-
Το μέγεθος των διαμερισμάτων του storm είναι πάντως ιδανικό για να μεγιστοποιήσει την εμπορικότητα τους. Ένα 55 τ.μ. (ιδανικό δυάρι) κι ένα 68 τ.μ. (ιδανικό τριάρι), αν θυμάμαι καλά.
Τη διαρρύθμιση τους δεν ξέρω βέβαια...
Η περιοχή είναι μια χαρά! -
Ξέρω πολύ καλά τι λέει ο storm....εγώ απλά έδωσα ένα μπούσουλα και ποια πολιτική θα ακολουθήσει ο καθένας είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων (περιοχή,κατάσταση,εμπορικότητα κλπ).
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Το μέγεθος των διαμερισμάτων του storm είναι πάντως ιδανικό για να μεγιστοποιήσει την εμπορικότητα τους. Ένα 55 τ.μ. (ιδανικό δυάρι) κι ένα 68 τ.μ. (ιδανικό τριάρι), αν θυμάμαι καλά.
Τη διαρρύθμιση τους δεν ξέρω βέβαια...
Η περιοχή είναι μια χαρά!Όπως τα λες είναι.
Αλλά εδώ υπάρχει κάτι αντιφατικό.
Κάποιοι θα μένουν σε δύο μικρά διαμερίσματα μίας μονοκατοικίας με πάρκινγκ, κήπους, χωρίς φασαρία, χωρίς κοινόχρηστα και θα τα περνάνε λουκούμι και εγώ θα είμαι σε ένα διαμέρισμα πολυκατοικίας, μέσα στους τοίχους και να μην μπορώ να κάνω χρήση ούτε του χώρου στάθμευσης που μου αναλογεί.
Εντάξει, αυτό το σενάριο δεν παίζει ούτε μία στο εκατομμύριο.
Κάποια λύση θα βρω. Το πολύ-πολύ θα πάω κάποια στιγμή στο μέλλον σε μεσιτικό γραφείο και θα ζητήσω απόψεις.
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Θα στο εξηγήσω αγαπητέ με νούμερα.....
Μη ανακαινισμένο διαμέρισμα 165 τμ, 40 ετών πωλείται προς 500 ευρώ το μέτρο. Το αγοράζουν,κάνουν σοβαρή και σωστή ανακαίνιση με 250 ευρώ το μέτρο και αφού το κόψουν στα 2 το πουλάνε 1300 ευρώ το μέτρο....αν το πουλούσαν ενιαίο θα έπιανε γύρω στα 1100 στην καλύτερη περίπτωση....αυτά προφανώς ισχύουν στην πώληση....στην ενοικίαση ειναι διαφορετικά...ένα μη ανακαινισμένο αλλά σε καλή κατάσταση διαμέρισμα 165 τμ θα ενοικιαστεί γύρω στα 600....δυο διαμερίσματα των 85 θα νοικιαστούν 400 έκαστο....άρα?Αν και είσαι νομίζω Θεσσαλονίκη , σοβαρή ανακαίνιση και διαχωρισμός , που σημαίνει και γκρέμισμα τοίχων με 250 €/τμ είναι πολύ χλωμό . 400 και άνω... Και έχει και νομικά θέματα .
-
Και όμως criu....την προηγούμενη εβδομάδα πουλήθηκαν δυο διαμερίσματα που ανακαινίστηκαν ριζικά (έμειναν μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι) και σε καμία περίπτωση δεν ξεπεράστηκε το όριο των 300 ευρώ ανά μέτρο. Και πουλήθηκαν και τα δυο την ίδια μέρα !!!
Μπορεί να φανεί περίεργο αλλά τα κόστη μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης έχουν αισθητή διαφορά....το γιατί θέλει ψάξιμο. -
Το ξέρω ότι εκεί είναι όλα φτηνότερα , το λέγαμε με την κόρη ενός φίλου που είναι από την Χαλκίδα και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη και τώρα ζει στην Αθήνα . Αλλά αυτό αφορά το εργατικό μόνο . Προφανώς θα μιλάμε και για φτηνά υλικά .
Από την άλλη η μετατροπή σε πολυκατοικίες δεν είναι τόσο εύκολη αν δεν ταιριάζουν οι αποχετεύσεις με τις κεντρικές , αν δεν υπάρχει χώρος στο πλατύσκαλο να ανοίξει η δεύτερη είσοδος κλπ .Ακόμα θα πρέπει να επιτρέπεται από τον κανονισμό , να γίνει ανακατανομή στα κοινόχρηστα κλπ .
-
Ρε παιδιά εσείς που ξέρετε από κατοικίες κλπ... για πείτε μου κάτι.
