-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Θενκς ε λοτ.
Τα παβέ είναι πιο ακριβά από τα αμμοβολής ε;
Αμα νιωθεις ενα βαρος στην τσεπη, και θες να ελαφρωσει υπαρχουν και τζαμια που ειναι διαφανα και γινονται 'γαλακτερα' (αδιαφανη) με το πατημα ενος διακοπτη και τουμπαλιν. Ετσι μου εχουν πει τουλαχιστον.
Αυτά δουλεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα και είναι ακριβούτσικα, υπάρχουν και πιο απλά που είναι απλά πολωτικά, με αποτέλεσμα να είναι τζάμι από τη μία, καθρέπτης από την άλλη (σαν αυτά που έχουν στις ταινίες τα αστυνομικά τμήματα στα ανακριτικά δωμάτια )
-
Θενκς ε λοτ.
Τα παβέ είναι πιο ακριβά από τα αμμοβολής ε;
Αμα νιωθεις ενα βαρος στην τσεπη, και θες να ελαφρωσει υπαρχουν και τζαμια που ειναι διαφανα και γινονται 'γαλακτερα' (αδιαφανη) με το πατημα ενος διακοπτη και τουμπαλιν. Ετσι μου εχουν πει τουλαχιστον.
Στη Σαλλονικη ειχα παει σε εν καφε και επισκεφτηκα τη τουαλετα. Και ειδα τη πορτα διαφανη και αναρωτιομουν πως στο καλο να κανω την αναγκη μου. Μολις την εκλεισα ομως, τη πορτα, ¨σκοτεινιασαν¨ ολα και εγινε η δουλεια!
-
Μου έχει τύχει τέτοια τουαλέτα, όχι η πόρτα όλος ο ένας τοίχος ήταν γυάλινος, ναι μεν κάνεις τη δουλειά σου αλλά μια ανησυχία την έχεις....
-
Ρε μη μασατε, ετσι και αλλιως οταν κοπει το ρευμα, θα εχει σκοταδι.
-
Κι αν είναι μέρα; Δεν κόβεται μόνο βράδυ το ρευμα!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Κι αν είναι μέρα; Δεν κόβεται μόνο βράδυ το ρευμα!Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Οποιος εχει παει στρατο δε νοιαζεται και πολυ!
-
Κι αν είναι μέρα; Δεν κόβεται μόνο βράδυ το ρευμα!
Οποιος εχει παει στρατο δε νοιαζεται και πολυ!
στη μπουζου να δεις....
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Αυτά δουλεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα και είναι ακριβούτσικα, υπάρχουν και πιο απλά που είναι απλά πολωτικά, με αποτέλεσμα να είναι τζάμι από τη μία, καθρέπτης από την άλλη (σαν αυτά που έχουν στις ταινίες τα αστυνομικά τμήματα στα ανακριτικά δωμάτια )Αυτά τα τζάμια δουλευουν σαν καθρέφτης απο τη μεριά που έχει περισσότερο φώς. Τη νύχτα δηλαδή οι μέσα θα το βλέπουν σαν καθρέφτη και δέν θα βλέπουν προς τα έξω, ενώ οι έξω θα βλέπουν κανονικά μεσα. Δέν είναι καλή ιδέα για σπίτι.
-
Οτι ειπε ο απο πανω.
Ρε μη μασατε, ετσι και αλλιως οταν κοπει το ρευμα, θα εχει σκοταδι.Κι αν είναι μέρα; Δεν κόβεται μόνο βράδυ το ρευμα!
Ακριβως για αποφυγη τετοιων απροοπτων, τα τζαμια (ή καλυτερα οι μεμβρανες με τις οποιες ειναι καλυμμενα) χρειαζονται τη παροχη ρευματος για να μενουν διαφανη, κ γινονται Αδιαφανη οταν σταματαει η παροχη του ρευματος.
