-
στο Αγρινιο εχεις 24?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
χαρακτηριστικο γνωρισμα εταιριων!
το χειμωνα πρεπει να εισαι με κοντομανικο, το καλοκαιρι με χειμερινα!Οι εταιρείες επειδή συνήθως νοικιάζουν, στο ενοίκιο περιλαμβάνονται τα κοινόχρηστα και το ρεύμα.
Τα αφήνουν όλα ανοικτά 24/7.Αλλά στη FL πρέπει να έχει ενοχλητικό κρύο.
Ο Δίας πρέπει να πάει εκεί να στρώσει. Να γυρίσει πίσω και να μη ξανανάψει ποτέ κλιματιστικό. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
στο Αγρινιο εχεις 24?Ειμαι εκτος Αγρινιου . Αν γνωριζεις μετα τον Αγιο Βλασση
Ο πατερας μου το κλιματιστικο το ειχε ρυθμισμενο στην καμπινα του στους 16οC και οσα καλοκαιρια ηταν σπιτι τα καναμε ψυγειο . Leonp εισαι λιγο υπερβολικος -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο Δίας πρέπει να πάει εκεί να στρώσει. Να γυρίσει πίσω και να μη ξανανάψει ποτέ κλιματιστικό.Μιλάς σε άνθρωπο που βγαίνει με κοντομάνικο στα χιόνια, οπότε δε παίζει αυτό που λες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στο γραφείο χωρίς καθόλου μόνωση, ταράτσα και απλά τζάμια στα 30 τμ το 12άρι επαρκεί για ψύξη.
Στο διπλανό (ίδιο) γραφείο το παλιό toshiba 9άρι είναι λίγο. Ακόμα και μετά από πολλές ώρες δεν πρόκειται να κρυώνεις.Για σπίτι με μόνωση χρειάζεται λιγότερο.
Σε 70 τμ με καλή μόνωση το 12άρι είναι υπεραρκετό για ψύξη (εκτός αν έχεις τεράστια παράθυρα με ήλιο).
Δουλεύει στους 27-28 βαθμούς συνέχεια στο super-quiet και την πιο χαμηλή κατανάλωση του inverter. Στο δυνατό μετά από 1-2 μέρες θα αρρωστήσεις.http://askweldin.com/Moreisworse.html
'More Is Worse' and 'Less Is Better'28 βαθμούς;
22 πάντοτε! Δεν παθαίνεις τίποτα αν δεν είσαι ιδρωμένος και δεν χτυπάει πάνω σου.Στο δικό μου σπίτι, 80τ.μ (σαλονι-καθιστικό-τραπεζαρία+κουζίνα+WC) με άριστη μόνωση, 13500btu Fujitsu δεν είναι αρκετό για να συντηρήσει ψύξη στο quiet, ενω καθυστερεί να ψύξει το χώρο το μεσημέρι που γυρίζω απο τη δουλειά πχ...Θελει κανα 20λεπτο στο φουλ για να δροσίσει καλά και να πιασει 26 βαθμούς. Ηταν λάθος επιλογή μου....Χρειαζόταν τελικά 18άρι...Το παραδοξο είναι οτι στο διαμερισμα που νοίκιαζα (85 τ.μ) 12άρι είχα και δρόσιζε μπάνιο, παιδικό, κρεβατοκάμαρα, καθιστικό, τραπεζαρία και χωλ, στο πολύυυυ χαλαρό...!! Βέβαια το διαμέρισμα, αν και χωρίς μονώσεις ιδιαίτερες, ηταν εγκλωβισμένο απο όλες τις πλευρές, εκτος απο την προσοψη, καμμιά 10αρια μέτρα, την οποία ο ηλιος έβλεπε κανα 5ωρο την ημερα. Τωρα την μονοκατοικία, τη σκίζει απο την ανατολή μέχρι τη δύση σχεδόν.
