-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή οι Γάλλοι δεν βάζουν μονώσεις στα ταβάνια;Βάζουν οι Έλληνες; Δεν μιλάω για διαρροή απο την ταρατσα στον τελευταίο όροφο μιλάω για διαρροές γενικα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δεν την γνωρίζω ιδιαίτερα αλλά δεν θυμάμαι να υπάρχουν διαρροές νερου απο 800 σημεία οι οποίες επιδιορθώνονται με ένα βαψιματακιΜόλις διάβασα την πρόταση σου, ανεξήγητο γιατί, θυμήθηκα το 306 μου
-
Τώρα θα μπεί το τρολλ και θα γράφει τα δικά του για την βάρκα του
-
O φερων οργανισμος των κατασκευων στην Ελλαδα,ειδικα απο το 2000 και μετα ειναι πολυ καλυτερος σε σχεδιασμο και αντοχη απο την πλειοψηφια των κατασκευων στην Ευρωπη.Η υψηλη σεισμικοτητα οδηγησε σε πολυ αυστηρο κανονισμο και οι περισσοτεροι κατασκευαστες υπο την εποπτεια των μηχανικων δεν εκλεβαν πολυ στα μπετα και σιδερα
Το προβλημα γεννηθηκε απο την αντιπαροχη,που οδηγησε σε απαισιες ,τυποποιημενες αριχτεκτονικες λυσεις,που δεν εδιναν βασει στην λειτουργικοτητα των χωρων αλλα στο μεγαλυτερο κερδος του κατασκευστη,ωστε να αντεπεξερθει στις υπερμετρες απαιτησεις των οικοπεδουχων.Πολλα μικρα σπιτακια,μη λειτουργικοι χωροι,παρανομιες πολεοδομικου σχεδιασμου για να βγαλουμε κια μια μεζονετα ακομη,υπογεια ξεμπαζωμενα,κοινοχρηστοι ,ημιυπαιθριοι,φωταγωγοι αλλαξαν χρηση κτλ.
Η μειωση του κοστολογιου συνεχιστηκε και με την επιλογη κακης ποιοτητας υλικων(πλακακια,πατωματα,πορτες,κουζινες,ηλεκτρολογικα),επιλογη φθηνων κακων συνεργειων(τουβλαδες,σοβατζηδες,υδραυλικοι),ωστε να μειωθει το κοστος κατασκευης οσο το δυνατον περισσοτερο και ενας φαυλος κυκλος δημιουργηθηκε
Απλα υπηρχαν αγοραστες που τα παρεβλεπαν ολα αυτα και αγοραζαν τυφλα ,για να το δωσουν στα παιδια τους,στα εγγονια τους,αφου το νοικιασουν καμια 15αρια χρονια
Στις φοιτητουπολεις κατασκευαστηκαν ολοκληρα συγκροτηματα με studio των 25 μετρων,χωρισμενα με γυψοσανιδα,χωρις καμια προβλεψη,χωρις καμια λειτουργικοτητα,με παφθηνα υλικα για να κονομησει ο καθε τσομπανης,που θα νοικιασει στους φοιτητες 25 μετρα studio στην τιμη ενος δυαριού.Εβαζε μουσικη καποιον στον 1ο οροφο και τον ακουγε ο αλλος στον 6ο -
Η λύση
Αντλίες Βυθιζόμενες
Αντλίες βυθιζόμενες 12V, κατασκευασμένες απο πλαστικό ABS, και εξοπλισμένες με τα καλύτερα μίνι μοτέρ στον κόσμο. Η αφαιρούμενη βάση τους, τις κάνει ιδανικές για εγκατάσταση στην σεντίνα. Διατίθενται σε 4 μεγέθη.
-
Oι κατασκευές στην Ελλάδα , είναι παραδοσιακά καλές .
Αλλωστε έχουμε πολυκατοικίες που πλησιάζουν τα 100 χρόνια ζωής , αλλά και τα άλλα σπίτια συνήθως είναι καλοκατασκευασμένα , γι' αυτό και στους αρκετούς σεισμούς που είχαμε τα τελευταία 100 χρόνια , μόνο τα πολύ προβληματικά σπίτια έπαθαν μεγάλες ζημιές και αυτό συνήθως ήταν σε συνδυασμό με άλλα φαινόμενα , όπως κακά εδάφη , θεμελιώσεις πάνω σε μπάζα κλπ .Αντισεισμικό κανονισμό έχουμε από την 10ετία του 50 , ο οποίος ήταν πολύ προχωρημένος γιά την εποχή του και ίσχυσε μέχρι το 1984 που υπήρξε μιά πρώτη βελτίωση του , μιά και οι μεγάλοι σειεμοί στην Θεσσαλονίκη το 1978 , στην Αθήνα το 1981 και άλλοι στην Κοζάνη , Αγχίαλο , Καλαμάτα κλπ , έθεσαν σε άλλη βάση το πρόβλημα .
