-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
nikodoc_z4
Για την υπογραφηπολυ λογοκρισια εχει πεσει στο forum σημερα! κριμα που δεν εχεις χιουμορ. anyway θα τη βαζω μονο στο **Καλλονές τραγουδίστριες/ηθοποιοί/celebrities **
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Α ρε Κοutsan! Ωραίο το να βρίζεις κάποιον και αυτός να σου γλείφει τα @@ έτσι?
Υγ. Συγχωρίστε τα Γαλλικά μου αλλά έτσι είναι
nickolas ποιον εβρισε ο Koutsan και ποιος εγλειψε αρχιδια??
Ο Κοutsan βρίζει την κυβέρνηση (και καλά κάνει εν προκειμένω), ενώ η κυβέρνηση 'γλύφει' αυτόν επειδή έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία και θεωρεί πως σε γενικές γραμμές οι πλούσιοι είναι νεοδημοκράτες (κλασσικού τύπου)
Η πλάκα είναι ότι στα χαμηλά στρώματα σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ η ΝΔ ίσως να έχει περισσότερες ψήφους (τουλάχιστον εγώ έχω αυτήν την αίσθηση) και σίγουρα το αν θα κερδίσει ή όχι οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία θα εξαρτηθεί από τους μικρομεσαίους τους οποίους με αυτήν τη ρύθμιση πρακτικά μαστιγώνει...για να δούμε!
Μπα εγώ συμφωνώ με τον koutsan, οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι!
Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα όποιος και να κυβερνάει, τώρα που βγάζω το ψωμάκι μου από τα δημόσια έργα, για αρκετά χρόνια ακόμη, ΔΕΝ θα πεινάσω!Όποιος και να κυβερνάει...
-
Σ' αυτή τη χώρα ή πρέπει να έχεις ΠΟΛΛΑ ακίνητα ή ΚΑΝΕΝΑ! Αν έχεις ΈΝΑ, σε πηδάνε οι τράπεζες μέχρι να το αποκτήσεις, ενώ μόλις γίνει δικό σου σε πηδάνε τα μαστόρια για να το συνεφέρουν μετά από δεκαετίες που δεν είχες λεφτά αφού πήγαιναν όλα στο δάνειο...
Στο ενδιάμεσο, σε περνάει και μερικά χέρια και το ελληνικό κράτος με τους φόρους του κι αλίμονό σου αν θελήσεις να το δώσεις στα παιδιά σου ή να το πουλήσεις! Θα σε περάσει περισσότερα 'χέρια' τότε!
+0.5
το χειροτερο ειναι να εχεις ενα σπιτι + κατι παραπανω.. ( = πχ εξοχικο)
οι περισσοτεροι σ'αυτη τη φαση ετσι κ αλλιως εχουν δικο τους το κατι παραπανω (συνηθως πατρικο που εχει το ρολο εξοχικου) και εχουν παρει δανειο 35 χρονια να ξεπληρωσουν το οροφοδιαμερισμα για να μεινει στο παιδι... αυτη νομιζω ειναι και η λεγομενη μεσαια ταξη (αν υπαρχει) στην ελλαδα..πραγματικα, οι περισσοτεροι που εχουν σπιτι δικο τους ολο και κατι εχουν
... ή εστω, ειχαν και το πουλησαν
αυτοι που ειναι πραγματικα χαμηλομισθοι μενουν στο νοικι και τρωνε ετσι κ αλλιως την πιπα (στην αθηνα) με τα λεφτα που σκανε στα ενοικιααλλα επειδη ο ελλην ειναι μαζοχας (και καλα κανει, εμενα με συμφερει), εγω το ειχα πει πριν τις εκλογες κ στους γονεις μου: αν βγει η νδ, διπλασιαζουμε τις τιμες την αλλη μερα .
