-
Καλησπέρα στο forum. Αν και είναι η πρώτη δημοσίεση μου ξεκινώ με πρόβλημα. Το ιβιζα μου 1,4 16V 115ps (και καλά ας γελάσω πολυ κοντοπόδαρα είναι) καίει λάδια απο τη πρώτη στιγμή εώς και σήμερα στα 38.000 χλμ.Η Εργοκαρ θεσ/νίκης με έγραφε όσο είχα εγγύηση και ομολογώ το λάθος μου οτι δεν τους έτρεξα τότε λογω φόρτου εργασίας.Επιγραμματικά έστειλα mail Ισπανία μου απάντησε η Εργοκάρ Αθήνας ο κ.Σελαμής συγκεκριμένα.Μου είπε νομικα δεν μπορώ να τους κάνω τίποτα γιατί το βιβλιαράκι αναφέρει κατανάλωση λαδιού 1lit/1000χλμ αλλά προσωπικά γελώντας μου είπε οτι αν έχεις τέτοια κατανάλωση έχεις πρόβλημα.Μου είπαν να κάνω στην Εργοκαρ Θεσ/νίκης 3 μετρήσεις των 1000χλμ οπότε και θα καταγραφεί η κατανάλωση.Το πρόβλημα είναι πως στα 1000 χλμ μέσα στη πόλη ζήτημα να κάψει 100ml ενώ σε ταξίδια με ταχύτητες 140-150χλμ/ώρα φτάνει τα 1lit/1000χλμ.Το άλλο σοβαρό και το ψάχνω (αχ και να τη βρώ μόνο) είναι για μια εγκύκλιο της ΣΕΑΤ ΙΣΠΑΝΙΑΣ περί ελαττωματικά ελατήρια πιστονιών και παρακολούθηση απο τις κατα τόπους αντιπροσωπείες των αυτοκινήτων αυτών(συγκεκριμένες σειρές).Φήμη της ύπαρξής της ή πραγματικότητα δεν έχει αποδειχθεί.Πάντως και άλλα ιβιζα με ίδιο πρόβλημα που άνοιξαν μοτέρ εντοπίστηκε πρόβλημα στα ελατήρια πιστονιών.Σημειώνω οτι είναι το τρίτο ιβιζα που έχω και με τα προηγούμενα δεν είχα κανένα πρόβλημα.
ΔΕΝ ΞΑΝΑ ΑΓΟΡΑΖΩ GROUP VAG ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΟΝ
CIVIC TYPE-R ΣΟΥ ΕΡΧΟΜΑΙ.
Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά το πρόβλημα αφορά πολλούς κατόχους φίλους μου.
Ευχαριστώ! -
Καλησπέρα στο forum. Αν και είναι η πρώτη δημοσίεση μου ξεκινώ με πρόβλημα. Το ιβιζα μου 1,4 16V 115ps (και καλά ας γελάσω πολυ κοντοπόδαρα είναι) καίει λάδια απο τη πρώτη στιγμή εώς και σήμερα στα 38.000 χλμ.Η Εργοκαρ θεσ/νίκης με έγραφε όσο είχα εγγύηση και ομολογώ το λάθος μου οτι δεν τους έτρεξα τότε λογω φόρτου εργασίας.Επιγραμματικά έστειλα mail Ισπανία μου απάντησε η Εργοκάρ Αθήνας ο κ.Σελαμής συγκεκριμένα.Μου είπε νομικα δεν μπορώ να τους κάνω τίποτα γιατί το βιβλιαράκι αναφέρει κατανάλωση λαδιού 1lit/1000χλμ αλλά προσωπικά γελώντας μου είπε οτι αν έχεις τέτοια κατανάλωση έχεις πρόβλημα.Μου είπαν να κάνω στην Εργοκαρ Θεσ/νίκης 3 μετρήσεις των 1000χλμ οπότε και θα καταγραφεί η κατανάλωση.Το πρόβλημα είναι πως στα 1000 χλμ μέσα στη πόλη ζήτημα να κάψει 100ml ενώ σε ταξίδια με ταχύτητες 140-150χλμ/ώρα φτάνει τα 1lit/1000χλμ.Το άλλο σοβαρό και το ψάχνω (αχ και να τη βρώ μόνο) είναι για μια εγκύκλιο της ΣΕΑΤ ΙΣΠΑΝΙΑΣ περί ελαττωματικά ελατήρια πιστονιών και παρακολούθηση απο τις κατα τόπους αντιπροσωπείες των αυτοκινήτων αυτών(συγκεκριμένες σειρές).Φήμη της ύπαρξής της ή πραγματικότητα δεν έχει αποδειχθεί.Πάντως και άλλα ιβιζα με ίδιο πρόβλημα που άνοιξαν μοτέρ εντοπίστηκε πρόβλημα στα ελατήρια πιστονιών.Σημειώνω οτι είναι το τρίτο ιβιζα που έχω και με τα προηγούμενα δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Ευχαριστώ! -
Ευχαριστώ! -
Φίλε μου καλή τύχη σου εύχομαι. Ανάλογο πρόβλημα από ελατήρια έχει παρατηρηθεί και σε πολλά Γκόλφ IV 1.4. Ίσως έχετε το ίδιο μοτέρ. Υπήρχε και σχετικό θέμα εδώ μάλιστα αν ψάξεις λίγο θα το βρεις.