Να προσέχετε πολύ επίσης τα κλιματιστικά και τις ενδείξεις τους. '14άρια' υπάρχουν πολλά, αλλα καθώς φαινεται έχουν μεγάλες διαφορές. Για παράδειγμα το δικό μου '14άρι' fujitsu (13500btu) που περιγράφω παραπάνω, δεν έχει καμμιά σχέση με το 14άρι General (14500btu) της αδερφής μου που ψύχει ΟΛΟ το οροφοδιαμέρισμά της άνετα, 110 τ.μ που έχει ξύλινα κουφώματα και μονά τζαμια (κατασκευή '82). Βέβαια, απο πάνω έχει αλλο οροφοδιαμέρισμα που κατοικεί άλλος, αλλα γυρω-γύρω και απο κάτω (pilotis), είναι ακάλυπτο (εκτος απο μια πλευρά του που εφάπτεται με αλλο 2όροφο).Επίσης κάτι αλλο που εχω παρατηρήσει είναι πως, καλή η άριστη μονωση για το χειμώνα, αλλα το καλοκαίρι εγκλωβίζει μέσα τη ζέστη όπως και το χειμώνα....Ετσι, μέρες και βραδυα που δροσίζει η ατμόσφαιρα, δυσκολεύονται να ψυχθούν κυρίως τα ντουβάρια που έχουν συλλέξει θερμότητα.
@REALZEUS... 22 βαθμούς...!!!! Πολύ λίγο είναι φίλε μου....Προσωπικά θεωρώ τους 25 ιδανική θερμοκρασία. Αλλα πάλι γουστα είναι αυτά...!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο γραφείο χωρίς καθόλου μόνωση, ταράτσα και απλά τζάμια στα 30 τμ το 12άρι επαρκεί για ψύξη.
Στο διπλανό (ίδιο) γραφείο το παλιό toshiba 9άρι είναι λίγο. Ακόμα και μετά από πολλές ώρες δεν πρόκειται να κρυώνεις.Για σπίτι με μόνωση χρειάζεται λιγότερο.
Σε 70 τμ με καλή μόνωση το 12άρι είναι υπεραρκετό για ψύξη (εκτός αν έχεις τεράστια παράθυρα με ήλιο).
Δουλεύει στους 27-28 βαθμούς συνέχεια στο super-quiet και την πιο χαμηλή κατανάλωση του inverter. Στο δυνατό μετά από 1-2 μέρες θα αρρωστήσεις.http://askweldin.com/Moreisworse.html
'More Is Worse' and 'Less Is Better'Για τις θερμοκρασιες συμφωνω απολυτα με τον leonp. Δε χρειαζεται να εχεις 20 βαθμους για να καθεσαι ανετα ενω εξω εχει 40, χρειαζεσαι 28-30. Και μενα με αρρωσταινει η δυνατη ψυξη, οπως και το να κοιμαμαι με κλιματισμο ανοιχτο.
Να φανταστειτε σπιτι δεν εχω κλιματισμο και μονο φετος με τα συνεχομενα 40αρια την ακουσα καποιες (λιγες) μερες που ουτε ο ανεμιστηρας εκανε δουλεια (πχ τωρα ειναι κυριλε, εχει και δροσερο αερακι, καθεσαι υπερανετα).Ενδιαφερον το λινκ, αν καταλαβα καλα ομως δινει μεγαλη σημασια στην κυκλοφορια του αερα σε ολο το σπιτι, στα δικα μας σπιτια αυτο ειναι δυσκολοτερο να το πετυχεις (που δεν υπαρχουν αεραγωγοι και τετοια) οποτε φτανει δυσκολοτερα η ψυξη στα υπνοδωματια πχ, σωστα?
Πχ το δικο μου σπιτι ειναι καπως ετσι:
Συνολο περιπου 70τμ, περιπου 35τμ η σαλονοκουζινα.
Θα δροσίζει και τις κρεβατοκάμαρες αν έχω μονο 1 μοναδα??
