-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Προσωπικα η ζεστη μου ' διαλυει ' το μυαλο (αποδειξη οτι παντρευτηκα Ιουλιο )
Σας τα 'πα εγω: Το A/C σωζει ζωες. Αν ειχε καθιερωθει μερικα χρονια πριν, θα ειχε σωθει ο ανθρωπος!
στη συγκεκριμένη περίπτωση, ΠΟΛΛΕΣ δεκαετίες πριν
-
Καλα ρε πως αντεχετε? Στη Καμποτζη γεννηθηκατε???
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Καλα ρε πως αντεχετε? Στη Καμποτζη γεννηθηκατε???Θέμα συνήθειας Σπύρο!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Καλα ρε πως αντεχετε? Στη Καμποτζη γεννηθηκατε???
Θέμα συνήθειας Σπύρο!
Μα με το που μπαινω μεσα ιδρωνω, τι να συνηθισω???
Εκτος αν το κανετε για να χανετε αλογα ή να μη σας σκορτσαρει στο φαναρι!
Προεδρε μη το λυπασαι, εχεις αλογα τωρα!
-
Οχι Σπύρο, πέρα από πλάκα, δεν μπορώ με το A/C!!
Και ιδρώνω πολύ, πάρα πολύ!! (Στην δουλειά όταν έχω εξωτερική συνάντηση παίρνω και 2ο πουκάμισο μαζί!)
Οσο για τα άλογα, όντως! Οποτε έχω επιβάτες που δεν αντέχουν (ή υπομένουν!!!) και το ανάβω δεν καταλαβαίνει τίποτα!!!
Αντε να πάρουμε και το γκάτζετ να δούμε τι ιπποδύναμη έχει τώρα!
(Αλλά και πως την επηρεάζουν -αν την επηρεάζουν- μπουζί, φίλτρα κλπ)
Ε ρε γλέντιααα!!!
Αντε κυρ Βασίληηηη!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Αντε να πάρουμε και το γκάτζετ να δούμε τι ιπποδύναμη έχει τώρα!(Αλλά και πως την επηρεάζουν -αν την επηρεάζουν- μπουζί, φίλτρα κλπ)
Ε ρε γλέντιααα!!!
Αντε κυρ Βασίληηηη!!!!
Θα το παρουμε, θα το παρουμε!
Εχει να γινει σφαγη με τα διαγραμματα που θα ανεβουν στο φορουμ!!!
-
Συγνώμη, αλλα ο ιδρώτας και η μπόχα του δε σας ενοχλεί ?
Τα μονόχρωμα σιελ πουκάμισα, που στην πλάτη γίνονται δίχρωμα με μπλε σταγονίδια ή ολοκληρες επιφάνειες ?? (δε λέω για τις μασχάλες..... )
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Συγνώμη, αλλα ο ιδρώτας και η μπόχα του δε σας ενοχλεί ?γι'αυτό υπάρχει λύση: Μπάνιο + αποσμητικό
για το πουκάμισο, η λύση που έδωσε ο kouk είναι μια χαρά: 2ο πουκάμισο μαζί σου και καθάρισες.
Εγώ πάντως το πρωί που πάω στο γραφείο, ΔΕΝ ιδρώνω, δεν κάνει ακόμα πολλή ζέστη.
-
Μέσα στη πόλη κλείνετε τα παράθυρα με το a/c ή τα αφήνετε ανοιχτά (μισάνοιχτα εάν κάνει πολλή ζέστη για μένα)?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μέσα στη πόλη κλείνετε τα παράθυρα με το a/c ή τα αφήνετε ανοιχτά (μισάνοιχτα εάν κάνει πολλή ζέστη για μένα)?Προσωπικα παει αναλογα με το ποση ορεξη εχω για οικονομια, θορυβο/μουσικη, μυρωδιες απο τον 'εξω κοσμο' κλπ. Συνηθως τα εχω λιγο ανοιχτα στην αρχη, για να βγει γρηγοροτερα ο ζεστος αερας και μετα τα κλεινω τελειως ή σχεδον τελειως.
