-
Ο χρήστης GrandEste έγραψε:
**Ποιά στοιχεία/λεπτομέρειες δεν πρέπει να λείπουν απο μια προσφορά υδραυλικής εγκατάστασης για μονοκατοικία; **Θέλω να πω, ποιά είναι εκείνα τα σημεία/αναφορές/υλικά που κρίνουν αν είναι πλήρης μια προσφορά υδραυλικού για να μπορείς να τη συγκρίνεις με μια άλλη;
γενικό το ερώτημα σου.
στα υδραυλικά βάζεις και θερμανση μέσα η μονο υδρευση αποχετευση και όμβρια με υδροροες κλπ,
γενικά τσεκάρεις στα να έχουν τα ίδια πράγματα μέσα και αν γίνεται που χλωμο το κόβω να σου δώσει υλικά ξεχωριστά απο εργασία για να έχεις μια ταξη μεγέθους και να μπορεις να τσεκάρεις στα επιπλέον τι θα σου κοστίσει.
συνήθως η τοποθέτηση ειδών υγιεινής και αξεσουάρ είναι εξτρά μιας και δεν ξέρεις τι μπορεί να ζητήσει ο άλλος.
επίσης να να έχουν περιγραφές και προδιαγραφές των υλικών. πχ χαλκοσωλήνας φ τάφε, η πολυστρωματικός εταιρίας ταδε κλπ.
οσο το δυνατόν αναλυτικότερη προσφορά είναι και καλύτερη, να αποφύγεις προσφορές τύπου θέλω τοσα και στο φτιάχνω γιατι μετα θα τα πληρώσεις διπλά -
thymios σε ευχαριστώ για την απάντηση και τη βοήθεια. Να σου δώσω μερικά ακόμη στοιχεία, σε σχέση και με αυτά που έγραψες.
Οι σωληνώσεις του καλοροφέρ δε βγαίνουν στο μπαλκόνι και δεν περνούν κάτω από κάποια πόρτα, αλλά μέσα από το πάτωμα (είναι 1ος όροφος) πηγαίνουν στο ξεχωριστό κτίσμα του λεβητοστάσιου.
Η σειρά των εργασιών, όπως τη σχεδιάζουμε είναι η εξής: Πρώτα θα έρθει ο τεχνικός να περάσει τις σωληνώσεις του καλοροφέρ, μετά θα περαστούν τα 'κατοκάσια' (δλδ. τα παραλληλόγραμμα μάρμαρα κάτω από τις μπαλκονόπορτες, αν κατάλαβα είναι αυτό που αναφέρεις ως 'μαρμαροποδιές'), μετά τα αλουμίνια, και σε δεύτερο στάδιο, λίγους μήνες αργότερα, θα μπουν τα πλακάκια. Το ερώτημα είναι εάν με αυτή τη διαδικασία ο πλακάς θα μπορεί να βάλει τα πλακάκια έτσι ώστε να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με τα 'κατοκάσια', και να μην υπάρχει πρόβλημα.
Ευχαριστώ
Jacob
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Παιδια καλημέρα. Θέλω να μετατρέψω μια μικρή αποθήκη του σπιτιού μου (που βρίσκεται εντός του σπιτιού) σε δεύτερη τουαλέτα ..Το ερώτημα ειναι μάλλον για το thread ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ και οι πληροφορίες λίγες. Πχ: Τα υποψήφια δωμάτια (αποθήκη-υφιστάμενο μπάνιο) βλέπουν σε μπαλκόνι, σε Χ κοινόχρηστο, σε φωταγωγό??? Εισαι σε μονοκατοικία, σε 1ο ή σε 5ο όροφο?....
Αλλά σε κάθε περίπτωση: Αν υπάρχει εύκολη πρόσβαση απο έξω στους σωλήνες ύδρευσης του σπιτιού σου αλλά και στο δίκτυο αποχέτευσης της οικοδομής, ώστε να μπορέσει ο υδραυλικός με εξωτερικές σωλήνες να πάρει και να δώσει νερό και λύμματα αντίστοιχα, τότε ΟΚ. Αλλιώς οι δυσκολίες και η 'ατσαλιά' θα ειναι σημαντικές....
Βασικό το θέμα της εξασφάλισης κλίσης για την απορροή των λυμμάτων, όπως επισήμανε ο drifter και προφανώς υποννοεί ο thymios! Ενας υδραυλικός αρκεί για να σου πεί αν ειναι εύκολο ή όχι.
