-
Οχι βεβαια, ουτε φραγκα, ουτε εκδικηση, δεν θελω να βγαλω κατι απο την υποθεση, αλλα ουτε και να χασω, γιαυτο θα ηθελα να λυθει οσο το δυνατον πιο ευκολα και αν ειναι δυνατον χωρις δικηγορο.
Αυτο που θελω ειναι απλα να γινει οπως πριν, εστω νεα πετρα, δε θα τη χρησιμοποιουσα καπου (απλα ηταν ωραια πετρα, γιαυτο και τη πηραν) και να τελειωσει εκει το θεμα.
Υπαρχει μαρτυρας (ο γειτονας που ανεφερα) που ειδε τους αλβανους να κουβαλανε τις πετρες και τους σταματησε αλλα ηδη ειχαν ξυλωσει μεγαλο μερος της.
Δεν θα ειναι ψευδομαρτυρας.
Αλλα παει πολυ μακρυα, μου φαινονται πολλα τα εξοδα, απο την αλλη δε γουσταρω να τους αφησω ετσι.
Καλω αστυνομια και μενει εκει και απλα βλεπω τι περισσοτερο μπορω να κανω με τον Γαλλο ξερωντας οτι παρανομει δηλαδη..? -
Δεν μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω από αυτό που σου είπε ο Μάνος και να τον 'απειλήσεις' ευγενικά να σου αποκαταστήσει τη ζημιά, θυμίζοντάς του και τυχόν πολεοδομικές του παραβάσεις, άντε να του στείλεις κι ένα εξώδικο να δει ότι δεν τα παρατάς εύκολα...Μην κάνεις γρήγορα καταγγελία στην πολεοδομία, βασική αρχή : η απειλή είναι ισχυρότερη από την εκτέλεσή της...
Αν συνεχίσει να αρνείται φυσικά θα απαιτηθούν δικαστήρια, δυστυχώς...
-
Τα έξοδα θα είναι πολλά, η έκβαση αβέβαιη, το τρέξιμο πολύ, ο χρόνος δικαίωσης (αν αυτή έρθει) μεγάλος, οι μελλοντικές σχέσεις με τον αντίδικο-γείτονα οριστικά κακές. Προσπάθησε να έρθεις σε συνεννόηση, κάτι από 'δω, κάτι από 'κει, ίσως αποζημιωθείς με κάποιον άλλο τρόπο στο μέλλον. Γιατί ούτε ο άλλος θα γουστάρει να είναι η περιουσία του στο έλεός σου όταν θα λείπει για μήνες.
-
Ευχαριστω, θα συννενοηθω οπως μου ειπατε.
Προς το παρον θα πρεπει να βρω το τηλεφωνο του στη Γαλλια και θα του εξηγησω τη κατασταση κοφτα.
Μετα ειδωμεν.
Ευχαριστω και παλι.Το πολυ πολυ τον επομενο χειμωνα του τα ξυλωνω εγω και κανουμε περα δωθε καλοκαιρι-χειμωνα αναλογα με το ποιος ειναι εδω.
-
Ζήσαμε αντίστοιχη περίπτωση πριν κάνα χρόνο... Κάποιος έχτιζε στο χωριό μου σπίτι και θεώρησε πως μπορούσε να βάλει χέρι στις πέτρες από το παλιό σπίτι του παππού μου, που ήταν μισογκρεμισμένο μεν, αλλά ....όχι για οικοδομικά υλικά!
Υπήρξε μάρτυρας, βρήκαμε ποιος τις πήρε τον οποίο συνάντησε ο πατέρας μου και ουσιαστικά τον...απείλησε πως θα το κυνηγήσει όσο δεν πάει, αν δεν τον αποζημιώσει και πως...θα τον κάνει και ολίγον...βούκινο στο χωριό...
Τελικά ενέδωσε, γιατί και ο ίδιος παραδέχτηκε πως τις πήρε, απλώς δεν ήθελε να δώσει αρκετά χρήματα...
Εν τέλει, περίπου εκβιαστικά, πήραμε 4000€ αν θυμάμαι καλά, αλλά αν δεν ήθελε να πληρώσει , ας αγόραζε απ' αλλού τις πέτρες... -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
**Το πολυ πολυ τον επομενο χειμωνα του τα ξυλωνω εγω **και κανουμε περα δωθε καλοκαιρι-χειμωνα αναλογα με το ποιος ειναι εδω.