Υ.Γ. Ρωτησα και το 'καλυτερο μισο μου' και να τι μου ειπε (ο κ. εξυπνακιας!):
Kλεινουμε τα παραθυρα, σβηνουμε και το a/c, πεταμε ενα μπουρνουζι στο καθισμα, φοραμε και μια βερμουδα αδυνατισματος απο νεοπρεν, βαζουμε μπροστα, και παμε να 'λιωσουμε στις βολτες'! -
Ο χρήστης Michelle έγραψε:
Εντελως απο περιεργεια (μου εχει συμβει κατι αντιστοιχο), πριν κανεις τον 'ελιγμο' αριστερα για να μη σε 'φαει' ο 'απο πισω', προλαβες να βεβαιωθεις οτι εκεινη τη στιγμη δεν πηγαινε να σε προσπερασει κανενα μηχανακι, κλπ;...Εκεί πού έγινε τό μποτιλιάρισμα,οι τρείς λωρίδες του δρόμου είχαν γίνει μία.
Οι άλλες δύο είχαν αποκοπεί μέ διαχωριστικά προστατευτικά (αυτά τα πλαστικά δοχεία πού γεμιζονται μέ νερό) τα οποία είναι τοποθετημένα μέ τέτοιο τρόπο πού αφήνουν κενά αναμεταξύ τους.
Από εκείνα τα κενά τρύπωσα στίς λωρίδες πού ήταν κλειστές στήν κυκλοφορία. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εντελως απο περιεργεια (μου εχει συμβει κατι αντιστοιχο), πριν κανεις τον 'ελιγμο' αριστερα για να μη σε 'φαει' ο 'απο πισω', προλαβες να βεβαιωθεις οτι εκεινη τη στιγμη δεν πηγαινε να σε προσπερασει κανενα μηχανακι, κλπ;...
Εκεί πού έγινε τό μποτιλιάρισμα,οι τρείς λωρίδες του δρόμου είχαν γίνει μία.
Οι άλλες δύο είχαν αποκοπεί μέ διαχωριστικά προστατευτικά (αυτά τα πλαστικά δοχεία πού γεμιζονται μέ νερό) τα οποία είναι τοποθετημένα μέ τέτοιο τρόπο πού αφήνουν κενά αναμεταξύ τους.
Από εκείνα τα κενά τρύπωσα στίς λωρίδες πού ήταν κλειστές στήν κυκλοφορία.Ετσι οπως το περιγραφεις μαλλον ησουν ολιγον τι τυχερος που, τη στιγμη που ακουσες το φρεναρισμα πανικου του 'απο πισω', *και *βρισκοσουν διπλα σε ανοιγμα ωστε προλαβαινες ανετα να 'την κανεις' κατευθειαν αριστερα, αλλα *και *δεν περνουσε κανενας αλλος -μηχανη, κλπ- απο την αριστερη λωριδα παρα την αποκοπη της με τα διαχωριστικα...
Εγω σε αντιστοιχη περιπτωση που πηγα να 'την κανω' δεξια (οπου υπηρχε ελαχιστος χωρος) για να δωσω τη δυνατοτητα στον 'απο πισω' μου να με αποφυγει, παραλιγο να πετυχω ποδηλατη.... Εκανα τη βλακεια, βλεπεις, να σταματησω με καθαρο πορτοκαλι, ενω ο αλλος σκεφτηκε οτι θα επιταχυνα για να περασω με 'ροζ' και αρχισε να γκαζωνει. Το αποτελεσμα; Εγώ σταματησα, ο ποδηλατης τρομαξε κι αρχισε να βριζει (με το δικιο του!) κι ο 'απο πισω' αφησε τα φρενα και περασε με καθαρο κοκκινο!
-
Ετσι οπως το περιγραφεις μαλλον ησουν ολιγον τι τυχερος που, τη στιγμη που ακουσες το φρεναρισμα πανικου του 'απο πισω', *και *βρισκοσουν διπλα σε ανοιγμα ωστε προλαβαινες ανετα να 'την κανεις' κατευθειαν αριστερα, αλλα *και *δεν περνουσε κανενας αλλος -μηχανη, κλπ- απο την αριστερη λωριδα παρα την αποκοπη της με τα διαχωριστικα...