Μηπως πρεπει να ειναι 18αρα και η 12αρα ειναι μικρη??Ειναι μαλακια και η θεση που εχει βγαλει για τη μοναδα, το ιδανικο θα ηταν απεναντι απο το ανοιγμα που βλεπει τα υπνοδωματια (στον αριστερο τοιχο οπως βλεπεις το σχεδιο, που συνορευει με αλλο διαμερισμα) να πηγαινει παντου αλλα δε θελω να τραβαω σωληνες και καλωδια. Οι τοιχοι που εχουν απεξω κενο (μπαλκονια) ειναι ο πανω και ο δεξιος.
-
Βάλε ένα κανάλι μέχρι τη θέση που θέλεις και βάλε ένα καλό 18άρι (ή 24άρι). Θα δροσίζεις έτσι όλα τα δωμάτια. Αν θέλεις να κρατήσεις τη θέση δίπλα στη μπαλκονόπορτα τότε βάλε ένα 12άρι εκεί (ή 14άρι ανάλογα με το πως βλέπει ο ήλιος το χώρο) και ένα 12άρι ακόμα στο διάδρομο απέναντι από την τουαλέτα. Αν δε γίνεται το δεύτερο τότε λογικά θα πρέπει να βάλεις σε κάθε υπνοδωμάτιο από ένα 7άρι ή 9άρι.
-
Ο χρήστης kovathe έγραψε:
'More Is Worse' and 'Less Is Better'Για τις θερμοκρασιες συμφωνω απολυτα με τον leonp. Δε χρειαζεται να εχεις 20 βαθμους για να καθεσαι ανετα ενω εξω εχει 40, χρειαζεσαι 28-30. Και μενα με αρρωσταινει η δυνατη ψυξη, οπως και το να κοιμαμαι με κλιματισμο ανοιχτο.
Να φανταστειτε σπιτι δεν εχω κλιματισμο και μονο φετος με τα συνεχομενα 40αρια την ακουσα καποιες (λιγες) μερες που ουτε ο ανεμιστηρας εκανε δουλεια (πχ τωρα ειναι κυριλε, εχει και δροσερο αερακι, καθεσαι υπερανετα).Ενδιαφερον το λινκ, αν καταλαβα καλα ομως δινει μεγαλη σημασια στην κυκλοφορια του αερα σε ολο το σπιτι, στα δικα μας σπιτια αυτο ειναι δυσκολοτερο να το πετυχεις (που δεν υπαρχουν αεραγωγοι και τετοια) οποτε φτανει δυσκολοτερα η ψυξη στα υπνοδωματια πχ, σωστα?
Πχ το δικο μου σπιτι ειναι καπως ετσι:
Συνολο περιπου 70τμ, περιπου 35τμ η σαλονοκουζινα.
Θα δροσίζει και τις κρεβατοκάμαρες αν έχω μονο 1 μοναδα??
Μηπως πρεπει να ειναι 18αρα και η 12αρα ειναι μικρη??Ειναι μαλακια και η θεση που εχει βγαλει για τη μοναδα, το ιδανικο θα ηταν απεναντι απο το ανοιγμα που βλεπει τα υπνοδωματια (στον αριστερο τοιχο οπως βλεπεις το σχεδιο, που συνορευει με αλλο διαμερισμα) να πηγαινει παντου αλλα δε θελω να τραβαω σωληνες και καλωδια. Οι τοιχοι που εχουν απεξω κενο (μπαλκονια) ειναι ο πανω και ο δεξιος.
Eτσι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το πατρικό μου, με τη διαφορά οτι αντι για σαλόνι-κουζίνα, το δικό μας είναι καθιστικό-τραπεζαρία- σαλόνι, ενω κάτω αριστερά (εξω απο το σχέδιο σου), συνεχίζει η κουζίνα. Συνολικά είναι 105 τ.μ περίπου και το δροσίζουμε με 24άρι μηχάνημα....ΟΛΑ όμως..! Μεχρι και την κουζίνα πιάνει...Η θέση του...? Δίπλα ακριβώς απο την πόρτα του μπάνιου σου όπως φαίνεται στο σχέδιο, απέναντι δηλαδή ακριβώς απο το άνοιγμα προς το σαλόνι-κουζίνα σου. Αν λοιπόν μπορείς να βγαλεις την εξωτερική μονάδα σου πίσω απο τον τοίχο δεξιά (εξω απο το μπάνιο σου), είσαι μια χαρά...! Με καλό 18άρι, απο σοβαρες εταιρίες, θα είσαι καλυμένος σε όλο το σπίτι.
