-
Στο δικό μου toyotomi ο ανεμιστήρας είναι το εικονίδιο με τον κύκλο που έχει βέλος στην άκρη.
Κάτι σαν τον busy κέρσορα του ποντικιού των windows vista ή 7. -
ευχαριστω θα το κοιταξω
-
Σε κλιματιστικό multi με 3 εσωτερικές μονάδες χρειάζεται μία ώρα κενό για όλο το κύκλωμα ή απο μία ώρα για το κάθε σώμα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Σε κλιματιστικό multi με 3 εσωτερικές μονάδες χρειάζεται μία ώρα κενό για όλο το κύκλωμα ή απο μία ώρα για το κάθε σώμα?Μιση ωρα κενο
-
Σκέφτομαι να φέρω μάστορα να κάνει κενό και πλήρωση στο μηχάνημά μου.
Πως όμως θα ξέρει πόσο φρέον θα βάλει;
Στα αυτοκίνητα υπάρχουν ειδικοί κατάλογοι που λένε ποσότητες σε γραμμάρια.
Στα σπιτιού τι γίνεται;Επίσης, κάπου διάβασα ότι το παλιό κόλπο στα μηχανήματα με το παραδοσιακό φρέον, όπου η ποσότητα υπολογίζεται από την πίεση δεν παίζει στα καινούργια. Ισχλυει αυτό;
-
Συνηθως στο ταμπελακι που ειναι στην εξωτερικη μοναδα γραφει την ποσοτητα που πρεπει να μπει(οπως και στα manual)
-
Το βρήκα. Ευχαριστώ πολύ.
Και μια ερώτηση ακόμα. Τι τιμή περίπου να περιμένω για μια τέτοια δουλειά, δηλαδή κενό και μετά γέμισμα;
-
τελικα οντως ξεβρωμισε αρκετα με την ανεμιστηρατζα , θα το συνεχισω
ευχαριστω και παλι για το tip
-
Eπειδή έχω χάσει το manual του κλιματιστικού ένα κόκκινο λαμπάκι που έχει ανάψει είναι για τα φίλτρα?? Daikin είιναι αλλά μοντέλο δεν ξέρω.
-
Ενα λαμπακι μπορει να ειναι για πολλα πραγματα.Που εχει αναψει,επανω στην εσωτερικη μοναδα η στο τηλεκοντρολ?
Η εξωτερικη μοναδα εχει επανω ενα ταμπελακι με τα χαρακτηριστικα της,εκει γραφει και τον κωδικο της απο οπου συνηθως μπορεις να βρεις τι μοντελο ειναι. -
Πώς φαίνονται 2900€ για εξωτερική μονάδα Daikin multi 28000BTU, και εσωτερικά δύο Daikin 9000BTU και ένα 12000BTU?
Η τιμή είναι μόνο για τα μηχανήματα, χωρίς τοποθέτηση.
-
@dog80 πληρωνεις ποιοτητα, αλλα δεν γινεται να το παζαρεψεις λιγακι με τον αντιπροσωπο της DAIKIN?? Τοσα χρηματα θα δωσεις
@Qsis πουστονεο σε εφτιαξα
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
@dog80 πληρωνεις ποιοτητα, αλλα δεν γινεται να το παζαρεψεις λιγακι με τον αντιπροσωπο της DAIKIN?? Τοσα χρηματα θα δωσειςDaikin έχω εδώ και χρόνια σε άλλο σπίτι και είμαι 100% ευχαριστημένος γι αυτό και θα πάρω πάλι. Το ξέρω οτι είναι πιό ακριβά απο άλλες μάρκες και είμαι προετοιμασμένος να πληρώσω παραπάνω.
Η παραπάνω τιμή είναι απο γνωστό και υποτίθεται οτι είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει αλλά έχω αμφιβολίες. Δεν θέλω να του τα πάρω τζάμπα, απλά δέν θέλω να μου χρεώσει τις τιμές που χρεώνουν σε όλους και να μου πεί οτι μου κάνει και καλή τιμή, γι αυτό ρωτάω. Η εξωτ. μονάδα είναι 3MXS68 και οι εσωτερικές είναι δύο FTXS25J και μία FTXS35J
Επίσης η τιμή αυτή είναι με δόσεις, μετρητά είναι 2600
-
2600 ειναι καλη τιμη για ολα μαζι,καθως γυρω στα 2600-2700 κανουν και αν τα παρεις πχ απο το skroutz.gr.H μονη ενσταση(εσυ βεβαια ξερεις καλυτερα)ειναι οτι εξαρτας ολο το σπιτι απο μια εξωτερικη μοναδα.Επισης με αυτην την συνθεση (των εσωτερικων μοναδων) δεν θα μπορεις να εχεις πληρη αποδοση ταυτοχρονα σε ολα καθως 2χ9000+12000=30000 BTU>28000 BTU της εξωτερικης σου μοναδας.Βεβαια οι περιπτωσεις που αναβουν ολα μαζι ειναι σπανιες.
-
Εγώ πάλι ομολογώ ότι δε βλέπω το λόγο της μίας εξωτερικής μονάδας με πολλές εσωτερικές.
Από τη μία, όταν δεν δουλεύουν όλες οι εσωτερικές δεν θα έχεις οικονομία στο ρεύμα, εφόσον έχεις μια τεράστια εξωτερική να τροφοδοτεί μια μικρούλα εσωτεριή.
Από την άλλη δεν κάνεις ούτε οικονομία κατά την αγορά. Με 2600 αγοράζεις άνετα τρία πολύ καλής ποιότητας κλιματιστικά.Αν ξέρει κανένας, ας μας διαφωτίσει.
-
Το μικρό fujitsu για το δωμάτιο έχει συντελεστές απόδοσης 4,5 στην ψύξη και 4,7 στη θέρμανση.
Μόνο με κιάλια τα βλέπει το daikin. -
Αυτό λεώ.
-
Λόγω διαρύθμισης του χώρου στο σπίτι μου υπάρχει πρακτικά μόνο μία θέση οπου μπορεί να μπεί η εξωτερική μονάδα.
-
Mε τις εξαιρέσεις κάποιων περιπτώσεων όπου δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να βάλουμε σε κάποιους τοίχους/χωρίσματα/προσόψεις εξωτερικές μονάδες κλιματισμού, άρα πάμε μονοδρομικώς σε κάποιο σύστημα μούλτι, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι μεμονωμένες εξωτερικές μονάδες υπερτερούν ΜΑΚΡΑΝ σαν λύση.
Είναι φθηνότερες και στο αρχικό κόστος αλλά κυρίως στο κόστος λειτουργίας από το οιοδήποτε μούλτι, είναι περισσότερο ευέλικτες, έχουν πολύ μεγαλύτερη ποικιλία, παρέχουν μεγαλύτερες εφεδρείες, και συνήθως είναι και πιο προηγμένες μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια.Μούλτι λοιπόν μόνο αν είσαστε με το πιστόλι στον κρόταφο και παράλληλα σας περισσεύουν λεφτά.
-
Thanks
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