-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δεν εχει να κανει αυτο που λες ουτε με μηχανη ουτε με αυτοκινητο ουτε με τραυματισμους κλπ. Το ζητημα ειναι απλο: Ο καθετος δρομος στην Εγνατία ή στην Πατησιων στην Αθηνα εχει ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΠ. Αρα, συμφωνα με τη λογικη σου, ενας οδηγος ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΟΧΗΜΑΤΟΣ πρακτικα για τη μιση διαρκεια της μερας θα πρεπει να περιμενει στη διασταυρωση μεχρι να αδειασει η Εγνατια (ή Πατησιων) απο κινηση. Γιατι θα πεσει ο κωλος καποιων οδηγων (αυτοκινητων ή μηχανων) να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ρε γαμωτο μια φορα, μια ρημαδα προτεραιοτητα για να περασει και ο κακομοιρης που ειχε την ατυχια να βγει απο το στενο.
Το οτι εισαι νομιμος δεν σημαινει οτι η συμπερισφορα δεν ειναι αντικοινωνικη ή αναγωγη.Δεν ξέρω για την Εγνατία,αλλά στην Πατησίων το 99% των δρόμων έχουν φανάρια.Μιλάμε για προάστεια.Ε,κάποια στιγμή θα μειωθεί η κίνηση και θα περάσει.Άσε που σε αυτούς τους δρόμους απαγορεύεται αυστηρώς η στάθμευση.Εννοώ στην Πατησίων.Για πήγαινε μια βόλτα απο τη Βασ.Αλεξάνδρου στο Περιστέρι να δεις που σταθμεύουν.Ή στην Πελασγίας στο Περιστέρι.Εκεί στον Κωτσόβολο... Άλλωστε κι εγώ μπορεί να βρεθώ σ'εκείνο το δρόμο.Το γεγονός ότι είμαι νόμιμος σημαίνει ότι είμαι κοινωνικά σωστά.Οι νόμοι ρυθμίζουν την κοινωνία και τη δημοκρατία.Αν δεν τηρούσα τους νόμους θα είμουν παράνομος άρα αντικοινωνικός.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Δεν εχει να κανει αυτο που λες ουτε με μηχανη ουτε με αυτοκινητο ουτε με τραυματισμους κλπ. Το ζητημα ειναι απλο: Ο καθετος δρομος στην Εγνατία ή στην Πατησιων στην Αθηνα εχει ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΠ. Αρα, συμφωνα με τη λογικη σου, ενας οδηγος ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΟΧΗΜΑΤΟΣ πρακτικα για τη μιση διαρκεια της μερας θα πρεπει να περιμενει στη διασταυρωση μεχρι να αδειασει η Εγνατια (ή Πατησιων) απο κινηση. Γιατι θα πεσει ο κωλος καποιων οδηγων (αυτοκινητων ή μηχανων) να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ρε γαμωτο μια φορα, μια ρημαδα προτεραιοτητα για να περασει και ο κακομοιρης που ειχε την ατυχια να βγει απο το στενο.
Το οτι εισαι νομιμος δεν σημαινει οτι η συμπερισφορα δεν ειναι αντικοινωνικη ή αναγωγη.Δεν ξέρω για την Εγνατία,αλλά στην Πατησίων το 99% των δρόμων έχουν φανάρια.Μιλάμε για προάστεια.Ε,κάποια στιγμή θα μειωθεί η κίνηση και θα περάσει.Άλλωστε κι εγώ μπορεί να βρεθώ σ'εκείνο το δρόμο.Το γεγονός ότι είμαι νόμιμος σημαίνει ότι είμαι κοινωνικά σωστά.Οι νόμοι ρυθμίζουν την κοινωνία και τη δημοκρατία.Αν δεν τηρούσα τους νόμους θα είμουν παράνομος άρα αντικοινωνικός.
Εξυπναδα ειπες τωρα; Αν πω Σταδιου, Πανεπιστημιου, Αθηνας, Πειραιως θα πετυχω καποιο δρομο στο κεντρο;
Οταν βρισκεσαι στο στενακι που λες, τηρεις τον ΚΟΚ ή λες 'μηχανη ειμαι και χωραω'; Για κωλοτουμπα μου μυριζει το θεμα. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εξυπναδα ειπες τωρα; Αν πω Σταδιου, Πανεπιστημιου, Αθηνας, Πειραιως θα πετυχω καποιο δρομο στο κεντρο;
Οταν βρισκεσαι στο στενακι που λες, τηρεις τον ΚΟΚ ή λες 'μηχανη ειμαι και χωραω'; Για κωλοτουμπα μου μυριζει το θεμα.Αναφέρθηκες σε Πατησίων.Όταν βρίσκομαι στο στενό που λέω,τον τηρώ.Περνάω μόνο όταν είμαι απόλυτα ασφαλής.Αν τ'αμάξια ή μηχανές είναι κοντά περιμένω.
