Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Συναγερμός σπιτιού
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Συναγερμός σπιτιού
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 3 / 4
    Αντίλογος
    30
    79
    1615
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      megane98hp last edited by

Πρόσφατα απέκτησα πρόσβαση - το pin δλδ - σε σπίτι μέσα στη πόλη.
      Πήγα να μπω κάποια στιγμή - κάπως βιαστικά είναι η αλήθεια - και κάτι δεν έκανα σωστά με αποτέλεσμα να αρχίσει να βαράει. Πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να δεχτώ κλήση του ιδιοκτήτη του σπιτιού, που βρισκόταν εκτός πόλης, που μου έλεγε ότι τον πήραν τηλέφωνο απο της εταιρία και ρωτούσαν αν ξέρει τι συμβαίνει στο σπίτι.

Συμπέρασμα. Μέχρι να ξεκαθαρίσουμε αν είναι αληθινός ή ψεύτικος ο συναγερμός, αν ήμουν κλέφτης θα είχα γδύσει όλο το σπίτι.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • G
        giannik1977 last edited by

Αναλογως τον συναγερμο. Στον δικο μου π.χ με το που ενεργοποιειται ο συναγερμος με παιρνει αυτοματα τηλεφωνο στο κινητο μου (στο ιδιο λεπτο..).

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • S
          saxon_747 last edited by

Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
          Αναλογως τον συναγερμο. Στον δικο μου π.χ με το που ενεργοποιειται ο συναγερμος με παιρνει αυτοματα τηλεφωνο στο κινητο μου (στο ιδιο λεπτο..).

Ο συναγερμος δινει αμεσως κληση. Το θεμα ειναι τι γινεται μετα:

1. Καλει απ'ευθειας τον ιδιοκτητη και απλα ενημερωνει
          2. Καλει εταιρια security η οποια με τη σειρα της καλει τον ιδιοκτητη.
          1 Reply Last reply Reply Quote 6
          • M

Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:

Ο συναγερμος δινει αμεσως κληση. Το θεμα ειναι τι γινεται μετα:

1. Καλει απ'ευθειας τον ιδιοκτητη και απλα ενημερωνει
            2. Καλει εταιρια security η οποια με τη σειρα της καλει τον ιδιοκτητη.

... και οι άλλοι στο μεταξύ 'οργώνουν' το σπίτι!!!

• S
              saxon_747 last edited by

Σε 5' ερχεται αστυνομια... Αν μπορει καποιος σε κατασταση πανικου να 'οργωσει' σε αυτον τον χρονο...μπραβο του.

Στάλθηκε από το XT1032 μου

1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • D
                dog80 last edited by

Βασικά ο συναγερμός μπορεί να δώσει δύο σήματα στο κέντρο λήψης σημάτων, σήμα παραβίασης ζώνης (διάρρηξη) ή σήμα πανικού (ληστεία).

Στην πρώτη περίπτωση το κέντρο πρώτα θα επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη και μετά θα καλέσει την αστυνομία. Σε αυτή την περίπτωση επειδή οι διαρρήξεις δέν είναι high priority η αστυνομία μπορεί να κάνει μέχρι και 30 λεπτά ή και παραπάνω για να έρθει.

Στην δεύτερη περίπτωση γενικά δέν χτυπάει η σειρήνα και το κέντρο ειδοποιεί την αστυνομία χωρίς να ειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη. Η αστυνομία έρχεται σε λιγότερο απο 10 λεπτά σε αυτή την περίπτωση, καθώς οι ληστείες είναι high priority.

Μπορείς να πειράξεις το συναγερμό να στέλνει σήμα πανικού σε όλες τις περιπτώσεις αλλά επειδή γενικά οι πιό πολλοί συναγερμοί είναι ψευδείς, απλά έτσι θα κάνεις την αστυνομία να τρέχει χωρίς λόγο, και αν γίνουν πολλές τέτοιες ψευδείς κλήσεις μπορούν μέχρι και να κινηθούν νομικά εναντίον σου.

• M

Όλα αυτά είναι κατανοητά. Το θέμα είναι ότι όταν έχεις πληρώσει ένα σκασμό λεφτά με πολύ αμφιλεγόμενα αποτελέσματα τότε είναι αρκετά άκυρο και εκνευριστικό.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • A
                    alejandro last edited by

