-
έπρεπε να ήσουν εδώ για να καταλάβεις για τι ζέστη μιλάμε...
Εγω μενω γροιλανδια ας πουμε?με 18 βαθμους?
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν αντέχουμε περισσότερο λόγω κράσης... (μεσόγειοι) αλλά επειδή τα σπίτια τους δεν είναι φτιαγμένα για τόση ζέστη. Μπορεί να έχουν πολλά παράθυρα και να ανοίγει μόνο το ένα ή τα παράθυρα να ανοίγουν μόνο σε ανάκλιση και όχι τέρμα - φαντάζεσαι πόσο ζέστη θα κάνει μέσα σε σπίτι που δεν ανοίγουν τα παράθυρα και δεν έχει στόρια (εξωτερικά) να κόβουν τον ήλιο.110 χρόνια πριν υπήρχαν δένδρα δίπλα στα σπίτια και το βράδυ δεν είχε ζέστη.
Αντέχουμε Λεό περισσότερο την ζέστη. Είναι κάτι ανάλογο με το κρύο στο οποίο είναι ανθεκτικότεροι οι Βόρειοι λαοί της Ευρώπης.
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Εγω μενω γροιλανδια ας πουμε?με 18 βαθμους?
γιατί είσαι εριστικός ;
δεν χαλαρώνεις λίγο ζέστη έχουμε...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
έπρεπε να ήσουν εδώ για να καταλάβεις για τι ζέστη μιλάμε...καταλαβαινω βρε.
σιγουρα η ζεστη ειναι υπερβολικη,
ειδικα αθηνα μεσα στα τσιμεντα και τα μπετα θα βραζει.
χωρις κλιματιστικο δυσκολα παλευεται.
υπομονη.ειπαν οτι απο το σαββατο θα υποχωρησει ο καυσωνας.
εγω σημερα παλι στο ντισσελντορφ εκλεισα τα καλοριφερ. ανεβηκε λιγο το θερμομετρο.
αλλα απο δευτερα περιμενουν και εδω καυσωνα με 40αρια.
αλλα σε 2 βδομαδες φευγω για ελλαδα οποτε δεν με νοιαζει.
θαλασσα,θαλασσα,θαλασσα -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
καταλαβαινω βρε.
σιγουρα η ζεστη ειναι υπερβολικη,
ειδικα αθηνα μεσα στα τσιμεντα και τα μπετα θα βραζει.
χωρις κλιματιστικο δυσκολα παλευεται.
υπομονη.ειπαν οτι απο το σαββατο θα υποχωρησει ο καυσωνας.
εγω σημερα παλι στο ντισσελντορφ εκλεισα τα καλοριφερ. ανεβηκε λιγο το θερμομετρο.
αλλα απο δευτερα περιμενουν και εδω καυσωνα με 40αρια.
αλλα σε 2 βδομαδες φευγω για ελλαδα οποτε δεν με νοιαζει.
θαλασσα,θαλασσα,θαλασσαξέρεις πόσες φορές εύχομαι να είχα γεννηθεί Γερμανία ή οποιαδήποτε χώρα με κρύο;
δεν την αντέχω την ζέστη με τίποτα. Το κρύο το ευχαριστιέμαι.
-
εγω παλι δεν παω καθολου το κρυο.
εξαλλου δεν γεννηθηκα γερμανια.ελλαδα και ελλαδα μεγαλωσα.εδω ηρθα μονο για σπουδες και ειδικοτητα τωρα.
αν και πιστεψε με γερμανια μπορει να κανει σπανια ζεστη,αλλα οταν κανει,λογω της υγρασιας ειναι πολυ πιο αφορητη απο ελλαδα.
δεν εχουν και θαλασσα εδω οι παπαρες η κανα βουνο.μονο λιμνες εκτος την βορεια θαλασσα,αλλα ειναι χαλια και εχει κρυο.
δεν παει να εχει και 50 βαθμους ελλαδα,κανενα προβλημα.για μενα τουλαχιστον.
μονο μην εχει κρυο.κατω απο το μηδεν.
βιτσια ειναι αυτα -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
υπηρχαν παλια και τετοιες ζεστες και δεν υπηρχε κλιματισμος.
μια χαρα τα βγαζαν περα οι ανθρωποι.
τωρα ανεβηκε η θερμοκρασια στους 40 βαθμους για λιγες μερες,
και εγινε πρωτο θεμα.
σιγα το πραγμα.
δεν λεω να μην αναβουμε το κλιματιστικο,αντιθετως.