αφου γουσταρουν να πληρωνουν και θα εκαναν τα παντα, οχι απλως για να μην επιστρεψει ο κρατικος μηχανισμος και ο σημιτης (ανεκδοτο ειχε γινει αυτο πριν καμια 10αρια χρονια, αφου ο κρατικος μηχανισμος και ο σημιτης αυτοπροσωπως εφερναν συχνα την καταστροφη σε οποιοδηποτε θεμα ..), αλλα ουτε οποιαδηποτε αριστερη κυβερνηση για να μη χασουν τα... κεκτημενα (τα ποια; κεκτημενα εχω εγω. ειναι πραγματα που υπαρχουν. αυτοι τί εχουν; )cheers..
υπογραφη: καποιος ξεπλενης που η δεξια τον κανει πιο πλουσιο εις βαρος σας
ΥΓ: το νερο απ'την πισινα δεν το'χω αδειασει απο τοτε που τελειωσε το σπιτι, εδω και δυο χρονια.
το καθαριζω ομως καλα...
καιει ρευμα, αλλα αξιζει τον κοπο... φοβερη χαλαρωση η βουτια στην πισινα μου -
Υποθετω οι μεγαλοι κερδισμενοι ειναι οι εταιρείες real estate, που εσχατως επιθυμουν να μπουν στην αγορα που οι τιμες των ακινητων πανε μονο προς τα πανω!
-
Οι τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα δεν είναι θέμα που εξαντλείται, σε φόρα ή όχι.
Έτσι, για να ξέρουμε τι λέμε, να ζητήσω τη γνώμη σας για κάτι:
Δώσαμε 270.000 Ε φέτος για κάτι που πέρυσι κόστιζε 200.000 κ πριν από 10 - 12 χρόνια 10 εκ δρχ (30.000 Ε). Αυτό που θα κάνει τον Έλληνα να ψηφίσει / να μην ψηφίσει τον ένα ή τον άλλο πολιτικάντη θα είναι, νομίζετε, η όποια αύξηση του φόρου μεταβίβασης ή του φόρου ιδιοκτησίας;
Έχει κανένας κατανοήσει τι έχει γίνει με τις τιμές των ακινήτων τα τελευταία χρόνια;
Έχει κανένας την παραμικρή ιδέα του τι επέρχεται;Καλημέρα μας - η προτελευταία εβδομάδα του 2007 αρχίζει.
-
ililias πες και την άποψή σου
-
Σε ποιό θέμα;
Γιατί εδώ πηδάμε από το ένα στο άλλο κ για να πει κανείς την άποψή του για όλα πρέπει να εκδώσει βιβλίο. -
Ο χρήστης nikodoc_z4 έγραψε:
nikodoc_z4
Για την υπογραφηπολυ λογοκρισια εχει πεσει στο forum σημερα! κριμα που δεν εχεις χιουμορ. anyway θα τη βαζω μονο στο **Καλλονές τραγουδίστριες/ηθοποιοί/celebrities **
Αλλαξε και την υπογραφή σου!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Σε ποιό θέμα;
Γιατί εδώ πηδάμε από το ένα στο άλλο κ για να πει κανείς την άποψή του για όλα πρέπει να εκδώσει βιβλίο.Ξεκίνα από την εκτίμησή σου για το τί επέρχεται!
Όντως οι αποδώσεις των ακινήτων τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ καλές.
Σίγουρα δε θα επαναληφθούν όμως...Εγώ προβλέπω σχετική στασιμότητα και πιθανώς κατά τόπους μικρή μείωση.
Κατάρρευση δεν προβλέπεται... -
Άποψή μου είναι ότι επέρχεται γενική φτώχεια!