Γενικότερα τώρα:
Το κόστος πριν 4-5 χρόνια ήταν 1700€ σε χώρο 2,00 x 1,80 μ, και περιλάμβανε (υλικά κυρίως απο Praktiker) πλακάκια δαπέδου-τοίχου, ντουζιέρα με καμπίνα, τουαλέτα/καζανάκι, νιπτήρα με μικροέπιπλο και καθρέπτη, σύστημα εξαερισμού WC με μοτέρ (αυτό με τις γρύλλιες ), βρύσες κλπ μπιχλιμπίδια, εντοιχισμένο 'αερόθερμο' (για θέρμανση), καθώς και τα εργατικά υδραυλικού-ηλεκτρολόγου-πλακά. Υπόψη ότι η τοποθέτηση πλακιδίων βόηθησε πολύ στην κάλυψη των σκαψιμάτων που απαιτήθηκαν σε δάπεδο-τοίχους στο δωμάτιο.
Αν δεν βάλεις πλακάκια και θές να κάνεις κάτι πιο απλό, κανόνισε τη διαρύθμιση ώστε να έχεις τις μικρότερες δυνατές αποστάσεις για σκάψιμο. Αλλιώς βάζεις εξωτερικές σωληνώσεις στο εσωτερικό του δωματίου, με ότι αντιαισθητικό αυτό συνεπάγεται, εκτός αν καλύψεις τα σημεία με γυψοσανίδα.
Βέβαια, το όλο concept που εγώ αναφέρω ειναι λίγο 'large'.
Eσύ ανάλογα με τις απαιτήσεις σου ..... βλέπεις και κάνεις! -
Ευχαριστώ πολύ. Σε πολυκατοικία μένω και η αποθήκη, το δωμάτιο και το μπάνιο βλέπουν πίσω οπότε μπορεί να μην είναι και τόσο δύσκολο καθώς από πίσω περνάει και η σωλήνα της τουαλέτας.
-
Δέν ξέρω αν είναι σωστό το τοπικ αλλά το βάζω εδώ:
Ο θείος μου νοικιάζει κάποια γραφεία και οι ενοικιαστές του έχουν ζητήσει μείωση ενοικίου. Πώς θα δηλωθεί αυτό στην εφορία?
Μου είπε ο δικηγόρος μου οτι δέν χρειάζεται να γίνει καινούριο συμβόλαιο, γίνεται σημπλήρωση στο υπάρχον και ουτε καν το καταθέτουμε στην εφορία και είμαστε καλυμμένοι. Ισχύει κάτι τέτοιο?
-
To ουτε καν το καταθετουμε στην εφορια δεν μου ακουγεται σωστο
-
Τροποποίηση του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης με μονογραφές/υπογραφές σε κάθε σελίδα, όπως είχε γίνει στο αρχικό.
Κατάθεση στη εφορία (2 αντίγραφα, 1 που στο επιστρέφουν σφραγισμένο και 1 που κρατάει η υπηρεσία). Αν δεν κατατεθεί στην εφορία η τροποποίηση και δηλωθεί στο επόμενο έτος χαμηλότερο μίσθωμα στο Ε2, εφόσον γίνει έλεγχος θα πληρωθεί πρόστιμο για τη μη υποβολή (κανα κατοστάρι ++ αναλόγως του ύψους του μισθώματος), ενώ μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση χαμηλότερου ποσού από το αναγραφέν στο κατατεθειμένο συμφωνητικό ως φοροδιαφυγή.
Εν πάσει περιπτώσει, καταθέστε το, εύκολο και γρήγορο είναι. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To ουτε καν το καταθετουμε στην εφορια δεν μου ακουγεται σωστοΟύτε και εμένα!!!
Τροποποίηση του ιδιωτικού συμφωνητικού ...............
Εν πάσει περιπτώσει, καταθέστε το, εύκολο και γρήγορο είναι. -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν ξέρω αν είναι σωστό το τοπικ αλλά το βάζω εδώ:Ο θείος μου νοικιάζει κάποια γραφεία και οι ενοικιαστές του έχουν ζητήσει μείωση ενοικίου. Πώς θα δηλωθεί αυτό στην εφορία?
Μου είπε ο δικηγόρος μου οτι δέν χρειάζεται να γίνει καινούριο συμβόλαιο, γίνεται σημπλήρωση στο υπάρχον και ουτε καν το καταθέτουμε στην εφορία και είμαστε καλυμμένοι. Ισχύει κάτι τέτοιο?
Αν σας το ειπε αυτο,αλλαξτε δικηγορο επειγοντως
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
thymios σε ευχαριστώ για την απάντηση και τη βοήθεια. Να σου δώσω μερικά ακόμη στοιχεία, σε σχέση και με αυτά που έγραψες.Οι σωληνώσεις του καλοροφέρ δε βγαίνουν στο μπαλκόνι και δεν περνούν κάτω από κάποια πόρτα, αλλά μέσα από το πάτωμα (είναι 1ος όροφος) πηγαίνουν στο ξεχωριστό κτίσμα του λεβητοστάσιου.
