-
Καμία σχέση. Το βιωτικό επίπεδο της πόλης μου ούτε κατά διάνοια δεν μπορεί να αγγίξει αυτό γνωστών ευρωπαϊκών πόλεων και εκεί έγκειται ένστασή μου από όπου και πηγάζουν όλα τα υπόλοιπα.
Εν πάσει περιπτώσει ας αγοράσει ο καθένας και ας ορίσει τη καθημερινότητά του όπως επιθυμεί. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
[Έχεις ποτέ ανακαίνισει σπίτι 30 ετών; Ξέρεις πόσο στοιχίζει; Έχεις δοκιμάσει να το πουλήσεις για να δεις πόσο πιάνει σε σχέση με ένα καινούργιο, όταν μάλιστα η πολυκατοικία εξακολουθεί να μένει ερείπιο; Οι ερωτήσεις βέβαια είναι ρητορικές.
Αυτό πάλι ότι αγορά ακινήτου με πάνω από 2500 τέλος για μια διετία σε ποιό κανάλι το είδες;
ΤΕΛΟΣ: Να εισαι πιο ευγενης και οχι ειρωνειες σε αυτο το forum, για να μην 'πιαστουμε'. Και για αυτο το λογο δεν συνεχιζω να ποσταρω στο topic, παρα μονο παρακολουθω
[/quote]Ξαναδιάβασε τι έγραψα, και πες μου που είμαι αγενής και που σε ειρωνεύτηκα. Αν επιμένεις, μετά θα 'πιαστούμε' μέχρι να γεμίσουν αίματα οι ημιυπαίθριοι...
-
Eπειδή είμαι και μεσήλικας , θυμήθηκα μιά παροιμία του 60 :
'Οποιος δεν είδε κάστρο στην ζωή του , είδε φούρνο(χωριάτικο) και τρόμαξε'Ετσι πολλοί από εμάς όταν πρωτοβγαίνουμε στο εξωτερικό εντυπωσιαζόμαστε . Οταν όμως τα ταξίδια γίνουν πολλά , αρχίζουμε και ξανανακαλύπτουμε αυτή την ρημαδοχώρα που γεννηθήκαμε , που μπορεί ΄να μην μπορεί να πάει με 5 € με την galera airways στο Λονδίνο , αλλά μπορεί με 5 € , να πάει να πιεί καφέ και να φάει το ψαράκι του στη Τζιά , η απλά να λιάζεται τον Γενάρη στην παραλία πίνοντας τον φραπέ του .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Eπειδή είμαι και μεσήλικας , θυμήθηκα μιά παροιμία του 60 :
'Οποιος δεν είδε κάστρο στην ζωή του , είδε φούρνο(χωριάτικο) και τρόμαξε'Ετσι πολλοί από εμάς όταν πρωτοβγαίνουμε στο εξωτερικό εντυπωσιαζόμαστε . Οταν όμως τα ταξίδια γίνουν πολλά , αρχίζουμε και ξανανακαλύπτουμε αυτή την ρημαδοχώρα που γεννηθήκαμε , που μπορεί ΄να μην μπορεί να πάει με 5 € με την galera airways στο Λονδίνο , αλλά μπορεί με 5 € , να πάει να πιεί καφέ και να φάει το ψαράκι του στη Τζιά , η απλά να λιάζεται τον Γενάρη στην παραλία πίνοντας τον φραπέ του .
ε και όσοι ερχοντε εδώ το καλόκαίρι από αυτούς λένε ότι εδώ είναι ο παραδεισος...