Αποδώσεις ακινήτων; Εννοείς αγοράζω - πουλάω - κερδίζω; Δεν είναι ακριβώς σωστό! Κερδίζω όταν αγοράζω - πουλάω - αγοράζω πίσω κι έχω και κέρδος. Εμείς πρέπει να πουλήσουμε αυτό που έχουμε κ να τσοντάρουμε για να το ξανααγοράσουμε! Που είναι το κέρδος; Αν πουλάμε αυτά που άλλοι μας άφησαν; Και γιατί είναι καλό αυτό;
Τα αστικά κέντρα έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει λόγω της υπερβολικής ζήτησης. Όταν κάποτε αυτή σταματήσει, τι θα γίνει; Δεν θα γίνει ποτέ; Είμαστε βέβαιοι; Θα συνεχίσει εσαεί ο Έλληνας να συρρέει στην Αθήνα;
Υπερκέρδη συσσωρεύουν μόνο οι κατασκευαστικές εταιρίες, οι οποίες όμως στηρίζουν τον (τεράστιο) δανεισμό τους στην (υπέρογκη) αξία των ακινήτων τους. Αν η αξία πέσει, θα κλείσουν όλες σε μια εβδομάδα το πολύ. Δεν θα γίνει ποτέ; Είμαστε βέβαιοι;
Στις μικρότερες 'πόλεις' κυριαρχούν κάποιοι κατασκευαστές επίσης. Αυτοί τα καταφέρνουν σε συνεργασία με (και τροφοδοσία των) Δημάρχους κ πολεοδομίες, που αντί να επεκτείνουν τα σχέδια πόλης, δίνοντας στις πόλεις 'αέρα' κ βελτιωμένη ποιότητα ζωής τους δίνουν ύψος κ 'οψη ... κέντρου Αθήνας.
Κι ο μαλάκας για να φτιάξει τη βίλα του καταστρέφει 6 στρέμματα (συνήθως γόνιμης) γης...
Σταματάω γιατί έχουμε όλοι δουλειά, κι εγώ που γράφω κι εσείς που διαβάζετε. Νομίζω ότι είναι κατανοητό το τι λέω, αν όχι εδώ είμαστε πάλι. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Τα αστικά κέντρα έχουν φτάσει εκεί που έχουν φτάσει λόγω της υπερβολικής ζήτησης. Όταν κάποτε αυτή σταματήσει, τι θα γίνει; Δεν θα γίνει ποτέ; Είμαστε βέβαιοι; Θα συνεχίσει εσαεί ο Έλληνας να συρρέει στην Αθήνα;
Υπερκέρδη συσσωρεύουν μόνο οι κατασκευαστικές εταιρίες, οι οποίες όμως στηρίζουν τον (τεράστιο) δανεισμό τους στην (υπέρογκη) αξία των ακινήτων τους. Αν η αξία πέσει, θα κλείσουν όλες σε μια εβδομάδα το πολύ. Δεν θα γίνει ποτέ; Είμαστε βέβαιοι;μεχρι τωρα δεν δειχνει να αλλαζει η κατασταση..
και τί θα γινει για να αλλαξει;
εγω αυτο που βλεπω να γινεται ηδη, ειναι μια φοβερη αναπτυξη σε περιοχες της αττικης γυρω-γυρω απο την αθηνα. ειδικα σ'αυτες που εξυπηρετουνται καλα απο ΜΜΜ ή απο την αττικη οδο... πχ αμα δεις τί γινεται προς σπατα μερια θα παθεις πλακα!
οποτε διατηρω τις αμφιβολιες μου, οσο βλεπω τους ρυθμους με τους οποιους χτιζονται οι περιοχες αυτες, ως προς το τί ειναι αυτο που θα αλλαξει την κατασταση, και ποτε -
Ο χρήστης skye έγραψε:
...εγω αυτο που βλεπω να γινεται ηδη, ειναι μια φοβερη αναπτυξη σε περιοχες της αττικης γυρω-γυρω απο την αθηνα. ειδικα σ'αυτες που εξυπηρετουνται καλα απο ΜΜΜ ή απο την αττικη οδο... πχ αμα δεις τί γινεται προς σπατα μερια θα παθεις πλακα!...Αυτό περιγράφω κι εγώ, ρε. Αλλά σε παρακαλώ δώσε τον ορισμό του 'ανάπτυξη' κ μετά πες αν αυτό που γίνεται **είναι **τέτοια κ όχι απλά οικοδομική δραστηριότητα.