(...δεν αστειεύομαι όμως, καθόλου...! )
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
μεγαλος φοβος καθε εργολαβου και επιβλεποντα μηχανικου ειναι οι δυσαρεστημενοι γειτονες
μια και μονο παρατηρηση να κανεις για το θεμα με ευγενεια θα δεις οτι θα εισακουστει με μεγαλη προσοχηΣορρυ αλλα γελαω γιατι σκεφτομαι τα μουτρα του μηχανικου του διπλανου σε κατασκευη (κολλητα) σπιτιου απο το δικο μου και αυτο που λες ΔΕΝ παιζει στην συντριπτικη πλειοψηφια τους,τοσα χρονια που τους τρωω στη μαπα (κατασκευαστες και μηχανικους.. )
καλα σιγουρα υπαρχουν και αυτοι που νιωθουν παρα μονο αν τους τραβας μηνυσεις για ενδεχομενες παραβασεις που κατα 99% γινονται
-
Ο καλός μηχανικός βλέπει πρώτα τις παραβάσεις των γειτόνων του και ανάλογα πορεύεται .
-
Δεν ισχύει αυτό.
Ιδιοκτήτρια ρετιρέ που έχει κλείσει ΟΛΟ το μπαλκόνι με αλουμινοκατασκευή (συρόμενα παράθυρα) καταγγέλει στην Πολεοδομία τον ένοικο του 1ου ορόφου επειδή άλλαξε τα καλοριφέρ του (με πάνελ) και τα κουφώματα (2 συνεχόμενα παράθυρα έγιναν 1 μεγάλο).
Ακόμα, ιδιοκτήτης μεζονέτας καταγγέλει στην Πολεοδομία τον γείτονά του, επίσης ιδιοκτήτη μεζονέτας για παράνομη χρήση του ημιυπογείου.
Τώρα ΟΛΟΙ οι παραπάνω πληρώνουν πρόστιμο.
-
Οι καταγγελίες δεν απαιτούν μηχανικό..
Αυτή τη στιγμή έχω δύο μεταξύ τους γείτονες που έχουν κάτσει και μετρούν ποιός την έχει πιο μεγάλη (την αυθαιρεσία) και δύο αδέρφια που έχουν αρχίσει να γκρεμίζουν εκατέρωθεν...και μένουν και δίπλα-δίπλα...
g47
Κατά τη γνώμη μου...
Αν θες να σταματήσουν να σου καταστρέφουν τη μάντρα, κάλεσε την πολεοδομία και κάνε καταγγελία για παράνομη χρήση υλικών. Αυτοί εν τω μεταξύ θα βρουν κάμποσα άλλα να γράψουν, πχ μέτρα ασφαλείας κτλ...
Παράλληλα κάνε και ασφαλιστικά μέτρα στον ιδιοκτήτη και στο μηχανικό για ελλειπή επίβλεψη και θα δεις πόσο σύντομα θα μάθουν όλοι Ελληνικά... -
Ο μηχανικός δηλαδή πού κάνει ελλειπή επίβλεψη γιατί θα τρελαθούμε εντελώς?
Ο μηχανικός είναι τεχνικός και είναι εκεί για να επιβλέψει τη σωστή εφαρμογή των σχεδίων και πολλά άλλα (ποιότητα υλικών-σκυροδέματος, οπλισμού κ.α., εργασιών κτλ), αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗ!
-
Φταίει ο μηχανικός που δεν 'επιβλέπει σωστά' ώστε να μην κλέβει ο Αλβανός μάστορας τις πέτρες του γείτονα.
Ο μηχανικός είναι πληρωμένος κατηγορούμενος, αμείβεται για την επίβλεψη του έργου ώστε να κατηγορηθεί αυτός εάν δεν υπάρχει ή δεν βρίσκεται κάποιος άλλος να κατηγορηθεί. Η ευθύνη του μηχανικού είναι ΙΣΟΒΙΑ και φυσικά δεν παραγράφεται.
-
Στις περιπτωσεις που υπαρχει μηχανικος και οχι μονο ''καλος Αλβανος πετρας''.
-
To βάζω εδώ για να έχουμε μια αίσθηση τιμών:
http://news.yahoo.com/s/ap/20090506/ap_ ... on_i_houseΠεριληπτικά πρόκειται για ένα προκατασκευασμένο σπίτι με κόστος ~1100 ευρώ το τετραγωνικό που στην έκδοση των 90 τετραγωνικών απαιτεί περίπου 1 ευρώ την ημέρα για έξοδα ψύξης/θέρμανσης/ηλεκτρισμού.