Πριν χρόνια και συγκεκριμένα το 1999 ένας παλιός μου συνάδελφος είχε νοικιάσει μία φοβερή μονοκατοικία στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη. Το περίεργο είναι ότι την νοίκιαζε και προπλήρωνε για όλη την σεζόν. Δηλαδή για 12 μήνες.
Εκεί έμενε και μένει ακόμη.
Εγώ όταν πήγα σπίτι του μου έπεσε το σαγόνι.
Δύο θέσεις πάρκινγκ με σκέπαστρο, μεγάλος κήπος και ένα σπίτι σχετικά σύγχρονο περίπου 90τμ.Το ποσό που έδινε ήταν ιδιαίτερα χαμηλό επειδή προπλήρωνε τους 12 μήνες.
Την τελευταία φορά που τον είδα (2004) μου είχε πει ότι έδινε 4000euro το χρόνο δηλ. 330euro το μήνα.Τέτοια σπίτια πως και που μπορεί να τα αναζητήσει κάποιος για ενδεχόμενο ενοικίασης;
-
Συμβαίνει συχνά απο την Βάρκιζα και μετά. Φίλος στην Σαρωνίδα, πλήρωνε 150χ12=1800€ τον χρόνο με προπληρωμή, για μικρότερο βέβαια χώρο. 70τμ. και 1 στεγασμένη θέση στάθμευσης.
Αλλά για το πως το μαθαίνεις, μόνο από αυτί σε αυτί, κάτι άλλο δεν γνωρίζω. -
Βρίσκεις την περιοχή που σου αρέσει και αρχίζεις να ρωτάς σε ψιλικατζίδικα,μπακάλικα,περίπτερα και -μην γελάσετε- κομμωτήρια....ελπίζω βέβαια να μην έχει συμβεί στην Αθήνα κάτι αντίστοιχο με την Θεσσαλονίκη όπου οι τιμές ανέβηκαν μεσοσταθμικά 48% σε έναν χρόνο λόγω έλλειψης κατοικιών.
-
θελει εμπιστοσυνη τετοιο deal,δεν νομιζω οτι μπορει να γινει μεταξυ αγνωστων
Δινεις ολα τα λεφτα μπροστα,ο αλλος θεωρητικα μπορει να σε βγαλει εξω
Και ο αλλος επισης εχει κινδυνους αν εσυ τον καταγγειλεις ή δεν βγαινεις εξω -
Βρίσκεις την περιοχή που σου αρέσει και αρχίζεις να ρωτάς σε ψιλικατζίδικα,μπακάλικα,περίπτερα και -μην γελάσετε- κομμωτήρια....ελπίζω βέβαια να μην έχει συμβεί στην Αθήνα κάτι αντίστοιχο με την Θεσσαλονίκη όπου οι τιμές ανέβηκαν μεσοσταθμικά 48% σε έναν χρόνο λόγω έλλειψης κατοικιών.Ακριβώς αυτό ήθελα να κάνω την περίοδο που έψαχνα για να αγοράσω σπίτι.
Στην αρχή το προσπάθησα σε δύο συγκεκριμένες περιοχές, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Δυστυχώς μία τέτοια διαδικασία αναζήτησης απαιτεί πολύ ελεύθερο χρόνο και ψάξιμο σε κατάλληλες μέρες και ώρες.Αυτός ήταν και ο λόγος που απευθύνθηκα σε πολλά μεσιτικά γραφεία μπας και με βοηθήσουν έμπρακτα.
Και τότε ξεκίνησαν τα κωμικοτραγικά περιστατικά. -
Εγώ θα πω απλά ότι ΌΛΟΙ όσοι πουλάνε ακίνητο έχουν αγγελία στο σάιτ της ΧΕ που είναι δωρεάν για 60 μέρες και τις ανανεώνεις απεριόριστα .
Απλά το σάιτ βάζει πρώτα τα μεσιτικά και θέλει ένα ψαξιματάκι περισσότερο για να φτάσεις στους ιδιώτες . Η απλά να δώσεις ένα καφέ και να στους βγάλει όλους κλικάροντας τα αντίστοιχα κουμπάκια : Ιδιώτες και Κατασκευαστές .Γιατί με τον μεσίτη δεν έχεις κοινά συμφέροντα και η μεγάλη πλειοψηφία δεν είναι επαγγελματίες , αλλά ευκαιριακοί....
-
Εγώ από την άλλη κατάλαβα πολύ καλά ότι η μαφία των μεσιτικών γραφείων και η μαφία της ΧΕ δεν επιτρέπει στους ιδιώτες να πουλήσουν μόνοι τους.
Και όταν λέω για μαφία το εννοώ. Εκβιασμοί, ψυχολογικοί πόλεμοι, ανήθικες συμπεριφορές, γελοίες και κωμικές καταστάσεις.
