-
Αυτο με τα θολομενα τζαμια μια χαρα το αντιμετωπιζα τοσα χρονια με το καλοριφερ και με λιγο ανοιχτο το παραθυρο μου.Αν θα ειναι γρηγοροτερα με το AC ανοιχτο θα φανει τον χειμωνα .
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Είναι καλύτερα να θολώνουν τα τζάμια όταν βρέχει;
.
Από τή στιγμή πού θα πιάσει βροχή καί θολώσουν τα τζάμια,πόσο γρηγορότερα θα τα ξεθολώσει τό αίρ-κοντίσιον από έναν απλό ανεμιστήρα;
Αν μου πείς αμέσως (καί όχι σέ δύο λεπτά πού θέλει ο ανεμιστήρας) τότε θα σού δώσω δίκαιο.Στο 206 τα τζάμια θολώνουν πάρα πολύ εύκολα... Ακόμα και με το AC καμιά φορά είναι μια ιδέα υγρά... Χωρίς το AC όχι μόνο θολώνουν σε χρόνο dt, αλλά δεν ξεθολώνουν με τίποτα... Χώρια που συχνά άμα βρέχει κιόλας έξω ο ανεμιστήρας βάζει υγρασία, οπότε 0 εις το πηλίκο...
Κοινώς AC κι άγιος ο θεός...
Αλήθεια, 30 βαθμοί στην πόλη είναι λίγοι;;;; Με μποτιλιάρισμα και ντάλα ήλιο σε πόση ώρα το αμάξι γίνεται σάουνα;;;; 5 λεπτά ή κάτι παραπάνω;;;; Να μην αναφέρω και το ενδεχόμενο υγρασίας και ήλιου, που είναι συχνότατο στη Θεσσαλονίκη και κάνει το AC απαραίτητο...
-
Ξεθολώνουν αμέσως, ανοίγεις το a/c, ρυθμίζεις τη θερμοκρασία να μη κρυώνεις και τα τζάμια ξεθόλωσαν. Όλα τα τζάμια, και το πίσω, δεν χρειάζεται να το φυσάει ο ανεμιστήρας.
Όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο (αρκετά παλιό), συμφωνώ μαζί σου, καλύτερα να μην έχει a/c γιατί (τό μόνο σύστημα πού δέν πρόκειται ποτέ να σού χαλάσει,είναι αυτό πού ΔΕΝ τό έχεις )
-
Πιθανό είναι να μιλάω μέ διαφορετικά κριτήρια Μάρκο,μιάς καί δέν αντιμετωπίζω τόσο σοβαρό πρόβλημα στά δύο μου αυτοκίνητα.
Ισως να ευθύνεται τό σύστημα εξαερισμού τών αυτοκινήτων μου,πού να κάνει πολύ καλή δουλειά.
Ξαναλέω όμως,ότι,ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα πού τό λύνει τό αίρ-κοντίσιον του,πολύ καλά θα κάνει να τό χρησιμοποιεί. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ξαναλέω όμως,ότι,ο οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα πού τό λύνει τό αίρ-κοντίσιον του,πολύ καλά θα κάνει να τό χρησιμοποιεί.Βέβαια, τις περισσότερες ημέρες το πρόβλημά μου έγκειται, όπως γνωρίζεις από πρώτο χέρι, στην έλλειψη ανοχής στον αέρα που τα κάνει όλα μαντάρα πάνω από τα 90-100 και τη ζέστη...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ξεθολώνουν αμέσως, ανοίγεις το a/c, ρυθμίζεις τη θερμοκρασία να μη κρυώνεις και τα τζάμια ξεθόλωσαν. Όλα τα τζάμια, και το πίσω, δεν χρειάζεται να το φυσάει ο ανεμιστήρας.Ο.Κ. λοιπών.
Αρκεί να ξεκαθαρίσουμε,ότι,τό παράδειγμα/πρόβλημα είναι σοβαρός λόγος ύπαρξης τού αίρ-κοντίσιον αλλά στήν περίπτωση τής ξαφνικής (όχι τής σταδιακής) βροχόπτωσης πού θα σέ πιάσει εν κινήσει.
