-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πριν να τα χτίσεις να υπολογίσεις το βάρος του στηθαίου (θα είναι αρκετά μεγάλο) και να δεις στη μελέτη αν έχει την αντίστοιχη αντοχή ο εξώστης.Εκτός από αυτό αλλάζεις την όψη του κτιρίου (ειδικά αν η άδεια έχει εγκριθεί από αρχιτεκτονική επιτροπή) και μπορεί να χρειάζεται τροποποίηση η άδεια.
Μπορεί να γίνει με κάτι πιο ελαφρύ (Alfa-block) ή μόνο τούβλο ;
Από την άδεια μέχρι το τέλος ... συνίθως αλλάζουν 100 πράγματα....
-
Δεν ξέρω πολλά πράγματα για αυτά, πάντως οι σοβάδες στα μπαλκόνια δεν έχουν καλή αντοχή στο χρόνο (όλοι προτιμούν εμφανές μπετόν). Οπωσδήποτε τσιμεντοσουβάς με πολύ τσιμέντο (και ας ραγίσει καθώς στεγνώνει). Λεπτομέρειες από κατασκευαστές καλύτερα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν ξέρω πολλά πράγματα για αυτά, πάντως οι σοβάδες στα μπαλκόνια δεν έχουν καλή αντοχή στο χρόνο (όλοι προτιμούν εμφανές μπετόν). Οπωσδήποτε τσιμεντοσουβάς με πολύ τσιμέντο (και ας ραγίσει καθώς στεγνώνει). Λεπτομέρειες από κατασκευαστές καλύτερα.εαν εχει σκυροδετηθεί στηθαίο σε ύψος αρκετό ώστε να να μην υπερκαλύπτεται απο νερό (πάνω απο 10εκ υπολογίζοντας και την τσιμεντοκονια με τα πλακακια) δεν υπάρχει κανένΑ θέμα τινάγματος και υγρασίας στον σοβά, αρκει να τοποθετηθει μαρμαρο με το χαρακτηριστικό λούκι στην άκρη....
==============
συνήθως για μονότουβλο μιλάμε όταν πρόκειται για στηθαία εξωστών...
το βάρος του είναι αμεληταίο και όλες οι σύγρονες κατασκευες με πρόσθετο οπλισμό στους εξώστες πέρα των διανομών, αντέχουν τέτοιο φορτίο..οπλισμός δηλαδη που αγκυρώνει στην πλακα και εκτίνεται στο πάνω μέρος της πλάκας του εξώστη (καπακια) -
Όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες όπως και στην κατασκευή των τοίχων!!! Από τούβλο, τσιμεντόλιθο έως ποιο ελαφριές επιλογές. Συνήθως την τελική επιλογή την καθορίζει το κόστος. Πρόσεξε μόνο τις χρεώσεις των τεχνιτών. Συνήθως όταν αναφέρονται σε μέτρο εννοούν τρέχον μέτρο και όχι τετραγωνικό μέτρο.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες όπως και στην κατασκευή των τοίχων!!! Από τούβλο, τσιμεντόλιθο έως ποιο ελαφριές επιλογές. Συνήθως την τελική επιλογή την καθορίζει το κόστος. Πρόσεξε μόνο τις χρεώσεις των τεχνιτών. Συνήθως όταν αναφέρονται σε μέτρο εννοούν **τρέχον μέτρο **και όχι τετραγωνικό μέτρο.Το οποιο ειναι τι?
-
Άσχετα μες το πλάτος ή το ύψος του τοιχίου που χτίζεται ή σοβαντίζεται μετριέται το μήκος σε μέτρα και πληρώνεις χωρίς να μετατρέψεις σε τετραγωνικά μέτρα την επιφάνεια.
-
και άσχετα εαν υπάρχει πόρτα ή όχι
-
Υπάρχουν τρις τρόποι μέτρησης και πληρωμής. Ο ένας είναι το τρέχον μέτρο που αφορά πρέκια, τα εξωτερικά τουβλάκια στις άκρες των μπαλκονιών και άλλα παρεμφερή. Οι άλλοι δυο αφορούν αυτά καθεαυτά τα ντουβάρια. Στα μεν κτισίματα πληρώνεις τα μισά κουφώματα σαν να έχουν χτιστεί. Στο σοβά έχουμε την περίπτωση σεντόνι όπου πληρώνεις όλα τα κουφώματα (αν η δουλειά έχει αντικειμενικά πολλές δυσκολίες) ή συνηθέστερα πληρώνεις μόνο τα κουφώματα που έχουν λαμπά.
