-
http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1262369
Είχα ξαναρωτήσει και δεν έλαβα απάντηση. Αυτή η κατάργηση (υπό συζήτηση) φπα στις νέες κατοικίες αφορά πώληση νέων κατοικιών έτοιμων ή και το κόστος ανέγερσης καινούριας; Δηλαδή φπα σε υλικά, μαστόρους κλπ.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Φιλε να μην το κανεις ,υπαρχει κινδυνος να αλλαξεις δραματικα το μικροκλιμα ,δηλαδη ,δεν θα αεριζεται το σπιτι σου κ θα ανεβαζεις θερμοκρασιες η το αισθημα της ζεστης .
Το σπιτι μου βρισκεται σε ενα προνομιακο σημειο ,απο οπου περναει ενα ρευμα αερος (αγιαζι) κ ψαχνω για λυσεις που δεν θα μειωσουν την ενταση του ρευματος .Γιώργο, έτσι είναι τώρα τα δικά μου. Αν αλλάξω κάτι (για να βάλω καγκελάκι ή κάτι πιο όμορφο από το υπάρχον) θα γίνει μόνο στη φάτσα και όχι σε 200 μέτρα περίφραξη.
Αν το κοιτας για θεμα ασφαλειας..... μην το κουραζεις αν θελουν να μπουν θα μπουν ακομα και λογχες να έχεις.
Ετσι οπως είσαι φυτεψε ριχοσπερμα ή άλλο φυτο που αντέχει!
Έχω καταλήξει οι φυτοφράκτες είναι το καλύτερο. -
Συμφωνώ!
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Φιλε να μην το κανεις ,υπαρχει κινδυνος να αλλαξεις δραματικα το μικροκλιμα ,δηλαδη ,δεν θα αεριζεται το σπιτι σου κ θα ανεβαζεις θερμοκρασιες η το αισθημα της ζεστης .
Το σπιτι μου βρισκεται σε ενα προνομιακο σημειο ,απο οπου περναει ενα ρευμα αερος (αγιαζι) κ ψαχνω για λυσεις που δεν θα μειωσουν την ενταση του ρευματος .Γιώργο, έτσι είναι τώρα τα δικά μου. Αν αλλάξω κάτι (για να βάλω καγκελάκι ή κάτι πιο όμορφο από το υπάρχον) θα γίνει μόνο στη φάτσα και όχι σε 200 μέτρα περίφραξη.
Αν το κοιτας για θεμα ασφαλειας..... μην το κουραζεις αν θελουν να μπουν θα μπουν ακομα και λογχες να έχεις.
Ετσι οπως είσαι φυτεψε ριχοσπερμα ή άλλο φυτο που αντέχει!
Έχω καταλήξει οι φυτοφράκτες είναι το καλύτερο.Σωστα.
Αν θελεις ομως να νοικοκυρευτεις ,πρεπει να σηκωσεις την μαντρα τουλαχιστον δυο τσιμεντολιθους ακομα .
Τα υλικα δεν στοιχιζουν τιποτα ,σε σχεση με τα εργατικα εργατικα εσυ δεν πληρωνεις ........... -
-
Από θέμα ασφάλειας έχω μέσα 2 ασιατικά ποιμενικά, ο Πούτιν και η Μπριζίτ σας περιμένουν Πλέον, είμαι και γω, οπότε καλοδεχούμενος όποιος θέλει Θα 'φάει' πολύ αλάτι
-
Με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην οικονομία της χώρας και έχοντας ως δεδομένα ότι :
α. Έχεις ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ελεύθερο 'για κάθε χρήση' .
β. Το ποσό αυτό σου προσφέρει μηνιαίους τόκους 1.000€ περίπου,
γ. Εχεις αξιοπρεπέστατη και επαρκή σε μέγεθος ιδιόκτητη κατοικία, στην οποία διαμένεις (αρα δεν πληρώνεις ενοίκιο).
δ. 'Διαβλέπεις' οτι η σημερινή ήδη μειωμένη αξία αγοράς ακινήτων θα μειωθεί ακόμη τουλάχιστον 30% την επόμενη διετία ,
προκύπτει ΣΟΒΑΡΟ ΔΙΛΗΜΜΑ:
1/ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟ, (χωρίς δάνειο) με κύριο σκοπό την εξασφάλιση των χρημάτων σου (δεν το θεωρώ επένδυση), το οποίο σήμερα δύσκολα θα το εκμεταλλευτείς έστω ως 'ενοικιαζόμενο' ?