Ψάχνω, έψαχνα το θέμα για μια λαϊτ λύση στο θέμα, χωρις εγκαταστάσεις. Τελικά, σκεφτηκα να παρω μια ΙΡ κάμερα οικιακή με σενσορα κίνησης που να μου στέλνει μήνυμα όταν αντιληφθεί κίνηση στο χώρο. Βρήκα μάλιστα κάμερες που έχουν και μεγάφωνο, οπότε απομακρισμένα, θα μπορώ να μιλήσω μέσω της κάμερα σε όποιον μπει στο σπίτι και να πω οτι τους είδαμε και έχουμε καλέσει την Αστυνομία.
                    Επειδή φυσικα δε θελω να καταγραφει τα παντα στο σπίτι όλη την ώρα, θα τη συνδέω με το ρευμα όταν θα φεύγω. Η καλύτερες λύσης που βρήκα (νομίζω) οτι ειναι αυτές:

http://www.xiaomi-store.gr/home/12-xiaomi-xiaoyi-wifi-ηome-camera-international-version.html

https://www.electroland.gr/shop/smart-home/vstarcam-ρομποτική-ip-κάμερα-720p-2/

μάλλον όμως προς Χιαομι θα πάω μιας και ειναι πιο κομπατκ και όμορφη για μέσα στο σπίτι

• N
                      nascar1 last edited by

Ο χρήστης alejandro έγραψε:
                      Ψάχνω, έψαχνα το θέμα για μια λαϊτ λύση στο θέμα, χωρις εγκαταστάσεις. Τελικά, σκεφτηκα να παρω μια ΙΡ κάμερα οικιακή με σενσορα κίνησης που να μου στέλνει μήνυμα όταν αντιληφθεί κίνηση στο χώρο. Βρήκα μάλιστα κάμερες που έχουν και μεγάφωνο, οπότε απομακρισμένα, θα μπορώ να μιλήσω μέσω της κάμερα σε όποιον μπει στο σπίτι και να πω οτι τους είδαμε και έχουμε καλέσει την Αστυνομία.
                      Επειδή φυσικα δε θελω να καταγραφει τα παντα στο σπίτι όλη την ώρα, θα τη συνδέω με το ρευμα όταν θα φεύγω. Η καλύτερες λύσης που βρήκα (νομίζω) οτι ειναι αυτές:

http://www.xiaomi-store.gr/home/12-xiaomi-xiaoyi-wifi-ηome-camera-international-version.html

https://www.electroland.gr/shop/smart-home/vstarcam-ρομποτική-ip-κάμερα-720p-2/

μάλλον όμως προς Χιαομι θα πάω μιας και ειναι πιο κομπατκ και όμορφη για μέσα στο σπίτι

Οι πιο γνωστές είναι οι foscam

• A
                        alejandro last edited by

Οντως, αυτή δε δειχνει κακή.
                        http://www.msystems.gr/index.php?category=1819&product=21595
                        ευχαριστώ

• T
                          the-ace last edited by

Από επιλογές πολλές, το σημαντικότερο είναι το software. Βεβαιώσου ότι είτε (α) θα πάρεις όσες κάμερες θέλεις ίδια μάρκα και μοντέλο (ώστε το δικό τους software να είναι συμβατό με όλες), είτε (β) ότι θα είναι συμβατή με ONVIF, είτε (γ) ότι θα αγοράσεις software (για υπολογιστή ή κινητό) που θα μπορεί να τις διαβάσει όλες.

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                          • S
                            stormold last edited by

Άποψή μου;
                            Πεταμένα χρήματα.
                            Ούτε η αστυνομία θα ασχοληθεί (εξακριβωμένο από προσωπική εμπειρία), ούτε εσύ θα μπορείς να κάνεις κάτι.
                            Απλά θα σου σκίσει την ψυχολογία αν δεις ότι μπαίνουν στο σπίτι. Και αυτό είναι το χειρότερο από όλα.
                            Αμφιβάλλω επίσης και αν μπορέσεις να κάνεις χρήση του βίντεο για την δίωξη των κακοποιών.

Το θέμα είναι να μην μπούνε στο σπίτι. Αν μπουν, άστα-βράστα.

Λύση μόνο ο συναγερμός (έστω ένας ασύρματος με εξωτερική σειρήνα και προειδοποιητικό φως), μόνο και μόνο για αποτροπή. Και ας μην βάλεις παγίδες στα παράθυρα και στις πόρτες. Βάλε μόνο ασύρματους αισθητήρες κίνησης στα κρίσιμα σημεία.