Και πρέπει να καθαρίσεις τη μύτη σου διότι δε μυρίζεις καλά.Μήπως έχει μπει σκόνη απο κανένα μοτοσυκλετιστή; -
downhill, επίτρεψέ μου να σου πω πως το ό,τι πέρασες εκεί που όλα τα ΙΧ είχαν σταματήσει παραχωρώντας προτεραιότητα στο κάθετο στενό δείχνει μειωμένη εκ μέρους σου διορατικότητα -η οποία είναι απαραίτητη για να επιζήσεις στο χάος της κυκλοφορίας.
Ναι είχες τυπικά προτεραιότητα
Ωστόσο οι οδηγοί των ΙΧ έκαναν κάτι που είναι αναμενόμενο, όταν, λόγω μποτιλιαρίσματος δεν μπορούν να προχωρήσουν, να μην κλείσουν τη διασταύρωση, ώστε να μπορέσει να περάσει και κάποιος από το STOP. Ευγένεια και κοινή λογική λέγεται και λείπει από τους δρόμους μας, δεν είναι πονηριά (απορώ με το χαρακτηρισμό!).
Οχι, δεν έχουν το 99% των δρόμων στην Πατησίων φανάρια, σε όλο το μήκος της Πατησίων υπάρχουν καμιά 15αριά φανάρια και καμιά 30αριά στενά με STOP και άνοιγμα στη διπλή διαχωριστική (που σημαίνει πως επιτρέπεται να βγει κάποιος από το STOP και να διασχίσει το ένα ρεύμα για να περάσει στο άλλο). Οπότε, αν δεν παραχωρήσουν προτεραιότητα, για να διασχίσω την Πατησίων από ένα κάθετο στενό θα περιμένω πρακτικά επ΄ άπειρον.
Προσωπικά όταν βλέπω μποτιλιάρισμα και κάποιο κενό ανάμεσα στα αυτοκίνητα πάντοτε περιμένω πως κάποιος θα βγει από ένα κάθετο στενό (έχει δεν έχει προτεραιότητα ). Και, πράγμα το οποίο μάλλον δεν έκανες εσύ, αποφεύγω όσο μπορώ να τρέχω δίπλα σε μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα. Και όταν οδηγώ ΙΧ και δω κάτι τέτοιο (συμβαίνει συχνά) προσπαθώ να ειδοποιήσω τους εμπλεκόμενους (πχ. κόρνα στο ΙΧ που βγαίνει ή χέρι έξω από το παράθυρο για το δίκυκλο)
Δεν έχουμε μόνο δικαιώματα στους δρόμους, έχουμε και υποχρεώσεις. Και μερικές δεν απορρέουν από το νόμο αλλά από την κοινή λογική και την ασφάλειά μας (ιδίως όταν οδηγούμε δίκυκλο). Διότι αν σε χτυπήσει και σε στείλει στον άλλο κόσμο αυτός που πέρασε από το STOP, τυπικά θα έχει άδικο αλλά εσύ θα είσαι δύο μέτρα από κάτω και αυτός στη φυλακή.
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Downhill τι σε 'χαλάει' από τις παρακάτω 'απαιτήσεις';- Οι μηχανές να μην προσπερνούν από δεξιά και ανάμεσα στις λωρίδες.
- Οι μηχανές να μην περνάνε μπροστά ΑΠΟ το φανάρι (όχι απλώς μπροστά στο φανάρι)
- Οι μηχανές να μην πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους και να μην περνάνε στη 'ζούλα' κόκκινα φανάρια
- Οι μηχανές να κάνουν λιγότερο θόρυβο (ιδίως δίχρονα και παπιά)
- Οι μηχανές να μην προσπερνούν με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 20-30 χ.α.ω διαφορά με την 'κίνηση' (π.χ. κίνηση σε λεωφόρο με 50-60 χαω και μηχανή να ελίσσεται με 100+).
- Οι μηχανές να μην κινούνται δεξιά από λεωφορεία (ειδικά βέβαια όταν τα τελευταία κάνουν στάση)
και προσθέτω...