2/ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΟ, αλλά ταυτόχρονα το κεφάλαιό σου είναι 'έρμαιο' των καθημερινών δραματικών οικονομικών εξελίξεων ?Μασήστε τα δαφνόφυλλά σας , μυρίστε τα θυμιάματά σας και ..... δώστε το χρησμό !
ΥΓ: Προτάσεις όπως: Βγάλτα στο εξωτερικό, θάψτα στον κήπο, κάνε μιά άλλη 'μπίζνα', ........................ ...
απευθύνονται σε λάθος άνθρωπο! -
Βάλ' τα στο λογαριασμό για τη μείωση του χρέους.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Βάλ' τα στο λογαριασμό για τη μείωση του χρέους.ποιος εισαι, ο ΓΑΠ?
Επενδυσε σε κατι που θα μειωση τα εξοδα σου, πχ φοτοβολταικα. Βελτιωσε την οικια σου όπως θερμανση, μονωση κλπ. Παρε και καποιο εξωχικο, ετσι για να εχεις ή καποιο δεύτερο οίκημα. Ειτε το νοικαζεις είτε καποια στιγμη θα σου χρειαστει στο μέλλον...
Τα ακινητα δεν χανουν την αξια τους οπως το χρήμα. Κάτι άλλο δεν βλέπω εκτός και αν μετακομισεις σε καποια αλλη χώρα.
Παρομοιο δίλημα ίσως είχα και γω με το 1/10 του ποσου σου αν καταλαβα καλα. -
Φέρε να στα επενδύσω εγώ να μη βασανίζεσαι. (νταξ', μη με 'υχαριστείς, γι αυτό είν' οι φίλοι)
-
Αγοράζεις σπίτια για τα παιδιά...
Κάποια στιγμή θα θέλουν να μείνουν μόνα τους... -
Δίνεις εξαιρετικά περιορισμένα στοιχεία για εκτίμηση της κατάστασης :
Πόσα ακίνητα ακόμα έχεις ;
Τι αξία έχουν ; Έχεις υπολογίσει τι θα πληρώνεις σε φόρους ακίνητης περιουσίας ; Έχεις σκεφτεί πόσο πιθανό είναι οι φόροι να τσακίσουν στο κοντινό μέλλον τους ιδιοκτήτες ακινήτων ; Που θα πάνε οι αντικειμενικές ;
Σε ενδιαφέρει η υπόθεση 'κληρονομικό δίκαιο' ; Τα ακίνητα πχ θα τα πληρώσουν χρυσά (ίσως) οι κληρονόμοι σου , τον τρπαεζικό σου λογαριασμό όχι.
Αυτό το μετρητό είναι όλη η (μη ακίνητη) περιουσία σου ; Έχεις ομόλογα και τί ομόλογα ; έχεις μετοχές, έχεις αμοιβαία ; Αν έχεις μετοχές μήπως έχεις μετοχές ΑΕΕΑΠ ; (οπότε έχεις ήδη έκθεση σε ακίνητα).
Έχεις χρυσό ;
Έχεις δολλάρια, ελβετικό φράγκο ή άλλο συνάλλαγμα ; Μόνο σε ελληνικές τράπεζες ;
Όλα τα παραπάνω σε τι ποσοστά ;Και φυσικά τι ακίνητο και σε τι τιμή θα πάρεις ; Δεν μπορούμε να 'συζητάμε' έτσι γενικά κι αόριστα για το κατά πόσο είναι συμφέρουσα η μετατροπή του ρευστού μου σε ακίνητο χωρίς να ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ για ποιο ακίνητο μιλάμε. Μπορεί να πρόκειται για μια αγορά ακινήτου φέσι αλλά μπορεί και να είναι τρελή ευκαιρία. Κατά πάσα πιθανότητα νομίζεις ότι ξέρεις από ακίνητα και ότι δεν θα πιαστείς κότσος πράγμα που σε κάνει να φοβάσαι λιγότερο γι αυτό και κατευθύνεσαι προς τα εκεί, εγώ θα σου έλεγα να κρατήσεις και 2-3 πισινές.
