισχύ στην Ελλάδα.
Επειδή δεν ειμαστε Λατσης και Ωνάσηδες, και οτι εχουμε ειναι πχ ενα σπιτι και ενα αυτοκινητο,πειραζει που δεν θελουμε να το χαρισουμε πχ σε καποια που κουράστηκε να ειναι μαζί μας;Εξαρταται. Αν δουλευει και αυτη και βοηθαει σε ολα τα οικογενειακα οικονομικα γιατι να μην δικαιουται τα μισα. Αν δεν δουλευει και καθεται στο σπιτι και μεγαλωνει τα παιδια ενω ο συζυγος ειναι αραχτος στην καφετερια και στον καναπε ξανα γιατι να μην δικαιουται τα μισα. Τωρα βεβαια αμα την εχεις πριγκιπισσα στο σπιτι χωρις παιδια και μετα αλλαζει γνωμη και θελει να σε χωρισει τοτε το σκεφτομαι και εγω. Αλλοιως οσοι προσπαθουν στο νοικοκυριο εχουν και μεριδιο σε περιπτωση διαζυγιου.
Οποτε διαβαστε τι λεει ο φιλος που ειναι και δικηγορος. Συζητε για να δειτε αν ταιριαζουν τα χνωτα σας και προ παντων επικοινωνητε. Το νοικοκυριο δεν ειναι αποφασιζουμε και διατασουμε. Ειναι συνεργασια μεταξυ δυο ανθρωπων. Και πιστεψτε με οτι ο καλος ο καπετανιος στην φουρτουνα φαινεται. Οταν τα πραγματα δεν πανε καλα μεταξυ των συζυγων εκει ειναι η προκληση και τα δυσκολα. Τι νομιζουμε ολα μελι γαλα και ο θεος βοηθοςΝικος
-
Όταν μια οικογένεια χτίζει ένα σπίτι κόστους Χ
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Όταν μια οικογένεια χτίζει ένα σπίτι κόστους Χ ? και ο ένας βάσει φορολογικών δηλώσεων βάζει τα 9/10 του Χ ποσού και ο άλλος το 1/10 γιατί να πάει το σπίτι 50 - 50 ?Και γιατί στο 95% των περιπτώσεων οι γυναίκες βγαίνουν κερδισμένες στο διαζύγιο?
Ισότητα!
@titsataki συμβίωση στην Ελλάδα; τι θα πει ο κόσμος;
-
Αν και οι καιροι περάσανε οφείλω να ομολογήσω πως τα νομοθετικά συστήματα της Ελλάδας έχουν μείνει αρκετά πισω!
Θα ήταν ισως καλύτερα αν το ζευγάρι μοιραζόταν την απο κοινού αποκτηθήσα περιουσία μετα το γαμο! Για 'τα πριν απο το γάμο' ας είμαστε όλοι μας λιγο εξυπνοι
Για την κηδεμονία των παιδιών θεωρώ απαράδεκτα τα υπερογκα ποσα που κατα καιρούς εχουμε ακούσει πως εχουν διεκδηκήσει φιλόδοξες 'μαμαδες'!
-
Ο χρήστης zambia έγραψε:
Αν και οι καιροι περάσανε οφείλω να ομολογήσω πως τα νομοθετικά συστήματα της Ελλάδας έχουν μείνει αρκετά πισω!Θα ήταν ισως καλύτερα αν το ζευγάρι μοιραζόταν την απο κοινού αποκτηθήσα περιουσία μετα το γαμο! Για 'τα πριν απο το γάμο' ας είμαστε όλοι μας λιγο εξυπνοι
Για την κηδεμονία των παιδιών θεωρώ απαράδεκτα τα υπερογκα ποσα που κατα καιρούς εχουμε ακούσει πως εχουν διεκδηκήσει φιλόδοξες 'μαμαδες'!
Εισαι σωστή φίλη μου zambia
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν σκεφτομαστε απο την αρχη πως θα φροντισουμε τον εαυτο μας αν χωρισουμε τοτε αυτο καταργει την ολη ιδεα του γαμου που πρεπει να ειναι βασισμενος στην εμπιστοσυνη και στο οτι δυο ανθρωποι συμφωνουν σαν ενηλικες να ερθουν σε μια ενωση. Σιγα μην κανουμε προγαμιαια συμβολαια. Τι ειμαστε ο Λατσης η ο Ωνασης που φοβομαστε μην χασουμε τα καραβια μας.