Η σειρά των εργασιών, όπως τη σχεδιάζουμε είναι η εξής: Πρώτα θα έρθει ο τεχνικός να περάσει τις σωληνώσεις του καλοροφέρ, μετά θα περαστούν τα 'κατοκάσια' (δλδ. τα παραλληλόγραμμα μάρμαρα κάτω από τις μπαλκονόπορτες, αν κατάλαβα είναι αυτό που αναφέρεις ως 'μαρμαροποδιές'), μετά τα αλουμίνια, και σε δεύτερο στάδιο, λίγους μήνες αργότερα, θα μπουν τα πλακάκια. Το ερώτημα είναι εάν με αυτή τη διαδικασία ο πλακάς θα μπορεί να βάλει τα πλακάκια έτσι ώστε να έρθουν στο ίδιο επίπεδο με τα 'κατοκάσια', και να μην υπάρχει πρόβλημα.
Ευχαριστώ
Jacob
Τώρα είδα τη δημοσίευσή σου
Έτσι όπως το περιγράφεις, ο πλακάς πρέπει να ακολουθήσει τον αλουμινά. Στην πραγματικότητα όμως ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ο πλακάς παίρνει αλφαδιές για όλο το σπίτι. Αφού το κάνει αυτό, ο αλουμινάς τον ενημερώνει πόσους πόντους κάσωμα θα έχει η μπαλκονόπορτα (υποθέτω οτι μιλάμε για επάλληλα). Με βάση αυτήν την πληροφορία και τις αλφαδιές που έχει τραβήξει, ο πλακάς τοποθετεί τα κατωκάσια (=μαρμαρομποδιές), πιο κάτω από την τελική στάθμη των πλακιδίων του σπιτιού, τόσο ώστε το πλακάκι να έρθει και να ταιριάξει με το κάσωμα του αλουμινίου. Αν μιλάμε για ανοιγόμενες μπαλκονόπρτες, τα κατωκάσια μπαίνουν στην ίδια στάθμη με τα πλακίδιά σου.
Άρα την ερώτησή σου, η απάντηση είναι πως ναι, ο πλακάς μπορεί να το ταιριάξει μετά (αν και εξακολουθεί να είναι ανάποδη σειρά εργασιών), καθώς αυτός ορίζει εξαρχής όλες τις στάθμες στο σπίτι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τροποποίηση του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης με μονογραφές/υπογραφές σε κάθε σελίδα, όπως είχε γίνει στο αρχικό.Η τροποποίηση δηλαδή γίνεται πάνω στο υπάρχον συμφωνητικό που έχουμε ήδη καταθέσει στην εφορία και το ξανακαταθέτουμε για δεύτερη φορα μετά?
-
Όχι. Θα υπογράψετε καινούργιο ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο τροποποιείτε τον όρο του παλιού συμφωνητικού που αναφέρει τα περί ύψους μισθώματος.
-
Καλά σου τα είπε ο Μάνος : το τροποποιητικό του μισθωτηρίου πρέπει να υποβληθεί εντός 30 ημερών για θεώρηση. Αυτό είναι το προβλεπόμενο και το σωστό.
Τώρα σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί ποιες είναι οι συνέπειες : όχι και πολύ σημαντικές- Πρόστιμο (το ύψος του οποίου δε γνωρίζω πώς υπολογίζεται αλλά δεν μπορεί να είναι και τίποτα φοβερό).
- Σύμφωνα με το αρ. 77 ΚΦΕ 'Τα έγγραφα της προηγούμενης παραγράφου, εφόσον δεν έχουν θεωρηθεί από τον προϊστάμενο δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας, στερούνται κάθε αποδεικτικής δύναμης και δεν εξετάζονται από τα δικαστήρια και τις δημόσιες γενικά αρχές.'
Αυτό ΘΑ ήταν πολύ σημαντικό αν γινόταν δεκτό, δεδομένου ότι αν χρειαζόταν να φτάσεις στα δικαστήρια θα έχανες το κύριο αποδεικτικό σου μέσο για να βρεις το δίκιο σου και θα έπαιρνες πιθανότατα το γκιώνη.
ΑΛΛΑ η Ολόμέλεια του ΑΠ έχει κρίνει το 1998 (ΑΠ 13/98) ότι τα πολιτικά δικαστήρια λαμβάνουν υπόψη και αθεώρητα μισθωτήρια (το αρ. 650 παρ. 1 του ΚΠολΔ θεωρείται ειδικότερη του άρθρου 77 ΚΦΕ και ρυθμίζει αυτή το παραδεκτό ή μη ως αποδεικτικού μέσου του μη θεωρημένου από ΔΟΥ ιδιωτικού εγγράφου μισθώσεως).
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Όχι. Θα υπογράψετε καινούργιο ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο τροποποιείτε τον όρο του παλιού συμφωνητικού που αναφέρει τα περί ύψους μισθώματος.Οκ, κατάλαβα. Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα στο internet?