αλλα οχι και το μεγαλοποιουμε ετσι.έχεις όμως στοιχεία για το πόσοι γίνονταν μακαρίτες τότε;
οι μετεωρολόγοι ανέφεραν ότι φέτος έγινε ρεκόρ 110 ετών όσο καταγράφονται δηλ θερμοκρασίες. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Δεν ανέβηκε 40 αλλά 46 υπό σκιά πάντα. Επίσης αυτό που μας εξουθένωσε είναι ότι δεν έγινε για 1 μέρα αλλά ήταν παρατεταμένος καύσωνας αρκετών ημερών.
και πάλι καλά που αντέχουμε λόγω της κράσης μας (μεσόγειοι)...δες πόσοι πεθαίνουν στην Ευρώπη από τέτοιες θερμοκρασίες και ξανασυζητάμε.
Πριν από έστω 20 χρόνια το τσιμέντο ήταν πολύ λιγότερο , η διαφορά στη θερμοκρασία ανάμεσα στο πρωί και το βράδυ πολύ μεγαλύτερη και κυρίως δεν επιβαρύνοταν από την πληθώρα των μηχανών και των θερμοσυσσωρευτών ( τζαμένια κτήρια , τσιμεντένια μεγαθήρια χωρίς προβλέψεις κτλ ). Είμαστε πλέον τόσο ανόητοι και ξενομανείς ( με την έννοια της άκριτης αντιγραφής ) που είδα κτήριο στο Μαρούσι όπου είχε ένα τεράστιο χώρο υποδοχής όλο με τζάμια χωρίς ν΄ανοίγει κανένα από αυτά. Ιδανικό για Σουηδία , Γερμανία , Αμερική και σία αλλά όχι για Ελλάδα. Τι επίπτωση έχει αυτό άραγε στο περιβάλλον. Πόσο διαφορετικούς κάνουν - στην αίσθηση - όλο αυτό το σκηνικό τους 40 ή 42 σε σχέση με την αντίστοιχη αίσθηση προ εικοσαετίας ή περισσότερο ;
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
κλιματιστικο?
τι ειναι αυτο?
μπα..γητευτή αλόγων... ...κι εγώ δεν το βάζω ...κάποιες φορές απλά δεν παλεύεται. Γιατί να κάνουμε την ζωή μας δυσκολη;
-
στο σπίτι βάλαμε χθες τζάμια με 6άρι εξωτερικό k-glass, 20 χιλ διάκενο, 5άρι εσωτερικό, με θερμογέφυρα exalco κ έχουμε δει τρομερό αποτέλεσμα... δεν ανοίγω τα παράθυρα, κ μέσα δεν σκάω πλέον... σήμερα έβαλα κ 2 κλιματιστικά, κ πάω για το τρίτο. μιλάμε τα τζάμια έκαναν τρομερή διαφορά. υπόψη, το k-glass δεν επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας στην άλλη πλευρά του κουφώματος.
-
Είναι υπερβολικά τα κουφώματα (για Ελλάδα) αν σκεφθείς ότι πρέπει να αφήνεις κάποιο σε ανάκλιση για αερισμό.
Αυτό που μου αρέσει σ' αυτά είναι η φοβερή ηχομόνωση που προσφέρουν (ιδίως με τέτοια χοντρά τζάμια).
-
kasel, δε μιλάμε για 40 και 43 βαθμούς, αλλά για 48-49, άσχετα αν έλεγαν άλλα στα κανάλια.
Στον αντίστοιχο καύσωνα του '87 που δεν υπήρχαν κλιματιστικά, έχεις υπόψη σου πόσοι είχαν πεθάνει? Ένα θα σου πω, ανοιγαν ομαδικούς τάφους και τους έριχναν μέσα... -
Τι λες ρε? Στην Ελλαδα εχει γινει τετοιο πραγμα?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
kasel, δε μιλάμε για 40 και 43 βαθμούς, αλλά για 48-49, άσχετα αν έλεγαν άλλα στα κανάλια.
Στον αντίστοιχο καύσωνα του '87 που δεν υπήρχαν κλιματιστικά, έχεις υπόψη σου πόσοι είχαν πεθάνει? Ένα θα σου πω, ανοιγαν ομαδικούς τάφους και τους έριχναν μέσα...1280 ...ήτανε ενώ επιστρατεύτηκαν κάθε είδους ψυγεία για να διατηρηθούν οι νεκροί.
-
υπηρχαν παλια και τετοιες ζεστες και δεν υπηρχε κλιματισμος.
