-
Στο Άστρα όταν είναι ενεργοποιημένη η ανακύκλωση δεν δουλεύει όταν έχει επιλεγεί η θέση μόνο για ξεθάμπωμα στον διακόπτη ρύθμισης της περιοχής ροής του αέρα. Αντίθετα δουλεύει μια χαρά όταν επιλέξεις τη θέση για ξεθάμπωμα σε συνδυασμό με αέρα στα πόδια!!!!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Στο 307, όταν ενεργοποιείται ο αυτόματος κλιματισμός, η ανακύκλωση αέρα είναι απενεργοποιημένη.το ιδιο και σε μενα
-
Βρήκα το θέμα που είχα ανοίξει πριν δύο χρόνια και αναρωτιέμαι..
Σήμερα μοιάζει αυτοκτονία να βγεις έξω χωρίς a/c...
Άλλαξε τόσο πολύ ο καιρός σε μόλις δύο χρόνια;
Που οδηγούμαστε;
Τι θα γίνει σε πέντε χρόνια;
Μήπως τα άπειρα κλιματιστικά που έχουν γεμίσει παντού ανεβάζουν κατά πολύ τη θερμοκρασία ;
Αν τα κλείναμε όλοι για μια μέρα μήπως έπεφτε η θερμοκρασία 4-5 βαθμούς; -
4-5; 8-10 βαθμους εχει υπολογισει η θερμονησιδα στην Αθηνα λογω κλιματιστικων και μπετου
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Μήπως τα άπειρα κλιματιστικά που έχουν γεμίσει παντού ανεβάζουν κατά πολύ τη θερμοκρασία ;
Ναι
Αν τα κλείναμε όλοι για μια μέρα μήπως έπεφτε η θερμοκρασία 4-5 βαθμούς;
Ε δε νομίζω και τόσο και σε 1 μέρα μάλιστα
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Που οδηγούμαστε;
Αν τα κλείναμε όλοι για μια μέρα μήπως έπεφτε η θερμοκρασία 4-5 βαθμούς;Τα κλιματιστικά ανεβάζουν την θερμοκρασία αλλά όχι σε επίπεδα κλίματος.
Θέμα συνήθειας είναι.Συνηθίσαμε με τα A/C και ο οργανισμός μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες.
Το 1987 πέθαναν 1000 άτομα και η θερμοκρασία ήταν στους 40, όχι στους 44!! Από τότε όλοι έβαλαν A/C. Και ειδικά οι νεώτεροι έμαθαν με αυτό.
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Αν τα κλείναμε όλοι για μια μέρα μήπως έπεφτε η θερμοκρασία 4-5 βαθμούς;
Αν τα κλείνατε για καμια βδομάδα ίσως...
Πριν από 2-3 που σφιξαν οι ζεστες το σπίτι μου ήταν ακόμα δροσερό. Μπράβο λέω... Από χτες είναι φούρνος και ακόμα κι αν ξαφνικά πατήσει μια βροχή και πέσει η θερμοκρασία στους 20 θα εξακολουθεί να είναι φούρνος για καμια μέρα ακόμα...
4-5; 8-10 βαθμους εχει υπολογισει η θερμονησιδα στην Αθηνα λογω κλιματιστικων και μπετου
Κάποτε είχε πάρει τ'αυτί μου οτι χειμώνα καλοκαίρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει 4-5 βαθμούς παραπάνω από το Δ του Αξιου.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Που οδηγούμαστε;
Αν τα κλείναμε όλοι για μια μέρα μήπως έπεφτε η θερμοκρασία 4-5 βαθμούς;Τα κλιματιστικά ανεβάζουν την θερμοκρασία αλλά όχι σε επίπεδα κλίματος.
Θέμα συνήθειας είναι.Συνηθίσαμε με τα A/C και ο οργανισμός μας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες.
Το 1987 πέθαναν 1000 άτομα και η θερμοκρασία ήταν στους 40, όχι στους 44!! Από τότε όλοι έβαλαν A/C. Και ειδικά οι νεώτεροι έμαθαν με αυτό.
Το 1987 η θερμοκρασια στην Ελευσινα εφτασε τους 46 .
Την κυριακη 1,30 μμ εφυγα απο την επαρχια με 22 βαθμους , εφτασα στην Αθηνα κατα τις 3 το θερμομετρο εδειχνε 33 βαθμους .
Παλαιοτερα δεν ειχα παρατηρησει τετοιες διαφορες . -
Τι ωραία να εχει καυσωνα και εσυ στο γραφείο να μην εχεις κλιματισμό-εξαερισμό....Μια χαρά περνάμε....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Που οδηγούμαστε;
Mακάρι πρόεδρε να ήταν μόνο 1000...
-
Ναι στον κλιματισμό, δεν τίθεται καν θέμα για εμένα(επίσης, για αυτοκίνητο σε (πολύ)ζεστές χώρες, τον θεωρώ ως αναγκαίο εξοπλισμό, όπως, π.χ., το τιμόνι --- όσο γερό οργανισμό και να έχει κανείς, δεν είναι δυνατόν να 'αμύνεται' συνεχώς με την ίδια ένταση: χίλιοι δύο λόγοι μπορεί να κάνουν οποιονδήποτε να λυγίσει κάποια στιγμή).