Όλα εξαρτώνται από την συμφωνία που θα κάνεις. Αν πχ χτίσεις στον τελευταίο όροφο ένα διαμέρισμα και έχει 10 μέτρα τυφλό ντουβάρι που πρέπει να γίνει όλο σκαλωσιά μην περιμένεις να κάνεις την ίδια συμφωνία αν έχτιζες ένα ισόγειο με μεγάλες μπαλκονόπορτες. Επίσης ξεχωριστές τιμές έχουν οι διαφορετικοί από το σύνηθες σοβάδες όπως το χωριάτικο στυλ ή το μυκονιάτικο, σαγρέ κλπ. -
Καμιά ιδέα πόσο θα πουληθεί νεόδμητο διαμέρισμα 60τμ+γκαράζ στα Πατήσια (προς το τέρμα Πατησίων) ?
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Καμιά ιδέα πόσο θα πουληθεί νεόδμητο διαμέρισμα 60τμ+γκαράζ στα Πατήσια (προς το τέρμα Πατησίων) ?οροφος?
υπνοδωματια (ο)?
δεξια η αριστερα απο την Πατησιων με κατευθυνση προς Ανω Πατησια (Αγια Βαρβαρα)Για δωσε αυτα τα στοιχεια για να σε βοηθησουμε/
-
Ο χρήστης miatagreece έγραψε:
Καμιά ιδέα πόσο θα πουληθεί νεόδμητο διαμέρισμα 60τμ+γκαράζ στα Πατήσια (προς το τέρμα Πατησίων) ?
οροφος?
υπνοδωματια (ο)?
δεξια η αριστερα απο την Πατησιων με κατευθυνση προς Ανω Πατησια (Αγια Βαρβαρα)
Για δωσε αυτα τα στοιχεια για να σε βοηθησουμε/Απο Αθήνα, αριστερά απο την Πατησίων, 'κάτω' απο το νέο 'πάρκο' που έγινε στην θέση του παλιού εργοστάσιου.
2ος όροφος, απέναντι από (δημοτικό) σχολείο 1 ορόφου. 1 υπνοδωμάτιο.
-
Συμφωνα με αυτα που 'παιζουνε' στην περιοχη και λογω οτι ειναι αμεσα εκμεταλλευσιμο για ενοικιαση, τα 60κ τα εχεις για πλακα. Εγω θα δοκιμαζα και τα 72κ για αρχη, ετσι για να δω τι γινεται...
-
Εγώ δεν θα το πουλούσα πάντως εκτός αν είχα άμμεση ανάγκη για ρευστό ( φτου φτου μακρία από μας ) η για να αγοράσω άλλο ακίνητο.
Δεν ξέρω πόσο πάνε τα σπίτια ( Θεσσαλονικιός γαρ ) στην περιοχή αλλά θα μπορούσα να σου συστήσω τον κλασσικό τρόπο...Αγοράζεις εφημερίδα μαθαίνεις από μεσίτες πόσο περίπου πουλιούνται τα καινούργια ακίνητα στην περιοχή βγάζεις έναν μέσο όρο τιμών προσθέτεις κάποια επιπλέον χρήματα για έξτρα που ίσως να έχει το δικό σου ακίνητο ( πχ γκαράζ, κλιματισμό, θέα, ήσυχος δρόμος της περιοχής κτλ ) τα οποία το κάνουν ξεχωριστό βάζεις και κατι παραπάνω για να δώσεις την ψευδαίσθηση στον αγοραστή οτι 'παζαρεύει' και οτι 'πέτυχε να ρίξει την τιμή γιατί αυτός δεν πίανεται κορόιδο' και προχωράς. Το κυριότερο μην βίαζεσαι αν δεν χρειάζεσαι τα χρήματα άμεσσα περιμενε ένα εύλογο διάστημα και είμαι σίγουρος οτι θα το πουλήσεις στην επιθυμητή τιμή. -
Επειδη εκανα πατατα, , οι τιμες που παιζουν στην περιοχη για ακινητα με γκαραζ και αποθηκη ειναι απο 2000 εως 2500 ευρω το τμ για νεοδμητα. Sorry και παλι maxmara!!!
