-
εγω νομιζα οτι ησουν σε φαση οικοδομης. Οποτε οτι σου ειπα μην το λαμβανεις υποψιν.
Η διαδικασια που λες εσυ ειναι απλα θεμα ημερων αρκει ο μηχανικος να ειναι συνεπης και να παει στη πελεοδομια να του δωσουν το χαρτι που θελει η ΔΕΗ για να σταματησει το εργοταξιακο ρευμα και να βαλει το 'κανονικο' πλεον...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Η διαδικασια που λες εσυ ειναι απλα θεμα ημερων αρκει ο μηχανικος να ειναι συνεπης και να παει στη πελεοδομια να του δωσουν το χαρτι που θελει η ΔΕΗ για να σταματησει το εργοταξιακο ρευμα και να βαλει το 'κανονικο' πλεον...Καθότι ασχολούμαι με τις οικοδομές (για ολίγο ακόμα)...δεν είναι συνήθως ο μηχανικός το πρόβλημα.
Ο μηχανικός θα πάει με τη δήλωση του υδραυλικού, του ηλεκτρολόγου και του ιδιοκτήτη να θεωρήσει τη μόνιμη άδεια. Αντίγραφο φεύγει από την πολεοδομία υπηρεσιακά και πάει στη ΔΕΗ.
Το πρόβλημα είναι η εφορία... Εκεί πας με το χαρτί κλεισίματος του ΙΚΑ, τις αποδείξεις από την κατασκευή, τη θεωρημένη άδεια από την πολεοδομία και το θεωρημένο σχέιο του ηλεκτρολόγου.
Το χαρτί/βεβαίωση της εφορίας είναι που έχεις ανάγκη για να κάνεις το μόνιμο συμβαόλαιο και συνήθως εκεί κολάει το πράγμα καθότι δεν κλείνουν οι περισσότεροι στην ώρα του το ΙΚΑ.
Μύλος... -
Δεν λεμε κατι διαφορετικο. Αν ο μηχανικος που εχει αναλαβει την εργολαβια, ειναι συνεπης και εχει ολα τα απαραιτητα εγγραφα τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Δεν λεμε κατι διαφορετικο. Αν ο μηχανικος που εχει αναλαβει την εργολαβια, ειναι συνεπης και εχει ολα τα απαραιτητα εγγραφα τοτε δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Σωστά.
Αλλά εγώ (έχοντας χτίσει έπαέ που δουλεύω μπάρεμου 150 σπίτια) ουδέποτε είδα μηχανικό να ασχολείται, ιδιέταιρα με το μάζεμα των αποδείξεων λιανικής ή με το ΙΚΑ ή με την εφορία. Αυτό συνήθως το κάνουν άλλοι και εκεί κολλάει. -
ΟΚ.
Άρα τα πράγματα είναι ψιλο-θετικά σχετικά με τον χρόνο, έχοντας ώς δεδομένο ότι ο μηχανικός είναι συνεπής και ότι ο ιδιοκτήτης θέλει να το δώσει άμεσα
Δηλαδή ο max 1 μήνας αναμονής που με πληροφόρησαν είναι ρεαλιστική υπόθεση.
-
Και αφού απαντήσαμε στο θέμα του υδραυλικού, επόμενη ερώτηση:
Αλουμίνια. Οποιοσδήποτε με πρόσφατη εμπειρία σε κάποια(ες) γνωστή(ες) εταιρεία(ες);Νομίζω εδώ είχα διαβάσει παλιότερα για PVC αντί αλουμινίου αλλά τώρα ακούω τα χειρότερα...
-
Ειναι μερικοι που πιστευουν οτι τα συνθετικα ειναι τα καλυτερα και αλλοι που τα θεωρουν τα χειροτερα. Τα συνθετικα που βαζαμε στη δουλεια (γενικα φτηνα) δεν θα τα εβαζα στο σπιτι μου με τιποτα, απ την αλλη το αφεντικo ελεγε οτι ειναι τα καλυτερα...
