-
Ρε φίλε, πρέπει να σε εξαφανίσουμε!...εεε...εξασφαλίσουμε!
-
Αγόρασε κάτι από την κρατική περιουσία που ξεπουλιέται όσο όσο! Καμιά ΔΕΚΟ ίσως?
send from a galaxy far far away
-
Δημήτρη... εγώ επιμένω για τα σπίτια στα παιδιά.
Οκ δεν έχουν δουλειά σήμερα, του φούστη, θα αλλάξει η κατάσταση προς το καλύτερο.
Αλλά πέρα απο αυτό.Πόσο ακόμα θα μείνουν μαζί σας;
Μπορούν να είναι 30 χρονών και να μένουν με τους γονείς;
Οκ μπορούν, πάνω κάτω αυτό κάνω και εγώ... αλλά δεν θα με χάλαγε ενα σπιτάκι... (με υιοθετείς; δεν τρώω πολύ )Άκου σενάριο.
Σήμερα τα παιδιά ειναι μικρά... (πάντα στα μάτια του μπαμπά, μικρά ειναι...)
Αυριο εσύ, αγοράζεις ένα σπίτι με σχεδόν όλα σας τα χρήματα... μπράβο και καλώς να έλθει!
Μεθάυριο όμως παντρεύετε ο γιος σου... θα του αγοράσεις και άλλο;
Θα μου πεις να παει να μείνει στο νοίκι... εκει έξοδα δεν θα έχει;
Δεν θα ήταν καλύτερο (και ασφαλέστερο) αντί για νοίκι να δίνει τα έξοδα του δικού του σπιτιου;Απο την στιγμή που δεν θα έχει κάποιο δάνειο (σπιτιου εν τη προκειμένη) τα έξοδα θα είναι σαφός μικρότερα, μόνο και μόνο για την συντηρηση του.
-
Αυτό που περιγράφει από πάνω ο Thanos είναι epic fail...Για να μη μακρηγορώ Thano για πες μας τι θα προτιμούσες ;
Να σου έχει ένα σπίτι ο μπαμπάς σου (κάπου που έχει αγοράσει με το γούστο του και το νιονιό του, που μπορεί και να μη σου αρέσει καθόλου ως location, ως μέγεθος, ως διαρρύθμιση κλπ κλπ) αξίας περίπου 300.000 € ή να σου έδινε ζεστά 300 χιλιαρικάκια ντάνγκα ντάνγκα να τα κάνεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου ;Έχουν φάει μούτζες σύννεφο γονείς με τέτοιες φαεινές ιδέες Οι γονείς αδυνατούν (δε γίνεται εκ των πραγμάτων) να προβλέψουν τις ανάγκες και τα γούστα των παιδιών τους οπότε το καλύτερο που έχουν να δώσουν από υλικής απόψεως είναι το πιο ευέλικτο μέσο : κάποτε λιρίτσες και δολάρια σήμερα και ευρώ
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Σου χω αντάξια, μόλις γύρισε φίλος
Αν σου πω τώρα ότι αυτό ήθελα να βάλω αλλά έκανα τον εξής περίπλοκο συλλογισμό! : Σκέφτηκα ότι αν γράψω δολάριο Ζιμπάμπουε μπορεί να λάβω ως απάντηση 'μα αυτό εννοούσα ' (δεδομένου ότι δεν είχε πρoσιδορίσει USA $) οπότε και κατέφυγα στα κουάνζα Αγκόλας (μάλλον το παρακουράζω ε
i think you overestimate your opponent
-
Αυτό που περιγράφει από πάνω ο Thanos είναι epic fail...Για να μη μακρηγορώ Thano για πες μας τι θα προτιμούσες ;
Να σου έχει ένα σπίτι ο μπαμπάς σου (κάπου που έχει αγοράσει με το γούστο του και το νιονιό του, που μπορεί και να μη σου αρέσει καθόλου ως location, ως μέγεθος, ως διαρρύθμιση κλπ κλπ) αξίας περίπου 300.000 € ή να σου έδινε ζεστά 300 χιλιαρικάκια ντάνγκα ντάνγκα να τα κάνεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου ;Το πρώτο...