Εκεί,άν μιλάμε γιά στιγμιαίο ξεθόλωμα,είναι πραγματικά χρησιμότατο.Σέ περίπτωση πού η βροχή έχει αρχίσει πρίν ξεκινήσουμε,τότε μπορούμε να περιμένουμε δύο λεπτάκια σέ ακινησία,ενώ όταν αρχίζει να σιγοβρέχει εν κινήσει,προλαβαίνουμε ξανά ανετότατα με τόν ανεμιστήρα/καλοριφέρ.
Νομίζω ότι δέν έχω κάποιο λάθος σέ αυτά,έτσι δέν είναι; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ξεθολώνουν αμέσως, ανοίγεις το a/c, ρυθμίζεις τη θερμοκρασία να μη κρυώνεις και τα τζάμια ξεθόλωσαν. Όλα τα τζάμια, και το πίσω, δεν χρειάζεται να το φυσάει ο ανεμιστήρας.
Ο.Κ. λοιπών.
Αρκεί να ξεκαθαρίσουμε,ότι,τό παράδειγμα/πρόβλημα είναι σοβαρός λόγος ύπαρξης τού αίρ-κοντίσιον αλλά στήν περίπτωση τής ξαφνικής (όχι τής σταδιακής) βροχόπτωσης πού θα σέ πιάσει εν κινήσει.
Εκεί,άν μιλάμε γιά στιγμιαίο ξεθόλωμα,είναι πραγματικά χρησιμότατο.Σέ περίπτωση πού η βροχή έχει αρχίσει πρίν ξεκινήσουμε,τότε μπορούμε να περιμένουμε δύο λεπτάκια σέ ακινησία,ενώ όταν αρχίζει να σιγοβρέχει εν κινήσει,προλαβαίνουμε ξανά ανετότατα με τόν ανεμιστήρα/καλοριφέρ.
Νομίζω ότι δέν έχω κάποιο λάθος σέ αυτά,έτσι δέν είναι;το λαθος που κανεις ειναι οτι θεωρεις την βροχη υπευθυνη του θολωματος ενω δεν ειναι.Υπευθυνη ειναι η διαφορα (αποτομη μεταβολη) θερμοκρασιας περιβαλλοντος και εσωτερικου του αυτοκινητου που ενα χνωτο και η θερμοκρασια των κορμιων μας και μονο αρκουν για να ερθει η θολουρα.Οπότε 2 λυσεις υπαρχουν .,Η εχεις τα παραθυρα ανοικτα ή ξηραινεις την ατμοσφαιρα στο εσωτερικο με το κλιματιστικο.
-
Ψηφίζω ΝΑΙ και με τα δύο χέρια έχοντας ζήσει και τις δύο καταστάσεις ( χωρίς και με κλιματισμό).
Χωρίς A/C και με παράθυρο ανοιχτό, σε ταξίδι, αποκτούσα πονοκέφαλο. Στην πόλη μονίμως γινόμουν μούσκεμα στον ιδρώτα (ιδρώνω εύκολα και πολύ).
Σε ανηφορική κλειστή δεξιά δε της Εύβοιας, σε 'κόντρα' με Saxo όταν είχα το 106, με τσίμπησε σφήκα που μπήκε από το ανοιχτό παράθυρο... όχι, δεν βγήκα, αλλά 'κατέβασα' πάρα πολλά από εκεί ψηλά...Στο 307 με λογική χρήση κλιματισμού, οδηγώ άνετα, έχω βελτιώσει την 'ποιότητα' ζωής μου μέσα στο αυτοκίνητο και να προσθέσω πως έχει ειδικό κουμπί ξεθολώματος παρμπρίζ, όπου δουλεύει φουλ το A/C με όλη την παροχή στο τζάμι και βλέπεις την υγρασία να υποχωρεί ταχύτατα.
-
Δεδομενου οτι η μεση θερμοκρασια εχει ανεβει (και αυτο γινεται ευκολα αντιληπτο τους καλοκαιρινους μηνες ), και η ατμοσφαιρα εχει γινει πολυ ζορικη για να επιβιωσει οποιοδηποτε ον (απορω ακομα και με τα τετραποδα πως αντεχουν), ψηφιζω με χερια και με ποδια 1000% ναι στον κλιματισμο
Χρειαζεται βεβαια σωστη μεταχειριση για να αποφυχθουν περιστατικα ψυξεων κλπ και φυσικα για να μην εχουμε φαινομενα 'κλιματικου σοκ' στο μπες-βγες απο το αμάξι
-
Σαφέστατα και είναι απαραίτητο το κλιματιστικό στο αμάξι. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το ίδρωμα της πλάτης.
