-
Η προσθήκη είναι για δική μου χρήση οπότε θα βάλω μεγαλύτερη επικάλυψη.... Νησί + σισμος.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Η προσθήκη είναι για δική μου χρήση οπότε θα βάλω μεγαλύτερη επικάλυψη.... Νησί + σισμος.Δε διαφωνώ. Απλά θα σου πρότεινα να μην το παρακάνεις. Περισσότερη σημασία έχει να τηρηθεί η επικάλυψη στην κατασκευή, γιατί εκεί βλέπεις δραματικές καταστάσεις...
-
Για τις πλάκες και τα δοκάρια θα βάζουν στον πάτο πλαστικές βέργες (φιδάκι) 3 εκ. (ή αν θέλεις περισσότερο). Αν έχεις φελιζόλ από κάτω δεν κάνει γιατί το φιδάκι τρυπάει το φελιζόλ και χώνεται μέσα.
Για τις κολώνες πάλι μπορείς να βάζεις φιδάκι (καλύτερα) αλλά έχει και αστεράκια που μπαίνουν στα σίδερα (αυτά όμως κουνιούνται και δεν είναι τόσο καλά).
Αστεράκια πρέπει να πάρεις μεγάλη συσκευασία, δεν ξέρω αν μπορείς να πάρεις λίγα αλλά είναι φτηνά.
Φιδάκια παίρνεις όσα θέλεις είναι όμως αρκετά πιο ακριβά.Επειδή είναι σίγουρο ότι δεν τα έχουν ξαναδεί, τα αγοράζεις εσύ και δίνεις οδηγίες στον μπετατζή.
-
τι είναι το φιδάκι; (ελπίζω να μη πεταχτεί κανάς γάτος και μου βάλει φωτό από ανακόντα )
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
:hmmm: τι είναι το φιδάκι; (ελπίζω να μη πεταχτεί κανάς γάτος και μου βάλει φωτό από ανακόντα )Οι γνωστές και ως ράγες, πχ
http://www.karanasios.gr/9BEB22C5.el.aspx -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
:hmmm: τι είναι το φιδάκι; (ελπίζω να μη πεταχτεί κανάς γάτος και μου βάλει φωτό από ανακόντα )
Οι γνωστές και ως ράγες, πχ
http://www.karanasios.gr/9BEB22C5.el.aspxευχαριστώ, ράγες τις ήξερα. Κάτι μάθαμε κι απόψε
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Θα συμφωνήσω και εγώ με την τοποθέτηση του koutsan.
Δυστυχώς βλέπω συχνά σε μικροαστικές οικογένειες την εξωφρενική (κατ΄εμέ) νοοτροπία κτίζω διόροφο για τα παιδιά μου, και εγώ στα γεράματα κατεβαίνω στο ισόγειο-υπόγειο.
Πονηρό.
Ουσιαστικά αυτό που επιθυμούν είναι να έχουν κοντά τα παιδιά να τους κάνουν γεραμάτα, και στα @@ τους οι ανάγκες των παιδιών.
Στα @@ τους αν δεσμεύουν τα παιδιά όσον αφορά την πόλη, την χώρα, το αισθητικό κομμάτι της οικοδομής.Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας νέος έχει την ωριμότητα να διαθέτει σπίτι, και όχι να διαχειριστεί σωστά 300 χιλιάρικα.
Αν είναι ρεμπεσκές μπορεί κάλλιστα να πουλήσει και το ακίνητο...Όχι πάντα, οι περισσότεροι γονείς έχουν την επικαρπία και τα παιδιά την υψηλή κυριότητα. Οπότε, ούτε να το πουλήσουν μπορούν. Όταν πεθάνουν οι γονείς, δε θα τους νοιάζει τι θα κάνει το καμάρι τους...
Αυτή η αντίληψη (ή νοοτροπία) είναι που ξεχωρίζει τους Έλληνες και την Ελλάδα στο θέμα οικογένεια, όμως καταφέραμε και αυτόν τον θεσμό να τον ισοπεδώσουμε, κάνοντας τα παιδιά φλώρους και άβουλα όντα. Δε μιλάω για τη πλειοψηφία, αλλά για πάρα πολλές περιπτώσεις. Επίσης, μου κάνει εντύπωση που λέτε ότι δεν καταλαβαίνετε αν ένας νέος έχει ωριμότητα, κτλ. Ρε παιδιά, που ζείτε; Που έχετε μεγαλώσει; Εδώ πάνε 30 χρονών και ακόμα μένουν με τη μαμά και τον μπαμπά (και μιλάω για ΠΡΟ κρίσης εποχή), δεν ξέρουν να μαγειρεύουν μακαρόνια, ούτε να πλένουν τα σεντόνια τους... εδιτ: για να μην πω για το θέμα πανελληνίων. Δε ξέρουν ποια σχολή θέλουν να περάσουν, τι θέλουν να γίνουν (έστω μια ιδέα) και θα διαχειριστούν 300 χιλιάρικα;;; Η χαρά της πουτάνας θα είναι (τουλάχιστον το κάθε αγόρι)...