- Οι κάτοχοι μηχανών να αποφασίσουν τι από τα δύο ισχύει:
- Οι μηχανές καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο και κινούνται όπως ένα αυτοκίνητο (= δεν κινούνται πάνω στη διαχωριστική, δεν περνούν μπροστά στα φανάρια, δε χώνονται μεταξύ οχημάτων και κράσπεδου, δεν ελίσσονται ανάμεσα σε σταματημένα, δεν παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο)
- Οι μηχανές είναι ευέλικτα δίκυκλα, των οποίων το προσόν είναι ότι μπορούν να ελίσσονται ανάμεσα στην κίνηση καταλαμβάνοντας μόνο το χώρο που τους 'αναλογεί' (=δεν παρκάρουν όπως τα αυτοκίνητα δίπλα σε πεζοδρόμιο, αλλά κάθετα προς αυτό, δεν καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο στη λωρίδα τους όσο ένα αυτοκίνητο)
Έχετε υπόψη σας ότι ο ρόλος των μηχανών όπως περιγράφεται από τον ΚΟΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που το 99% των κατόχων μηχανών έχουν στο μυαλό τους.
πες τα χρυσοστομε!!!!!!!!!!!
-
ναι ναι....
Αν ο δρομος ειναι μια τεραστεια ευθεια, δεν τον προλαβαινεις.Στις ευθείες όχι δεν τους προλαβαίνεις.Αλλά δεν τούς βλέπεις!
Οταν εχει στροφες....
Εγω με το 14αρι Ρolo γιατι ειμαι κωλλημενος πισω απο χαγιαμπουζες και Ρω 1 και κατι τετοιες παπιες μεγαλου κυβισμου, με μια κατω και το φρενο πατημενο;;;Μάλλον τα στρώνουν!!!
Εντάξει το Hayabussa ας πούμε στις στροφές και κυρίως τις στις σφιχτές το προλαβαίνεις.Το R1 με τίποτα...Σε λίγο θα μάς πεις ότι περνάς και τα Ducati!!!!Άσε που αν μεσολαβούν 100 μέτρα ευθείας απο στροφή σε στροφή δεν τον βλέπεις αφού επιταχύνει πιο γρήγορα απο εσένα...Ducati δεν εχει κατσει -και να καθοταν, θα την χαζευα.... ακομα και η 'Μουλτυ-στραντα' ειναι πανεμωρφη- Τα υπολοιπα που ανεφερα, τα χω κανει.
Με το Μερσεντες....δεν το συζητω....
ηταν παντα μια στροφη πισω....Μάλλον σε άφηναν να περάσεις για να γελάνε με τα συνεχή ανάποδα που προσπαθούσες να κάνεις
Καλα...καλα... Λεγε εσυ τα δικα σου....
Παντος εχει πλακα να βλεπεις χαγιαμουζα να μενει πισω σε στροφιλικι...
Α....Και τα Μερσεντες απο το 98 και μετα....ειναι ολα στιμενα για ουδετερη οδιγιση... Οποτε αναποδα μονο με τα ηλεκτρονικα εκτος και προσπαθεια.Απορρια....
Οταν αγοραζεις παπι, σου δινουν κουπονι εκπτωσης για το γραφειο τελετων;;;;;
Αν ναι.
Οσο πιο πολλα κυβικα ειναι το παπι, τοσο μεγαλυτερη και η εκπτωση;;;;Αντε...σαχλαμαρες...
πηρατε παπια και νομιζετε οτι ο δρομος ειναι δικος σας....
Σε καμια αλλη χωρα του κοσμου, τα παπια δεν περνανε αναμεσα στα μποτηλιαρισμενα αυτοκινητα για να συγκεντροθουν στα φαναρια
Σε καμια αλλη χωρα τα παπια δεν οδιγουν πανω στη διαγραμμηση του δρομου.
Σε καμια αλλη χωρα τα παπια δεν οδιγουν παραλληλα πιανωντας 3 λωριδες.Σε καμιά χώρα τού πολιτισμένου κόσμου δεν πέρνουν τ'αμάξια για να πάνε στο περίπτερο...Σε καμιά χώρα τού πολιτισμένου κόσμου,δεν πέρνουν οι κυρίες τ'αμάξια τους για να πάνε ν'αγοράσουν καλυντικά.Σε καμιά χώρα του κόσμου οι ΙΧηδες δεν παραβιάζουν εν ψυχρώ το κόκκινο αδιαφορώντας για όλους.Επίσης δεν παρκάρουν σε ράμπες αναπήρων,δεν...δεν δεν δεν...Στο greece όμως...Με 70
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αν ολοι αυτοι που οδηγουν μηχανες κινουνταν με τα αυτοκινητα τους , εσεις οι 'φανατικοι' των αυτοκινητων θα κανατε 2 ωρες παραπανω απο οτι κανετε τωρα να πατε στην δουλεια σας.Ενω τωρα κανουμε μωλις 1:59.....