Για συντηρητικούς τύπους και 'κοινούς θνητούς' μόνο μία λύση υπάρχει για εξασφάλιση : η διασπορά, αν δεν έχεις διασπορά κινδυνεύεις από ένα Μαύρο Κύκνο ο οποίος θα σε γονατίσει. Αν πχ αυτό το χρηματικό ποσό είναι όλο σου το ρευστό πόσο ηλίθιο ακούγεται να πας και να κάνεις ακίνητο το μόνο - ίσως- στοιχείο διασποράς κινδύνου του χαρτοφυλακίου σου : δηλ. θα έχεις πχ 99% της περιουσίας σου σε ακίνητα ; Τι σόι εξασφάλιση είναι αυτή ; Πούρος τζόγος είναι.
Η σκέψη αγοράζω ακίνητο για να εξασφαλίσω τα λεφτά μου δείχνει ότι είσαι υπό το κράτος πανικού. Η αγορά ακινήτου δεν είναι ο τρόπος να εξασφαλίσεις τα λεφτά σου. Το ακίνητο είτε θα το πάρεις για τις ανάγκες στέγασής σου, είτε γιατί είναι φτηνό και θα σου αποδίδει χ, ψ εισόδημα (μετά την αφαίρεση φόρων εισοδήματος, ακίνητης περισουσίας και εξόδων συντήρησης + ρίσκο να μένει ξενοίκιαστο +προσωπική δουλειά και τρέξιμο, πιθανά δικαστήρια κλπ) και ελπίζοντας ίσως να το πουλήσεις ακριβότερα κάποια στιγμή αργότερα.
Απατάσαι πλάνην οικτρά αν νομίζεις ότι αγοράζοντας ακίνητο δε τζογάρεις, απλά το ακίνητό σου δε βρίσκεται σε συνεχή διαπραγμάτευση όπως η μετοχή των ΕΛΠΕ και της ΜΟΗ με αποτέλεσμα να μη μπορείς να δεις σε καθημερινή βάση πόσο ακριβώς αποτιμάται από την αγορά. Αν όμως επιχειρήσεις να το πουλήσεις σώνει και καλά αύριο θα δεις πιθανότατα ότι θα πωλείται πχ -30% από εκεί που αγόρασες. Τι είδους εξασφάλιση πέτυχες αν αυτό συμβεί ; Τι διαφορά έχει από ένα καλάθι μετοχών πχ ή ένα ομόλογο ;
Δεν εξασφαλίζεις λοιπόν τίποτα, τζογάρεις κανονικότατα όπως ακριβώς αν αγοράσεις μετοχές της ΕΥΠΡΟ (η ΑΕΕΑΠ της Eurobank) η οποία έχει μία μερισματική απόδοση της τάξης του 10-12% και ούτε φόρους ακινήτων έχει, ούτε φόρους εισοδήματος, ούτε τεκμήρια ούτε τίποτα. Νομίζεις ότι χάνεις τα λεφτά σου επειδή κάθε μέρα βλέπεις μία τιμή στο ταμπλό, αλλά και το ακίνητό σου κάθε μέρα έχει μία τιμή : αυτή που προσφέρει ο 'υψηλότερος' αγοραστής και αν αυτή είναι 1000 ευρώ αυτή είναι και η τιμή του ακινήτου σου.
Μα εγώ δε σκοπεύω να πουλήσω αύριο, ούτε μεθαύριο, ούτε σε 1 βδομάδα θα μου πεις.
Γιατί ποιος σου είπε ότι εγώ σκοπεύω να πουλήσω τις μετοχές μου αύριο ή μεθαύριο θα σου πει ένας κάτοχος μετοχών ή ομολόγων. Τα ακίνητα είναι μια επένδυση όπως οι άλλες, δεν έχουν κάποια προστασία από την υποτίμηση/πτώση της αξίας τους όπως νομίζουμε στην Ελλάδα και περίμενα σήμερα τουλάχιστον αυτό να είχε γίνει κατανοητό.Εν ολίγοις σκέφτεσαι να πάρεις ακίνητο για λάθος λόγους : ακίνητο παίρνεις είτε για να ανεβάσεις την ποιότητα ζωής σου, είτε γιατί είναι 'φθηνό', άρα σου αποδίδει ως επένδυση και/ή προσδοκάςυπεραξία στην μεταπώληση ('φθηνό' = όπως αυτό το αντιλαμβάνεται το νιονιό του καθενός : έχουμε στο φόρουμ ισχυρούς και μορφωμένους τύπους που υπολογίζουν με ακρίβεια το fair value μετοχών, γιατί όχι και ακινήτων ), είτε γιατί δεν έχεις κανένα ακίνητο (ή έχεις λίγα σε σχέση με το μέγεθος της περιουσίας σου) και θέλεις έκθεση και σε ακίνητα.