Παντως 30 βαθμους εχω μέσα στο σπίτι, ετσι κι αλλιώς...(αντε βαριά 31 όταν εξω χτυπάει 43...). Δεν εχει νόημα να πληρώσει κανείς 1000άρικο για A/C + ρεύμα για να έχει μέσα στο σπίτι... 30 βαθμούς....!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Βάλε ένα κανάλι μέχρι τη θέση που θέλεις και βάλε ένα καλό 18άρι (ή 24άρι). Θα δροσίζεις έτσι όλα τα δωμάτια. Αν θέλεις να κρατήσεις τη θέση δίπλα στη μπαλκονόπορτα τότε βάλε ένα 12άρι εκεί (ή 14άρι ανάλογα με το πως βλέπει ο ήλιος το χώρο) και ένα 12άρι ακόμα στο διάδρομο απέναντι από την τουαλέτα. Αν δε γίνεται το δεύτερο τότε λογικά θα πρέπει να βάλεις σε κάθε υπνοδωμάτιο από ένα 7άρι ή 9άρι.Aυτο με το καναλι σκεφτομουν και γω τωρα, λογικα δε θα ειναι και τοσο ασχημο και το 18αρι μαλλον θα με καλυπτει απολυτα..
Δεν ηθελα να βαλω 2 και 3 μοναδες να γεμισω τον τοπο και ειδικα τα μπαλκονια με εξωτερικες μοναδες (αν εβαζα στην κρεβατοκαμαρα 1 θα επρεπε να μπουν 2 γκουμουτσες μαζι σχεδον στο ιδιο σημειο στο μπαλκονι του σαλονιου).Eτσι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το πατρικό μου, με τη διαφορά οτι αντι για σαλόνι-κουζίνα, το δικό μας είναι καθιστικό-τραπεζαρία- σαλόνι, ενω κάτω αριστερά (εξω απο το σχέδιο σου), συνεχίζει η κουζίνα. Συνολικά είναι 105 τ.μ περίπου και το δροσίζουμε με 24άρι μηχάνημα....ΟΛΑ όμως..! Μεχρι και την κουζίνα πιάνει...Η θέση του...? Δίπλα ακριβώς απο την πόρτα του μπάνιου σου όπως φαίνεται στο σχέδιο, απέναντι δηλαδή ακριβώς απο το άνοιγμα προς το σαλόνι-κουζίνα σου. Αν λοιπόν μπορείς να βγαλεις την εξωτερική μονάδα σου πίσω απο τον τοίχο δεξιά (εξω απο το μπάνιο σου), είσαι μια χαρά...! Με καλό 18άρι, απο σοβαρες εταιρίες, θα είσαι καλυμένος σε όλο το σπίτι.
Καλη θεση θα ηταν αυτη που λες αλλα θα εχει πολυ μανουρα στην εγκατασταση.. το μπανιο πισω απ τον τοιχο που λες εχει μποιλερ, τσιμεντοσανιδες κλπ, θα ηταν ιδανικο βεβαια αν ειχε προβλεφθει απο πριν.
Παντως 30 βαθμους εχω μέσα στο σπίτι, ετσι κι αλλιώς...(αντε βαριά 31 όταν εξω χτυπάει 43...). Δεν εχει νόημα να πληρώσει κανείς 1000άρικο για A/C + ρεύμα για να έχει μέσα στο σπίτι... 30 βαθμούς....!