...οποτε διατηρω τις αμφιβολιες μου, οσο βλεπω τους ρυθμους με τους οποιους χτιζονται οι περιοχες αυτες, ως προς το τί ειναι αυτο που θα αλλαξει την κατασταση, και ποτε ...
Αν γνώριζα το πότε, θα γινόμουν πλούσιος. Πολύ πλούσιος, λέμε.
Αμφιβολίες διατηρώ κι εγώ, εννοείται. Οι πιθανότητες όμως είναι συντριπτικές.
Αυτό που θα αλλάξει την κατάσταση είναι ο κορεσμός κ η φτώχια. Κάνε μια βόλτα στον Ασπρόπυργο, πχ εκεί στη Λ. Νάτο, κ θα μου πεις μετά. -
Σημερινό νέο: 6.000,00 Ε το τ.μ. σε νεόδμητο κατάστημα στο 'κέντρο' της ... Αμαλιάδας.
600.000,00 Ε + φόρους, για 100 τ.μ. 'μαγαζί'.
1.000 μηνών μισθοί αυτών που στο 4τφ λέτε 'μέσος Ελληνικός μισθός', κάτι λιγότερο από 85 χρόνια μισθωτής εργασίας δλδ.
Τι θα πουλάει αυτός ο άνθρωπος και, κυρίως, πόσο; Κ σε πόσα χρόνια θα κάνει απόσβεση του κεφαλαίου του;Κι άλλη μια ιστορία, χθεσινή αυτή, της οποίας άλλη προέκταση θα γράψω σε κατάλληλο θέμα: Νοίκιασε κάποιος το μαγαζί προ 10 - 12 ετών. Χολαργός, ακριβό μαγαζί και κάθε χρόνο κι ακριβότερο. Έφτασε σήμερα να κοστίζει η συντήρηση του μαγαζιού κάπου 3 χιλ Ε το μήνα, με ενοίκιο κλπ έξοδα, ΤΕΒΕ, λογιστή, εφορία. Δεν πήγαινε καλά - και πως να πάς καλά όταν σχεδόν απέναντί σου έχει ανοίξει 'τέρας'... Δυο+ χρόνια τώρα, μια πληρώνει δυο δεν πληρώνει. Τώρα αρρώστησε, θα μείνει στο νοσοκομείο μια 15αριά μέρες, μες στις γιορτές που έλπιζε να πιάσει κάνα Ε. Για να μπορεί να μπει, μια κ το ΤΕΒΕ έχει να το πληρώσει χρόνια, έβγαλε χαρτί απορίας. Πραγματικό είναι, οπότε δεν είναι εύκολη υπόθεση κ η έξωση! Λ7 για σπίτι δεν έχει, μένει μέσα στο μαγαζί. Συμπέρασμα: Το αρχικό υψηλό ενοίκιο τίναξε στον αέρα την 'επιχείρηση'. Επίσης τον προϋπολογισμό του ιδιοκτήτη του ακινήτου, που στην αρχή ήταν πλούσιος (άρα ξόδευε αναλόγως) κ δυο χρόνια τώρα ουσιαστικά δεν εισπράττει. Όταν αδειάσει το μαγαζί θα ζητήσει το διπλό νοίκι κι όποιον πάρει ο Χάρος πάλι. Κ ο μόνος ωφελημένος θα είναι εκείνος που θα πάρει μπιρ παρά το όποιο εμπόρευμα έχει απομείνει όταν κάποτε γίνει η έξωση.
Αλυσίδα είναι τελικά, κ δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο ποιός εισπράττει ουσιαστικά, πόσα κ για πόσο. -
Όπως φαίνεται, το ενοίκιο δεν ήταν το μόνο πρόβλημα της επιχείρησης. Ακόμα και με χαμηλότερο ενοίκιο δεν θα έβγαινε.
Σίγουρα τα ενοίκια των καταστημάτων ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ έχουν ξεφύγει. Τα παρασέρνουν τα ενοίκια των πολυκαταστημάτων. Τα καταστήματα όμως εκτός κέντρου είναι άδεια, δεν νοικιάζονται. Εκεί που πλήρωνες ακόμα και αέρα για να πάρεις ένα μαγαζάκι σε στενό, τώρα είναι άδειο.