Οπως ειπα και πριν,το προγαμιαίο συμβολαιο δεν εχει καμια ισχύ στην Ελλάδα.
Επειδή δεν ειμαστε Λατσης και Ωνάσηδες, και οτι εχουμε ειναι πχ ενα σπιτι και ενα αυτοκινητο,πειραζει που δεν θελουμε να το χαρισουμε πχ σε καποια που κουράστηκε να ειναι μαζί μας;Ma αν ξεκινας να παντρευτεις εχοντας στο μυαλο σου τι θα γινει οταν χωρισεις, ε τοτε θα χωρισεις φιλε μου...
Υποτιθεται οτι η γυναικα που θα παρεις θα ειναι το ετερον σου ημισυ. ΔΕΝ θα κοιταξει να σε ρουφηξει και ακομα και αν δεν τα βρειτε και πρεπει να το λήξετε, δεν θα σου ζηταει τα πράγματά σου.. Ισως ειμαι λιγο ρομαντικος αλλα αυτά τα περι συμβολαίου (ή ακομα και οι χωριστοι τραπεζικοί λογαριασμοί ενος ανδρόγυνου) με τσαντίζουν αφάνταστα.
-
[quote='Kid']Όταν μια οικογένεια χτίζει ένα σπίτι κόστους Χ
-
Και ΝΑΙ συμφωνω με το οτι είναι απαράδεκτο να σκεφτόμαστε το χωρισμό παραλληλα με το γαμο!!!!!
Αν ειναι ποτε δυνατον!Τελικα ολοι την παρτη τους κοιτανε!......Νομίζω?
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
γ) Η περιπτωση που αναφερει καποιος φιλος για γυναικα που πηρε και το παιδι και το σπιτι, ασχετα αν ηταν του συζυγου και αγορασμενο πριν το γαμο, μπορει να συμβει μονο ως εξης. Να αποδεικνυεται στο δικαστηριο, οτι δεν μπορει να βρει η συζυγος αλλο σπιτι, ωστε να μενει με το παιδι του οποίου εχει την επιμελεια, με αποτελεσμα να της δινεται το δικαιωμα να μενει στο σπιτι που εχει χαρακτηριστει 'οικογενειακη στεγη'. Τιποτα ομως δεν εμποδιζει το συζυγο να ζητησει στο μελλον με αιτηση του να μεινει η συζυγος αλλου, γιατι αυτος πρεπει να πουλησει το σπιτι η γιατι αποδεδειγμενα η συζυγος μπορει να βρει αλλου να μεινει.Αυτό γίνεται πολύ εύκολα αν έχει φροντίσει τυχόν ακίνητα που έχει να είναι στο όνομα π.χ. των γονιών της.
-
εγω εχω ξαναδιατυπωσει την αποψη μου. οι γυναικες κοιτανε το χρημα και στην ουσια αυτο θελουν. την ασφαλεια και την δυναμη που τους προσφερει. εχω δει παραπολλα ζευγαρια που παρ'οτι δεν τα πανε καλα η γυναικα τους δεν συμφωνει στο διαζυγιο γιατι εχει συμφερον οικονομικο (περιουσια, την συντηρει ο συζηγοςκτλ κτλ) και εχουν και εραστες παραλληλα. αφηστε που οι γυναικες δεν παντρευοντε κοινονικο-οικονομικα κατωτερους τους. χαζες ειναι? οχι βεβαια. γι'αυτο τι τον θελουμε τον γαμο, αφου ετσι και αλλιως οι περισοτεροι χωριζουν στις μερες μας και τους τα περνουν ολα. δηλαδη και κερατας και ζημιωμενος
εγω το εχω πει οτι απο την στιγμη που η γυναικα δεν εχει αναγκη εναν ανδρα για την επιβιωση(ειναι ανεξαρτητη, εχει πολλα χρηματα, κτλ κτλ) της δεν θα κατσει μαζι του οπως παλια. αργα ή γρηγορα θα φυγει εαν δεν της προσφερει πραγματα που δεν εχει, και θα παει αλλου οπου της τα προφερουν ή θα κατσει μονη της. δεν μας εχουν αναγκη. εγω πιστευω οτι εαν ολες ηταν ανεξαρτητες και ματσομενες, και να ψωφαγαμε οι ανδρες δεν θα τους εκανε διαφορα. -