-
Ότι και να βάλεις να έχουν ενεργειακά τζάμια (για χειμώνα ΚΑΙ καλοκαίρι).
Δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε τιμή και αξίζουν.PVC.
Μη πάρεις όμως χωρίς μεταλλικό σκελετό, ή άλλες άγνωστες μάρκες που κιτρινίζουν ή στραβώνουν. -
ή άλλες άγνωστες μάρκες που κιτρινίζουν ή στραβώνουν
Ωραία, ποιές μάρκες δεν κιτρινίζουν και δεν στραβώνουν;
Γιατί γι αυτό ακριβώς το λόγο όποιον έχω ρωτήσει μου έχει πει μακρυά.
Ειδικά για χρωματιστό αλουμίνιο και όχι άσπρο. -
Προφίλ καλά έχει η rehau. Έχω 3 διαφορετικές γενιές της σε σπίτια χωρίς κανένα πρόβλημα κιτρινίσματος ή πετσικαρίσματος.
Λεωνίδα, βγάλαν τώρα προφίλ με CFRP για σκελετό αντί για μέταλλο για να μην έχει καθόλου θερμογέφυρες, κόστος στον θεό βέβαια.
-
Αυτα ειναι, μεχρι κ τα παραθυρα του σπιτιου ανθρακονηματινα. Επομενο βημα:
Κ για να μην κανουμε μισες δουλειες, για τους πιο μερακληδες:
-
Ντιριντίνε πλαστικά έχεις βάλει;
εδιτ: όποιος έβαλε πρόσφατα, πήγε σε εταιρεία ή σε μάστορα που δουλεύει μια ή περισσότερες εταιρείες;
-
Συνθετικά , προφιλ rehau και μηχανισμοί roto. Πήγα σε εταιρεία που δουλεύει διάφορα, έχει πχ προφίλ Βουγαρίας σε σαφώς χαμηλότερη τιμή αλλά η συμπεριφορά τους στον χρόνο είναι ανάλογη της τιμής.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Και αφού απαντήσαμε στο θέμα του υδραυλικού, επόμενη ερώτηση:
Αλουμίνια. Οποιοσδήποτε με πρόσφατη εμπειρία σε κάποια(ες) γνωστή(ες) εταιρεία(ες);Νομίζω εδώ είχα διαβάσει παλιότερα για PVC αντί αλουμινίου αλλά τώρα ακούω τα χειρότερα...
Εχουμε pvc της eldoor στο σπιτι απο το 1994, σχεδον 20ετια, χωρις κανενα απολυτως προβλημα, ουτε με μηχανισμους ουτε με κιτρινισμα.
Πριν απο καποια χρονια σντικαταστησαμε κατι παλια αλουμινια και βαλαμε στο υπογειο profil, επισης χωρις θεμα.Γενικα οι καλες μαρκες pvc δεν κιτρινιζουν
-
overkill
Uf = 1.0 W/(m2K) -
Θενκς ε λοτ.
Αυτό που δεν έχω καταλάβει βέβαια είναι το κριτήριο επιλογής.Όποιον έχω ρωτήσει μου έχει πει ότι πήρε προσφορές και επέλεξε τη φτηνότερη.
Φαντάζομαι δεν θα μπορούσαν να κρίνουν από πριν αν μια εταιρεία/μάστορας είναι καλός ή όχι. -
Θέλω την γνώμη σας για ένα μικρό διαμερισμα που σκεφτομαι να αγοράσω!!
ΘΕΤΙΚΑ
2011 κατασκευή
38τμ και παίρνει άδεια επέκτασης τετραγωνικών..
5ος όροφος και όλος ο όροφος δικός του.
Απίστευτή θέα και λατρεύω τα ρετιρέ.
