-
Ειναι και λιγο θεμα απλης φυσικης η αποδοση... Στην ουσια το κλιματιστικο ειναι μια ανλτια θερμοτητας η αντιστροφα... αναλογα τι ζηταμε... αν εξω εχει -5 καλειτε το μηχανημα να αντληση θερμοτητα ωστε να κανει μεσα +20 .. που να βρει τη θερμοτητα... το ιδιο και για την ψηξη... αν εξω εχει 40+ πρεπει να αντλησει ψυξη για να κανειι το χωρο +23-+24, ε!! που να την ευρει... εδω στη Μ.ανατολη δουλευουν 24/7 και τα μεσημερια πιανει 45αρια.. το εχω 4 χρονια και δεν εχει καταλαβει τιποτα!! ενα General ειναι....???
-
Το panasonic inverter δεκαετίας του χωριού μας άφησε χρόνους από πλακέτα (μάλλον από αυξομείωση τάσης) αν πιστέψουμε το check του τηλεχειριστηρίου. Περιμένω βράζοντας τον τεχνικό να μου πει αν υπάρχει ανταλλακτικό και αν αξίζει το έξοδο...
Το TisFotiasAllaDoulevoSanSkili στο άλλο δωμάτιο δεν καταλαβαίνει τίποτα και επιμένει να δουλευει παρολο που ειχε στοιχίσει το 1/4 σχεδον των χρηματων. Go figure...
-
Τα inverter παθαίνουν πιο εύκολα ζημιά.
Ακόμα και όταν είναι σβηστά.
Να έχεις ξεχωριστη ασφάλεια ή διακόπτη για το κλιματιστικό και όταν φεύγεις ή έχει αυξομειώσεις το ρεύμα να το κλείνεις. -
Τί ασφάλεια χρειάζεται στον πίνακα ένα κλιματιστικό 25000 BTU?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί ασφάλεια χρειάζεται στον πίνακα ένα κλιματιστικό 25000 BTU?20 A Κ (βραδείας) .
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Οταν ειναι στο 22 δροσιζει ολο το σπιτι...
Στα 24 δροσιζει μονο το σαλονι τιποτα αλλο...Btu/χώρος; Είμαστε οφφτοπικ βέβαια, πάμε στα κλιματιστικά.
18αρη..το σπιτι ειναι 150 τμ αλλα η διαρυθμιση βολευει παρα πολυ ωστε ο ψυχρος αερας να πηγαινει παντου. Στη λειτουργια economy που εχει και στους 22 δροσιζεται ολο το σπιτι. Αυτη τη στιγμη το εχουμε στο 24 και στο δωματιο μου ισα που νοιωθω μια ζεστη. Σε κανονικη λειτουργια το δουλευουμε μονο στα πρωτα 20 λεπτα που θελουμε να ψυχρανει ο χωρος...
-
Λιγο ξεκαρφωτο αλλα μια υπενθυμιση. Το νερο που πεταει η εσωτερικη μοναδα ειναι απιονισμενο οποτε μπορειτε να το χρησιμοποιειται για σιδερωμα και για τους υαλοκαθαριστηρες του αυτοκινητου
Επισης λιγο πριν σβησετε το κλιματιστικο να το γυρνατε σε λειτουργια ανεμιστηρα ωστε να στεγνωνει ο εαξατμιστης (εσωτερικη μοναδα) και για να αποφευγετε τις ασχημες μυρωδιες . Οταν ειχα παει προπερσυ σε 4 φιλους μου για συντηρηση που μενουν στα ΝΠ (Ελληνικο-Γλυφαδα-Βουλα) ειχαν μεγαλο προβλημα λογω της υγρασιας των εκει περιοχων και μολις τους ειπα το τιπ δεν ξανα αντιμετωπισαν προβλημα με ασχημες μυρωδιες λογω της μουχλας που ειχαν πιασει.
Σημ. Ειναι μερικα κλιματιστικα οπως τα Toshiba αν δεν απατωμαι που κανουν την λειτουργια αυτοματα . Επισης το ιδιο ισχυει και για τα αυτοκινητα -
Το νερό που μαζεύει το κλιματιστικό είναι επικίνδυνα βρώμικο με σκόνες και βακτηρίδια που φιλτράρισε από τον αέρα.
Καλύτερα να το πετάς.Μαζί με τα Toshiba και τα Fujitsu έχουν κουμπί coil-dry που μπορείς να χρησιμοποιείς για να σβήνεις το κλιματιστικό αντί να πατάς το OFF.
Δουλεύει σε χαμηλό ανεμιστήρα για ~10 λεπτά και μετά για μερικά λεπτά ελαφρή θέρμανση για να στεγνώσει εντελώς το μηχάνημα. Αν το σβήνεις μ' αυτό το κουμπί δεν μυρίζει ποτέ μούχλα. -
Πφφφ και τα LG μου έχουν κουμπί Autoclean το οποίο όταν το έχεις ενεργοποιημένο μόλις κλείσεις το κλιματιστικό ο εσωτερικός ανεμιστήρας συνεχίζει να δουλεύει κάποια ώρα (κάνα 20λεπτο θα έλεγα) με τις γρίλιες κλειστές ώστε να αφαιρείται η υγρασία και να καθαρίζεται η μονάδα
-
Ειναι το κλασσικο που κανουμε και στο αμαξι, οσοι δεν εχουμε clima ala koutsan. Πριν φτασουμε στον προορισμο, κλεινουμε το αιρκοντισιον και αφηνουμε μονο τον ανεμοστηρα για να στεγνωσουν οι υδρατμοι.