Γιατί;
Γιατί τα παιδιά του είναι αρκετά μεγάλα έτσι ώστε να διαλέξουν ενα σπίτι εκεί που πραγματικά θέλουν, αλλά αρκετά μικρά για να κρατήσουν ή επενδύσουν σωστά 300.000 ευρώ.Ο πατέρας, έχει δουλέψει αυτά τα χρήματα (ακόμα και έτοιμα να τα βρήκε, είχε το μυαλό να τα αυγατήσει) και με αυτά, θέλει να βοηθίσει όπως μπορεί το μέλλον των παιδιών του.
Το να τους δώσει τόσα χρήματα στο χέρι, νταγκά ντάγκα, μόνο καλό δεν θα τους κάνει... -
Αν μου έπαιρνε σπίτι ο πατέρας μου θα τον σκότωνα
πόσων χρονών είναι τα παιδιά που ξέρουν πού θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους αλλά δεν μπορούν να 'διαχειριστούν' λεφτά?
το βιβλίο αξίζει κουτσάν? μου το χουν συστήσει αρκετοί
-
Παναγιώτη...
300.000 ευρώ δεν είναι λίγα λεφτα για να παίζεις.
Όπως και να διαλέξεις μόνος σου ένα σπίτι που σου αρέσει, στην περιοχή που σου αρέσει (και μπορείς να ακουμπήσεις οικονομικά) δεν θέλει το ίδιο ψήσιμο στην ζωή (που έρχετε με τα χρόνια, εμπειρίες κτλ) όσο το να διαχειριστείς τέτοιο ποσό. -
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Δημήτρη... εγώ επιμένω για τα σπίτια στα παιδιά. ....... .Για εκεί πάει το πράγμα, απογοητεύοντας τον koutsan αλλά θα μπορούσαν να μείνουν σε ιδιόκτητα, μικρότερα-παλιότερα ή έστω ανακαινισμένα και να χρησιμοποιηθεί το χρήμα αναλόγως εξελίξεων - αναγκών και γούστων, συμφωνώντας με τον koutsan .
Οπότε μιά αγορά κατοικίας μπορεί όντως να είναι άσκοπη την τρέχουσα περίοδο.Απο την άλλη μιά κατοικία που το 2008 είχε 500.000, σήμερα έχει 350.000, και ίσως το 2015 περί τις 200.000€. Δεν νομίζω πάντως να πάει ποτέ στις 100.000€, εκτός αν ο μισθός μας είναι πλέον 200€/μήνα.
Τα μετρητά όμως στις τράπεζες αν γίνουν μαρουλόφυλλα ή 'πετάξουν' αφού δοθήκαν για τον υπέρμετρο δανεισμό που σήμερα δεν αποπληρώνεται? Να τα κεράσω στους φεσαδόρους???Μακάριοι οι μή έχοντες ..... , αρκεί και να μην χρωστάνε
-
Και αυτό μπορεί να γίνει...
Να ανακαινίσεις και να τους τα δώσεις...
Ακόμα καλύτερα και φυσικά οικονομικότερα.Όσο για την τελευταία τελευταία φράση σου... ΔΕΝ ειναι έτσι...
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Να σου έχει ένα σπίτι ο μπαμπάς σου (κάπου που έχει αγοράσει με το γούστο του και το νιονιό του, που μπορεί και να μη σου αρέσει καθόλου ως location, ως μέγεθος, ως διαρρύθμιση κλπ κλπ) αξίας περίπου 300.000 € ή να σου έδινε ζεστά 300 χιλιαρικάκια ντάνγκα ντάνγκα να τα κάνεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου ;Το πρώτο...
