-
Ρε παιδια απο την αρχη ειπα για 1400 και ολο για 1600 λετε.
-
Φιλε enginekiller, καλο θα ηταν να δωσεις τη λιστα με τα υποψηφια. Αφησες το θεμα ανοιχτο, ενω δειχνεις μια σαφη προτιμηση στις επιλογες του γκρουπ VAG. Αυτο δεν ειναι κακο, απλα -αν ισχυει- δημιουργει παρανοησεις. Οταν δηλ στις περιπτωσεις 'supermini που να στριβει' φτασαμε να συζηταμε ακομα και το Πολο, ενω απορριπτεις πχ το Κλιο, σημαινει οτι εχεις ηδη προσανατολιστει καπου. Καλυτερα θα ηταν λοιπον να τεθει το ερωτημα (πχ): 'Ibiza, Fabia ή Polo;' Αυτο θα διευκολυνε και εσενα και οσους σου απαντουν.
Δε θελω να προκαταβαλλω τις προτιμησεις σου, ουτε να 'σου την πω' για κατι. Απλα πιστευω οτι το θεμα 'ξεχειλωσε' επειδη δεν εχεις κανει λιγο πιο σαφεις τις προτιμησεις σου ή δεν εχεις καθορισει σαφως μια shortlist με υποψηφια αυτοκινητα. -
Δεν ειναι οτι εχω σε μεγαλη εκτιμηση το VAG αλλωστε στην αρχη το αφησα ετσι γενικα απλως μετα στην πορεια απορριπταμε ενα-ενα για αλλους λογους. Πχ το clio επειδη υστερει σε χωρους αρκετα και ειπαμε απο την αρχη οτι ο φιλος μου ηθελε και μια ανεση χωρου(και εγω). αποριψαμε το punto επειδη δεν του αρεσει και το 206 επειδη δεν εχει επιδοσεις των αλλων. Επισης fiesta λογω των προβληματων. Ετσι απλως μειναμε με τα ibiza/fabia και για το Polo απλως ρωτησα μηπως με το facelift βελτιωθηκε. Ο φιλος μου εχει καταληξει περισσοτερο σε fabia ενω εγω αν παρω σε αυτην την κατηγορια μαλλον ibiza. Sorry αν σας μπερδεψα.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να κοιταξει και τα Γαλλικα παντως: 206 1,4 90hp και clio 1,4 16v 100hp.
το πρώτο χάνει αρκετά σε επιδόσεις και το δεύτερο αλλάζει σε 2 μήνες
Λογω αναζητησης μικρου στα 1400 κ.εκ. κατεγραψα τις τιμες ρεπριζ,ροπης των μοντελων που με ενδιεφεραν(206,Clio,Fiesta,Swift,Corsa).
Το 206 με το Corsa ειναι τα πιο 'σβελτα'.Εχουν τις καλυτερες τιμες(σχεδον ιδιες μεταξυ τους) με ολες τις ταχυτητες(3η,4η,5η).Ακολουθει με μικρη διαφορα το Clio,μεγαλυτερη το Fiesta και ...χαωδης το Swift.Συνεπως δεν καταλαβαινω γιατι χανει σε επιδοσεις το 206...
-
πιστευω πως ο φιλος σου επιλεγοντας το fabia s.e. θα μεινει πολυ ικανοποιημενος για την αξια που θα πληρωσει και την κατηγορια του αυτοκινητου.
-
Εγώ πάλι θεωρώ κάπως τσιμπημένο το Fabia, καθώς όταν πήγαμε με μια φίλη να το δούμε, με 4 αερόσακους και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού έβγαινε αρκετά ακριβό (15000+), και όπως το είδα εγώ το εσωτερικό του δε δικαιολογεί τόσο υψηλό κόστος- υπέρ του δέοντος απλό θα έλεγα... Το S.E. επίσης νομίζω πως είναι ακριβό, πράγμα που περιπλέκει τα πράγματα...
Πάντως αναρωτιέμαι, με αφορμή την περίπτωση ενός φίλου μου μάλιστα, γιατί ορισμένοι κολλάνε κυριολεκτικά στα 1400 και δε θέλουν να ακούσουν για 1600, έστω και αν οι τιμές είναι παραπλήσιες. Αφού το κόστος συντήρησης και κυκλοφορίας είναι παρεμφερές πάνω κάτω, μάλλον περί απωθημένων δεκαετίας ΄80 πρόκειται...
Όσο για το FR που αναφέρθηκε, παρόλο που δε με συγκινεί, ας μην καταφεύγουμε σε υπερβολές καθώς είναι πολύ καλή ευκαιρία, και συν τοις άλλοις δε νομίζω πως τα swift, τα ignis και τα colt στρίβουν καλύτερα στις σπορ εκδόσεις τους... Να συγκριθεί με κανά δίλιτρο GTI (206RC, Clio RS, Type R), οκ, φαίνεται η διαφορά των 7000+ ευρώ, αλλά σε σχέση με τον υπόλοιπο ιαπωνικό ανταγωνισμό φυσικά και στέκεται αξιοπρεπέστατα- αν όχι καλύτερα... -
15 χιλιαδες για φαμπια 1400?
-
Τιμή καταλόγου για Fabia Elegance 14690. Βάλε χρώμα, πινακίδες, τέλη...
Το S.E. 15890 συν τα προαναφερθέντα... -
πολλα ειναι κατα τη γνωμη μου!
-
το αμαξι ειναι καραπληρες απο εξοπλισμο, αναρτησεις (kw), ζαντες (rs), εισαγωγη/προγραμμα/εξαγωγη απο skoda motorsport (116ps), προφυλαχτηρες μπρος-πισω, μπουκες κλπ κλπ. ειναι πληρες.
η τιμη φαινεται τσιμπημενη αλλα για αυτο που ειναι δεν ειναι ετσι. μαλλον ειναι φτηνο. σιγουρα για να γινει ετσι οποιοδηποτε αλλο 1400αρι τα χρηματα ειναι αρκετα περισσοτερα.
και βεβαια εχει απο τα καλυτερα χρηματοδοτικα.
απο ποιοτητα συναρμογης ολα τα τεστ για τα μικρα, το βαζουνε στην κορυφη.
στο fabia στο εξωτερικο παει πολυ καλα, και διακρινεται στην κατηγορια του σταθερα καθε χρονο (και φετος), αν και εχει κλεισει αρκετα χρονια ζωης.
το fabia 101hp ξεκιναει απο 13.200. το se αξιζει τη διαφορα.η γνωμη μου ειναι πως για 1400αρι φτιαγμενο-ετοιμο , ειναι οτι καλυτερο.
δεν διαφωνω ομως με την ιδεα να κοιταξει κανεις και στα 1600 (αναλογως τις αναγκες)
να κι ενα τεστ: http://www.autotriti.gr/autotriti/_magazine/viewthema_autotriti.asp?id_thema=28229
Super mini που να στριβει;