Ε καλα οχι 30, αντε 27-28, δε θες και παραπανω απο 3-4 βαθμους λιγοτερους απο οτι εχεις χωρις το A/C για να εισαι ανετα.
-
Τι ωραια που τα λετε, 1100 ευρο ομως μου φαινονται πολλα να δωσω τωρα για Α/C. Με εχει πιασει τσιγουνιτιδα...
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Τι μπορεί να φταίει αν ένα, σχετικά καινούριο (2 ετών) και με λίγες ώρες λειτουργίας κλιματιστικό δεν ψύχει?
Δες απ'εξω στην εξωτερικη μοναδα αν παγωνουν οι σωληνες (το γυμνο κομματι) και αν σχηματιζεται παγος σε ολη την μοναδα. Και στις δυο περιπτωσεις εχεις χασει το ψυκτικο ρευστο και γι'αυτο δεν ψυχει. Αν δεν σχηματιζεται παγος και παλι δεν ψυχει εχεις χασει παλι ψυκτικο ρευστο αλλα σε μικροτερη ποσοτητα .
...πότε πρόλαβε και έχασε το ψυκτικό υγρό? Ανάθεμα και αν έχει 50 ώρες λειτουργίας συνολικά....
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Τι μπορεί να φταίει αν ένα, σχετικά καινούριο (2 ετών) και με λίγες ώρες λειτουργίας κλιματιστικό δεν ψύχει?
Δες απ'εξω στην εξωτερικη μοναδα αν παγωνουν οι σωληνες (το γυμνο κομματι) και αν σχηματιζεται παγος σε ολη την μοναδα. Και στις δυο περιπτωσεις εχεις χασει το ψυκτικο ρευστο και γι'αυτο δεν ψυχει. Αν δεν σχηματιζεται παγος και παλι δεν ψυχει εχεις χασει παλι ψυκτικο ρευστο αλλα σε μικροτερη ποσοτητα .
...πότε πρόλαβε και έχασε το ψυκτικό υγρό? Ανάθεμα και αν έχει 50 ώρες λειτουργίας συνολικά....
Δεν θελει και πολυ μια λαθος εκτονωση και εκχυλωση να γινει στους χαλκοσωληνες και δεν κατσει καλα σε κανα ρακορ, φσσσσσσστ αεριο ειναι και φευγει
-
DIY Απεγκατάσταση κλιματιστικού:
Η διαδικασία είναι πολύ απλή, τα εργαλεία που θα χρειαστούν ειναι: κλειδί alen ,και γαλλικό και κατσαβιδι.
Βάζουμε σε λειτουργία το κλιματιστικό, πάμε στην εξωτερική μονάδα και ανοίγουμε τις βαλβίδες, πιάνουμε το alen και γυρνάμε την βαλβίδα του μικρού χαλκοσωλήνα (η μικρής διατομής χαλκοσωλήνας είναι αυτό που επιστρέφει το ψυκτικό ρευστό-φρέον στον συμπιεστή)μόλις τερματίσει η βίδα άλεν και δούμε οτι η βαλβίδα ασπρίζει απο τον πάγο σημαίνει ότι αδειάζει το κύκλωμα, αμέσως προχωρούμε και στον διπλανό σωλήνα που είναι ο χοντρότερος σε διατομή και ακολουθουμε την ίδια διαδικασία, περιμένουμε κάποια δευτερόλεπτα για να σταματήσει ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας (έχει τελειώσει η διαδικασία συλλογής φρέον και είναι όλο συγκεντρωμένο στον συμπιεστή). Μόλις σβήσει η εξωτερική μονάδα θα θέσετε εκτός λειτουργίας το κλιματιστικό, βγάζεται απο την πρίζα και προχωράτε στην απεγκατάσταση.