Δεν πατε καλα.....
Απο το πολυ κρυο, εχει κοψει στροφες το μυαλο σαςΤο λιγοτερο που εχετε να κανετε ειναι να λετε ευχαριστώ.
Εχω στειλει μερικους απο σας στο ΚΑΤ οταν εκαναν λακαμια και μετα αρχησαν να βριζουν.... Το θεμα ειναι να χεις μαρτυρες.... και μετα
'Νομιμη αμυνα, δεν επιθυμω να του κανω μυνηση' Σου αρκει αυτο για ευχαρηστω;;;;ΥΣ. αυτο που γραφτηκε οτι τα χωνει αμαξι στο R1 ηταν φοβερο, να παει τα ανεκδοτα.
**Ειχα ενα 1800αρη Κομπ Μερκ. Κατεχακη η Λιμανακια Σουνιο....
Απο πανω τα περναγα τα μιχανακια.
Εχω ενα 1400αρη Πολο τωρα. μια απο τα ιδια..... με 5πλασεια προσπαθεια.Περιμενω να παρω τα λεφτα απο την αποζημιωση σε ενα μηνα και θα παρω κατι τριλιτρο σε σειρα η σε V και Γερμανικο. Εκει να δεις γελια.....**
-
Κάτι πολύ σημαντικό:ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Ειμαι ενάντια στους μ@@@@@@ που οδηγούν αυτοκίνητα και νομίζουν πως είναι οι αρχοντες των δρόμων
Το αυτοκίνητο έχει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα:1)Περνει σχάρα για τα πέδιλα του σκι και σε παει στο χ.κ 2)Το πίσω κάθησμα γίνεται ωραίο κρεβάτι
Ειμαι ενάντια στους μ@@@@@@ που οδηγούν μηχανες και νομίζουν πως είναι οι έξυπνοι των δρόμων
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
Downhill τι σε 'χαλάει' από τις παρακάτω 'απαιτήσεις';
- Οι μηχανές να μην προσπερνούν από δεξιά και ανάμεσα στις λωρίδες.
- Οι μηχανές να μην περνάνε μπροστά ΑΠΟ το φανάρι (όχι απλώς μπροστά στο φανάρι)
- Οι μηχανές να μην πηγαίνουν ανάποδα σε μονόδρομους και να μην περνάνε στη 'ζούλα' κόκκινα φανάρια
- Οι μηχανές να κάνουν λιγότερο θόρυβο (ιδίως δίχρονα και παπιά)
- Οι μηχανές να μην προσπερνούν με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 20-30 χ.α.ω διαφορά με την 'κίνηση' (π.χ. κίνηση σε λεωφόρο με 50-60 χαω και μηχανή να ελίσσεται με 100+).
- Οι μηχανές να μην κινούνται δεξιά από λεωφορεία (ειδικά βέβαια όταν τα τελευταία κάνουν στάση)
και προσθέτω...
- Οι κάτοχοι μηχανών να αποφασίσουν τι από τα δύο ισχύει:
- Οι μηχανές καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο και κινούνται όπως ένα αυτοκίνητο (= δεν κινούνται πάνω στη διαχωριστική, δεν περνούν μπροστά στα φανάρια, δε χώνονται μεταξύ οχημάτων και κράσπεδου, δεν ελίσσονται ανάμεσα σε σταματημένα, δεν παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο)
- Οι μηχανές είναι ευέλικτα δίκυκλα, των οποίων το προσόν είναι ότι μπορούν να ελίσσονται ανάμεσα στην κίνηση καταλαμβάνοντας μόνο το χώρο που τους 'αναλογεί' (=δεν παρκάρουν όπως τα αυτοκίνητα δίπλα σε πεζοδρόμιο, αλλά κάθετα προς αυτό, δεν καταλαμβάνουν τον ίδιο χώρο στη λωρίδα τους όσο ένα αυτοκίνητο)
Έχετε υπόψη σας ότι ο ρόλος των μηχανών όπως περιγράφεται από τον ΚΟΚ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που το 99% των κατόχων μηχανών έχουν στο μυαλό τους.