Δηλαδη ρευμα ον = διαφανες
ρευμα οφφ = αδιαφανες. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αυτά δουλεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα και είναι ακριβούτσικα, υπάρχουν και πιο απλά που είναι απλά πολωτικά, με αποτέλεσμα να είναι τζάμι από τη μία, καθρέπτης από την άλλη (σαν αυτά που έχουν στις ταινίες τα αστυνομικά τμήματα στα ανακριτικά δωμάτια )
Αυτά τα τζάμια δουλευουν σαν καθρέφτης απο τη μεριά που έχει περισσότερο φώς. Τη νύχτα δηλαδή οι μέσα θα το βλέπουν σαν καθρέφτη και δέν θα βλέπουν προς τα έξω, ενώ οι έξω θα βλέπουν κανονικά μεσα. Δέν είναι καλή ιδέα για σπίτι.
Ναι ρε συ, το ξέρω , δεν το πρότεινα για εξωτερική/περιμετρική χρήση, τέτοια τζάμια συνήθως χρησιμοποιούνται για χωρίσματα, σε μπάνια, σε τουαλέτες/βεστιάρια κλπ. Και εγώ για μπάνιο το ήθελα, είχα βάλει και τα κατάλληλα φωτιστικά για να πολώνει όταν θέλω, αλλά τελικά κατέληξα σε απλό διπλό καθρέπτη...
-
http://www.protothema.gr/economy/articl ... in-ellada/
Από το 2016 θα ισχύσουν οι νέες αναθεωρημένες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν.
Ο φόβος για απώλεια εσόδων -ή και για αλλοπρόσαλλες επιβαρύνσεις ή ελαφρύνσεις στους πολίτες- είναι ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από την απόφαση να μην μειωθούν τώρα οι αντικειμενικές αξίες προκειμένου να συγκλίνουν με τις πραγματικές τιμές των ακινήτων οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν καταρρεύσει.Συγκεκριμένα, ο κ. Όλι Ρεν δήλωσε ότι η εναρμόνιση των αντικειμενικών αξιών στις πραγματικές, οι οποίες προβλεπόταν με βάση το μνημόνιο ότι θα γίνουν το 2012, αναβάλλεται για το 2016.
'Οπως είχε γράψει πρώτο το «Πρώτο Θέμα» και ο Κωστής Πλάντζος από τις 22 Οκτωβρίου, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολιζόταν να μην θέσει σε εφαρμογή το νέο σύστημα αυτόματου προσδιορισμού των αντικειμενικών τιμών στα ακίνητα για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, μέχρι να δώσει ξανά σημεία ζωής η κτηματαγορά στη χώρα μας.
Η επίσημη επιβεβαιώση ότι οι αντικειμενικές δεν πέφτουν ήρθε από τα χείλη του Φιλανδού επιτρόπου Ρεν. «Οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις εργασίες επί της τυπικής διαδικασίας για την αναθεώρηση της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων, ώστε να εναρμονιστούν καλύτερα με τις τιμές της αγοράς. Η τυπική αυτή διαδικασία θα ισχύει για τους σκοπούς της φορολογίας ακινήτων για το οικονομικό έτος 2016», δήλωσε ο κ. Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ανακοίνωση της απόφασης για πάγωμα του σχεδίου μείωσης των αντικειμενικών αξιών μέχρι και 25% ήρθε από τις Βρυξέλλες.
Επισημαίνεται ότι με βάση την αντικειμενική αξία των ακινήτων υπολογίζονται όλοι οι φόροι περιουσίας κεφαλαίου και όλοι οι φόροι μεταβίβασης ακινήτων. Σήμερα όλοι αυτοί οι φόροι υπολογίζονται από την εφορία σε εξωπραγματικά υψηλές τιμές σε σχέση με τις τρέχουσες εμπορικές αξίες της αγοράς.