Σε μία κανονική κατάσταση ο ιδιώτης που πουλά, εφόσον το επιθυμεί, θα έπρεπε να απευθύνεται σε μεσιτικό γραφείο για να πουληθεί το ακίνητό του. Στην Αθήνα ένας ιδιώτης βάζει αγγελία μόνος του και μετά ξεκινά το μαρτύριο. Μαφία εντελώς.
-
Δεν υπάρχουν μεσιτικά γραφεία στην Ελλάδα . Είναι όλα ευκαιριακά και άσχετοι . Οι ελάχιστες εξαιρέσεις απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα ....
Ο ιδιώτης καλά κάνει και πουλάει μόνος του . Ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να κουραστεί λιγάκι . Παλιά πριν 25-30 χρόνια οι αγοραστές έβγαιναν βόλτα , είτε με τα πόδια , είτε με το αμάξι στην περιοχή που τους ενδιέφερε και ψώνιζαν . Τώρα είναι ακόμα πιο εύκολο με την ΧΕ και το γκούγκλ μάπς να δεις τα πάντα , πριν ακόμα ξεκινήσεις .
-
Θα ήθελα να γνωρίσω έναν ιδιώτη που αποφάσισε να πουλήσει το ακίνητό του με αγγελία στην XE χωρίς την διαμεσολάβηση μεσιτικών γραφείων.
Καταρχήν θα ήθελα να δω την αγγελία του στην XE.
Μετά να δω αν η αγγελία του αναπαράχθηκε παράνομα από δεκάδες μεσιτικά γραφεία με παράνομη χρήση φωτογραφιών.
Και επιπλέον να μου πει ο ιδιώτης τι έγινε μετά το ανέβασμα της ιδιωτικής του αγγελίας στην ΧΕ.
Για παράδειγμα:
Τον απείλησαν;
Τον εκβίασαν;
Τον πίεσαν ψυχολογικά με δεκάδες τηλεφωνήματα;
Μήπως εμφανίστηκαν πελάτες (π.χ. δήθεν νιόπαντρα ζευγάρια) να δουν το σπίτι και τελικά ήταν από μεσιτικό γραφείο;
Ξαφνικά διαπίστωσε ότι κάποιοι έξω από το σπίτι του βγάζουν παράνομες φωτογραφίες;
Εμφανίστηκαν εντελώς ξαφνικά γραφεία 'διεκπεραιώσεων' που αναλαμβάνουν τα πάντα;
Ξαφνικά η αγγελία του πάει στον πάτο της ΧΕ και πλέον οι αληθινοί υποψήφιοι πελάτες εμφανίζονται μόνο μεσιτικών γραφείων;
Και στο τέλος να μου πει τον πόνο του... και αν τελικά κατάφερε να πουλήσει μόνος του το διαμέρισμα.Εγώ πάντως μπλέχτηκα με τέτοιους πελάτες που ήθελαν να πουλήσουν μόνοι τους... αλλά έπεσαν στην παγίδα...
-
Φίλος προσπάθησε να νοικιάσει μόνος του διαμέρισμα στο κέντρο. Αφού οι περισσότεροι αποδείχθηκε ότι ήταν μεσίτες, έκανε το λάθος να το νοικιάσει σε ζευγάρι από τη Ρουμανία, οι οποίοι και καλά ήθελαν σπίτι, αλλά στην πράξη το υπενοίκιασαν σε καμιά 6-7 άλλους αλλοδαπούς που προκάλεσαν τόσα προβλήματα που τελικά αναγκάστηκε να το πουλήσει όσο όσο.
Τα ίδια και χειρότερα τράβηξε με άλλο, πιο μεγάλο διαμέρισμά του που έφτασε να τον ειδοποιήσουν ότι είχε πτώμα (!) μέσα...
Δυστυχώς ο κλάδος των μεσιτών στην χώρα μας είναι τραγικός, γιατί δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΕ πέραν του να βρουν το χώρο ή τον ενδιαφερόμενο. Ούτε έλεγχο νομιμότητας, ούτε έλεγχο συμβολαίων, ούτε περνάνε από μηχανικό για κακοτεχνίες, όλα αυτά δηλ. που στο εξωτερικό τα αναλαμβάνει μεσίτης και πληρώνεται ανάλογα, εδώ πληρώνονται μόνο για να σου κάνουν τη χάρη να βρουν το χώρο... -
Εμένα μου εμφανίστηκε μεσίτης ντυμμένος 'ιδιώτης'...
Βρήκα αγγελία ιδιώτη στην ΧΕ για διαμέρισμα στα Γλυκά Νερά.