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Κάποια στιγμή θα θέλουν να μείνουν μόνα τους...Κι αν τα αγοράσει 10 εκατομμύρια (τόσα έχει ο dbekos) και στις 11 Δεκεμβρίου που θα χρεοκοπήσουμε, κάνουν 1 (και μάλιστα σε δραχμές); Δε θα 'χει κάνει μλακία;
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Κάποια στιγμή θα θέλουν να μείνουν μόνα τους...Κι αν τα αγοράσει 10 εκατομμύρια (τόσα έχει) και στις 11 Δεκεμβρίου που θα χρεοκοπήσουμε, κάνουν 1 (και μάλιστα σε δραχμές); Δε θα 'χει κάνει μλακία;
Όχι γιατί αν 11 Δεκεμβρίου χρεοκοπήσουμε, τα 10 εκατομύρια (που τόσα έχει και όλα αγόρασε τα σπίτια) θα αντιστοιχούν σε 1 (και μάλιστα σε δραχμές).
Άρα το ίδιο και το αυτό. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Κάποια στιγμή θα θέλουν να μείνουν μόνα τους...Κι αν τα αγοράσει 10 εκατομμύρια (τόσα έχει) και στις 11 Δεκεμβρίου που θα χρεοκοπήσουμε, κάνουν 1 (και μάλιστα σε δραχμές); Δε θα 'χει κάνει μλακία;
Όχι γιατί αν 11 Δεκεμβρίου χρεοκοπήσουμε, τα 10 εκατομύρια (που τόσα έχει και όλα αγόρασε τα σπίτια) θα αντιστοιχούν σε 1 (και μάλιστα σε δραχμές).
Άρα το ίδιο και το αυτό.Δεν σε πιάνω. Θα 'χει δώσει 9 εκατομμύρια παραπάνω. Από πού κι ως πού 'το ίδιο και το αυτο';(αφού θα τον έχουμε συμβουλέψει να τα αποσύρει από την τράπεζα, οπότε θα αποφύγει τη μετατροπή σε δραχμές...πσσσσ)
Τέσπα, μετά την ανάλυση του κουτσαν θα τα δώσει στους ψυχίατρους . -
Πάμε πάλι.
Σήμερα 10.000.000 € με αυτά αγοράζει σπίτια ίδιας αξίας.
11 Δεκέμβρη χρεοκοπία.
Τα ίδια σπίτια θα έχουν πλέον αξία 1.000.000 €
Μα και τα λεφτά του, την ίδια αξία θα έχουν αν τα έχει σε ελληνικές τράπεζες.
Δεν θα πέσουν τα σπίτια 10 φορές κάτω και τα λεφτά θα παραμείνουν ως έχουν.Για να πέσει η αξία των σπιτιών τόσο, πάει να πει οτι το νέο νόμισμα θα εχει δεκα φορές μικρότερη αξία.
ΛΧ 1 € = 10 νέες δρχ.
Άρα και τα 10.000.000€ πλεον θα έχουν αξία σαν 1.000.000 € -
Τώρα επιασα περι συμβουλής απόσυρσης των απο την τράπεζα
-
Πάντως, όπως και να 'χει, με μας συμβουλάτορες έχει εξασφαλισμένο το μέλλον του.
-
Ο Δημήτρης δεν έχει ανάγκη απο συμβουλες
Απλά μάλλον μια ιδέα θελει να πάρει... -
Ε, εκεί που η ασφάλειά του ήταν στο 99,8%, με τη βοήθειά μας πήγε στο 99,9. Ε, 100% δεν υπάρχει, τι να κάνουμε...
Εκτός αν φτιάξει μια τράπεζα και χρεοκοπήσει και μετά τον διασώσει το κράτος... .
Είναι η καλύτερη μπίζνα τελευταία, να ανταμείβεσαι για την αποτυχία σου.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