• A
                              alejandro last edited by

Ace, σε θέμα συσκευής εχεις δίκιο, οι επιλογές πολλές, το θέμα ειναι το λειτουργικό που σωστά αναφέρεις. Εχεις κάποιος πρόταση; H DLink αν και τη ξέρω τη μάρκα απορρίφθηκε λόγω οτι διαβασα αρκετά θέματα με τη σύνδεση της γενικα και εγκατάσταση.
                              Στορμ, τι να πω, πολυ πιθανό όπως λες. Μήπως εχεις καποιο λινκ απο εταιρία ή γενικα τη λύση που αναφέρεις; δεν εχεις άδικο σε αυτο που λες. Άλλωστε αν τυχόν τους μιλούσα οτι κάλεσα αστυνομία, ε φυσικά δε περιμένω οτι η αστυνομία σε ενα λεπτό θα ειναι απο κατω και αυτοί με τη μια θα τη κοπανήσουν. Παντως λύση με συναγερμούς και κωδικούς να βάζεις οταν μπαίνεις σπιτι δε το μπορώ με τιποτα. Επειδή το νοικιάζω το σπιτι, επιςης δε θα ήθελα κατι που ειναι πολύ καστομ ηπ που θέλει μανούρα στην εγκατάσταση.
                              Ευχαριστω

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                              • T
                                the-ace last edited by

Πρόταση για μάρκα/μοντέλο ? Δεν έχει και τόσο νόημα, έχω χρησιμοποιήσει από πάμφθηνες κινέζικες μέχρι ακριβούτσικες Axis. Όλες λίγο-πολύ την ίδια δουλειά κάνουν. Οπότε οι επιλογές είναι αυτές που έγραψα πιο πριν, δηλαδή και φθηνές κινέζικες να πάρεις, πάρτες όλες μαζί, ώστε το -όποιο- software δίνουν να τις βλέπει όλες και να μπορείς να τις δουλέψεις/μανατζάρεις από ένα σημείο. Αλλιώς βεβαιώσου ότι, είτε στο PC είτε στο κινητό, έχεις software που να μπορεί να τις μανατζάρει όλες: εγώ έχω βρει ότι το IP CamViewer Pro είναι ίσως η καλύτερη και φθηνότερη λύση για android.

Στο θέμα συναγερμού, μπορείς να κάνεις ολόκληρη την εγκατάσταση ασύρματη, οπότε δεν θα περάσεις ούτε ένα καλώδιο, εκτός φυσικά ότι θα πρέπει να βρεις τροφοδοσία εκεί που θα βάλεις τους σένσορες (που και αυτό λύνεται με σένσορες με μπαταρία και μικρά solar panels). Επίσης με μια σχετικά καλούτσικη μονάδα, μπορείς να οπλίζεις/αφοπλίζεις με το κινητό, οπότε ούτε και αυτό είναι θέμα.

• S
                                  stormold last edited by

Ο χρήστης alejandro έγραψε:
                                  Άλλωστε αν τυχόν τους μιλούσα οτι κάλεσα αστυνομία, ε φυσικά δε περιμένω οτι η αστυνομία σε ενα λεπτό θα ειναι απο κατω και αυτοί με τη μια θα τη κοπανήσουν.

Επειδή μπήκαν στο κτίριο που έμενα δύο φορές (μία στην αποθήκη μου και μία μέσα στο σπίτι) διαπίστωσα το εξής:

1. Για τη αποθήκη δεν ήρθε ποτέ η αστυνομία. Με ρώτησαν τι μου έκλεψαν, τους είπαν δύο ποδήλατα και αυτά.

2. Για το σπίτι περίμενα μία ώρα για να έρθει. Όταν ήρθαν δύο της ομάδας Δέλτα, δεν μπήκαν στο σπίτι. Πρώτα έβαλαν εμένα και αυτοί ήταν από έξω και κοιτούσαν. Όταν είδαν ότι μπήκα στο σπίτι, τότε ένας ήρθε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, έκανε μία γρήγορη βόλτα μέσα, μου είπε την διαδικασία, μου είπε να βάλω συναγερμό και σηκώθηκαν και έφυγαν για να πάνε σε άλλο περιστατικό. Όταν τους είπα ότι δεν είχα μέσα λεφτά ή κοσμήματα, με προέτρεψαν να μην κάνω καταγγελία ή μήνυση γιατί θα έπρεπε μετά να περιμένω την σήμανση και να αφήσω το σπίτι όπως είναι (διαλυμένο) για περίπου 10 μέρες.

Το θέμα είναι η αποτροπή και να μην υπάρχουν στο σπίτι λεφτά και κοσμήματα.
                                  Αν μπούνε μέσα, τότε άστα/βράστα. Μόνο οι ζημιές και η ανακατωσούρα σκίζουν την ψυχολογία.

υ.γ. οι ασύρματοι συναγερμοί συνοδεύονται και από ασύρματα τηλεχειριστήρια όπλισης/αφόπλισης.

• T
                                    the-ace last edited by

Η αποτροπή όντως είναι το νούμερο ένα, γι'αυτό άλλωστε και οι σειρήνες, τα αυτοκόλλητα περί φύλαξης και περιπολίας από εταιρεία, οι πόρτες και κλειδαριές ασφαλείας είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αλλά δεν είναι δυνατό/λογικό να μην έχεις πράγματα μέσα στο σπίτι σου, μήπως και στα κλέψουν.

