-
Φιλος μου ενδιαφερεται για Super mini στα 1.4. Τον ενδιαφερει βασικα να στριβει οσο γινεται καλυτερα και να εχει και γκαζι. Για να σας προλαβω του προτεινα το jazz αλλα δεν του αρεσουν τα πολυμορφιζοντα μοντελα θελει κατι πιο 'σπορτιφ' και χαμηλο. Του προτεινα fabia γιατι πιστευω οτι εχει καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο polo και δεν εχει τα προβληματα του ηλεκτρονικου γκαζιου που εχω ακουσει για το ibiza. Αναμεσα σε ibiza και fabia καλυτερη αναρτηση πιο εχει; Ibiza ε; Επισης απο μικρομεσαια δεχεται να αγορασει με λιγο σφιξιμο μονο το corolla και μου ζητα να συγκρινω σε οδικη συμπεριφορα fabia και corolla. Το ξερω οτι ειναι διαφορετικα αλλα επειδη ισως μπορει να παρει corolla και χρειαζεται λιγο παραπανω χωρο επειδη κανει ταξιδια αλλα αν ειναι πιο καλο οδηγικα το fabia θα παρει fabia τι να προτεινω; Πιο στριβει φρεναρει κραταει καλυτερα. Απο επιδοσεις και μονο φανταζομαι fabia θα ειναι καλυτερο ε; Ακουω κι αλλες προτασεις.
-
Φιλος μου ενδιαφερεται για Super mini στα 1.4. Τον ενδιαφερει βασικα να στριβει οσο γινεται καλυτερα και να εχει και γκαζι. Για να σας προλαβω του προτεινα το jazz αλλα δεν του αρεσουν τα πολυμορφιζοντα μοντελα θελει κατι πιο 'σπορτιφ' και χαμηλο. Του προτεινα fabia γιατι πιστευω οτι εχει καλυτερη οδικη συμπεριφορα απο polo και δεν εχει τα προβληματα του ηλεκτρονικου γκαζιου που εχω ακουσει για το ibiza. Αναμεσα σε ibiza και fabia καλυτερη αναρτηση πιο εχει; Ibiza ε; Επισης απο μικρομεσαια δεχεται να αγορασει με λιγο σφιξιμο μονο το corolla και μου ζητα να συγκρινω σε οδικη συμπεριφορα fabia και corolla. Το ξερω οτι ειναι διαφορετικα αλλα επειδη ισως μπορει να παρει corolla και χρειαζεται λιγο παραπανω χωρο επειδη κανει ταξιδια αλλα αν ειναι πιο καλο οδηγικα το fabia θα παρει fabia τι να προτεινω; Πιο στριβει φρεναρει κραταει καλυτερα. Απο επιδοσεις και μονο φανταζομαι fabia θα ειναι καλυτερο ε; Ακουω κι αλλες προτασεις.
-
-
αντι για Fabia πιστευω οτι το Ibiza ειναι καλυτερο.
και οσον αφορα το ηλ. γκαζι ειναι μια συνηθεια -
Colt / Swift ισως;;; Γκαζι εχουν, δεν ξερω ομως πως -και αν- στριβουν.
-
Punto sporting ή κάτι ανάλογο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Punto sporting ή κάτι ανάλογο.κι εγώ αυτό θα έλεγα, στρίβει όντως, αλλά το τιμόνι είναι εντελώς αναίσθητο. Αν το συνηθίσεις, είναι μια χαρά!
-
το ιδιο προβληματισμο ειχα και εγω και κατεληξα στο....
-
Κι εγω οπως και αυτος ειμαστε σε επαρχια τωρα λογω διακοπων και πρεπει να παμε πατρα για να τα οδηγησουμε και δεν μπορουμε τωρα. Αναμεσα σε fabia και ibiza ειχα ακουσει οτι στο fabia δεν ειναι τοσο ασχημο. Μπορει να εχει διαφορετικη ρυθμιση. Το colt και αυτο πολυμορφιζει για swift θα το δουμε ουτε που εχω ακουσει τιποτα. Pundo δεν του αρεσει εσωτερικα τα υλικα οπως και στο yaris και στο corsa γιάυτο και τα αποριψαμε(αλλωστε το yaris δε στριβει. Σε συγκριση με corolla δεν ειπε κανεις.
-
Ξεκαθαρίζω ότι μιλαώ για 100άρια ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ Ibiza/Fabia
Ibiza σε σχέση με Fabia: πιο σκληρή ανάρτηση, ελαφρώς καλύτερο στρίψιμο, ελαφρώς χειρότερη άνεση (προφανώς). Φρένα για κάποιο λόγο έχει ελαφρώς καλύτερα το Fabia.
Στις λεπτομέρειες τώρα... με 185/60 14 λάστιχο το Fabia έχει πιο κοντό κιβώτιο και καλύτερη απόκριση χαμηλά, μιας και το Ibiza φοράει 195/50 15. Επίσης έχει και λίγο καλύτερες επιταχύνσεις και από στάση και εν κινήσει, αλλά το Ibiza 3-4 χλμ υψηλότερη τελική.