Γιατί;
Γιατί τα παιδιά του είναι αρκετά μεγάλα έτσι ώστε να διαλέξουν ενα σπίτι εκεί που πραγματικά θέλουν, αλλά αρκετά μικρά για να κρατήσουν ή επενδύσουν σωστά 300.000 ευρώ.Ο πατέρας, έχει δουλέψει αυτά τα χρήματα (ακόμα και έτοιμα να τα βρήκε, είχε το μυαλό να τα αυγατήσει) και με αυτά, θέλει να βοηθίσει όπως μπορεί το μέλλον των παιδιών του.
Το να τους δώσει τόσα χρήματα στο χέρι, νταγκά ντάγκα, μόνο καλό δεν θα τους κάνει...Σε ρώτησα τι θα προτιμούσες εσύ ως παιδί και δεν απάντησες ή αν απάντησες εκ μέρους σου ότι θα προτιμούσες ΕΣΥ το πρώτο είναι δεδομένου ότι με τη δεύτερη επιλογή αγοράζεις όποτε θέλεις την πρώτη αν αυτή κρίνεις ότι είναι η καλύτερη, αλλά έχεις και έξτρα επιλογές.
Το να επιβάλλουν οι γονείς τρόπο ζωής στα παιδιά είναι χοντρο@@ , δεν θα επιβάλλεις εσύ στο παιδί σου αν θέλει να ζήσει στο νοίκι ή όχι ας πούμε. Σώνει και καλά πρέπει να μείνει στην @@ που εσύ επέλεξες γι αυτόν κάποτε ή αλλιώς δεν δίνεις φράγκο ;
Στην τελική κράτα το ρευστό και ρωτάς όταν έρθει η ώρα : Θες σπίτι ; Που το θες ; κλπ κλπ.
Όχι όμως προαγοράζουμε το σπίτι 5-10 χρόνια πριν.
Επίσης αν πεθάνεις να ξέρεις ότι το παιδάκι σου δεν θα χαρεί καθόλου να πληρώνει φόρους κληρονομιάς για ένα ακίνητο που πιθανότατα θα 'σκοτώσει' βιαστικά αύριο γιατί έχει άλλες ανάγκες και όχι αυτές που εσύ μεγαλειωδώς φαντάστηκες ότι θα έχει. Θα καταχαρεί όμως και θα 'σχωρνάει τα πεθαμένα σου' αν βρει 300 χιλιαρικάκια σε ένα κοινό λογαριασμό -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν μου έπαιρνε σπίτι ο πατέρας μου θα τον σκότωναπόσων χρονών είναι τα παιδιά που ξέρουν πού θα περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους αλλά δεν μπορούν να 'διαχειριστούν' λεφτά?
το βιβλίο αξίζει κουτσάν? μου το χουν συστήσει αρκετοί
Το διαβάζω αυτή τη στιγμή (επιτέλους) και μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά είμαι ακόμα στην αρχή
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δημήτρη... εγώ επιμένω για τα σπίτια στα παιδιά. ....... .
Για εκεί πάει το πράγμα, απογοητεύοντας τον koutsan αλλά θα μπορούσαν να μείνουν σε ιδιόκτητα, μικρότερα-παλιότερα ή έστω ανακαινισμένα και να χρησιμοποιηθεί το χρήμα αναλόγως εξελίξεων - αναγκών και γούστων, συμφωνώντας με τον koutsan .
Οπότε μιά αγορά κατοικίας μπορεί όντως να είναι άσκοπη την τρέχουσα περίοδο.Απο την άλλη μιά κατοικία που το 2008 είχε 500.000, σήμερα έχει 350.000, και ίσως το 2015 περί τις 200.000€. Δεν νομίζω πάντως να πάει ποτέ στις 100.000€, εκτός αν ο μισθός μας είναι πλέον 200€/μήνα.