Πάμε στον χώρο που βρίσκεται η εξωτερική μονάδα, ξεβιδώνετε με το γαλλικό κλειδί τις χαλκοσωλήνες, ξεβιδώνετε το καπάκι που έχει το καλώδιο και αποσυνδέεται τα καλώδια (30' δουλειά ειναι), μόλις αποσυνδεθεί πλήρως η εξωτερική μονάδα απο την εσωτερική (καλώδια-σωλήνες) το επόμενο βήμα ειναι να 'ξεκλιψάρουμε' (δεν μου έρχεται κατι καλυτερο για να πω αυτη την στιγμη) βγάζουμε την εσωτερική μονάδα απο το πλαίσιο που ειναι στον τοίχο και τραβάμε μαζί με τους χαλκοσωλήνες απ'εξω (σιγα-σιγά), μόλις βγάλετε και την εσωτερικη μονάδα, ξεβιδώνεται απο τον τοίχο το πλαίσιο και είστε έτοιμοι .
Το αποτέλεσμα, γλιτώνεται 30-50€, ανάλογα πόσα ζητάει ο εκάστοτε ψυκτικός και δεν έχει φύγει στην ατμόσφαιρα γραμμάριο απο το φρέον. Η διαδικασία είναι απλή, αν έχετε παρέα τόσο το καλύτερο, γινεται και ο χαβαλες*ΥΓ. Που ξέχασα να αναφέρω, μολις κλεισετε την μικρη σωλήνα, περιμένετε 30' για να σβήσει ο ανεμιστηρας της εξωτ.μοναδας, αλλιως το απενεργοποειται εσεις μεσω του χειριστηριου.
ΥΓ2: Πιστευω να βοηθησα καπως -
Σε φιλη της προτειναν αυτα....http://www.inventor.ac/ τα ξερει κανεις??? απο ποια χωρα ειναι??? 10 χρονια εγγυηση???
-
Στην ψηφοφορία επέλεξα όχι, γιατί όσο κάποιος βρίσκεται στο σπίτι του και δροσίζεται είναι ΟΚ αλλά όταν βγαίνει από το σπίτι είναι κόλαση.
-
Ο χρήστης sigman1998 έγραψε:
Στην ψηφοφορία επέλεξα όχι, γιατί όσο κάποιος βρίσκεται στο σπίτι του και δροσίζεται είναι ΟΚ αλλά όταν βγαίνει από το σπίτι είναι κόλαση.Oποτε να εισαι στην κολαση συνεχεια;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην ψηφοφορία επέλεξα όχι, γιατί όσο κάποιος βρίσκεται στο σπίτι του και δροσίζεται είναι ΟΚ αλλά όταν βγαίνει από το σπίτι είναι κόλαση.
Oποτε να εισαι στην κολαση συνεχεια;
Ένας ανεμιστήρας κάνει τη δουλειά του γιατί θες αέρα να σε φυσάει. Αλλά και αυτό να μην θες μπορείς να κλείσεις τα παντζούρια και να αφήσεις ανοιχτά της μπαλκονόπορτες.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Σε φιλη της προτειναν αυτα....http://www.inventor.ac/ τα ξερει κανεις??? απο ποια χωρα ειναι??? 10 χρονια εγγυηση???Καλα ειναι , τα μεγαλυτερα και ακριβοτερα μοντελα ειναι αμερικανικα ενω τα φτηνοτερα κινεζικα (οχι οτι εχει να λεει κατι πλεον )
-
Τεχνικές προδιαγραφές δεν βλέπω (συντελεστές απόδοσης κλπ).
Κινέζικο θα αγόραζα μόνο αν ήταν ΦΤΗΝΟ και ανέφερε τι μάρκα συμπιεστή έχει (πχ SANYO).
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Σε φιλη της προτειναν αυτα....http://www.inventor.ac/ τα ξερει κανεις??? απο ποια χωρα ειναι??? 10 χρονια εγγυηση???Αν τα 10 χρόνια εγγύηση συνοδεύονται από υποχρέωση ετήσιας συντήρησης αποκλειστικά από τους ίδιους που το πουλάνε, δεν αξίζει. Χώρια που τα περισσότερα κλιματιστικά μια δεκαετία συνήθως τη βγάζουν χωρίς βλάβες.
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