-
+100000000
-
-edit-
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Άντε να δεχθώ ότι έχεις δίκιο για τους 20άρηδες. Για τους 30άρηδες (και άνω) όμως ;
Πότε θα ωριμάσει το παίδι, μόλις κλείσουν τα μάτια οι γονείς ;Συχνά ακούω έχει τόσα διαμερίσματα/ακίνητα κτλ, κανείς δεν λέει 'του έδωσα ένα διαμέρισμα και ένα x ποσό για να ξεκινήσει την ζωή του'...
Αυτή η αντίληψη ότι τα ακίνητα είναι 'σίγουρες' επενδύσεις και δεν χάνουν, ενώ τα χρήματα χάνουν την αξία τους λόγω πληθωρισμού, υποτίμησης κτλ είναι νοοτροπία προηγούμενων δεκαετιών και της εποχής της δραχμής.
Σήμερα τα πολλά τ.μ τα χρυσοπληρώνεις, στην εποχή του Μνημονίου το ταμπού ότι δεν χάνουν την αξία τους αναθεωρείται, και θεωρώ παράλογο να εργάζεται κάποιος για να πληρώνει τα διάφορα τέλη που σκαρφίζεται η κυβέρνηση...
Το συγκεκριμένο με τα bold το συζητούσα πριν λίγο με τον κολλητό μου, μιας και έχει αρκετά τ.μ και του'ρθε ντουβρουτζάς με τα νέα μέτρα. Όσον αφορά το υπογραμμισμένο, δεν λέω ότι έχεις άδικο, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση σήμερις. ΔΥΣΤΥΧΩΣ γνωρίζω πολλούς 30+ που δεν έχουν/θέλουν να/μπορούν ( ) ωριμάσει ακόμα.. δυστυχώς..
Άφησα για τελευταίο τη μεσαία παράγραφο, που είναι όλη η σημερινή ουσία. Έχουν το μυαλό οι 20άρηδες να το πουν και να το φυτέψουν στους γονείς τους; Έχουν το μυαλό οι γονείς να το κάνουν πράξη για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους;
Βγήκαμε off topic γμτ...
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Θα συμφωνήσω και εγώ με την τοποθέτηση του koutsan.
Δυστυχώς βλέπω συχνά σε μικροαστικές οικογένειες την εξωφρενική (κατ΄εμέ) νοοτροπία κτίζω διόροφο για τα παιδιά μου, και εγώ στα γεράματα κατεβαίνω στο ισόγειο-υπόγειο.
Πονηρό.
Ουσιαστικά αυτό που επιθυμούν είναι να έχουν κοντά τα παιδιά να τους κάνουν γεραμάτα, και στα @@ τους οι ανάγκες των παιδιών.
Στα @@ τους αν δεσμεύουν τα παιδιά όσον αφορά την πόλη, την χώρα, το αισθητικό κομμάτι της οικοδομής.Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας νέος έχει την ωριμότητα να διαθέτει σπίτι, και όχι να διαχειριστεί σωστά 300 χιλιάρικα.
Αν είναι ρεμπεσκές μπορεί κάλλιστα να πουλήσει και το ακίνητο...Παιδιά έχεις;
Υποχρέωσε κανείς τα παιδιά να μείνουν μαζί με τους γονείς τους; Τους έβαλαν να υπογράψουν κανά χαρτί; Ή μάλλον εσύ τα θέλεις όλα έτοιμα και με τον τρόπο που σου αρέσει κιόλας;
Σου ΄χω νέα. Δεν είναι έτσι η ζωή. Ο γονιός σου λέει 'σου ΄φτιαξα ένα σπίτι, άμα θες πάρτο.' Άμα δε θες υπάρχει και το νοίκι. Α, ξέχασα. Δεν είναι τζάμπα, ε;
..
Έχει μια διαφορά το 'έχω σπίτι' και το 'διαχειρίζομαι τα 300 κ'. Στο ένα κοιμάσαι με το άλλο είσαι ..ξάγρυπνος!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
ποιά η γνώμη σας για σκελετό με κοιλοδοκούς και τοίχους παντού με ξηρά δόμηση (εσωτερικούς και εξωτερικούς-με τσιμεντοσανίδα);
Εννοείς μεταλλικό σκελετό;
Τι θέλεις να φτιάξεις;Ναι, Σπίτι θέλω να φτιάξω. 3όροφη κατοικία με υπόγειο
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Υποχρέωσε κανείς τα παιδιά να μείνουν μαζί με τους γονείς τους; Τους έβαλαν να υπογράψουν κανά χαρτί; ...