πες τα χρυσοστομε!!!!!!!!!!!
Ρε Κωστα.....Δεν με πιστευουν οι παπακιδες.....
Πες τους κ εσυ.....
Ποσες στριτ ειχαμε προσπαρασει απο πανω τοτε στη Παραλιακη;;;Ο κ.Προεδρας του x-TFRC εχει ακομα ανοιχτη προταση για διαδρομη Λιμανακια-Σουνιο αυτοκινητο vs μιχανη.....
Τοσα χρονια δεν εχει δεχτει κανενας..... -
ΜΗΝ χανεις αδικα τον χρονο σου
the truth is out there and its not a secret anymore!
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ο κ.Προεδρας του x-TFRC εχει ακομα ανοιχτη προταση για διαδρομη Λιμανακια-Σουνιο αυτοκινητο vs μιχανη.....
Τοσα χρονια δεν εχει δεχτει κανενας.....Δόξα τω Θεώ.
-
Nα καταθέσω και εγώ την άποψη μου;;;;
Ελιγμούς ανάμεσα σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα θεωρείτε το να γυρνάτε την μηχανή κάθετα στο δρόμο και να βγαίνετε μπροστά από φορτηγά, λεωφορεία και λοιπά οχήματα χωρίς ορατότητα;;;;
Πολλές φορές έχω δει μπροστά στα μάτια μου να πέφτουν όσοι κινούνται ανάμεσσα στα ακινητοποιημένα πάνω σε όσους αλλάζους λωρίδες κινούμενοι κάθετα μπροστά από αυτά... (πλάκα έχει το μπινελίκιασμα από μηχανόβιο σε συνάδερφο μηχανόβιο πρωί πρωί )Μου τη δίνει όταν στον πρωινό Κιφισσό η αριστερή λωρίδα κινείται σχεδόν κολλημένη τέρμα αριστερά στις μπαριέρες για να περνάνε άνετα οι μηχανές και όταν κάποιος θελήσει είτε να αλλάξει λωρίδα είτε κάτσει λίγο ποιό δεξία ακούει ΤΟ μπινελίκιασμα από όσους μηχανόβοιους περάσουν ανάμεσα.
ΑΣΧΕΤΟ:
Πριν από χρόνια κάνωντας την τελευταία μου βόλτα με το VTS πριν το αποχωριστώ κατέβηκα πρωί καθημερινής μέχρι το Σούνιο.
Στις απότομες στροφές προς το τέλος προσπάθησα με ακολουθήσω street μηχανή με αναβάτη που πήγαινε αέρα αλλά δεν τα κατάφερα να μείνω για πολύ από πίσω του. (έξυνε άσφαλτο με το πόδι ο άτιμος )Στο τέλος όταν πάρκαρα στην καφετέρεια τον είδα να βγάζει το κράνος και έμεινα....
Πρέπει να ήταν τουλάχιστον καμμιά 50αριά χρονών αλλά είχε τα kohones να πάει όπως πήγαινε...... -
Οταν βρισκεσαι στο στενακι που λες, τηρεις τον ΚΟΚ ή λες 'μηχανη ειμαι και χωραω'; Για κωλοτουμπα μου μυριζει το θεμα.Αναφέρθηκες σε Πατησίων.Όταν βρίσκομαι στο στενό που λέω,τον τηρώ.Περνάω μόνο όταν είμαι απόλυτα ασφαλής.Αν τ'αμάξια ή μηχανές είναι κοντά περιμένω.
Και πρέπει να καθαρίσεις τη μύτη σου διότι δε μυρίζεις καλά.Μήπως έχει μπει σκόνη απο κανένα μοτοσυκλετιστή;Aν στην οδηγηση εισαι εξισου καλος με τις εξυπναδες, ετσι εξηγουνται τα προβληματα που αντιμετωπιζεις στο δρομο. Ήδη η κωλοτουμπα εγινε. Περνας οταν (εσυ κρινεις) οτι εισαι ασφαλης. Το ποτε κρινεις ειναι ενα καπελο. Το αν σε πιστευουμε επισης ειναι αλλο καπελο.