Έχει φυσικό αέριο η πολυκατοικία.. με 900ευρω μου φτιάχνουν παροχή και το μηχανημα έξω από το σπίτι.
Αποθήκη στο υπόγειο 12τμ υπερβολικά άνετη και με παροχή μέχρι τριφασικού ρεύματος.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΕΤΙΚΟ... 40,000ευρω που σημαίνει 1052€/τμ
Και μόλις κάνω την επέκταση που θέλω για να γίνει 68τμ που πρόχειρα φαντάζομαι άλλα 10,000€? 735€/τμ!!!!!!!!
Μιλάμε για δυτικά προάστεια αττικής στα 500μ από μετρό!!!ΑΡΝΗΤΙΚΑ
Ασανσερ μέχρι τον 4ο!
Πόρτα ΥΨΟΥΣ 1,90!!! Αυτό δεν μ'αρέσει.
Εσωτερικό ύψος αρχίζει από 2,60 και τελειώνει περίπου στο 2,20.. είναι επικληνής.
Αυτήν την στιγμή σε κάπως αστεία κατάσταση για τα ελληνικά δεδομένα.. δεν έχει τοίχους και έχει τζάμια απο παντού! Μια πλεύρα τοίχος και όλο το υπόλοιπο τζάμια.Όπως καταλαβαίνεται πρόκειται για μια περίεργη περίπτωση.. η πολυκατοικία είναι πάρα πολυ ακριβής κατασκευής αλλά όταν πάω να μπω από την πόρτα τρώω την ξενέρα.. ναι 1,90 πορτα!! Δεν γίνετε να μπει μεγαλύτερη.. όλο μέχρι το 2,60 είναι ντουβάρι.
Το σχέδιο που ακουλουθεί να εξηγήσω λίγο..
Κοκκινο δίπλα από τον καναπέ είναι η πόρτα.
Γκρι γραμμές που ενώνουνε τις κολώνες είναι αλουμίνια ειδικά αυστριακά που δεν παιρνάει τίποτα... εγώ θέλω τοίχους όμως τους έλεγα χαχα.
Όλο το υπόλοιπο που βλέπετε είναι μπαλκόνι.
Μετά την αλλάγή όμως μπλακόνι θα μείνει μείνει μόνο αυτό δίπλα από το καναπέ και μόνο η τζαμαρία διπλα του καναπέ.Ο μαύρος τοίχος που βλέπετε πίσω από το τζάκι υπάρχει ήδη ως τοιχος του μπαλκονιού στο 1,5μέτρο ύψος και σουπερ ενισχημένος είναι πολύ χοντρός.
Τα πράσσινα κομμάτια που βλέπετε είναι νέοι τοίχοι
Το υπνοδωμάτιο φυσικά είναι εξτρα χώρος που θα φτιαχτεί.
Αυτονόητο ότι και το τζάκι δεν υπάρχει.
Τουαλέτα και αυτην την έκανα μια επέκταση για να μπει πληντηριο και από πάνω του στεγνωτήριο. Το τοιχάκι δεξιά του πληντηρίου θα πέσει εκτός αν είναι κολώνα αλλά δεν έχω ελένγει ακόμα. Το μπάνιο δεν είναι έτσι διαμορφομένο. Μόνο τουαλέτα και νυπτήρα έχει και ντούζ στον αέρα χαχα.
Κουζινούλα μετά την επέκταση του μπάνιου επεκτείνετε και αυτή λίγο να γίνει ανθρώπινη. Το παράθυρο μπροστά στο νεροχύτη θα γίνει δεν υπάρχει.
Σαφέστατα κάποια παράθυρα θα γίνουν και στο υπνοδωμάτιο και στο τραπέζι.
Να σας πω λίγο διαστάσεις επίπλων για να καταλάβετε κατα πόσο είναι άνετο ή όχι.