Πόσες φορές πήγα για μπάνιο σε μιά παραλία και ευχαριστήθηκα την διαδρομή με air condition απο το ίδιο το μπάνιο ??
Καλή φάση και με ανοιχτά τα παράθυρα και ανοιχτό το κλιματιστικό. Δροσιστικότατο.
-
Ο χρήστης teo_3 έγραψε:
Σαφέστατα και είναι απαραίτητο το κλιματιστικό στο αμάξι. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το ίδρωμα της πλάτης.Πόσες φορές πήγα για μπάνιο σε μιά παραλία και ευχαριστήθηκα την διαδρομή με air condition απο το ίδιο το μπάνιο ??
Καλή φάση και με ανοιχτά τα παράθυρα και ανοιχτό το κλιματιστικό. Δροσιστικότατο.
ΕΛΕΟΣ!
Πέρα από το βιασμό της αρχής λειτουργίας κάθε κλιματιστικού, που αυτό συνεπάγεται, ας μου επιτραπεί να επισμάνω ότι, μπορεί να έχεις αρκετά χρήματα για βενζίνη, ο πλανήτης δεν έχει αρκετά καύσιμα και κυρίως αρκετό αέρα για να διαλυθούν τα καυσαέρια και να αναπνεύσουμε (και όταν τιγκάρει, τα Ευρώ μας θα είναι απλά κ@λόχαρτα).
Με το συμπάθειο... -
ελα βρε coyot μου..
το merc SL εχει και εξτρα αγωγους στον αυχενα ωστε να σε δροσιζει ακομα και με την οροφη διπλωμενη στο πορτ μπαγκαζ...ασε που ακομα και με κλειστο το clima, καιει οσο 5 κανονικα αυτοκινητα...
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Σαφέστατα και είναι απαραίτητο το κλιματιστικό στο αμάξι. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το ίδρωμα της πλάτης.
Πόσες φορές πήγα για μπάνιο σε μιά παραλία και ευχαριστήθηκα την διαδρομή με air condition απο το ίδιο το μπάνιο ??
ΕΛΕΟΣ!
Πέρα από το βιασμό της αρχής λειτουργίας κάθε κλιματιστικού, που αυτό συνεπάγεται, ας μου επιτραπεί να επισμάνω ότι, μπορεί να έχεις αρκετά χρήματα για βενζίνη, ο πλανήτης δεν έχει αρκετά καύσιμα και κυρίως αρκετό αέρα για να διαλυθούν τα καυσαέρια και να αναπνεύσουμε (και όταν τιγκάρει, τα Ευρώ μας θα είναι απλά κ@λόχαρτα).
Με το συμπάθειο...Τελείως άσχετη και αβάσιμη η ένστασή σου!
Με το συμπάθειο.... -
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
ΕΛΕΟΣ!
Πέρα από το βιασμό της αρχής λειτουργίας κάθε κλιματιστικού,Δεν υπάρχει κανένας βιασμός αρχής κλιματιστικού. Τα κλιματιστικά των αυτοκινήτων παίρνουν αέρα από έξω και τον διοχετεύουν μέσα κρύο. Το αν έχεις ή όχι τα παράθυρα κλειστά εξαρτάται μόνο από το πόσο κρύο θέλεις να κάνει μέσα στο αυτοκίνητο (δεν μιλάμε για κλίμα), ο θερμοστάτης που βρίσκεται πάνω στον εξατμιστή του a/c ανοίγει και κλείνει ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία και υγρασία - δεν έχει σχέση με το πόσο κρύο έχει μέσα στο αυτοκίνητο.
Η λειτουργία της ανακύκλωσης, σύμφωνα με τις οδηγίες στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου, πρέπει να γίνεται μόνο σύντομα, π.χ. σε περίπτωση που κινείσαι πίσω από πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο.