Εγω σε αντιστοιχη περιπτωση που πηγα να 'την κανω' δεξια (οπου υπηρχε ελαχιστος χωρος) για να δωσω τη δυνατοτητα στον 'απο πισω' μου να με αποφυγει, παραλιγο να πετυχω ποδηλατη.... Εκανα τη βλακεια, βλεπεις, να σταματησω με καθαρο πορτοκαλι, ενω ο αλλος σκεφτηκε οτι θα επιταχυνα για να περασω με 'ροζ' και αρχισε να γκαζωνει. Το αποτελεσμα; Εγώ σταματησα, ο ποδηλατης τρομαξε κι αρχισε να βριζει (με το δικιο του!) κι ο 'απο πισω' αφησε τα φρενα και περασε με καθαρο κοκκινο!
Ημουνα σίγουρα τυχερός πού σταμάτησα στό άνοιγμα τών διαχωριστικών.
Αν δέν είχα διάδρομο ανοιχτό πλάι μου θά τήν είχα 'φάει'.Τό δικό σου ήθελε περισσότερη 'μελέτη'
Οταν πλησιάζω σέ σηματοδότη πού ανάβει κίτρινο,πατάω σταδιακά τό φρένο,έτσι ώστε να αντιληφθεί ο 'από πίσω' όσο τό δυνατόν νωρίτερα ότι θα σταματήσω.
Τό πίσω 'στόπ',ανάβει ήδη από τήν 'νεκρή' διαδρομή του πεντάλ τού φρένου.
Από εκεί καί έπειτα,έχω τά μάτια μου συνεχώς στούς καθρέφτες.
Είναι καταστάσεις πού παίζονται σέ κλάσματα του δευτερολέπτου,καί πρέπει να είσαι συνεχώς στήν 'μπρίζα'Τήν επόμενη φορά πού θα σού συμβεί (μακάρι να μή σου συμβεί ποτέ) έχεις προσδιορίσει τί ενέργειες θα κάνεις;
-
Ο 3ος μαζοχιστής είμαι εγώ .Το αυτοκίνητο μου δεν έχει ac αλλά και να είχε δεν ξέρω άμα θα το χρησιμοποιούσα!
-
Μονίμως ανοιχτό σους 23 βαθμούς από μέσα Μάρτη μέχρι και μέσα Δεκέμβρη.
Καλοριφέρ ποτέ. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ετσι οπως το περιγραφεις μαλλον ησουν ολιγον τι τυχερος που, τη στιγμη που ακουσες το φρεναρισμα πανικου του 'απο πισω', *και *βρισκοσουν διπλα σε ανοιγμα ωστε προλαβαινες ανετα να 'την κανεις' κατευθειαν αριστερα, αλλα *και *δεν περνουσε κανενας αλλος -μηχανη, κλπ- απο την αριστερη λωριδα παρα την αποκοπη της με τα διαχωριστικα...
Ημουνα σίγουρα τυχερός πού σταμάτησα στό άνοιγμα τών διαχωριστικών.
Και οχι μονο γι αυτο!
Τήν επόμενη φορά πού θα σού συμβεί (μακάρι να μή σου συμβεί ποτέ) έχεις προσδιορίσει τί ενέργειες θα κάνεις;
Γενικοτερα προσπαθω να εχω το νου μου στο δρομο, να κραταω λογικες αποστασεις και να κανω προφανεις στους αλλους τις προθεσεις μου (να επιταχυνω να φρεναρω η να στριψω). Απο κει και περα, αν ειναι να τη φαω ...θα τη φαω! Το σιγουρο ειναι οτι δε θελω να βαλω σε κινδυνο κανεναν αλλο (πιθανως λιγοτερο καλα προστατευμενο απο εμενα) για να μην τραυματισω το 'καμαρι' μου η τραυματιστω η ιδια, με ξαφνικες μανουβρες αποφυγης τυχον 'πυραυλων εδαφους-εδαφους'....
Ξεφυγαμε ομως!.....