-
Thanks!
-
Βρηκα να αγορασω ενα σπιτι σε καλη περιοχη.
Ειχα ακουσει πολλα για αυτο το σπιτι.
Τελος παντων εβαλα καποιο δικο μου ανθρωπο να να το κοιταξει με τις γνωσεις που εχει πανω στο αντικειμενο....
Ο εμπειρογνωμονας λοιπον μου ειπε οτι αν και το σπιτι εχει αρκετες ελλειψεις (τι ελλειψεις δηλαδη, σχεδον ερειπιο ειναι) αξιζει να το αγορασω λογω της θεσης του και μετα να δω πως θα το επισκευασω...
Επικοινωνησα λοιπον με τον ιδιοκτητη του σπιτιου αυτου και μετα απο διαπαραγματευσεις (στην αρχη πριν παει ο ειδικος μου ελεγε οτι το σπιτι αυτο ειναι παλατι και ειναι ιστορικο μνημειο μιας και στο σαλονι του εχει καθησει ολη η αφροκρεμα της ελληνικης διανοησης) καταληξαμε να το αγορασω σε μια λογικη τιμη.
Δωσαμε λοιπον ραντεβου στο γραφειο του συμβολαιογραφου.
Αυτος με τον τιτλο του σπιτιου κι εγω με τα λεφτα.
Ο συμβολαιογραφος αρχισε να διαβαζει τους ορους του συμβολαιου.........
10ον:Ρητα συνομολογειται οτι ο πωλητης θα κρατησει θεση διευθυντη του υπηρετικου προσωπικου το οποιο βεβαια θα πληρωνει ο αγοραστης οπως και τα εξοδα του σπιτιου.
11ον.Θεση αρχικαμαριερη θα εκτελει ο μεχρι τωρα κατεχων τη θεση αυτη και μαλιστα με αυξηση των αποδοχων του τις οποιες θα πληρωνει κι αυτες ο αγοραστης.
12ον.Τοσο ο πωλητης-διευθυντης του προσωπικου οσο και ο αρχικαμαριερης καμμια ευθυνη δεν θα εχουν εναντι του νεου ιδιοκτητη για ζημιες που μπορει να προκυψουν απο πραξεις και εντολες τους προς το υπηρετικο προσωπικο.
13ον.Ο αγοραστης-νεος ιδιοκτητης ειναι υπευθυνος και υπολογος ωστε να πληρωνει ασμενως και ανευ αντιρρησεως τις οποιες δαπανες κρινουν οτι ειναι απαραιτητες για την λειτουργια του σπιτιου ο πωλητης-διευθυντης του σπιτιου και ο αρχικαμαριερης.
14ον.Ο αγοραστης-νεος ιδιοκτητης του σπιτιου δεν εχει δικαιωμα να απολυσει τοσον τον πωλητη-διευθυντη του του υπηρετικου προσωπικου, οσον και τον αρχικαμαριερη.
15ον.Τα αρθρα απο 10 εως και 14 αποτελουν αναντιρρητο μερος του συμφωνητικου και χωρις αυτα η πωληση δεν γινεται...........
Μετα απο αυτα εφυγα τρεχοντας....
Ερωτησις:
Εκανα καλα ή μηπως επρεπε να αγορασω το σπιτι?? -
επρεπε να το αγοράσεις.που ειναι ;το θελω εγω
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
επρεπε να το αγοράσεις.που ειναι ;το θελω εγωΑστο.
Να μη σε παρω στο λαιμο μου φιλε...
Το σπιτι αυτο τωρα βρισκεται στα ορια της καταρρευσης...
Μονο η προσοψη εχει μεινει γερη αν και σαυτην οι μπογιες εχουν αρχισει να ξεβαφουν....
Απ'εξω κουκλα κι απο μεσα πανουκλα.... -
Ναι αλλά έχει μπάτλερ!
-
...............για όσους δεν κατάλαβαν.............
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