-
Κι εμένα καιει λάδι, και είναι το χιλιάρι MPi.
Όμως στις μετρήσεις καυσαερίων βγαίνει καθαρό, και η αντιπροσωπία λέει πως δεν καίει λάδι!!! Όλα ΟΚ τα βρίσκουν, ούτε χάνει από πουθενά, αφού το παρκρω σε υπόγειο και δεν έχει ίχνη!!Τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε!!!
-
Η Σεατ συνιστά : Λαρδί 'νοστιμιά' μήπως να βάλεις κάτι πιό παχύρευστο ως εμφραγματικό;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Κι εμένα καιει λάδι, και είναι το χιλιάρι MPi.
Όμως στις μετρήσεις καυσαερίων βγαίνει καθαρό, και η αντιπροσωπία λέει πως δεν καίει λάδι!!! Όλα ΟΚ τα βρίσκουν, ούτε χάνει από πουθενά, αφού το παρκρω σε υπόγειο και δεν έχει ίχνη!!Τι τραβάμε και δεν το μαρτυράμε!!!
Μέτρηση καυσαερίων- φυσιολογικά
Μέτρηση συμπίεσης -φυσιολογική
Ελεγχος μπουζί (χρώμα μετά απο 15000χλμ)- φυσιολογικό
Ιχνη διαρροής (παρκινγκ) -τίποτα στάλα
Αυτά τα ίβιζα έχουν ανώτερη τεχνολογία -
Υποθετω οτι ειναι ασταυρωτα τα ελατηρια.Προβλημα που παρατηρηται και στα 1400 και 1800 μηχανικα συνολα της Φιατ.Αν θες να τους μπεις στο ματι αφαιρεσε μονος σου λαδι απο την μηχανη .Μια συριγγα και ενα λαστιχακι και εγινε η δουλεια .Απλα αστειευομαι
Γιατι δεν τους το πας μετα απο ταξιδι να το ελενξουν και να επιβεβαιωσουν την ελλειψη λαδιου;
Υ.γ.Οταν πρωτοδιαβασα οτι ολα τα HGT καινε λαδι τρελαθηκα!Ευτηχως επιδιορθωθηκε το προβλημα απο το εργοστασιο καποια στιγμη μεσα στο 2004.
Εγω παντως το ελενχω δυο φορες τηνεβδομαδα.Μεχρι στιγμης ολα καλα. -
Σε δύο Γκόλφ IV που έχω υπόψη δεν έφταιγε το σταύρωμα πάντως, τους άλλαξαν τα ελατήρια
-
Εχε υποψιν σου ομως οτι τα Σ2000, δεν ξερω για το ΤypeR, επιναν πολυ λαδι.
Οχι οτι δεν ειναι καλο αυτοκινητο,αλλά υπηρχε θεμα.
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Εχε υποψιν σου ομως οτι τα Σ2000, δεν ξερω για το ΤypeR, επιναν πολυ λαδι.Οχι οτι δεν ειναι καλο αυτοκινητο,αλλά υπηρχε θεμα.
Το S2000 πίνει καθώς και όλα τα V-tec. Το type-r σχεδον τίποτα απο ότι ξέρω απο τον κολλητό μου.
Τα V-tec πίνουν αλλά στροφάρουν εως και 9άρες ο κουβάς ο δικός μου καίει σαν να γυρνάει σε 12άρες -
Ο χρήστης grgrigoris έγραψε:
Εχε υποψιν σου ομως οτι τα Σ2000, δεν ξερω για το ΤypeR, επιναν πολυ λαδι.
Οχι οτι δεν ειναι καλο αυτοκινητο,αλλά υπηρχε θεμα.
Το S2000 πίνει καθώς και όλα τα V-tec. Το type-r σχεδον τίποτα απο ότι ξέρω απο τον κολλητό μου.
Τα V-tec πίνουν αλλά στροφάρουν εως και 9άρες ο κουβάς ο δικός μου καίει σαν να γυρνάει σε 12άρεςΠαω πασο...
-
Πόσο ακριβώς σου καίει;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πόσο ακριβώς σου καίει;Στα ταξίδια με ταχύτητες 140-150 και απόσταση 300χλμ περίπου 200-250ml.
Μέσα στη πόλη σε 300χλμ πάλι σχεδόν τίποτα εώς ελάχιστα -
Δοκίμασε άλλο λάδι, μπορεί να μη σου καίει καθόλου (επιβεβαιωμένο).