Επι της ουσιας, συμφωνω μαζι σου στο οτι καλυτερη αντιληψη του τι συμβαινει γυρω σου εχεις σε καθε περιπτωση με τα παραθυρα ανοιχτα (εκτος αν λογω κλειστου a/c εισαι ζαλισμενος απο την αφορητη ζεστη και εισαι... 'αλλου'!). -
Επι της ουσιας, συμφωνω μαζι σου στο οτι καλυτερη αντιληψη του τι συμβαινει γυρω σου εχεις σε καθε περιπτωση με τα παραθυρα ανοιχτα (εκτος αν λογω κλειστου a/c εισαι ζαλισμενος απο την αφορητη ζεστη και εισαι... 'αλλου'!).Ετσι, ετσι... Προκειμενου να εχεις καλυτερη ακοη (και οσμη για να ... μυριζεις τα καμενα φρενα ), χανεις την οραση, αφου λογω ζεστης εχεις θολωσει.
Ρε παιδια, τα ειπαν κι αλλοι παραπανω. Τα βασικα τα ακους και με κλειστα παραθυρα. Με πολλα χλμ ετσι κι αλλιως δεν ακους τιποτα. Συγκρινεται η κοπωση και η μειωση των αντανακλαστικων λογω ιδρωτα και ζεστης (ασε την ανεση και ... εμφανιση του οδηγου) με την απωλεια της ακοης; Και το χειμωνα θα 'μαστε με ανοιχτα παραθυρα και με τις ... κουβερτες και τα αδιαβροχα, βρεξει-χιονισει, παλι για να ακουμε;
Αλλο να μην κανουμε καταχρηση, αλλο να μην το χρησιμοποιουμε καθολου... -
Αλήθεια πόσα ντισιμπέλ θόρυβο έχεις αν πχ πας με 120 όταν έχεις κλειστά τα παράθυρα και όταν τα έχεις ανοιχτά; Μάλλον περισσότερα ακούς στην πρώτη περίπτωση ακόμα και αν τα χιλιόμετρα είναι αρκετά λιγότερα. Δεν ξέρω αν είναι συνήθεια ή όχι αλλά πλέον δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα πάρω αμάξι χωρίς κλιματιστικό.
Τα ίδια ισχύουν φυσικά και για το σπίτι. Δεν μπορώ να φανταστώ να επιστρέψω στις λύσεις ανάγκης όπως μα κοιμάμαι με ένα σεντόνι κατάχαμα για να παίρνω δροσιά από το κρύο μωσαϊκό ή να κοιμάμαι στο μπαλκόνι παραζαλισμένος από το εντομοαπωθητικό φιδάκι και να ξυπνώ παρόλα αυτά το άλλο πρωί σαν βλογιοκομμένος από τα τσιμπήματα των εντόμων.
-
Ούτε που μπορώ να σκεφτώ πως θα ήταν η οδήγηση χωρίς κλιματισμό, μεσημεράκι, στην κίνηση της πόλης με +30...
Ούτε που μπορώ (ούτε που θέλω...) να θυμηθώ τι τράβαγα (όλη η οικογένεια δλδ.) μικρός στο Sunny του '79 του πατέρα μου μέσα στο κατακαλόκαιρο
Μπρρρρ, μακριά από μας -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ούτε που μπορώ να σκεφτώ πως θα ήταν η οδήγηση χωρίς κλιματισμό, μεσημεράκι, στην κίνηση της πόλης με +30...
Ούτε που μπορώ (ούτε που θέλω...) να θυμηθώ τι τράβαγα (όλη η οικογένεια δλδ.) μικρός στο Sunny του '79 του πατέρα μου μέσα στο κατακαλόκαιρο
Μπρρρρ, μακριά από μαςΜπα το θυμαμαι το 92 με τον πατερα μου να οδηγαει και εγω με την γυναικα μου να εχουμε παθει αφυδατωση και να μας βαραει ο λιβας στην διαδρομη Πατρα Αθηνα. Τι κινηση αερα. Αμα ο αερας ειναι 45 βαθμους τι να σου κανει. Ειχαμε και τα διασημα μπουκαλακια με το νερο και βρεχαμε το κεφαλι μας αλλα στεγνωνε σε 5 λεπτα.
Συμφωνω, μακρια και πισω μου σε εχω...
Νικος
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