Τα μετρητά όμως στις τράπεζες αν γίνουν μαρουλόφυλλα ή 'πετάξουν' αφού δοθήκαν για τον υπέρμετρο δανεισμό που σήμερα δεν αποπληρώνεται? Να τα κεράσω στους φεσαδόρους???Μακάριοι οι μή έχοντες ..... , αρκεί και να μην χρωστάνε
Μπορώ να σε κάνω μη έχοντα στο άψε σβήσε. Πες το κι έγινε!
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Παναγιώτη...
300.000 ευρώ δεν είναι λίγα λεφτα για να παίζεις.
Όπως και να διαλέξεις μόνος σου ένα σπίτι που σου αρέσει, στην περιοχή που σου αρέσει (και μπορείς να ακουμπήσεις οικονομικά) δεν θέλει το ίδιο ψήσιμο στην ζωή (που έρχετε με τα χρόνια, εμπειρίες κτλ) όσο το να διαχειριστείς τέτοιο ποσό.το σπίτι είναι πολύ μεγάλο βήμα και διόλου ευέλικτο.
Φαντάζεσαι να μου χε πάρει σπίτι ο πατέρας μου στην ελλάδα πόσο πολύ θα με βόλευε.
φαντάζεσαι να τους πάρει σπίτι κι αύριο το παιδί του να βρει δουλειά στην θεσσαλονίκη αντί για την Αθήνα.Ειλικρινά δεν βλέπω κάτι θετικό
@κουτσαν: μέχρι το βράδι θα μας έχεις γράψει εντυπώσεις
-
.............Επίσης αν πεθάνεις να ξέρεις ότι το παιδάκι σου δεν θα χαρεί καθόλου να πληρώνει φόρους κληρονομιάς για ένα ακίνητο που πιθανότατα θα 'σκοτώσει' βιαστικά αύριο γιατί έχει άλλες ανάγκες και όχι αυτές που εσύ μεγαλειωδώς φαντάστηκες ότι θα έχει. Θα καταχαρεί όμως και θα 'σχωρνάει τα πεθαμένα σου' αν βρει 300 χιλιαρικάκια σε ένα κοινό λογαριασμό :iconcool:Συμφωνώ , αλλά το μεγάλο ερώτημά μου είναι: ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ???
Για αυτό έγραψα στο αρχικό ποστ μου :Μασήστε τα δαφνόφυλλά σας , μυρίστε τα θυμιάματά σας και ..... δώστε το χρησμό !
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Δημήτρη... εγώ επιμένω για τα σπίτια στα παιδιά. ....... .
Για εκεί πάει το πράγμα, απογοητεύοντας τον koutsan αλλά θα μπορούσαν να μείνουν σε ιδιόκτητα, μικρότερα-παλιότερα ή έστω ανακαινισμένα και να χρησιμοποιηθεί το χρήμα αναλόγως εξελίξεων - αναγκών και γούστων, συμφωνώντας με τον koutsan .
Δεν γίνεται να πιστεύεις ότι είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος να χάσεις τα λεφτά σου (ευρώ) στις τράπεζες από το να πέσει η αξία των ακινήτων που θα αγοράσεις (+έξοδα, φόρους ακίνητης περιουσίας + φόρους κληρονομιάς {αλήθεια τι θα πει θα έχουν προπληρωθεί δηλ.!! εγώ θα τους πληρώσω ; η ίδια τσέπη θα επιβαρυνθεί : η δικιά σου και των παιδιών σου, επειδή θα έχουν προπληρωθεί είναι τζάμπα νομίζεις ;] που θα επιβαρύνουν την αγορά σου.