Γενικα με καλυψε ο nass. Αν εννοεις αυτα που γραφεις, τοτε δεν παιρνεις μυρωδια απο οτι γινεται στο δρομο και εισαι ο ορισμος του ατζαμη. Επειδη κατα τυχη ζεις, κατα τα φαινομενα, αντι να κριτικαρεις ότι δεν καταλαβαινεις, προσπαθησε να το καταλαβεις και να το διορθωσεις. Γιατι αντι να βγει απο το στενακι ο 'κουτακιας' που θα σου γρατζουνουσε την προεκταση του εγω σου, θα μπορουσε να ειχε βγει ενα παιδακι που ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ προτεραιοτητα βασει ΚΟΚ και τωρα θα το εκλαιγε η μανα του. Εδω δεν πηρες μυρωδια οτι κοτζαμ αμαξι βγαινει απο το στενο και θα εβλεπες 5χρονο παιδακι; Παροιμοιως και αντι για την ψηλοτακουνη κυρατσα, πισω απο το λεωφορειο μπορουσε να βγαινει καποιος πεζος ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Aν στην οδηγηση εισαι εξισου καλος με τις εξυπναδες, ετσι εξηγουνται τα προβληματα που αντιμετωπιζεις στο δρομο. Ήδη η κωλοτουμπα εγινε. Περνας οταν (εσυ κρινεις) οτι εισαι ασφαλης. Το ποτε κρινεις ειναι ενα καπελο. Το αν σε πιστευουμε επισης ειναι αλλο καπελο.
Γενικα με καλυψε ο nass. Αν εννοεις αυτα που γραφεις, τοτε δεν παιρνεις μυρωδια απο οτι γινεται στο δρομο και εισαι ο ορισμος του ατζαμη. Επειδη κατα τυχη ζεις, κατα τα φαινομενα, αντι να κριτικαρεις ότι δεν καταλαβαινεις, προσπαθησε να το καταλαβεις και να το διορθωσεις. Γιατι αντι να βγει απο το στενακι ο 'κουτακιας' που θα σου γρατζουνουσε την προεκταση του εγω σου, θα μπορουσε να ειχε βγει ενα παιδακι που ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ προτεραιοτητα βασει ΚΟΚ και τωρα θα το εκλαιγε η μανα του. Εδω δεν πηρες μυρωδια οτι κοτζαμ αμαξι βγαινει απο το στενο και θα εβλεπες 5χρονο παιδακι; Παροιμοιως και αντι για την ψηλοτακουνη κυρατσα, πισω απο το λεωφορειο μπορουσε να βγαινει καποιος πεζος ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ...
Πόσα πλήρωσες για να πάρεις το δίπλωμα;Φιλοδώρημα στο παιδί που στο έφερε στο σπίτι έδωσες;Όταν ο δρόμος έχει ΣΤΟΠ είσαι υποχρεωμένος να αφήσεις πρωτεραιότητα και να περάσεις όταν μπορείς να το κάνεις με ασφάλεια.Φυσικά εσύ το κρίνεις.Το παιδάκι δεν έχει πρωτεραιότητα εκτός διάβασης.Αν έχεις παιδιά ή μικρά αδέρφια ή ανήψια,να τους το μάθεις καλά και να μην περνούν απο εκεί που δεν έχει διάβαση.Α,εγώ σταματάω στις διαβάσεις και ας μην έχει φανάρι,για να περάσουν οι πεζοί.Δεν έχω δει όμως ΚΑΝΕΝΑΝ οδηγό αυτοκινήτου να το κάνει αυτό.Και οι πεζοί δεν έχουν πρωτεταιότητα όταν περνούν εκτός διαβάσεως.Να το μάθεις καλά αυτό στα παιδιά σου...Είναι κρίμα να γίνει κάποιος δολοφόνος επειδή μερικοί σαν κι εσένα αγόρασαν το δίπλωμα...
-
Wagner669 Μην ξεχνάς.Όταν πίνουν δεν οδηγούν...
Ποιό απο τα τρία πέρασες;:lol:
-
Για να δουμε τι λεει και ο ΚΟΚ
*
ΑΡΘΡΟ 38 : Κανόνες κυκλοφορίας πεζώνδ) Σε διαβάσεις που η κυκλοφορία τόσο των πεζών όσο και των οχημότων δεν ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες, να μην κατεβαίνουν στο οδόστρωμα πριν λάβουν υπόψή τους την απόσταση και την ταχύτητα των οχημάτων τα οποία πλησιάζουν.
ε) Αν δεν υπάρχουν στο οδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνουν σ' αυτό, αν δεν βεβαιωθούν ότι δεν θα παρεμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, στη συνέχεια δε να διασχίζουν το οδόστρωμα κάθετα προς ταν άξονά του.