Γενικά όμως η ποιότητα κατασκευής στα δικά μας σπίτι με τα άλλα των Ευρωπαίων , είναι σύγκριση s class με tata και αυτό βέβαια , διότι εκεί δεν έχουν σεισμούς , αλλά και το κόστος της εργα;σίας είναι πολύ μεγάλο .
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό το μητρώο τι ακριβώς ρόλο θα επιτελεί ?Αν ισχύσει, θα μπορεί κάποιος που έχει στην άκρη €1Μ να αποφασίσει να τα επενδύσει στην κατασκευή κτιρίων ? Ή αν το αποφασίσει, με ποιούς περιορισμούς ? Και πως κάτι τέτοιο θα είναι συμβατό με το 'άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων' ?
Θα μπορεί πχ. ένας πολιτικός μηχανικός-συγκοινωνιολόγος να γίνει κατασκευαστής αλλά δεν θα μπορεί ένας μπετατζής-εμπειροτέχνης-εργολάβος με 30ετή εμπειρία ?
Το ΜΗτρώο Κατασκευαστών Ιδιωτικών Εργων , ΜΗΚΙΕ , ορίζει κατηγορίες έργων , ανάλογα με το μέγεθος του και την χρήση του .
Σε κάθε κατηγορία απαιτείται γιά την κατασκευή του εταιρεία στελεχωμένη με συγκεριμμένων γνώσεων και εμπειρίας άτομα .
Ετσι στις 2 πρώτες κατηγορίες , θα μπορούσαν να ενταχθούν και εμπειροτέχνες , ανάλογα με την εμπειρία τους , ενώ στις ανώτερες θα ήταν μόνο ομάδα μηχανικών Πολυτεχνέιων η ΤΕΙ .
Ενας μηχανικός μόνος του θα μπορούσε να φτάσει μέχρι την Γ' κατηγορία και από εκεί και πάνω χρειαζόταν και δεύτερος κλπ .
Τα συνήθη έργα κατοικιών , ουσιαστικά περιλαμβάνονται στις 2 πρώτες κατηγορίες , ενώ τα μεγαλύτερα πηγαίνουν στην τρίτη .
Γιά τα επαγγελματικά η άλλης χρήσης κτίρια , όμως οι εμπειροτέχνες , δεν μπορούσαν να υπερβούν την πρώτη βαθμίδα , σε πιό σύνθετα δε όπως εργοστάσια κλπ , δεν είχαν καθόλου δικαίωμα .
Εχουν γίνει μέχρι΄τώρα αρκετές προσπάθειες να γίνει το ΜΗΚΙΕ και βέβαια , σύντομα θα είναι πραγματικότητα , μιά και αυτό θα το επιβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες , τα ISO κλπ .
Με τον ΚΕΝΑΚ που εφαρμόζεται , τον ενεργειακό επιθεωρητή , το μαύρο κουτί κάθε οικοδομής θα έχουμε τέτοια θέματα που πλέον θα είνα αδύνατο γιά τον μη ειδήμονα , να χτίζει , ενώ ταυτόχρονα , θα έχουμε αύξηση του κόστους παραγωγής από 10-20 % .
Στις ενεργειακές κατηγορίες ο στόχος είναι όλα τα νέα κτίρια , να είναι πλέον Β κατηγορίας , αφού σήμερα τα καλά είναι στην Γ κατηγορία , εκτός από εξαιρέσεις ακριβών ιδιωτικών σπιτιών .
Γενικά μέσα στην δεκαετία , θα αλλάξουν πολλά πράγματα στον χώρο της οικοδομής και μάλλον τα νέα σπίτια , θα είναι μικρότερα και ακριβότερα , ενώ θα έχουμε πολλές ανακατασκευές και μετατροπές παλαιών μεγάλων σπιτιών σε σύγχρονα 2 η 3 μικρότερα , κάτι που στο εξωτερικό γίνεται εδώ και 10ετίες .
-
Μια ερωτηση,τα κλειστα γκαραζ πληρωνουν στο λογαριασμο του ρευματος το τελος για την ΕΡΤ?
Εχω ενα τετοιο απο το 2002 και μεχρι τωρα πληρωνα για ΔΕΗ 12-13 ευρω,σημερα που μου ηρθε ο λογαριασμος ειδα οτι το ποσο ηταν πλεον 19 ευρω και σε αντιπαραβολη με εναν παλιο λογαριασμο που εκανα προστεθηκε επιπλεον και το τελος για την ΕΡΤ.