Απο τοτε που εμαθα αυτο το κολπο δεν μου ξαναμυρισε ο κλιματισμος στο αμαξι -
Κοιτάζω το installation manual ενός ac 25000BTU και λέει για την εξωτ. μονάδα ισχύς 9kw. Πολύ δέν είναι? Θέλει τριφασικό?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Λιγο ξεκαρφωτο αλλα μια υπενθυμιση. Το νερο που πεταει η εσωτερικη μοναδα ειναι απιονισμενο οποτε μπορειτε να το χρησιμοποιειται για σιδερωμα και για τους υαλοκαθαριστηρες του αυτοκινητου
Επισης λιγο πριν σβησετε το κλιματιστικο να το γυρνατε σε λειτουργια ανεμιστηρα ωστε να στεγνωνει ο εαξατμιστης (εσωτερικη μοναδα) και για να αποφευγετε τις ασχημες μυρωδιες . Οταν ειχα παει προπερσυ σε 4 φιλους μου για συντηρηση που μενουν στα ΝΠ (Ελληνικο-Γλυφαδα-Βουλα) ειχαν μεγαλο προβλημα λογω της υγρασιας των εκει περιοχων και μολις τους ειπα το τιπ δεν ξανα αντιμετωπισαν προβλημα με ασχημες μυρωδιες λογω της μουχλας που ειχαν πιασει.
Σημ. Ειναι μερικα κλιματιστικα οπως τα Toshiba αν δεν απατωμαι που κανουν την λειτουργια αυτοματα . Επισης το ιδιο ισχυει και για τα αυτοκινηταπώς το γυρνας σε λειτουργια ανεμιστηρα?
πλακα πλακα κι εμενα (μονο του δωματιου μου ομως) εχει γαμηθει και παρολο που το καθαρισε ενας μπετοβλακας συνεχιζει και βρωμαει
ΥΓ δε καπνιζω εκει μεσα, μηπως πρεπει να αρχισω?? προτιμω τη τσιγαριλα
στο αυτοκινητο παντως ξερω , και θα αρχισω να το εφαρμοζω γιατι κι εκει παιζει λιγη μποχα
-
Παίζει το κολπάκι και είναι εξαιρετικό.
Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και δε μυρίζει ούτε σπίτι, ούτε αμάξι. -
ναι αλλα στο κλιματιστικο πώς το κανεις? αφου στα modes του δε βλεπω κατι που να λεει ξεκαθαρα 'ανεμιστηρας'
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ναι αλλα στο κλιματιστικο πώς το κανεις? αφου στα modes του δε βλεπω κατι που να λεει ξεκαθαρα 'ανεμιστηρας'Κανα κουβα θα εχει και δεν το ξερεις
-
Δεν έχω πετύχει κλιματιστικό χωρίς ανεμιστήρα (FAN ONLY).
Ρε, βρήκα, εκτός από αυτή τη λειτουργία με τη λειτουργία ανεμιστήρα για 10' μετά το κλείσιμο για την απομάκρυνση της υγρασίας, ένα πράγμα 'I FEEL'.
Τι μπλιμπλίκι είναι αυτό, λέω και διαβάζω το manual.
Έχει ένα θερμόμετρο στο τηλεχειριστήριο κι αν ενεργοποιήσεις τη λειτουργία, βλέπει τι θερμοκρασία έχεις εκεί που κάθεσαι (με το τηλεκοντρόλ δίπλα σου) και ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του χώρου παρακάμπτοντας τη γενική ρύθμιση.
Δηλαδή, αν ψήνεσαι στην κουζίνα, ρίχνει εξτρά κρύο στο χώρο, για να δροσίζεται η θέση σου.Τι μακακιούλες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν έχω πετύχει κλιματιστικό χωρίς ανεμιστήρα (FAN ONLY).Εγω πάλι το αντίθετο.Πολλά δεν έχουν απλό ανεμιστήρα-ειδικά τα φθηνά.
Αλλά και τα μιτσου που είναι ακριβά δεν έχουν γιατί διαθέτουν λειτουργία clean που κάνει αυτή τη δουλειά ουσιαστικά.
Στο Hitachi δουλεύει και στο ζεστό για κανά μισάωρο και έχει και ανεμιστήρα απλά.Go figure...
-
Εγω παλι δεν εχω πετυχει την λειτουργια του ανεμιστηρα σε κατι Mitsubishi
-
Kuchofuku Air-Conditioned Cooling Pants
Summer fan-cooled trousershttp://www.japantrendshop.com/kuchofuku ... d=099ceabc
-
ενα toyotomi εχω
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