-
Αν το καλοσκεφτούμε δεν έχει και τόσο άδικο ο φίλος Coyot. Και εξηγώ:
Το A/C καταναλώνει ενέργεια για κάποιον σκοπό. Επιπλέον διοχετεύει θερμότητα στην ατμόσφαιρα, κάνοντάς την πιο αποπνικτική, ιδιαίτερα μέσα στην πόλη (όσοι έχουν βρεθεί με μοτό δίπλα σε αμάξι με αναμμένο A/C θα καταλάβουν). Τέλος χρησιμοποιεί φρέον, μια ουσία όχι και τόσο φιλική στο περιβάλλον... Όταν λοιπόν έχει κάποιος το A/C αναμμένο και παράλληλα τα παράθυρα ανοιχτα, δεν λειτουργεί εν μέρει χωρίς λόγο? Δεν είναι άκυρη η λειτουργία του και άσκοπη τόση κατανάλωση ενέργειας? Δεν είναι (σχεδόν) το ίδιο με το να μαρσάρω χωρίς λόγο στο φανάρι, να ξεκινάω σπινάροντας και να πλακώνομαι στα φρενα 10 μέτρα μετά, λόγω της κίνησης? (και παράλληλα να έχω FSI κινητήρα ή υβριδικό αυτοκίνητο και να υπερηφανεύομαι ότι είναι οικονομικό και οικολογικό - το ξεχείλωσα εσκεμμένα, για να δώσω έμφαση στο παράδειγμά μου)
Οπότε, είναι λίγο-πολύ 'βιασμός της αρχής λειτουργίας κάθε κλιματιστικού', όπως είπε ο φίλτατος συνφορουμίστας...
-
Το κλιματιστικό λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και επιβαρύνει το περιβάλλον με τον ίδιο τρόπο είται είναι ανοικτό είται είναι κλειστό το παράθυρο.
Αν κάποιος θελει να δροσίζεται και ταυτόχρονα να διατηρεί και την άμεση επαφή του με τα γεγονότα του δρόμου, κυρίως στις πόλεις, έχοντας ανοιχτό το παράθυρο μόνο σαν επιπλέον ΑΣΦΑΛΕΣ θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω και σε καμία περίπτωση άσκοπο!
-
'Δεν βρίσκεται ένας Χριστιανός (ψυκτικός, εν προκειμένω) να μου πάρει αυτός το κεφάλι;'
(Last famous words)
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Το κλιματιστικό λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και επιβαρύνει το περιβάλλον με τον ίδιο τρόπο είται είναι ανοικτό είται είναι κλειστό το παράθυρο.Μπορείς να στηρίξεις (με οποιοδήποτε τρόπο) τα λεγόμενά σου;
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Το κλιματιστικό λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και επιβαρύνει το περιβάλλον με τον ίδιο τρόπο είται είναι ανοικτό είται είναι κλειστό το παράθυρο.Αν κάποιος θελει να δροσίζεται και ταυτόχρονα να διατηρεί και την άμεση επαφή του με τα γεγονότα του δρόμου, κυρίως στις πόλεις, έχοντας ανοιχτό το παράθυρο μόνο σαν επιπλέον ΑΣΦΑΛΕΣ θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω και σε καμία περίπτωση άσκοπο!
Στην πρώτη περίπτωση λειτουργεί άσκοπα, στην δεύτερη έχει κάποιο σκοπό. Δεν λέω ότι θα επιβαρύνει με διαφορετικό τρόπο το περιβάλλον, λέω ότι είναι σπατάλη να επιβαρύνει το περιβάλλον, χωρίς να προσφέρει αυτά που πρέπει.
Γιατί μη μου πει κανείς ότι προσφέρει αυτό που πρέπει με ανοιχτό παράθυρο...
Και για να το επεκτείνω, αν ανοίξω το παράθυρο έχοντας το A/C ανοικτό, για να αποδώσει σωστά το A/C, θα αναγκαστώ να το βάλω δυνατότερα από την ένταση που θα είχε με κλειστό παράθυρο... Αυτό δεν είναι σπατάλη?
Όσο για την επαφή με τα τεκταινόμενα στο δρόμο, αν βγεις Συγγρού ή ποτάμι με ανοικτό παράθυρο και πιάσεις ας πούμε 110 ΧΑΩ (πολύ λογική και ανεκτή ταχύτητα για αυτούς τους δρόμους) πόση επαφή έχεις με τα τεκταινόμενα, με τον αέρα να φυσάει δίπλα στο αυτί σου? Ελάχιστη πιστεύω...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Το κλιματιστικό λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και επιβαρύνει το περιβάλλον με τον ίδιο τρόπο είται είναι ανοικτό είται είναι κλειστό το παράθυρο.
Μπορείς να στηρίξεις (με οποιοδήποτε τρόπο) τα λεγόμενά σου; :-?
Διάβασε την αμέσως προηγούμενη δημοσίευσή μου.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