για να κάτσουν χειμώνα εδώ να πάνε σε μια δημόσια υπηρεσία με την ουρά την ατελείωτη και να βλέπουμε κάθε Δεκέμβρη το καθε κωθώνι που το παίζει υπουργός να μιλάει για επωδυνα μέτρα....και μετρό μετά από 100 χρόνια που ακόμα φτιάχνεται...και και και και και
-
Πιστεύεις οτι δεν υπάρχουν αυτά ,ουρες, γραφειοκρατεία, κωθώνια υπουργοι κλπ, στο εξωτερικό;
Τεσπα ας μην βγαίνουμε -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πιστεύεις οτι δεν υπάρχουν αυτά ,ουρες, γραφειοκρατεία, κωθώνια υπουργοι κλπ, στο εξωτερικό;
Τεσπα ας μην βγαίνουμε -
Πάνω απ'όλα είναι το τί αρέσει στον καθένα και πως την βρίσκει βέβαια. Στο εξοχικό παραδίπλα μας έχουμε ένα γειτονικό ζευγάρι που ζούνε μόνιμα στην Φρανκφούρτη. Φύγαν οι άνθρωποι μετανάστες προόδευσαν και έφτιαξαν μια πολύ αξιόλογη περιουσία που τους επέτρεψε να ζούνε πολύ άνετα. Το καλοκαίρι έρχονται ένα μήνα να κάνουν τα μπάνια τους. Μόλις συμληρώνει μήνα η κυρία μας λέει: ''Παιδιά ωραία περάσαμε κάναμε τα μπάνια μας αλλά πάμε τώρα πίσω''. Επιχείρησε η γυναίκα να μείνει εδώ και μάλιστα στη Γλυφάδα στην Αθήνα και δεν μπόρεσε, δεν τα κατάφερε, και πώς να τα καταφέρει όταν έχει συνηθίσει σε ένα α' βιοτικό επίπεδο και παροχή υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά μου έλεγε όταν της παρουσίαζα παλιά σαν επιχείρημα τα γνωστά περί ήλιου, κρασιού και θάλασσας : ''εδώ Κώστα είναι τρελοκοκομείο γυρνάω πίσω''. Και για να είμαστε και σχετικοί με το θέμα πήγε να δει διαμέρισμα στη Γλυφάδα και της ζητούσαν όσο πρπ κάνει η βίλα της στην καλλίτερη περιοχή της Φρανκφούρτης μέσα στο δάσος. Είχα πάει εκεί και το χειρότερο αμάξι που ειδα παρκαρισμένο έξω ήταν μια sklasse απίστευτο μέρος . Έφυγε τρέχοντας πίσω βέβαια...
-
Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου, γι' αυτό τα ακίνητα είναι λιγουλάκι ακριβά.
-
Γιατί τέτοιο κόλημα με το Χαλάνδρι; Τη στιγμή που υπάρχουν τόσα αδιάθετα στα Μεσόγεια που είναι 10' δίπλα και με πρόσβαση σε Α.Ο, μετρό κλπ δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να χρυσοπληρώσει το κυκλοφοριακό χάος του Χαλανδρίου.
-
συμφωνω ,χαμηλα κτιρια,φαρδιοι δρομοι καλες τιμες .
-
Γιατί τέτοιο κόλημα με το Χαλάνδρι; Τη στιγμή που υπάρχουν τόσα αδιάθετα στα Μεσόγεια
Γιατί τέτοιο κόλλημα με τον γύρο αφού υπάρχει και το χάμπουργκερ?
Γιατί τέτοιο κόλλημα με την Τζούλια αφού υπάρχει και η Σάσα?
ΓΙατί τέτοιο κόλλημα με την Φερράρι αφού υπάρχει και η Πόρσε?
Γιατί τέτοιο κόλλημα με το ποδόσφαιρα αφού υπάρχει και το μπάσκετ?
κ.ο.κ.Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Πιάσαμε μια περιοχή, τα ανάλογα θα λέγαμε και για μια άλλη.
-
Συνήθως όταν μιλάμε για αγορά κατοικίας μιλάμε με αντικειμενικά κριτήρια (άρα τα παραδείγματα που ανέφερες -άντε με εξαίρεση αυτό περί Porsche και Ferrari- είναι άκυρα).
Πχ μου αρέσει η Εκάλη λόγω ονόματος και 'γειτονιάς', η Βούλα λόγω θέας στη θάλασσα, το Κολωνάκι επειδή δουλεύω στο κέντρο, ο Διόνυσσος επειδή μου αρέσει το βουνό κ.α επιλογές με σαφώς μικρότερο κόστος.
Πες μου τι ακριβώς προσφέρει το Χαλάνδρι εν προκειμένω σε σχέση με την Αγ. Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά ή την Παλλήνη (ειδικά λόφος Έντισον και Κάντζα);
Δεν μιλάω για κάποιον που έχει σπίτι εκεί και έχει δεθεί αλλά για κάποιον που θέλει πχ να φύγει από το κέντρο. -
Μπορεί να μπορεί να πηγαίνει στην δουλεία του με τα πόδια ή με 10λεπτη διαδρομή με λεωφορείο χωρίς να πάρει αμάξι. Ενα απλό παράδειγμα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Μπορεί να μπορεί να πηγαίνει στην δουλεία του με τα πόδια ή με 10λεπτη διαδρομή με λεωφορείο χωρίς να πάρει αμάξι. Ενα απλό παράδειγμααυτο δεν λεει τιποτα.
και γω αμα μενω στην καντζα και η δουλεια μου ειναι εκει κοντα το ιδιο ειναι. -
Εγώ μίλησα γενικά. Δεν έπιασα μεμονωμένες περιπτώσεις.
-
Κι εγώ σου έδωσα ενα μεμονωμένο αντικειμενικό επιχείρημα ενός Χ αγοραστή
@italakias
Ε αγόρασε στην Κάντζα τότε -
Typical 4TF response...
-
Mα τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει γενική περίπτωση και εξήγηση. Όλα είναι πως ταιριάζουν ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ στον καθένα μας.