Τουλαχιστον να βαλω μια τηλεοραση μεσα ωστε να βλεπει το αμαξι μου τηλεοραση και να μην παει χαμενο το επιπλεον κοστος. -
Kαι στάνη/μαντρί να είχες, από τη στιγμή που έχεις ξεχωριστό ρολόι, πλέρώνεις
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ο εξοπλισμός των διαμερισμάτων , είναι συνάρτηση του ποσοστού της αντιπαροχής .
Οι οικοπεδούχοι σε ποσοστό άνω του 90 % , προτιμούν αντιπαροχή 45 % , παρά καλύτερη ποιότητα και αντιπαροχή 42 % .Αρα δεν πιάστηκαν κώτσοι .
Ηταν συνειδητή επιλογή .Kαλά άσε, κάτι περισσότερο ξέρω για την περίπτωση, τους δούλεψε κανονικά σου λέω.
Σε σχετική μου ερώτηση σε μια θεία του 1ου ορόφου η απάντηση ήταν ότι τους είπε δεν μπαίνει ηλιακός στον 1ο.
Και τετραγωνικά τους έχει φάει και άλλες π@παριές έχει κάνει και μάλιστα κάποιες πολύ χοντρές, ο μόνος που δεν βγήκε ριγμένος είναι ο τυπάς που τους τον κουβάλησε, γι' αυτό σου λέω άστο να πάει μην τα σκαλίζεις. -
καλα δεν ειναι κ ακριβως ετσι doger, π.χ τα κοινόχρηστα εχουν ξεχωριστά ρολόγια κ δεν πληρώνουν ερτ!
τωρα για κλειστό γκαράζ αν θεωρείτε κοινόχρηστος χωρος μπορει κάπως να το αποφύγεις διαφορετικά δύσκολα!
-
Το ερωτημα ειναι αν αλλαξε κατι στην νομοθεσια τωρα,γιατι το γκαραζ εχει ξεχωριστο ρολοι απο το 2002 και τοσα χρονια δεν πληρωνα ΕΡΤ.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Μια ερωτηση,τα κλειστα γκαραζ πληρωνουν στο λογαριασμο του ρευματος το τελος για την ΕΡΤ?
Εχω ενα τετοιο απο το 2002 και μεχρι τωρα πληρωνα για ΔΕΗ 12-13 ευρω,σημερα που μου ηρθε ο λογαριασμος ειδα οτι το ποσο ηταν πλεον 19 ευρω και σε αντιπαραβολη με εναν παλιο λογαριασμο που εκανα προστεθηκε επιπλεον και το τελος για την ΕΡΤ.
Τουλαχιστον να βαλω μια τηλεοραση μεσα ωστε να βλεπει το αμαξι μου τηλεοραση και να μην παει χαμενο το επιπλεον κοστος.Όχι δεν έχει αλλάξει τίποτα, κανονικά πάντα όφειλες ΕΡΤ.
Σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 1730/87 :
Υπoχρέωση για τηv καταβoλή αυτoύ τoυ τέλoυς έχει κάθε φυσικό πρόσωπo, πoυ κατoικεί ή διαμέvει στηv Ελλάδα και κάθε voμικό πρόσωπo, πoυ είvαι κάτoχoς μετρητή ή μετρητώv καταvάλωσης ηλεκτρικής εvέργειας για κάθε μετρητή.
Το ύψος του ορίζεται στο ποσό των 4,24 ευρώ μηνιαίως ανά μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, υπολογίζεται από πρώτης διαδρομής καταμέτρησης της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος μετρητών Δ.Ε.Η. και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η.... -
Κοίταξα λίγο στη σελίδα αυτή
http://www.dei.gr/Default.aspx?id=1708&nt=18&lang=1στην παράγραφο 4.8. Αναφέρει το νόμο που ισχύει για τις χρεώσεις και συγκεκριμένα
Η εισφορά υπέρ ΕΡΤ, με το Νόμο 3419/2005 (ΦΕΚ 297/6.12.2005), καθορίστηκε στην τιμή των 4,24€/μήνα. Με τον ίδιο Νόμο, μετά την 6.12.2005, δεν επιβάλλεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά) για τους μετρητές από τους οποίους ηλεκτροδοτούνται κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών, ανεξαρτήτως της χρήσης τους. -
Ο νόμος που καθιέρωσε το τέλος υπέρ της ΕΡΤ είναι ο 1730/1987 'Ελληvική Ραδιoφωvία Τηλεόραση Α.Ε.', ο οποίος και τροποποιήθηκε από τον 3419/2005 ως προς το ποσό και τους κοινόχρηστους χώρους.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Τουλαχιστον να βαλω μια τηλεοραση μεσα ωστε να βλεπει το αμαξι μου τηλεοραση και να μην παει χαμενο το επιπλεον κοστος.Τι, τζάμπα θ' απολαμβάνεις ΥΕΝΕΡΤ;
-
Επειδή βλέπω πως διαβάζουν το τόπικ κάποιοι που ασχολούνται και επαγγελματικά με την οικοδομή, μια ερωτησούλα.....(και όποιος άλλος ξέρει και μπορεί να βοηθήσει δλδ )
Ετοιμάζομαι να κλείσω ένα διαμέρισμα και ο εργολάβος καίγεται για μια καλη προκαταβολή(περίπου 15%), γι'αυτό εξάλλου κάνει και αρκετά καλή τιμή. Εννοείται πως δε θα πέσει φράγκο πριν γίνει έλεγχος από συμβολαιογράφο και δικηγόρο, ωστόσο πρέπει να προσέξω τπτ άλλο? Εφόσον μου κάνει ο συμβολαιογράφος ένα συμφωνητικό πριν δώσω την προκαταβολή, έχω να φαβάμαι κάτι? Τι λέτε? Έχω δει το σπίτι μαζί με πολιτικό μηχανικό που είναι δικός μου άνθρωπος και δε βρήκε κάτι αποτρεπτικό.