Είναι εξαιρετικά πιθανό ότι η αξία των ακινήτων θα συνεχίσει να πέφτει και θα επιβαρυνθούν υπέρογκα με φόρους ενώ η πιθανότητα να χαθούν οι καταθέσεις σου είναι πολύ μικρότερη + ότι έχεις ήδη 4 ακίνητα και όχι άλλο ρευστό !!Όσο γι αυτό που είπες περί 'αίσθησης εξασφάλισης' και διαφορετικότητας είναι ακριβώς αυτό, μια απλή (ψευδ)αίσθηση. Ξέρεις πολύς κόσμος έχει την αίσθηση ότι το ταξίδι με αεροπλάνο είναι πιο επικίνδυνο από αυτό με το αυτοκίνητο αλλά είναι πασίγνωστο ότι το ταξίδι με αεροπλάνο είναι εξαιρετικά ασφαλέστερο και τα πρωτοσέλιδα με τα αεροπορικά δυστυχήματα με 100δες νεκρούς ουδόλως επηρεάζουν το ασφαλέστερο του μέσου.
Γι αυτό σου λέω ότι σε πιάνει πανικός όπως τον άλλο που νομίζει ότι θα πέσει το αεροπλάνο από τα 30.000 πόδια ενώ είναι - και καλά - τζι τζι στη θέση του συνοδηγού (αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν πέφτουν ποτέ, έτσι -
dbekos, πάρε ένα αεροπλάνο .
-
Σε ρώτησα τι θα προτιμούσες εσύ ως παιδί και δεν απάντησες ή αν απάντησες εκ μέρους σου ότι θα προτιμούσες ΕΣΥ το πρώτο είναι δεδομένου ότι με τη δεύτερη επιλογή αγοράζεις όποτε θέλεις την πρώτη αν αυτή κρίνεις ότι είναι η καλύτερη, αλλά έχεις και έξτρα επιλογές.Πραγματικά εδώ σε έχασα...
Με ρωτάς τι θα προτιμούσα εγώ σαν παιδί και απάντησα ΕΓΩ... λογικό δεν είναι;
Και ναι είναι το πρώτο, που ειναι το περίεργο;
Αν στα 20 μου είχα 300.000 ευρώ, πίστεψε με, θα τα είχα χαλάσει σε αυτοκίνητο, παρά σε σπίτι...Το να επιβάλλουν οι γονείς τρόπο ζωής στα παιδιά είναι χοντρο@@ , δεν θα επιβάλλεις εσύ στο παιδί σου αν θέλει να ζήσει στο νοίκι ή όχι ας πούμε. Σώνει και καλά πρέπει να μείνει στην @@ που εσύ επέλεξες γι αυτόν κάποτε ή αλλιώς δεν δίνεις φράγκο ;
Ή παίζεις με τις λέξεις ή δεν σου αρέσει που δεν συμμεριζόμαστε την άποψη σου ή δεν διαβάζεις καν.
Για το τελευταίο πάρε το παρακάτω:Αν και αρχικά ακούστηκε στα παιδιά ως υπέροχη ιδέα και 'δώρο', στη συνέχεια αρχισε το 'κλάμα' !
Με το παραπάνω βλέπεις οτι τα παιδιά είναι ενήμερα για το σχέδιο του πατέρα τους.
Άρα ΠΟΥΘΕΝΑ δεν επιβάλει κάποιος κάτι σε κάποιον.Στην τελική κράτα το ρευστό και ρωτάς όταν έρθει η ώρα : Θες σπίτι ; Που το θες ; κλπ κλπ.
Όχι όμως προαγοράζουμε το σπίτι 5-10 χρόνια πριν.Αυτό εν μέρη σωστό, αλλά μπορεί τώρα να είναι αυτή η ώρα, μιας και όπως είδες παραπάνω, τα παιδιά γνωρίζουν τις προθέσεις του πατέρα τους.