Καναπές 205χ140
Κρεβάτι 160220
Ντουλάπα 245100
TV 120
Τζάκι 100*100Κάποιοι μου λένε ότι είναι λάθος να κλείσω όλο το πισω μπλακόνι για κρεβατοκάμαρα και να αφήσω έστω λίγο!
Δεν θα γίνει όμως πολύ στενόμακρο το υπνοδωμάτιο?Μια ακόμα ιδέα είναι για είναι λίγο μεγαλύτερη η κουζίνα να φάμε λίγο κομμάτι από το υπνοδωμάτιο ώστε να γίνει σχήμα 'Π' ο πάγκος της κουζίνας μέχρι τη κολώνα.
Γενικά περιμένω γνώμες κατα πόσο αξίζει ή όχι
Υ.Γ. Αυτό το γαλάζιο στρογγυλό στο μπλακόνι είναι η πισίνα που έχω από το προηγούμενο ρετιρε που έμενα!! 3χ3μ και χωράει 5000λιτρα νερό
-
Αυτό είναι ένα αυθαίρετο δώμα το οποίο προφανώς τακτοποιείται με τον Ν. 4014/2011 , εφ' όσον έχει κατασκευαστεί πρίν τον Ιούλιο του 2011 .
Πρέπει να δείς τι έχει γίνει με τα πρόστιμα που απαιτούνται . Η τιμή είναι χαμηλή ακριβώς λόγω αυτής της κατάστασης .
Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα με αυτό .
Πώς όμως θα το μεγαλώσεις ? Αν την ώρα που το φτιάχνεις σου κάνουν καταγγελία τι θα γίνει ?Αν έχει τακτοποιηθεί ήδη δεν μπορείς να κάνεις αλλαγές .
Γενικά συννενοήσου με ένα μηχανικό . Επίσης προυπολογισμοί με 735 €/τμ γιά κατασκευές μικρού εμβαδού είναι αστείο .
Υπολόγιζε 50 % πάνω , χαλαρά .Θέλει ένα κοίταγμα επίσης το νομικό του καθεστώς .
-
Οι αλλαγές που θέλω κοστίζουν 10,000ευρω αν μου τα κάνει ο κατασκευαστής του ακινήτου.
Θα είμαι ο πρώτος αγοραστής κιόλας.
40.000ευρω + 10.000ευρω οι αλλαγές μας κάνουν 50,000! Άρα 735€/τμ τελική τιμή το σπίτι.Πως είσαι σίγουρος ότι είναι αυθαίρετο?
Πως θα το μεγαλώσω.. Μου λέει ότι επειδή τελικά δεν βάλανε λεβητοστάσιο δικαιούνται και άλλα τετραγωνικά.. Και συγκεκριμένα θα γίνει ΕΠΕΚΤΑΣΗ όπως ανέφερε. Κόστος επέκτασης λέει 1500ευρω!! Εργασίες θα γίνουν λέει αφού βγει η άδεια αυτή.Όταν λέμε νομικό καθεστώς τι εννούμε?
Βασικά αν είναι καθόλα νόμιμο και σωστό και όλα τα θέματα με τα χαρτιά είναι οκ κατα τα άλλα πως το βλέπετε σαν κατοικία?
Γιατί είναι λίγο θέμα κάποια πράγματα. Σκέφτομαι αν θα έχει καλή μόνωση... σκέφτομαι ότι δεν είναι και το πρώτο μπόι.. έχει κάποια αρνητικά... φυσικά και τα θετικά δεν είναι λίγα!! -
Ο χρήστης 200sx έγραψε:
Πως είσαι σίγουρος ότι είναι αυθαίρετο?Είμαι αρκετές δεκαετίες μηχανικός και κατασκευαστής , οπότε καταλαβαίνεις .
Η τιμή είναι καλή , αλλά θέλει κοίταγμα , από μηχανικό και δικηγόρο .
Τα υπόλοιπα όλα μην σε ανησυχούν . Βρίσκονται .
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