Στη δική μου περίπτωση, το περιπολικό ήρθε μετά από περίπου μισή ώρα, και όντως έπρεπε να περιμένω 'κάποιες μέρες' μέχρι να έρθει το εγκληματολογικό, αλλά αν θυμάμαι καλά ήρθαν μετά από 1 μέρα, δεν άργησαν καθόλου δηλαδή. Πήραν φωτογραφίες και αποτυπώματα από όπου τους υπέδειξα (είχα -και μου πήραν- αρκετά πράγματα), ενώ έπρεπε να πάμε και στο τμήμα για να δούμε photos από σεσημασμένους. Εδώ θα βοηθήσει το όποιο υλικό από κάμερες, αφού σε μένα μπήκαν όταν δεν ήμουν μέσα, αν ήταν βλάκες και είχαν μπει ξεκουκούλωτοι, θα τους είχα πρώτη μούρη σε photos/videos. Συνήθως μόνο οι σαλταδόροι μπαίνουν έτσι χύμα, οι πιο ξύπνιοι δεν αφήνουν ούτε αποτυπώματα, ούτε ίχνη.

Επίσης με τις κάμερες μπορείς να κάνεις πράγματα που δεν κάνουν οι συναγερμοί, όπως να ελέγξεις αν και τι γίνεται μέσα στο χώρο σου, να τραβήξεις photos/videos με το χέρι (και με απομακρυσμένη αποθήκευση, ώστε να μην μπορούν να τα χαλάσουν), να τους 'τρομάξεις' με την αλληλεπίδραση (όσο μπορούν να τρομάξουν αυτοί) κλπ....

Οι περισσότεροι συναγερμοί έχουν δυνατότητα χρήσης ασύρματου telecontrol, το οποίο μάλιστα -απευθείας ή μέσω συναγερμού- μπορούμε να συνδέσουμε και με άλλες 'έξυπνες' συσκευές του σπιτιού (π.χ. ρολά) ώστε να ανοίγουν/κλείνουν αυτόματα.

• A
                                      alejandro last edited by

Καλησπέρα,
                                      Ace, ακριβώς, το θέμα μου ήταν απλά ενα μέτρο να τους 'τρομάξω' (λέμε τωρα) αν τυχον μπουν μέσα ενώ λείπω. Να μιλήσω δηαδη από το μεγάφωνο ή ακόμα και να παρω τηλέφωνο σπίτι να μιλήσω στο τηλεφωνητή. Σκεφτηκα να παρω και έξυπνη μπρίζα ωστε να ανοιξω το φως οταν τους δω.
                                      Βρήκα τελικά λύσεις σαν αυτές που ανέφερε ο Στορμ με λαϊτ εγκαταστάσεις, ασύρματες. Στην ουσια ειναι το ίδιο που λέω και εγω αλλά με περισσότερα συστήματα. Ωστοσο, το γεγονός οτι ειναι ασυρματες και πρέπει να έχω το νου μου ποτε θα τελειώσει η μπαταρία με κάνου λίγο σκεπτικό. Η καμερα που λέω, τουλαχιστον ειναι ενσύρματη.
                                      Η πολυκατοικία έχει ηλεκτρονική κλειδαριά κάτω, η πόρτα ασφαλέιας με κλειδαριά με ροδάκια, τα μπαλκόνια έχνουν νέα αλουμίνια και ηλεκτρικά πατζούρια παντού ενώ τα 2 μπαλκόνια ειναι εμφανέστατα από δρόμο και άνετο ακάλυπτο με πολλές πολυκατοικιες να κοιτάνε προς αυτά. Γενικά θα έλεγα ειναι ασφαλής πολυακτοικία απλά θέλω κάτι λίγο έξτρα.
                                      Μάλλον όμως θα το ψάξω περισσότερο ομως.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                                      • S
                                        stormold last edited by

Εγώ πάντως ακόμη δεν έχω καταλάβει τι προσφέρει μία ασύρματη κάμερα...

Περισσότερη ασφάλεια προσφέρει ένας απλός mp3 player που θα αναπαράγει τυχαία γαβγίσματα σκύλου...

• A
                                          alejandro last edited by

χαχα! καλό!

• M

Για μένα η καλύτερη λύση είναι πόρτες ασφαλείας και καλά παράθυρα/ κουφώματα. Μόνο έτσι έχεις σε ένα βαθμό ήσυχο το κεφάλι σου και κυρίως είναι κάτι που το πληρώνεις μια κι έξω. Τις εταιρείες security τις πληρώνεις μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει!!!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 3 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