Επίσης αν πεθάνεις να ξέρεις ότι το παιδάκι σου δεν θα χαρεί καθόλου να πληρώνει φόρους κληρονομιάς για ένα ακίνητο που πιθανότατα θα 'σκοτώσει' βιαστικά αύριο γιατί έχει άλλες ανάγκες και όχι αυτές που εσύ μεγαλειωδώς φαντάστηκες ότι θα έχει. Θα καταχαρεί όμως και θα 'σχωρνάει τα πεθαμένα σου' αν βρει 300 χιλιαρικάκια σε ένα κοινό λογαριασμό
Βασικά αυτό είναι το λιγότερο που θα το νοιάξει...
Και πάλι ή δεν σου αρέσει που δεν συμμεριζόμαστε την άποψη σου ή δεν διαβάζεις καν.
Πάμε:Πόσα ακίνητα ακόμα έχεις ; 4, το 1 μετράει, τα 2 είναι παλαιά-μικρής αξίας + μικρό εξοχικό διαμέρισμα
Έχεις υπολογίσει τι θα πληρώνεις σε φόρους ακίνητης περιουσίας ; Δεν είναι τέτοια τα ποσά, που με απασχολούν. Αν έχεις 3-4 ακίνητα και σου λείπουν πχ 500€/μήνα που ίσως είναι οι φόροι, λάθος διαχείριση κάνεις! Έχεις σκεφτεί πόσο πιθανό είναι οι φόροι να τσακίσουν στο κοντινό μέλλον τους ιδιοκτήτες ακινήτων ;
Που θα πάνε οι αντικειμενικές ; Ως ανωτέρω
Σε ενδιαφέρει η υπόθεση 'κληρονομικό δίκαιο' ; Τα ακίνητα πχ θα τα πληρώσουν χρυσά (ίσως) οι κληρονόμοι σου , τον τρπαεζικό σου λογαριασμό όχι. Θα 'καθαρίσουν' πρίν 'κληρονομηθούν', το κόστος θα έχει προπληρωθεί, επιδιώκοντας να είναι το ελάχιστο.το σπίτι είναι πολύ μεγάλο βήμα και διόλου ευέλικτο.
Φαντάζεσαι να μου χε πάρει σπίτι ο πατέρας μου στην ελλάδα πόσο πολύ θα με βόλευε.
φαντάζεσαι να τους πάρει σπίτι κι αύριο το παιδί του να βρει δουλειά στην θεσσαλονίκη αντί για την Αθήνα.Ειλικρινά δεν βλέπω κάτι θετικό
Φυσικά και είναι ενα μεγάλο βήμα! Δεν είπα πουθενά το αντίθετο.
Και για αυτό τον λόγο, τα κουβεντιάζεις με τα παιδιά σου, όπως έκανε ο Δημήτρης και βγάζεις κάποιες αποφάσεις ή τροφή για κουβέντες (καλή ώρα).Όσο για τα ¨φαντάζεσαι¨ δεν μου λένε τίποτα... με το αν δεν φτιάχνεις ιστορία, ούτε μπορείς να προβλέψεις τι θα γίνει αυριο.
Γιατί με αυτή την λογική... φαντάζεσαι να κερδίσει ο Δημήτρης αυριο 2.000.000 ευρώ στο τζόκερ;! Άκυρη θα έχει πάει ολη η σημερινή κουβέντα!
Εμ δεν πάει έτσι όμως. -
Δεν γίνεται να πιστεύεις ότι είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος να χάσεις τα λεφτά σου (ευρώ) στις τράπεζες από το να πέσει η αξία των ακινήτων που θα αγοράσεις ......................
Δεν βλέπω να κοιμάμαι απόψε !
dbekos, πάρε ένα αεροπλάνο .
Θα χρειαστεί και δάνειο, μόνο σε lear jet (ξανα ) μπαίνουμε !
-
Ο χρήστης Thάnos έγραψε:
Αν στα 20 μου είχα 300.000 ευρώ, πίστεψε με, θα τα είχα χαλάσει σε αυτοκίνητο, παρά σε σπίτι...
Να υποθέσω ότι τώρα που μεγάλωσες έμαθες ;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