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
εγω εχω ξαναδιατυπωσει την αποψη μου. οι γυναικες κοιτανε το χρημα και στην ουσια αυτο θελουν. την ασφαλεια και την δυναμη που τους προσφερει. εχω δει παραπολλα ζευγαρια που παρ'οτι δεν τα πανε καλα η γυναικα τους δεν συμφωνει στο διαζυγιο γιατι εχει συμφερον οικονομικο (περιουσια, την συντηρει ο συζηγοςκτλ κτλ) και εχουν και εραστες παραλληλα. αφηστε που οι γυναικες δεν παντρευοντε κοινονικο-οικονομικα κατωτερους τους. χαζες ειναι? οχι βεβαια. γι'αυτο τι τον θελουμε τον γαμο, αφου ετσι και αλλιως οι περισοτεροι χωριζουν στις μερες μας και τους τα περνουν ολα. δηλαδη και κερατας και ζημιωμενος
εγω το εχω πει οτι απο την στιγμη που η γυναικα δεν εχει αναγκη εναν ανδρα για την επιβιωση(ειναι ανεξαρτητη, εχει πολλα χρηματα, κτλ κτλ) της δεν θα κατσει μαζι του οπως παλια. αργα ή γρηγορα θα φυγει εαν δεν της προσφερει πραγματα που δεν εχει, και θα παει αλλου οπου της τα προφερουν ή θα κατσει μονη της. δεν μας εχουν αναγκη. εγω πιστευω οτι εαν ολες ηταν ανεξαρτητες και ματσομενες, και να ψωφαγαμε οι ανδρες δεν θα τους εκανε διαφορα.Μην τα βαζεις ολα σε ενα τσουβαλι. Υπάρχουν παραδειγματα και σαν αυτα που περιγραφεις και υπαρχουν και απο την αλλη ζευγαρια που ξεκινουν μαζι απο το μηδεν, φτιαχνουν οΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και μεγαλωνουν με υγεια ψυχικη τα παιδια τους.. Απλά όσο δυσκολεύουν οικονομικά οι καιροί παραδείγματα σαν αυτά που μας λες θα φαίνονται όλο και περισσότερο.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
εγω το εχω πει οτι απο την στιγμη που η γυναικα δεν εχει αναγκη εναν ανδρα για την επιβιωση(ειναι ανεξαρτητη, εχει πολλα χρηματα, κτλ κτλ) της δεν θα κατσει μαζι του οπως παλια. αργα ή γρηγορα θα φυγει εαν δεν της προσφερει πραγματα που δεν εχει, και θα παει αλλου οπου της τα προφερουν ή θα κατσει μονη της. δεν μας εχουν αναγκη. εγω πιστευω οτι εαν ολες ηταν ανεξαρτητες και ματσομενες, και να ψωφαγαμε οι ανδρες δεν θα τους εκανε διαφορα.Χωρίς πλάκα και χωρίς διάθεση ειρωνίας ή υποβιβασμού πρέπει να ξανακοιτάξεις αυτές τις απόψεις σου με ψυχραιμία. Δεν ξέρω τι μπορεί να σου έχει συμβεί και έχεις καταλήξει να έχεις τέτοιες απόψεις αλλά αν δεν τις αλλάξεις σε βλέπω να κλείνεσαι σε καμμιά σπηλιά.
-
παω στην σπηλια μου δεν πιστευω να εχει αρκουδες μεσα?
-
αμα εχει αρκουδα βαλτη στο φουλ... ξέρεις τι ζέστη θα εχει εκει μέσα..??
Πάντως συμφωνω με το φιλο kyan.. (όχι για τη σπηλιά, αλλά για τον τρόπο που σκέφτεσαι στο συγκεκριμένο θέμα)
-
Μηπως δεν υπαρχουν και ανδρες που σκεφτονται και φερονται έτσι;
Επισης, δεν ειναι ολες οι γυναικες ξανθιες γκομενάρες και αμόρφωτες.Αμα παρεις βεβαια μια τετοια,θα την πληρώσεις οσο κοστολογούνται αυτες,δηλαδη ακριβά,και θα εισπραττεις την αναλογη συμπεριφορα.
Διαζύγια