ΑΡΘΡΟ 39 : Συμπεριφορά των οδηγών προς τους πεζούς
- Ολοι οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν να συμπεριφέρονται με τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους πεζούς. *
Εσενα σε αφορα το αρθρο 39, το οποιο παραβιαζεις καταφορα. Τον πεζο τον αφορουν οι 2 διαταξεις του αρθρου 38 τις οποιες σεβεται, γιατι το αυτοκινητο στη λωριδα κυκλοφοριας ειναι σταματημενο. Αν θες επισης μπορεις σε τετοια περιπτωση να χτυπησεις ενα παιδακι και μετα να μας πεις τι θα σου πουνε στο δικαστηριο.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Για να δουμε τι λεει και ο ΚΟΚ
*
ΑΡΘΡΟ 38 : Κανόνες κυκλοφορίας πεζώνδ) Σε διαβάσεις που η κυκλοφορία τόσο των πεζών όσο και των οχημότων δεν ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες, να μην κατεβαίνουν στο οδόστρωμα πριν λάβουν υπόψή τους την απόσταση και την ταχύτητα των οχημάτων τα οποία πλησιάζουν.
ε) Αν δεν υπάρχουν στο οδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνουν σ' αυτό, αν δεν βεβαιωθούν ότι δεν θα παρεμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, στη συνέχεια δε να διασχίζουν το οδόστρωμα κάθετα προς ταν άξονά του.
ΑΡΘΡΟ 39 : Συμπεριφορά των οδηγών προς τους πεζούς
- Ολοι οι οδηγοί πρέπει να αποφεύγουν να συμπεριφέρονται με τρόπο που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους πεζούς. *
Εσενα σε αφορα το αρθρο 39, το οποιο παραβιαζεις καταφορα. Τον πεζο τον αφορουν οι 2 διαταξεις του αρθρου 38 τις οποιες σεβεται, γιατι το αυτοκινητο στη λωριδα κυκλοφοριας ειναι σταματημενο. Αν θες επισης μπορεις σε τετοια περιπτωση να χτυπησεις ενα παιδακι και μετα να μας πεις τι θα σου πουνε στο δικαστηριο.
Ρε πας καλά;Μόνος σου απέδειξες αυτό που λέω.
ΑΡΘΡΟ 38 : Κανόνες κυκλοφορίας πεζών δ) Σε διαβάσεις που η κυκλοφορία τόσο των πεζών όσο και των οχημότων δεν ρυθμίζεται με φωτεινούς σηματοδότες, να μην κατεβαίνουν στο οδόστρωμα πριν λάβουν υπόψή τους την απόσταση και την ταχύτητα των οχημάτων τα οποία πλησιάζουν. ε) Αν δεν υπάρχουν στο οδόστρωμα διαβάσεις πεζών, να μην κατεβαίνουν σ' αυτό, αν δεν βεβαιωθούν ότι δεν θα παρεμποδίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, στη συνέχεια δε να διασχίζουν το οδόστρωμα κάθετα προς ταν άξονά του.
ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ.
Το άρθρο 39 που γράφεις αναφέρει σε συμπεριφορά που μπορεί να θέσει σε κινδυνο τους πεζους.ΑΝ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ευθύνονται.Εκτός αν ανέβω πεζοδρόμιο,ή παω δίπλα στο πεζοδρόμιο και πάρω σβάρνα με το τιμόνι μου τους πεζούς.Ότι σε συμφέρει τελικά!!!!Άντε πάλι καλά που με υποστήριξες!!!Οπότε να μην κατεβαίνεις στο οδόστρωμα αν δε βεβαιωθείς ότι δεν προκαλείς πρόβλημα
Τ'αμάξια μπορεί να είναι σταματημένα,αλλά τα μηχανάκια δεν είναι.Ότι σταματάει ένα αμάξι δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν τα μηχανάκια με την προυπόθεση ότι κινούνται στη λωρίδα τους και δεν έχουν υπερβεί τη διπλή διαχωριστική
-
downhill πολύ άνετο σε βρίσκω. Μάλλον νομίζεις πως επειδή έχεις (ενδεχομένως *)) δίκιο με βάση τον ΚΟΚ, δε σε σταματάει τίποτα.
(*) τι γίνεται όμως αν το δεξιά σταματημένο ογκώδες όχημα σου κρύβει μια ουσιώδη λεπτομέρεια όπως ένα stop στο δικό σου δρόμο ?
