-
Και οι πόρτες με επένδυση φυσικού καπλαμά βάφονται (χρώμα) , οχι μόνο με βερνίκι. Φυσικά δεν έχει νόημα να περαστούν με βαφή τύπου λάκας καθώς τότε εξαφανίζονται τα νερά του ξύλου.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Και οι πόρτες με επένδυση φυσικού καπλαμά βάφονται (χρώμα) , οχι μόνο με βερνίκι. Φυσικά δεν έχει νόημα να περαστούν με βαφή τύπου λάκας καθώς τότε εξαφανίζονται τα νερά του ξύλου.Δε λεμε τι μπορει να γινει ως δυνατοτητα (και τα μαλλια μου μπορω να βαψω) λεμε τι εχει λογο να γινεται. Ποιος ο λογος να βαλεις καπλαμα και να τον βαψεις.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Το θέμα πάει ως εξής:
Προσανατολιζόμαστε σε πόρτες σε χρώμα προς το γκρι. Κάπως έτσι δλδ αλλά όχι με τόσο έντονα νερά: http://www.charelos.gr/thumb/phpThumb.php?src=../images/products/1337626817_1b.jpg&w=400&h=350&far=C&bg=FCFCFE&&Οι δυνατότητες είναι 2:
Laminate σε γκρι και καπλαμάς βαμμένος σε γκρι. Επειδή δε θέλουμε χαραγμένο σχέδιο στην πόρτα, όλοι μας λένε να πάμε σε Laminate γιατί δεν έχει νόημα να πληρώσουμε τη διαφορά στον καπλαμά.Διάβασα όμως ότι το laminate έχει ενοχοποιηθεί για εκπομπή ατμών φορμαλδεΰδης κάτι που προφανώς δεν έχω καμία όρεξη να 'απολαμβάνω' για τα επόμενα χρόνια.
Εκεί και ο προβληματισμός μου.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Και οι πόρτες με επένδυση φυσικού καπλαμά βάφονται (χρώμα) , οχι μόνο με βερνίκι. Φυσικά δεν έχει νόημα να περαστούν με βαφή τύπου λάκας καθώς τότε εξαφανίζονται τα νερά του ξύλου.
Δε λεμε τι μπορει να γινει ως δυνατοτητα (και τα μαλλια μου μπορω να βαψω) λεμε τι εχει λογο να γινεται. Ποιος ο λογος να βαλεις καπλαμα και να τον βαψεις.
Παραμενει η οψη κ η υφη του ξυλου (τα 'νερα' του) αλλα εχει αλλο χρωμα. Πχ το επιπλο της τηλεορασης μου ειναι καπαμας βαμμενος μαυρος. Δεν ξερω αν μπορει να γινει με αλλο τροπο το αποτελεσμα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Δε λεμε τι μπορει να γινει ως δυνατοτητα (και τα μαλλια μου μπορω να βαψω) λεμε τι εχει λογο να γινεται. Ποιος ο λογος να βαλεις καπλαμα και να τον βαψεις.
H πλειοψηφία των εμπορικών καπλαμάδων (Ανιγκρέ/Οξιά/Κερασιά) είναι σχετικά ανοικτόχρωμοι , οπότε μόνο με χρήση χρώματος αποκτούν τις σκουρόχρωμες επιφάνειες που βλέπουμε στις εκθέσεις. Εξαίρεση και οχι πάντα , αποτελούν πιο ακριβοί καπλαμάδες πχ Καρυδιά/Έβενος/Ζεμπράνο/Ελιά/Τριανταφυλλιά κλπ που εκ φύσεως ως ξύλο είναι πιο σκουρόχρωμα.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
H πλειοψηφία των εμπορικών καπλαμάδων (Ανιγκρέ/Οξιά/Κερασιά) είναι σχετικά ανοικτόχρωμοι , οπότε μόνο με χρήση χρώματος αποκτούν τις σκουρόχρωμες επιφάνειες που βλέπουμε στις εκθέσεις. Εξαίρεση και οχι πάντα , αποτελούν πιο ακριβοί καπλαμάδες πχ Καρυδιά/Έβενος/Ζεμπράνο/Ελιά/Τριανταφυλλιά κλπ που εκ φύσεως ως ξύλο είναι πιο σκουρόχρωμα.
Ακόμα και στους καπλαμάδες που μας καλύπτει το φυσικό τους χρώμα, στην προεργασία ή σε κάποια φάση των βερνικιών υπάρχει λίγο χρώμα που ρετουσάρει-προσαρμόζει τυχόν χρωματικές ψιλοδιαφορές.
-
Ωρέ νοικοκυραίοι για λύστε μου μια απορία.
Το τζάμι το θολό με κάτι σα μπιλάκια λέγεται παβέ.
Το θολό ΧΩΡΙΣ τα σκατάκια αυτά πώς λέγεται;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ωρέ νοικοκυραίοι για λύστε μου μια απορία.Το τζάμι το θολό με κάτι σα μπιλάκια λέγεται παβέ.
Smoked ?
-
αμμοβολής
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Smoked ?
Ace αυτο που λες εσυ ειναι ο σολωμος..
-
οπως τa ειπε ο κυριος leonp παραπανω
-
Θενκς ε λοτ.
Τα παβέ είναι πιο ακριβά από τα αμμοβολής ε;
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Smoked ?
Ace αυτο που λες εσυ ειναι ο σολωμος..
Kαι αυτός μου αρέσει Πάντως ναι, αμμοβολή είναι στα ελληνικά, smoked στα αγγλικά...
-
παντως το ιδιο αποτελεσμα με την αμμοβολη το παιρνεις και με αυτοκολλητη μεμβρανη οποτε κανεις διαφορα σχεδια αν σε ενδιαφερει...
-
Τα περισσότερα με αυτοκόλλητα πρέπει να είναι.
-
Αποριών συνέχεια.
Στο βάψιμο υπάρχει ένα είδος στόκου που χρησιμοποιείται (παρετίνη) ή υπάρχουν 40-12 ποιότητες;
ΥΓ: Ρε που μπλέξαμε...
-
Δεν ξέρω αν είναι το σωστό θέμα .
Για επισμαλτώσεις,τί γνώμη έχετε? Γνωρίζετε κάποιον που να κάνει σωστή δουλειά? Πρέπει να υπάρξει προσοχή σχετικά με κάτι ώστε να μην υπάρχει φθορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα?
-
Θενκς ε λοτ.Τα παβέ είναι πιο ακριβά από τα αμμοβολής ε;
Αμα νιωθεις ενα βαρος στην τσεπη, και θες να ελαφρωσει υπαρχουν και τζαμια που ειναι διαφανα και γινονται 'γαλακτερα' (αδιαφανη) με το πατημα ενος διακοπτη και τουμπαλιν. Ετσι μου εχουν πει τουλαχιστον.
-
Ρε συ trident ο μαστρο Βασίλης μου φτιαξε την κουζίνα, όχι ο Q...
-
Ρε συ trident ο μαστρο Βασίλης μου φτιαξε την κουζίνα, όχι ο Q...το φανταζομαι ρε συ, σε πειραζω.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