Ps: Άκουσα το συμβολαιογράφο λίγο προβληματισμένο, γι'αυτό ρωτάω
-
Το οτι άκουσες το συμβολαιογράφο λίγο προβληματισμένο, με τις πληροφορίες που μας παρέχεις, μπορεί να σημαίνει από πάρα πολλά ως τίποτα!
Εφόσον ο έλεγχος γίνεται από δικηγόρο και μηχανικό, δε νομίζω οτι χρειάζεσαι κάτι ακόμη. Το μόνο που θα συμπλήρωνα είναι οτι ειδικά σε θέματα μηχανικού, καλό είναι να εξεταστεί ενδελεχώς ο φάκελος της οικοδομικής άδειας, πέραν του κλασικού ελέγχου ταύτισης του διαμερίσματος με τα εγκεκριμένα σχέδια.
Το διαμέρισμα είναι αποπερατωμένο ή υπό κατασκευή;
-
Αποπερατωμένο! Είναι το τελευταίο απούλητο στην οικοδομή.
Εννοώ πως τον άκουσα προβληματισμένο για το θέμα της προκαταβολής...δεν έχει δει ακόμη τα συμβόλαια!
Τα σχέδια που κατατέθηκαν στην πολεοδομία τα έχω δει. Πέραν των ημιυπαίθριων που τους έχει τακτοποιημένους, υπάρχουν κάποιες μικροματσακωνιές που δε νομίζω να είναι ανησυχιτικές, π.χ. το πίσω μπαλκόνι έχει βγει καμια 20 πόντους παραπάνω και δε φαίνεται πουθενά το τζάκι. Μου είπε ο μηχανικός να κάνω και μια επίσκεψη στην πολεοδομία να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια καταγγελία σε βάρος του. -
Δεν θα σταθώ σε πολεοδομικά θέματα , γιατί αυτά θέλουν επιτόπιους ελέγχους .
Δεν καταλαβαίνω όμως τι εννοείς με το 15 % προκαταβολή , αφού υποτίθεται θα κάνεις άμεσα , οριστικό συμβόλαιο και εκεί θα πληρώσεις όλο το ποσό , το πέραν του τυχόν δανείου .Αν τώρα το διαμέρισμα έχει προσημείωση από τράπεζα , τότε η τράπεζα δίνει βεβαίωση ότι θα άρει την προσημείωση , οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα .
Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό , είναι ότι πιθανόν να χρωστάει στο ΙΚΑ και να θέλει αυτά τα χρήματα γιά να πάρει ασφαλιστική ενημερότητα .Πάντως με μηχανικό και δικηγόρο , θα είσαι εξασφαλισμένος .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν θα σταθώ σε πολεοδομικά θέματα , γιατί αυτά θέλουν επιτόπιους ελέγχους .
Δεν καταλαβαίνω όμως τι εννοείς με το 15 % προκαταβολή , αφού υποτίθεται θα κάνεις άμεσα , οριστικό συμβόλαιοΕννοώ ότι ο εργολάβος καίγεται για ρευστό και δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την προσφορά μου, υπό την προυπόθεση να εισπράξει την προκαταβολή ΑΜΕΣΑ αφού φυσικά γίνουν απ'τη μεριά μου οι απαραίτητοι έλεγχοι. Οπότε θα πρέπει ο δικηγόρος να συντάξει ένα συμφωνητικό πριν δώσω το ποσό, αφού τα συμβόλαια θα κάνουν 2-3 βδομάδες να υπογραφούν.
Είμαι σε συνεννόηση βέβαια ήδη με το δικηγόρο.
Απλά με αγχώνει λίγο το γεγονός ότι θα δώσω ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό πριν πέσουν οι υπογραφές.
Θα υπάρχει συμφωνητικό μεν, αλλά.........
Γι' αυτό ρώτησα
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