μια χαρα τα βγαζαν περα οι ανθρωποι.
τωρα ανεβηκε η θερμοκρασια στους 40 βαθμους για λιγες μερες,
και εγινε πρωτο θεμα.
σιγα το πραγμα.
δεν λεω να μην αναβουμε το κλιματιστικο,αντιθετως.
αλλα οχι και το μεγαλοποιουμε ετσι.οντως υπηρχαν και παλια τετοιες ζεστες, αλλα τωρα κρατησε αρκετα και ηταν και το βραδυ ετσι
δεν ανεβηκε στους 40, αλλα στους 46
παντως το 'παλια τα εβγαζαν περα' ειναι σχετικο..
δλδ αν λες παλια τον καυσωνα που εγινε στην αθηνα πριν 20 χρονια, δεν τα εβγαλαν περα αρκετοι καθως πεθαναν παρα πολλοι..
αν παλια εννοεις πριν 2000 χρονια, τοτε φανταζομαι ζουσαν στη φυση και στις θαλασσεςκαι πάλι καλά που αντέχουμε λόγω της κράσης μας (μεσόγειοι)...
δεν αντεχουμε ολοι στους 46
δες πόσοι πεθαίνουν στην Ευρώπη από τέτοιες θερμοκρασίες και ξανασυζητάμε.
+1
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Στον αντίστοιχο καύσωνα του '87 που δεν υπήρχαν κλιματιστικά, έχεις υπόψη σου πόσοι είχαν πεθάνει? Ένα θα σου πω, ανοιγαν ομαδικούς τάφους και τους έριχναν μέσα...λιγακι υπερβαλλεις φιλε μου.
οχι και ετσι.
καλα ρε τι παθατε;
εκανε λιγες μερες ζεστη,αντε 45 βαθμους,γιατι παραπανω δεν ειχε,
και λες και ηρθε η συντελεια του κοσμου.
θα πεθανουμε επειδη ο ηλιος καιει παραπανω απο το κανονικο.
τα κλιματιστικα στο φουλ,αλλιως εχουμε παθει θερμοπληξια.
βλεπεις ρε ταυρε μου η καλοπεραση τι κανει; -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στον αντίστοιχο καύσωνα του '87 που δεν υπήρχαν κλιματιστικά, έχεις υπόψη σου πόσοι είχαν πεθάνει? Ένα θα σου πω, ανοιγαν ομαδικούς τάφους και τους έριχναν μέσα...1280 ...ήτανε ενώ επιστρατεύτηκαν κάθε είδους ψυγεία για να διατηρηθούν οι νεκροί.
Σάββα το είπα και πιο πάνω..
ήταν σαφώς παραπάνω οι νεκροί δυστυχώς... -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Σάββα το είπα και πιο πάνω..
ήταν σαφώς παραπάνω οι νεκροί δυστυχώς...το γκούγκλαρα...τόσο περίπου μου έβγαζαν τα αποτελέσματα...
-
Ο χρήστης kasel έγραψε:
Στον αντίστοιχο καύσωνα του '87 που δεν υπήρχαν κλιματιστικά, έχεις υπόψη σου πόσοι είχαν πεθάνει? Ένα θα σου πω, ανοιγαν ομαδικούς τάφους και τους έριχναν μέσα...λιγακι υπερβαλλεις φιλε μου.
οχι και ετσι.
καλα ρε τι παθατε;
εκανε λιγες μερες ζεστη,αντε 45 βαθμους,γιατι παραπανω δεν ειχε,
και λες και ηρθε η συντελεια του κοσμου.
θα πεθανουμε επειδη ο ηλιος καιει παραπανω απο το κανονικο.
τα κλιματιστικα στο φουλ,αλλιως εχουμε παθει θερμοπληξια.
βλεπεις ρε ταυρε μου η καλοπεραση τι κανει;δεν υπερβάλλει καθόλου...είχε υπερβολική ζέστη. Τουλάχιστον εδώ Αθήνα ψηθήκαμε...
και αν από το 1280 το πήγαμε στο 6 (νεκροί) λόγω κλιματιστικών αυτό είναι μεγάλη πρόοδος...
-
Άσχετο (όχι και τόσο). Γιατί δεν ακούγονται τζιτζίκια παρόλο που έχει τόση ζέστη?
-
Ο χρήστης Obelix έγραψε:
Άσχετο (όχι και τόσο). Γιατί δεν ακούγονται τζιτζίκια παρόλο που έχει τόση ζέστη?τα παιξανε κ αυτά Χρήστο...
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