Παίρνω τηλέφωνο, απαντά και μου λέει:
'Φίλε μου είμαι κατασκευαστής και μου έχουν ξεμείνει δύο ιδιόκτητα διαμερίσματα στα Γλυκά Νερά. Αρχιτέκτονας Μηχανικός είμαι, εγώ τα έχω φτιάξει, αντιπαροχή. Αν σε ενδιαφέρει να δεις τα διαμερίσματα το κανονίζουμε.'Κανονίζω λοιπόν και πάω στα ιδιόκτητα διαμερίσματα. Με περιμένει, μου πουλά το παραμύθι και στο τέλος αποδεικνύεται ότι είναι:
- Μεσίτης από σπόντα που βοηθά ένα μεσιτικό γραφείο κάπου στη Γλυφάδα και έχει αναλάβει διαμερίσματα στα Βόρεια Προάστεια.
- Δεν έχει καμιά σχέση με τον κατασκευαστή, ούτε καν με τα διαμερίσματα, ούτε με τους ιδιοκτήτες.
- Τα κλειδιά των διαμερισμάτων είναι άγνωστο που και πως τα βρήκε.
- Στην αγγελία είχε άλλες φωτογραφίες από άλλα διαμερισμάτα.
- Στο τέλος με έβαλε να υπογράψω και τα κλασσικά χαρτιά του μεσιτικού γραφείου της Γλυφάδας.
-
Το θέμα με τους μεσίτες είναι αρκετά πιό περίπλοκο από ότι φαίνεται. Δυστυχώς η πλειοψηφία είναι ψιλοαποτυχημένοι απατεώνες που σκέφτονται μόνο την π@υστιά για να τσιμπήσουν τα φράγκα. Από την άλλη όμως, στην ίδια κατάσταση είναι και πολλοί ιδιοκτήτες! 9 στους 10 είναι ψυχασθενείς. Το τι ακούω και το τι βλέπω κάθε μέρα είναι απίστευτο! Για τον φίλο που ανέφερε τις ελλιπείς υπηρεσίες,πρέπει να ξέρει ότι και να θέλεις να κάνεις έλεγχο απλά δεν μπορείς!! Προσωπικά δεδομένα κύριοι οπότε πρέπει να είσαι νομικός με ξεκάθαρη εντολή πελάτη ή να κάνεις κάποια πατέντα.
Storm, σε αυτόν τον απατεώνα δεν θα έβαζα υπογραφή μετά από τόσα ψέμματα...απλά θα τον διαολοέστελνα. Η μόνη αλήθεια που είπε -ελπίζω δηλαδή- ήταν το όνομα του. Πάντως ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ πως μπορεί κάποιος ιδιοκτήτης να εκβιαστεί βάζοντας αγγελία μόνος του. Προσωπικά αν δω κάποιον ιδιώτη στην περιοχή μου τον παίρνω τηλέφωνο, λέω ποιος είμαι και ποιο γραφείο εκπροσωπώ και του ζητάω αν θέλει να συνεργαστούμε. Αν όχι, απλά δεν τον ξαναενοχλώ....τόσο απλό.
Και για ν μην ξεχνιόμαστε,και οι πελάτες που ψάχνουν στην ίδια κατάσταση είναι....αφού σαν κοινωνία έχουμε τα χάλια μας τα μαύρα,τι περιμένετε? Εδώ μου ήρθε δικηγόρος με πλαστή ταυτότητα για να αγοράσει 2 μονοκατοικίες και παραλίγο να μου φάει 12 χιλιάρικα,τι λέμε τώρα....ο άλλος, αφού μετά από 4 μήνες προσπάθειας με τα χαρτιά του, του πούλησα το σπίτι και μετά μου λέει 'είμαι Γερμανία,έλα να τα πάρεις'...ελπίζω να γίνεται αντιληπτό το χάλι μας.... -
Από την άλλη όμως, στην ίδια κατάσταση είναι και πολλοί ιδιοκτήτες! 9 στους 10 είναι ψυχασθενείς. Το τι ακούω και το τι βλέπω κάθε μέρα είναι απίστευτο!...Εννοείται.
Έτσι και γράψω περιστατικά με ιδιώτες θα πέσει πολύ γέλιο...
Ιστορίες καθημερινής τρέλας. -
Τρία γρήγορα για να γελάσουμε....
Ανάθεση πώλησης διαμερίσματος...ο πωλητής διαθέτει μόνο έναν τίτλο πώλησης 'αέρα'....το διαμέρισμα θεωρητικά δεν υπάρχει.
Πωλητής βίλας 240τμ...με διαβεβαιώνει ότι είναι όλη νόμιμη. Τελικά τα νόμιμα ήταν....70....
Διάλογος αγοραστή-πωλητή...
Θέλετε 300 χιλιάρικα για το σπίτι. Σας δίνω τα μισά μαύρα,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε?
-Θα σας διευκολύνω με τα μαύρα. Θα μου δώσετε 340....
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