Έχω όμως την εντύπωση ότι πλέον τα 100άρια Fabia έρχονται με την ίδια διάσταση ελαστικών οπότε τα όποια πλεονεκτήματα σε επιδόσεις ίσως έχουν μειωθεί.
Τώρα θέματα όπως ποιότητα/εμφάνιση είναι προφανώς δευτερεύοντα
-
Noμίζω ότι για 1400 κυβικά το Fabia Sport RS είναι ποιό καλή λύση από το Ibiza...
ΔΕΝ γνωρίζω αν βγαίνει αντίστοιχη έκδοση στα 1.4 για το Ibiza όμως, οπότε αν κάνω λάθος διορθώστε με.Το Fabia Sport το είχα δει πρόσφατα με έναν φίλο που ενδιαφερόταν.
Βασικά το αυτοκίνητο έρχεται με νέες sport χαμηλώτερες αναρτήσεις, διαφορετικό πρόγραμμα στον εγκέφαλο και ποιό ελεύθερη εξάτμιση από το εργοστάσιο. (με την αντίστοιχη εγγύηση και ποιό καλό ψάξιμο ίσως)
Υποδύναμη στα 116 άλογα...
Ζάντες από Octavia RS, ημιμπάκετ καθίσματα, ποιό άγρια πρόσοψη και φιμέ τζάμια...Ήταν πραγματικά πολύ καλή πρόταση και ο φίλος μάλλον θα το πάρει τελικά.
Για το ηλεκτρονικό γκάζι πάντως έχω ακούσει ότι ο ενισχυτής σήματος που έχει φτιάξει ο Boulekos το βοηθάει πάρα πολύ (όπως και όλα τα υπόλοιπα του VAG βέβαια).
-
Kαι το Ibiza έχει την έκδοση 'top gun'.
Αν κάποιος θέλει sport μικρό και VAG, ας πάρει το Ibiza.
Aφού αυτό προσπαθεί να διαφοροποιήσει ως sport ο κατασκευαστής του, να μην του κάνει το χατίρι? -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Φιλος μου ενδιαφερεται για Super mini στα 1.4. Τον ενδιαφερει βασικα να στριβει οσο γινεται καλυτερα και να εχει και γκαζι.Εδώ είναι ένα συγκριτικό που βρήκα για αυτοκίνητα της κατηγορίας που ψάχνει ο φίλος σου. Παρεπιπτόντως αν ο φίλος σου ψάχνει για σπιρτάδα και στρίψιμο, ψάχνει σε λάθος χώρες.
http://www.autotriti.gr/ams/_magazine/PAGES_AMS/07_2002/02.t07.sygrit.asp -
Να κοιταξει και τα Γαλλικα παντως: 206 1,4 90hp και clio 1,4 16v 100hp.
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Να κοιταξει και τα Γαλλικα παντως: 206 1,4 90hp και clio 1,4 16v 100hp.το πρώτο χάνει αρκετά σε επιδόσεις και το δεύτερο αλλάζει σε 2 μήνες
Για 206 1.6 οκ, είναι και το τελευταίο 'γαλλικό', θα βγει κανένα 207 με αφαιρούμενα τμήματα, μεταβαλλόμενο εσωτερικό, 1.500 κιλά και 75 ίππους και κόστος 20Κ ευρώ
-
206 1.600 XS
ford fiesta Sολα τα αλλα φτηνα υποκαταστατα..........ολα τα αλλα δεν εχουν το παραμικρο feeling......
οσο αναφορα για το κορολα??? μακραν απο τα πιο ανοργασμικα (οπως λεει ενας φιλος του φορουμ) αυτοκινητα........ -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
206 1.600 XS
ford fiesta Sολα τα αλλα φτηνα υποκαταστατα..........ολα τα αλλα δεν εχουν το παραμικρο feeling......
Για κάτσε ρε Γιάννη! Clio έχεις οδηγήσει?
-
Φιλε Popol@re ειναι επικινδυνο να γενικευεις ετσι....
Τα περισσοτερα supermini πλεον ειναι ποιοτικα,στριβουν καλα και εχουν καλες επιδοσεις.
Μιας και αναφερατε και τα 1600αρια,να πω οτι το 206 1,6 και το κλιο 1,6 θεωρω οτι ειναι απο τα καλυτερα της κατηγοριας.Επισης ξεχασα να αναφερω και το Ignis Sport(βεβαια δεν ξερω κατα ποσο ανηκει στα supermini) που εχει εξαιρετικο τραβηγμα και στριβει αρκετα καλα αν δεν το φοβασαι......
-
το fabia 1.4 rs ειναι πολυ πιο πληρες.
στο ibiza topgun εχει αλλαξει αρκετα πραγματα η Seat. (προς το χειροτερο)οσοι ενδιαφερεστε αντε στο http://www.seatclub.gr να τα δειτε. -
double post.....
Super mini που να στριβει;