Εγώ πάλι με τη μηχανή ξέρω πως 'might is right' και δεν κάνω μαγκιές διότι τίποτα δεν θα κερδίσω αν βρεθώ με μερικά σπασμένα κόκκαλα στην καλύτερη περίπτωση. Και τίποτα δεν θα χάσω αν κόψω λίγο και αντιμετωπίσω την κατάσταση συντηρητικά και επιφυλακτικά. Στη χειρότερη περίπτωση θα κόψω για να περάσει ένας συνάνθρωπός μου -σιγά τα λάχανα (εκτός και αν σταματάς μόνο για τους πεζούς).
Και, όπως σου είπα πριν, μπορεί να έχεις δίκιο τυπικά αλλά ηθικά έχεις άδικο, είναι καθήκον όλων των οδηγών να βοηθούν τις πράξεις ευγένειας και κοινής λογικής στους δρόμους (ξέρω-ξέρω, δεν το λέει αυτό ο ΚΟΚ, για κοινή λογική μίλησα).
Αυτό να το σκεφτείς την επόμενη φορά που κάποιος ΙΧης θα κάνει μια μανούβρα για να σε διευκολύνει να περάσεις ανάμεσα σε 2 σειρές αυτοκίνητα ΠΑΡΑΝΟΜΑ (καθότι ανάμεσα σε δύο λωρίδες θα είσαι πάνω στη διαχωριστική γραμμή, που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σύμφωνα με τον ΚΟΚ). Επειδή μου έχει συμβεί και το έχω κάνει, σε βεβαιώνω πως σου φτιάχνει πολύ περισσότερο τη μέρα από το να εμποδίσεις τον ταλαίπωρο που βγαίνει από το STOP να διασχίσει την πηγμένη Πατησίων επειδή -και καλά- έχεις προτεραιότητα.
Τέλος, μια και είσαι τόσο τυπικός με τον ΚΟΚ, φαντάζομαι πως ποτέ δεν ξεπερνάς τα 50 χλμ/ώρα στην Πατησίων, έτσι ? Διαφορετικά δε φταίει μόνο ο άλλος ξέρεις...
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ο κ.Προεδρας του x-TFRC εχει ακομα ανοιχτη προταση για διαδρομη Λιμανακια-Σουνιο αυτοκινητο vs μιχανη.....
Τοσα χρονια δεν εχει δεχτει κανενας.....καλα μιλας σοβαρα?
καλα, και εμεις γιατι δε ξεραμε αυτη τη τοσο σημαντικη προταση???φανταζομαι οτι αφου δεν εχει δεχθει κανενας 'μηχανοβιος' το συμπερασμα σου ειναι οτι το αυτοκινητο θα φθασει πρωτο ε?
αντε να μη γραψω αλλα, γιατι ειμαι καλο παιδι, αν και αυτα περι R1 κτλ κτλ.... , αχ τελος παντων!
-
[...] Το παιδάκι δεν έχει πρωτεραιότητα εκτός διάβασης.Αν έχεις παιδιά ή μικρά αδέρφια ή ανήψια,να τους το μάθεις καλά και να μην περνούν απο εκεί που δεν έχει διάβαση.Α,εγώ σταματάω στις διαβάσεις και ας μην έχει φανάρι,για να περάσουν οι πεζοί.Δεν έχω δει όμως ΚΑΝΕΝΑΝ οδηγό αυτοκινήτου να το κάνει αυτό.Και οι πεζοί δεν έχουν πρωτεταιότητα όταν περνούν εκτός διαβάσεως.Να το μάθεις καλά αυτό στα παιδιά σου...Είναι κρίμα να γίνει κάποιος δολοφόνος επειδή μερικοί σαν κι εσένα αγόρασαν το δίπλωμα...- Κυρια Παπαδοπουλου δεχομαι οτι επεσα πανω,παρεσυρα και σκοτωσα το παιδι σας με την μηχανη μου, ναι, μην κλαιτε για τα διαμελυσμενα ακρα και αιματα που βρισκονται ακομα στον δρομο. Ξερετε οι πεζοι δεν εχουν προτεραιοτητα στο δρομο εκτος διαβασης, κοιταξτε τον ΚΟΚ αρθρο 38, παραγραφος δ, ε, οποτε εγω δεν προλαβα να σταματησω εγκαιρα, αλλα σιγουρα δεν ειναι δικο μου λαθος. Κανονικα πρεπει να κατηγορησετε πρωτα την 13χρονη Μαρια σας (ζωη σε λογου μας), και μετα αν δεν σας περασει ... την αδρανεια. Συμβαινουν αυτα!
downhill σου φαινεται λογικο το παραπανω?
Ο θρασύς μ@λακάκος...