Τώρα υπάρχει και άλλο θέμα. Πχ ένας ενοικιαστής δέν έδινε καθόλου λεφτά για 4 μήνες. Μετά μας τα έδωσε όλα μαζεμένα αλλά συμφωνήσαμε να του κάνουμε μείωση 100 ευρώ στο ενοίκιο και για αυτούς τους 4 μήνες που δέν πλήρωσε. Πώς θα το δηλώσουμε αυτό στην εφορία? Μετά τον ένα μήνα δέν είναι εκπρόθεσμο?
-
Ε δε χρειάζεται και κάνα φοβερό υποδειγμα, ελληνικά να γνωρίζεις φτάνει.
' Δια του παρόντος τροποποιούμε το ακόλουθο μισθωτήριο (περιγραφή ημερομηνία) και συγκεκριμένα τον όρο τάδε πχ (2)περί ύψους του μισθώματος το οποίο από εδώ και στο εξής θα ανέρχεται σε Χ ευρώ μηνιαίως, όλοι οι υπόλοιποι όροι του μισθωτηρίου συνεχίζουν να ισχύους ως έχουν' ή κάπως έτσιΤώρα για το άλλο
Εγώ βασικά θα τα δήλωνα τα έξτρα 400 ευρώ και θα πλήρωνα φόρο γι αυτά αλλά εμένα μου αρέσει να χαρίζω λεφτά στην εφορία για να μη μου ζαλίζουν τα @@
Ρώτα πόσο είναι και το πρόστιμο για εκπρόθεσμη θεώρηση μήπως συμφέρει αυτό -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
........Τώρα υπάρχει και άλλο θέμα. Πχ ένας ενοικιαστής δέν έδινε καθόλου λεφτά για 4 μήνες. Μετά μας τα έδωσε όλα μαζεμένα αλλά συμφωνήσαμε να του κάνουμε μείωση 100 ευρώ στο ενοίκιο και για αυτούς τους 4 μήνες που δέν πλήρωσε. Πώς θα το δηλώσουμε αυτό στην εφορία? Μετά τον ένα μήνα δέν είναι εκπρόθεσμο?Ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες και συντάσσοντας καινούργιο συμφωνητικό με την νέα συμφωνηθείσα τιμή ενοικίου, πχ απο σήμερα, ή έτσι ώστε να εξασφαλίζεις το χρονικό περιθώριο των 30 ημερών απο την υπογραφή μέχρι την κατάθεσή του στην εφορία, ειναι ΟΚ.
Κατ΄εμέ, τα λοιπά αφορούν προσωπικό διακανονισμό, οπότε προτιμότερο να πληρώσεις παραπάνω φόρο για το 'θεωρητικό' 400άρι που φαίνεται ότι πήρατε το παρελθόν τετράμηνο. Ετσι και αλλιώς , η εφορία θα είναι κερδισμένη!
Edit: Δεν λέτε καλά κιόλας που πήρατε τα χρεωστούμενα .... -
Ειπα να το τολμησω κ το εκανα .Τελικα εβαλα πρασινα κεραμιδια κ θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας χωρις φοβο κ παθος
Εχω τριψιματα γυαλισματα βαψιματα ακομα ,αλλα θα συνεχισω για να τελειωνω με το κωλοσπιτο Δυστυχως η φωτο δεν βοηθαει, προσεχως ομως θα εχω καλυτερη αν καταφερω κ ανεβω καπου ψηλα . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Ειπα να το τολμησω κ το εκανα .Τελικα εβαλα πρασινα κεραμιδια κ θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας χωρις φοβο κ παθοςΛοιπόν μάλλον δεν είναι κακό, μια χαρά δηλαδή, με τα δέντρα γύρω δε με χαλάει. Όχι ότι φαίνεται και πολύ... θέλει καλύτερη φωτογραφία.
Θα πρέπει να ταιριάζει ωραία αν βαφτούν οι τοίχοι κάποιο μπεζάκι και τα παραθυρόφυλλα πράσινα. -
αμα το εβγαζες απο πανω για να τα βλεπαμε κιολας θα ηταν καλυτερα
-
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
αμα το εβγαζες απο πανω για να τα βλεπαμε κιολας θα ηταν καλυτεραΠροσπαθησα να πεισω μια γειτονισσα να ανεβω στα κεραμιδια της αλλα οταν ενεδωσε επιασε βροχη ,τι βροχη δηλαδη, καρεκλοποδαρα εριχνε .
Παντως απο μακρια δεν διακρινονται καθολου γιατι κυριαρχει το κοκκινο των αλλων κεραμοσκεπωνonyx τα παραθυρα δεν φαβονται γιατι ειναι απο ξυλο μεραντι ,τα σκεπαστρα μια περιποιηση σιγουρα την θελουν στην αποχρωση εχω κολλησει
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