... Ο γονιός σου λέει 'σου ΄φτιαξα ένα σπίτι, άμα θες πάρτο.' Άμα δε θες υπάρχει και το νοίκι.
Επειτα, δεν νομίζω να αγοράζει γονιός σπίτι σε ανήλικο, ενώ η οικογένεια δεν κατοικεί σε αυτό.
Αν κάνει την αγορά όταν είναι πάνω απο 25, μάλλον θα το συμβουλευτεί κιόλας. Και αν αργότερα δεν του κάνει η περιοχή-το σπίτι, τότε ας το ενοκιάσει και ας πάει αλλού.
Βέβαια το ρίσκο να το πουλήσει στο μελλον για 'μεταξωτές κορδέλλες', παραμένει. Αν είναι να συμβεί, ... .
.....
Έχει μια διαφορά το 'έχω σπίτι' και το 'διαχειρίζομαι τα 300 κ'. Στο ένα κοιμάσαι με το άλλο είσαι ..ξάγρυπνος!Πρόσθεσα και εγώ το κάτι τις μου.
Κατά τα λοιπά, +1
-
Όσο έχω μυαλό στο ξερό μου, θα φροντίσω να δώσω τη δυνατότητα στο παιδί ν' ανοίξει τα φτερά του όσο γρηγορότερα γίνεται.
Όχι, φράγκα δεν θα δωρήσω, σπίτια δεν θα γράψω, αλλά θα δώσω τη χρήση με τρόπο που ούτε το παιδί θα δεσμευτεί, ούτε εγώ θα μπορώ στο μέλλον να του σπάω τα νεύρα επειδή πέρασα κλιμακτήριο, με πονάει ο κώλος μου, θέλω νοσοκόμα.
Γιατί δεν ξέρω πως θα είμαι σε 30 χρόνια. Πολλοί γέροι, βλέποντας το χάρο να τους κλείνει το μάτι, αρχίζουν να ζητάνε στήριγμα στα παιδιά τους. Τσου! Θα φροντίσω να κόψω τη φόρα στον κωλόγερο τον manosky πριν να είναι αργά.
Η λύση: δίνεις την επικαρπία, κρατάς την ψιλή κυριότητα. Έτσι αφενός θα κάνει το παιδί ό,τι γουστάρει το ακίνητο χωρίς σπασαρχίδηδες να του κάνουν υποδείξεις και να θέτουν βέτο, αφετέρου όμως δεν θα μπορεί να το 'εξαργυρώσει'.
Λεφτά, το ξαναλέω, δεν δίνω. Αυτά χάνονται σε μια στιγμή, ειδικά αν είναι εύκολα αποκτημένα (πόσο μάλλον: δωρεάν).
-
Συνήθως οι γονείς δίνουν την ψιλή κυριότητα και κρατούν την επικαρπία για να είναι εξασφαλισμένοι. Υπάρχουν πονηρές νύφες και αν ο γιός είναι αχμάκης ...
-
Βασικά τον έλεγχο θέλουν.
Την επικαρπία όμως τι να την κάνει η νύφη-αράχνη ή ο προικοθήρας;
Δεν πωλείται, δεν μεταβιβάζεται, μόνο εκμετάλλευση του ακινήτου γίνεται όπως επιθυμεί κάθε φορά ο επικαρπωτής. -
Δηλαδή με την επικαρπία τίποτα δεν μπορείς να κάνεις ακόμα και αν περάσουν 20 χρόνια;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βασικά τον έλεγχο θέλουν.
Την επικαρπία όμως τι να την κάνει η νύφη-αράχνη ή ο προικοθήρας;
Δεν πωλείται, δεν μεταβιβάζεται, μόνο εκμετάλλευση του ακινήτου γίνεται όπως επιθυμεί κάθε φορά ο επικαρπωτής.Η νύψη θέλει το σπίτι να μένει ή την απόδοση αυτού --> ενοίκιο
Άλλωστε μετά τον ψόφο της πεθεράς-ου θα καρπωθεί πλήρως το ακίνητο@οκταβια
Η επικαρπία (εκμετάλλευση δλδ είτε ιδιόχρηση είτε ενοικίαση) μένει στον επικαρπωτή μέχρι αυτός ν΄αποβιώσει οπότε και ενσωματώνεται αυτομάτως με την ψιλή κυριότητα και έτσι ο ψιλός κύριος πλέον αποκτά πλήρες ιδιοκτησιακό δικαίωμα. -
Και αν πεθάνει αυτός με τη ψιλή κυριότητα ο επικαρπιοτής δεν κερδίζει τίποτα;
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