«Η αναβολή της διαρθρωτικής αυτής αλλαγής γίνεται καθαρά με εισπρακτικές επιδιώξεις και αποδεικνύει δυστυχώς ότι τόσο η ελληνική πλευρά, που προφανώς έχει συμφωνήσει με την απόφαση αυτή, όσο και η ευρωπαϊκή, αδιαφορούν για τις διαρθρωτικές αλλαγές όταν θεωρούν ότι μπορούν να εισπράξουν ευκολότερα φόρους, ακόμα κι αν αυτό συνεπάγεται την πιο ακραία, παράλογη και παράνομη φορολογία, όπως είναι η φορολογία ανύπαρκτης περιουσίας», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης, πρόεδρος της Δράσης και ευρωβουλευτής της Ομάδας «Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη».
-
Ερώτηση προς μηχανικούς:
Άλλαξε κάτι στη νομοθεσία σχετικά με την έγκριση αδειών πρόσφατα;
Αναφέρομαι στο σημείο που διαφοροποιεί όσες αδειοδοτήσεις απαιτούν ελεγκτή δόμησης και μη. -
Αν έχεις αύξηση δόμησης , κάλυψης η ύψους και αν έχεις αλλαγές όψεων έχεις ελεγκτή δόμησης .
Σε άλλες περιπτώσεις , εξαρτάται . Πές μας τι θέλεις να κάνεις .
-
Σου χω στείλει pm...
-
Το είδα .
Γενικότερα όμως έχω να πω ότι δυστυχώς έχουμε πολυνομία και αντικρουόμενους νόμους και εγκυκλίους , ακόμα και λανθασμένους , οπότε έχουμε καταντήσει εκτός από μηχανικοί , νομικοί , συμβολαιογράφοι , λογιστές και πολλά άλλα ακόμη .
Χαρακτηριστικά μιάς χώρας που μισεί τις επενδύσεις και τους επενδυτές .
-
Δεν μισει μονο τους επενδυτες. Μισει του παντες που προσπαθουν να κανουν κατι μονοι τους, χωρις να βαλουν αναγκαστικο συνεταιρο το δημοσιο...
-
εχοντας βγαλει αδεια απο το 2008 για ανακαινιση και επεκταση παλαιου οικηματος προ 23, οταν πηγα να ξεκινησω εργασιες περισυ ηρθε ελεγκτης δομησης στα θεμελια και στα μπετα...
-
Και η ερώτηση των 150.000 ευρώ:
Πότε έχεις έναρξη εργασιών υπογεγραμμένη από την αστυνομία; -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν μισει μονο τους επενδυτες. Μισει του παντες που προσπαθουν να κανουν κατι μονοι τους, χωρις να βαλουν αναγκαστικο συνεταιρο το δημοσιο...Το δημοσιο ειναι ουτως ή αλλως συνεταιρος,δεν γλυτωνεις
-
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=390268
Το 2014 ξεκινάει η ένταξη ακινήτων στην ηλεκτρονική βάση
Μια που την πιάσαμε την κουβέντα σήμερα να ρωτήσω την εύλογη απορία που μου δημιουργήθηκε.
Αναρίθμητα ακίνητα (τύπου άπειρα) θα δηλωθούν στην ηλεκτρονική ταυτότητα με χ% ποσοστό μαϊμουδιάς.
Είτε πρόκειται για αδήλωτο ημιυπαίθριο, είτε για καμιά χοντράδα τύπου έριξα έναν όροφο-ποιος θα το μάθει, έριξα 2 κολώνες και έχτισα άλλο ένα δωματιάκι γιατί μεγάλωσαν τα παιδιά κλπ κλπ κλπΤο ερώτημα είναι πώς θα τσεκάρει το κράτος αν τα δηλωμένα σχέδια και μελέτες στις ηλεκτρονικές ταυτότητες ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;
Ελεγκτές δόμησης;
Θα ξυπνάς ένα ωραίο πρωί και θα σε ενημερώνουν ότι στις 10 του μηνού (τουτουνού) θα έρθει ο κύριος Ταδόπουλος να τσεκάρει το σπιτάκι σου;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