Για τις τιμές των ακινήτων φταίει η πολιτεία. Οι ανίκανοι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν 2 ώρες τη μέρα, δεν εντάσσουν στα σχέδια πόλεων αρκετές εκτάσεις και έτσι οι αντιπαροχές έχουν εκτοξευθεί. Αν ακούσεις τις αντιπαροχές στη Θεσσαλονίκη θα πέσεις ξερός.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
...Οι ανίκανοι δημόσιοι υπάλληλοι που δουλεύουν 2 ώρες τη μέρα, δεν εντάσσουν στα σχέδια πόλεων αρκετές εκτάσεις και έτσι οι αντιπαροχές έχουν εκτοξευθεί. Αν ακούσεις τις αντιπαροχές στη Θεσσαλονίκη θα πέσεις ξερός.Δεν έχει να κάνει με το αν δουλεύουν ή όχι. Το γράφω κ πιο πάνω: Εντάσσοντας μεγαλύτερες περιοχές σε σχ. πόλης θα κοβόταν η μίζα που τσιμπάνε από τους μηχανικούς / κατασκευαστές των αντιπαροχών.
Είναι πολλά τα λ7, Λέων.εδιτ
...Στις μικρότερες 'πόλεις' κυριαρχούν κάποιοι κατασκευαστές επίσης. Αυτοί τα καταφέρνουν σε συνεργασία με (και τροφοδοσία των) Δημάρχους κ πολεοδομίες, που αντί να επεκτείνουν τα σχέδια πόλης, δίνοντας στις πόλεις 'αέρα' κ βελτιωμένη ποιότητα ζωής τους δίνουν ύψος κ 'οψη ... κέντρου Αθήνας.
Κι ο μαλάκας για να φτιάξει τη βίλα του καταστρέφει 6 στρέμματα (συνήθως γόνιμης) γης... -
Στη Καλαμαριά έχω δει αντιπαροχή 74%
Αυτός που αγοράζει διαμέρισμα, πληρώνει (εκτός από το δικό του και τα εργολαβικά κέρδη) ΤΡΙΑ διαμερίσματα στον οικοπεδούχο. -
Για πολλάαααα χρόνια η οικογένειά μου διατηρούσε χρυσοχοείο-κοσμηματοπωλείο στην οδό Ερμού στην Αθήνα. Το μαγαζί ήταν αρκετά μεγάλης επιφάνειας (200+ τμ σε δύο ορόφους). Το γεγονός ότι ήταν με ενοίκιο σημαίνει ότι σε σημερινά λεφτά μέχρι να το κλείσει η γιαγιά μου έδινε πολλές χιλιάδες
-
ililias
εννοεις οτι επειδη ακριβως υπαρχει τεραστια οικοδομικη δραστηριοτητα καποια στιγμη θα μεινει αναγκαστικα χωρις ζητηση;
αν παιξει αυτο το σεναριο, θα γινει πραγματικα τσι πουτ@νας...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
εννοεις οτι επειδη ακριβως υπαρχει τεραστια οικοδομικη δραστηριοτητα καποια στιγμη θα μεινει αναγκαστικα χωρις ζητηση;Ναι. Και το κάθε κοτέτσι θα έχει κοστίσει δυο βουνά λ7.
Ένας από τους λόγους είναι ότι, μοιραία, η συρροή απάντων ημών των βλάχων στας Αθήνας κάποτε θα κοπάσει. Δεν είμαστε και τόσοι πολλοί, άλλωστε, ούτε η Αθήνα μια Μητρόπολη τύπου ΝΥ*.αν παιξει αυτο το σεναριο, θα γινει πραγματικα τσι πουτ@νας...
Λες να μην το ξέρω; Το πότε ήθελα να ήξερα...
*Εκτός κ θεωρείς ότι μπορεί κάποτε να γίνει πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Τουρκίας...
-
Μα ήδη πριν 2 μήνες είχαμε αυτήν την είδηση:
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