-
Εδω εχουμε ενα 45 αρι ηδη και μαλλον παμε για ρεκορ (ασπροπυργος)
Το κλιματιστικο δεν μας καλυπτει δειχνει σημαδια κοπωσης. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Το 1987 πέθαναν 1000 άτομα και η θερμοκρασία ήταν στους 40, όχι στους 44!! Από τότε όλοι έβαλαν A/C. Και ειδικά οι νεώτεροι έμαθαν με αυτό.Τόσοι πολλοί ήταν ?
Στον καύσωνα του '87 ήμουν με την παρέα στην Αίγινα. Κάθε μέρα περπάτημα 2 χιλιόμετρα για μπάνιο, πρωί-απόγευμα και με νερό για ντους 3-4 ώρες κάθε τρίτο απόγευμα λόγω έργων υδροδότησης (πλενόμασταν με νερό από το πηγάδι). Είχαμε περάσει καταπληκτικά Οταν φτάσαμε στον Πειραιά μάθαμε από τον ταξιτζή πως είχε καύσωνα και πως είχε πεθάνει κόσμος. Ούτε που το 'χαμε πάρει είδηση!
Μήπως έχουμε γίνει Συβαρίτες ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τόσοι πολλοί ήταν ?
Στον καύσωνα του '87 ήμουν με την παρέα στην Αίγινα. Κάθε μέρα περπάτημα 2 χιλιόμετρα για μπάνιο, πρωί-απόγευμα και με νερό για ντους 3-4 ώρες κάθε τρίτο απόγευμα λόγω έργων υδροδότησης (πλενόμασταν με νερό από το πηγάδι). Είχαμε περάσει καταπληκτικά Οταν φτάσαμε στον Πειραιά μάθαμε από τον ταξιτζή πως είχε καύσωνα και πως είχε πεθάνει κόσμος. Ούτε που το 'χαμε πάρει είδηση!
Τι ηλικία είχες τότε? Για ξανακάντο τώρα, ίσως να είναι κάπως πιο επίπονο
-
Εγω ειμουν Εδιμβουργο και οταν καναμε στο πανεπιστημιο το πρωι συζητηση σχετικα με τα νεα απο την Ευρωπη εγω ουρλιαζα οτι ολα ηταν ψεματα και οτι ηταν προπαγανδα των Τουρκων για να ζημιωσουν τον Ελληνικο τουρισμο..... ......τελικα μιλησα με τους δικους μου και εμαθα τα νεα ...... αλλα απο τοτε 20 χρονια μετα .... ειναι πολυ λιγοτερος ο κοσμος που πλητεται απο τον καυσωνα χωρις να εχει μετρα προφυλαξης !
-
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο ζήτημα με τον κλιματισμό, και όχι με το καλοριφέρ.
Κανείς δε διανοείται να πάρει σπίτι χωρίς θέρμανση, ενώ ο κλιματισμός θεωρείται μερικές φορές πολυτέλεια.
Και στις δύο περιπτώσεις έχεις να αντιμετωπίσεις μια απόκλιση θερμοκρασίας από την επιθυμητή του οργανισμού. Προς τα πάνω και προς τα κάτω.
Προσωπικά το κρύο το αντέχω, και θεωρώ πως μπορώ να το αντιμετωπίσω πιο εύκολα (π.χ. παπλώματα, ρούχα, γρηγορότερο βήμα), ενώ στη ζέστη αισθάνομαι ανίκανος να αντιδράσω. Τι να κάνω στην καθημερινή μου ρουτίνα; Να κυκλοφορώ τόπλες; Τότε να δείτε νεκρούς... Άσε που είναι χειρότερα.
Καλές οι παραλίες στον καύσωνα, αλλά πρέπει αντίστοιχα να αντιμετωπίζουμε το κρύο με επίσκεψη στη Χαλυβουργική;
Επιβάρυνση του περιβάλλοντος; Δεν έχω στοιχεία, αλλά κάτι καμινάδες και κάτι τζάκια δε μου κάνουν για οικολογικά στοιχεία...
Κάτω τα χέρια από τα κλιματιστικά ρε!!! -
Χρησιμοποιώ κλιματισμό και στο σπίτι και στο αυτοκίνητο. Πολιτισμός. Δεν την αντέχω την υπερβολική ζέστη μπουκώνει η μύτη μου. Αλλά με σύνεση. Που και που ανοίγω και λίγο το παράθυρο για ανανέωση του αέρα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Xασατε απο τον Κροτωνα; Και δεν το επαιξα στο στοιχημα
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Xασατε απο τον Κροτωνα; Και δεν το επαιξα στο στοιχημα
Δεν πειράζει, θα το έριχνες στη γράνα το δελτίο.
-
Μήπως να πάμε στο Dubai ρε παιδιά;
38 βαθμούς έχει εκεί..
http://weather.yahoo.com/forecast/AEXX0004_c.htmlΕδώ γιατί έχουμε τόση ζέστη;
Μάλλον πρέπει να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με άσπρες κελεμπίες...
Κλιματισμός ΝΑΙ ή ΟΧΙ