Η τιμή είναι με το σπίτι επιπλωμένο!
Το εσωτερικό ύψος είναι 3,2 μέτρα και οι εξωτερικοί τοίχοι πάχους 15 εκατοστών.edit: http://www.claytonihouse.com/
το επίσημο site -
Ολα καλα και ολα ωραια αλλα στην παραγματικοτητα απο τις φωτογραφιες φαινεται κακασχημο.
1100 τετρ ποδια ειναι μικροσκοπικο. Υποθετω αν βαλει κανεις εξτρα δωματια θα ακριβαινει. Σε πολλες περιοχες των ΗΠΑ οι ιδιοκτητες δεν θελουν ολη η γειτονια να εχει σχεδον παρομοια σπιτια. Θελουν τα σπιτια να ειναι πιο 'κλασικα' με σκεπη και σε στυλ Colonial Βλεπετε το ειδος σκεπης και δυοροφο. Δεν εχω προβλημα με ενα οροφο το λεμε ranch
αλλα οπως βελεπτε εχει διαφορετικο ειδος σκεπης κτλ. Που το παω ειναι οτι η φωτογραφια ειναι μια μοντερνα εκδοση που ναι μεν εχει μερικη περαση αλλα νομιζω οτι πρεπει να συγκρινουν με το μεσο σπιτι στις ΗΠΑ και οχι μια νεα εκδοση και να προσπαθουν να το πουλησουν για το οτι ειναι πολυ οικονομικο στην καταναλωση ενεργειας. Ειμαι σιγουρος οτι μπορουν να το κανουν. Φυσικα προσωπικα δεν ενδιαφερομαι να αγορασω αλλο σπιτι. Σε καποια στιγμη θα πουλησω αλλα οχι να αγορασω.Νικος
-
Εκτός από άσχημο φαίνεται και ψευτοκατασκευή. Τι εγγύηση να δίνουν άραγε?
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ολα καλα και ολα ωραια αλλα στην παραγματικοτητα απο τις φωτογραφιες φαινεται κακασχημο.
1100 τετρ ποδια ειναι μικροσκοπικο. Υποθετω αν βαλει κανεις εξτρα δωματια θα ακριβαινει. Σε πολλες περιοχες των ΗΠΑ οι ιδιοκτητες δεν θελουν ολη η γειτονια να εχει σχεδον παρομοια σπιτια. Θελουν τα σπιτια να ειναι πιο 'κλασικα' με σκεπη και σε στυλ Colonial Βλεπετε το ειδος σκεπης και δυοροφο. Δεν εχω προβλημα με ενα οροφο το λεμε ranch
αλλα οπως βελεπτε εχει διαφορετικο ειδος σκεπης κτλ. Που το παω ειναι οτι η φωτογραφια ειναι μια μοντερνα εκδοση που ναι μεν εχει μερικη περαση αλλα νομιζω οτι πρεπει να συγκρινουν με το μεσο σπιτι στις ΗΠΑ και οχι μια νεα εκδοση και να προσπαθουν να το πουλησουν για το οτι ειναι πολυ οικονομικο στην καταναλωση ενεργειας. Ειμαι σιγουρος οτι μπορουν να το κανουν.** Φυσικα προσωπικα δεν ενδιαφερομαι να αγορασω αλλο σπιτι. Σε καποια στιγμη θα πουλησω αλλα οχι να αγορασω.**Νικος
Για πες λίγο περισσότερο για αυτό! Θεωρείς δηλαδή ότι πλέον στις ΗΠΑ αξίζει περισσότερο η ενοικίαση?
Προσωπικά είμαι υπέρ του ranch που λες απλά και μόνο λόγω ευκολίας! Βέβαια κάτι τέτοιο ειδικά στην Ελλάδα θέλει ΠΟΛΥ χρήμα. Γιατί θα πρέπει να έχεις μεγάλο οικόπεδο ώστε να υπάρχει χώρος και για κήπο και θα πρέπει να έχεις πάρα πολύ ακριβό οικόπεδο ώστε από το επίπεδο του εδάφους να έχεις και θέα. -
Ερώτηξις: τα τζαμένια πχ διαχωριστικά που βάζουμε μεταξύ μπαλκονιών διαφορετικών διαμερισμάτων/οικοδομών εντάσσονται στα έξοδα των κοινοχρήστων;
-
Νομίζω πως όχι.
-
Εγω , νομιζω οτι το εσπασες κ πρεπει να πληρωσεις
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