-
φιλε μου να πας να στο ξανακοιταξουν το αυτοκινητο, και αν χρειζεται να πας και σε αλλη αντιπροσωπια.
το δικο μου, παρολο το σκισιμο δεν εχει καψει σταγονα, ξερω ομως αλλα που καινε. Μπορεις να μας πεις τι ακριβως λαδι βαζεις??
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δοκίμασε άλλο λάδι, μπορεί να μη σου καίει καθόλου (επιβεβαιωμένο).Έχουμε και λέμε: Divinol 10-40 το έκαψε, Aral 10-40 το έκαψε,Motul 10-40 το έκαψε,τέλος Motul 5-40 καίει λιγότερο.
Σημειώνω ότι οι αλλαγές των παραπάνω γινόντουσαν ανα 5000 χλμ (φαντάσου πόσα ξόδεψα για το ισπανικό φασον)πάντοτε με αλλαγή φίλτρου λαδιού για να αποφύγο το ανακάτεμα τους.
Α! να σας πω και το καλύτερο.Ο διευθυντής της Εργοκάρ Θεσ/νίκης μου είπε οτι αφου έβαλες λάδια δικά σου παρόλο που είναι στις προδιαγραφές στο βιβλίο δεν αναγνωρίζω τίποτα.Απάντηση Εργοκαρ Αθήνας δια στόματος κ.Σελαμή και ΣΕΑΤ ΙΣΠΑΝΙΑΣ μέσω mail αφού είναι εντος προδιαγραφών δεν υπάρχει πρόβλημα το δεχόμαστε. Υπόψιν ότι όλες οι αλλαγές λαδιών έγιναν στην Εργοκαρ (ο μηχανικός έβλεπε τη μάρκα αλλά αφού ήταν εντός προδιαγραφών δεν έλεγε τίποτα) εκτός απο την τελευταία αλλαγή και αυτό διότι δεν θέλω να τους βλέπω στα μάτια μου (9 χρόνια πελάτης τους είμαι).
Και σας ρωτώ δεν είναι ΤΡΑΓΙΚΟΙ? Δεν έχουν πολύ ΠΛΑΚΑ?
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΡΙΤΗΣ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ -
Μετα απο 170.000 χλμ και συνεχες λιωσιμο στο vti μου (b-16a2) τα λαδια(motul 300v competition) τα αλλαζω καθε 7.500 χλμ και εχω μια απωλεια περιπου 300 γρ η οποια ειναι λογικοτατη. Αν το μοτερ δουλευει ψηλοστροφα (βλεπε vtec, vvtl-i) λογικο ειναι καποια καταναλωση λαδιου και ειδικα οταν το πιεζουμε (8.000 σ.α.λ-9.000 σ.α.λ).Τωρα, τα γερμανικα τα μοτερ(group vag) τα καινε και χωρις ζορισμα, ασε που ολα μεχρι 6.500 σ.α.λ πανε.Ξερω και αλλους με τετοιο προβλημα σε μοτερ του group VAG (golf iv 1.4 στις 7.000 χλμ αναψε το λαμπακι του λαδιου ).Σημαντικο πολο παιζουν και τα λαδια .Καλο ειναι να χρησιμοποιεις τη ρευστοτητα λαδιου που εβαζες απο την αρχη χωρις να κανεις αλλαγες στον τυπο λαδιου.Αλλα παρε το TYPE-R και ετσι ξενοιαζεις απο πολλα!!
-
- αλλαζεις αντιπροσωπια, αφου τους ξεχεσεις
- απαιτεις να σου δωσουν την εγκυκλιο που λες
- στελνεις γραμμα (οχι email) στην Ισπανια για τα παραπανω
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
- αλλαζεις αντιπροσωπια, αφου τους ξεχεσεις
- απαιτεις να σου δωσουν την εγκυκλιο που λες
- στελνεις γραμμα (οχι email) στην Ισπανια για τα παραπανω
Φίλε Σπύρο που έχουμε και ίδιο αυτοκίνητο το δικό σου βέβαια δεν ανήκει στην αμαρτωλή σειρά 2002-2003. Άλλαξα αντιπροσωπεία ήδη και σε λίγο καιρό και το ιβιζα. Την ύπαρξη της εγκυκλίου την αρνούνται κατηγορηματικά εδώ αν και στην Αγγλία και Βελγιο έχω βάλει φίλους μου να την βρούν πάση θυσία.Καταλαβαίνεις εαν τελικα τη βρώ, έ ρε γλέντια.
Τέλος πάντων εγώ το θέμα το άνοιξα καθαρά να προστατεψω όποιον θέλει να καταλάβει το τι πέρασα και τι περνώ και να σκεφθεί καλά ο καθένας μας το τί αγοράζει και τι υποστήριξη θα έχει αργότερα.
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δίχνετε και τη φιλοξενία σας σε ένα καινούργιο μέλος όπως εγώ.
ΚΑΙ ΤΟ ΙΒΙΖΑ ΚΑΕΙ ΛΑΔΙΑ