Μπορώ να σω πω 2-3 λόγους για τους οποίους το Χαλάνδρι είναι καλύτερο από τα Γλυκά Νερά και εσύ να τους τινάξεις στον αέρα, και εξηγούμαι :To Χαλάνδρι έχει ασύγκριτη αγορά, συγκοινωνίες και εγγύτητα στο κέντρο σε σχέση με τα Γλυκά Νερά.
Αντίλογος. Η δουλειά μου είναι στα Σπάτα, το εξοχικό στην Σαρωνίδα, τα Γλυκά Νερά μου αρέσουν πολύ και με βολεύουν καλύτερα από το Περιστέρι που μένω τώρα και το Χαλάνδρι που μου προτείνεις.
Χαίρεται. -
Κατ' αρχάς δεν έθεσα θέμα Γλυκά Νερά vs Χαλάνδρι. Κουβέντα κάνουμε.
Ανέφερα και άλλες περιοχές ανάμεσα τους και η Αγ. Παρασκευή που έχει εξίσου καλή αγορά με το Χαλάνδρι (μην πω και καλύτερη) και στην τελική ανάλυση είναι ακριβώς δίπλα (σε ότι αφορά την εγγύτητα) χωρίς πάντα το κυκλοφοριακό αλαλούμ συν φυσικά το γεγονός ότι αν μιλάμε για περιοχή προς Τσακό, Deree είναι δίπλα στο βουνό.
Επειδή μένω στην ευρύτερη περιοχή και συχνάζω τόσο στο Χαλάνδρι όσο και στην Αγ. Παρασκευή έκανα την παρατήρηση επειδή έχει παραγίνει η κατάσταση με το πάρκιγνκ και την κίνηση. Πιο βολικό είναι να πάρεις το μετρό και να κατέβεις Ερμού παρά να ψάχνεις μισή ώρα να παρκάρεις στο Χαλάνδρι. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πάνω απ'όλα είναι το τί αρέσει στον καθένα και πως την βρίσκει βέβαια. Στο εξοχικό παραδίπλα μας έχουμε ένα γειτονικό ζευγάρι που ζούνε μόνιμα στην Φρανκφούρτη. Φύγαν οι άνθρωποι μετανάστες προόδευσαν και έφτιαξαν μια πολύ αξιόλογη περιουσία που τους επέτρεψε να ζούνε πολύ άνετα. Το καλοκαίρι έρχονται ένα μήνα να κάνουν τα μπάνια τους. Μόλις συμληρώνει μήνα η κυρία μας λέει: ''Παιδιά ωραία περάσαμε κάναμε τα μπάνια μας αλλά πάμε τώρα πίσω''. Επιχείρησε η γυναίκα να μείνει εδώ και μάλιστα στη Γλυφάδα στην Αθήνα και δεν μπόρεσε, δεν τα κατάφερε, και πώς να τα καταφέρει όταν έχει συνηθίσει σε ένα α' βιοτικό επίπεδο και παροχή υπηρεσιών. Χαρακτηριστικά μου έλεγε όταν της παρουσίαζα παλιά σαν επιχείρημα τα γνωστά περί ήλιου, κρασιού και θάλασσας : ''εδώ Κώστα είναι τρελοκοκομείο γυρνάω πίσω''. Και για να είμαστε και σχετικοί με το θέμα πήγε να δει διαμέρισμα στη Γλυφάδα και της ζητούσαν όσο πρπ κάνει η βίλα της στην καλλίτερη περιοχή της Φρανκφούρτης μέσα στο δάσος. Είχα πάει εκεί και το χειρότερο αμάξι που ειδα παρκαρισμένο έξω ήταν μια sklasse απίστευτο μέρος . Έφυγε τρέχοντας πίσω βέβαια...Eνταξει μην τρελλαθουμε κιολας, εχω παει στην Φρανκφουρτη και η Γλυφαδα ειναι απειρως καλυτερο μερος να μεινεις και να ζησεις. Το μονο προβλημα θα ειναι ισως η δουλεια που στην Γερμανια θα ειναι καλυτερη. Γενικα η Γερμανια εχει φθηνα ακινητα γιατι οι τιμες δεν εχουν αυξηθει πολυ τα τελευταια 10 χρονια.
Και για το θεμα των τιμων πιστευω οτι οι τιμες θα πεσουν αλλιως τα σπιτια θα μενουν απουλητα για χρονια. Στους επομενους 6 μηνες θα δουμε τι θα γινει. Προσωπικα δεν βλεπω πως η Ελληνικη οικονομια μπορει να ανακαμψει αφου ελαχιστα πραγματα παραγουμε που μπορει να τα θελουν αλλες χωρες. Αρα τα εισοδηματα στα επομενα 5 χρονια θα ειναι περιορισμενα και αρα οι πελατες ελαχιστοι.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