-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Δηλαδή μάλλον να ξεχασω τα καλα κρατηματα? (δεν μπορω να το πιστεψω...απογοητευση...)Φίλε μου εσύ δεν είσαι που προβληματιζόσουν για 15 'φορουμικές' σελίδες σχετικά με το τι να πάρεις;Δε σου γράψαμε τίποτα σχετικό με κρατήματα;Τα γερμανικά συνήθως είναι λίγο πίσω σε αίσθηση σε σχέση με τα γαλλικά (μην πω οτι τα γαλλικά είναι μπροστά απ όλους τους υπόλοιπους...).Πάντως το Βέκτρα μπορεί να μην είναι παιχνιδιάρικο-είναι όμως σίγουρα ασφαλές.Άλλωστε όλα τα νέα μοντέλα πάνω κάτω είναι πιο άχρωμα σε συμπεριφορά-δες και το διάδοχο της xsara τη C4.Απ το 9 στο 7 για να μπω και στο ύφος του του Ποπολάρου...
από τη μία τα γαλλικά είναι μποστά από τους υπόλοιπους, από την άλλη από το 9 στο 7. Λίγο αντιφατικό.
Μπορεί να ΗΤΑΝ τα γαλλικά ανώτερα, αλλά τα τελευταία δείγματα μάλλον προς το αντίθετο συγκλίνουν
Να βγάλω κι εγώ τα αντι-οπελικά αισθήματα, δεν έχω οδηγήσει κανένα που να στρίβει (καί είναι αρκετά ). Κι από αίσθηση με τέτοιο τιμόνι και κιβώτια, άστα να πάνε
-
Δηλαδή μάλλον να ξεχασω τα καλα κρατηματα? (δεν μπορω να το πιστεψω...απογοητευση...)Φίλε μου εσύ δεν είσαι που προβληματιζόσουν για 15 'φορουμικές' σελίδες σχετικά με το τι να πάρεις;Δε σου γράψαμε τίποτα σχετικό με κρατήματα;Τα γερμανικά συνήθως είναι λίγο πίσω σε αίσθηση σε σχέση με τα γαλλικά (μην πω οτι τα γαλλικά είναι μπροστά απ όλους τους υπόλοιπους...).Πάντως το Βέκτρα μπορεί να μην είναι παιχνιδιάρικο-είναι όμως σίγουρα ασφαλές.Άλλωστε όλα τα νέα μοντέλα πάνω κάτω είναι πιο άχρωμα σε συμπεριφορά-δες και το διάδοχο της xsara τη C4.Απ το 9 στο 7 για να μπω και στο ύφος του του Ποπολάρου...
από τη μία τα γαλλικά είναι μποστά από τους υπόλοιπους, από την άλλη από το 9 στο 7. Λίγο αντιφατικό.
Μπορεί να ΗΤΑΝ τα γαλλικά ανώτερα, αλλά τα τελευταία δείγματα μάλλον προς το αντίθετο συγκλίνουν
Να βγάλω κι εγώ τα αντι-οπελικά αισθήματα, δεν έχω οδηγήσει κανένα που να στρίβει (καί είναι αρκετά ). Κι από αίσθηση με τέτοιο τιμόνι και κιβώτια, άστα να πάνε
-
Δηλαδή μάλλον να ξεχασω τα καλα κρατηματα? (δεν μπορω να το πιστεψω...απογοητευση...)
Φίλε μου εσύ δεν είσαι που προβληματιζόσουν για 15 'φορουμικές' σελίδες σχετικά με το τι να πάρεις;Δε σου γράψαμε τίποτα σχετικό με κρατήματα;Τα γερμανικά συνήθως είναι λίγο πίσω σε αίσθηση σε σχέση με τα γαλλικά (μην πω οτι τα γαλλικά είναι μπροστά απ όλους τους υπόλοιπους...).Πάντως το Βέκτρα μπορεί να μην είναι παιχνιδιάρικο-είναι όμως σίγουρα ασφαλές.Άλλωστε όλα τα νέα μοντέλα πάνω κάτω είναι πιο άχρωμα σε συμπεριφορά-δες και το διάδοχο της xsara τη C4.Απ το 9 στο 7 για να μπω και στο ύφος του του Ποπολάρου...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να βγάλω κι εγώ τα αντι-οπελικά αισθήματα, δεν έχω οδηγήσει κανένα που να στρίβει (καί είναι αρκετά ). Κι από αίσθηση με τέτοιο τιμόνι και κιβώτια, άστα να πάνεΟυδέν ψευδέστερον! Χθες γύρισα στην Αθήνα από Ανάβυσσο μέσω ξηράς κι όχι θαλάσσης!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ουδέν ψευδέστερον! Χθες γύρισα στην Αθήνα από Ανάβυσσο μέσω ξηράς κι όχι θαλάσσης!
βγήκαν οι βάρκες στη στεριά;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ουδέν ψευδέστερον! Χθες γύρισα στην Αθήνα από Ανάβυσσο μέσω ξηράς κι όχι θαλάσσης!
βγήκαν οι βάρκες στη στεριά;
Καλό.
Πάντως το νέο Astra στρίβει καλά.
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Να βγάλω κι εγώ τα αντι-οπελικά αισθήματα, δεν έχω οδηγήσει κανένα που να στρίβει (καί είναι αρκετά ). Κι από αίσθηση με τέτοιο τιμόνι και κιβώτια, άστα να πάνεΘα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα στην εθνική και σε επαρχιακούς δρόμους με το astra sport (τριθυρο) του 2002 (όχι δικό μου) και έχει άψογο κράτημα. Ίσως βέβαια να οφείλετε στο ότι η συγκεκριμένη έκδοση έχει διαφορετικές αναρτήσεις από τα άλλα astra της τότε εποχής. Εκεί που υστερεί είναι στο φρένα και στο «κλιμακωτό» τιμόνι. -
Ο χρήστης machine22 έγραψε:
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω.
Έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα στην εθνική και σε επαρχιακούς δρόμους με το astra sport (τριθυρο) του 2002 (όχι δικό μου) και έχει άψογο κράτημα. Ίσως βέβαια να οφείλετε στο ότι η συγκεκριμένη έκδοση έχει διαφορετικές αναρτήσεις από τα άλλα astra της τότε εποχής. Εκεί που υστερεί είναι στο φρένα και στο «κλιμακωτό» τιμόνι.ήταν μία συγκεκριμένη έκδοση. Την αντίστοιχη πεντάθυρη που είχα οδηγήσει με κανονική ανάρτηση, δεν ήταν κι ότι καλύτερο. Το τιμόνι παραμένει όμως
-
Παιδια, με το vectra , μεχρι στιγμης ειμαι ευχαριστημενος σε αλλους τομεις.
Για μενα προσωπικα, ευρυχωρια, ποιοτητα υλικων, αξιοπιστια, ασφαλεια, ειναι τα πιο σημαντικα.
Αυτα μου ειχαν λειψει στο xsara.
Και δεν μετανιωνω που πηρα vectra.Απλα περιμενα οτι σε ενα αυτοκινητο αυτης της κλασης και τετοιου κοστους (ανωτερη κατηγορια απο xsara) θεωρειται αυτονοητο οτι θα εχει καλα κρατηματα.
Αλλα ειναι θεμα 'σχολης' (=τακτικης) μαλλον που ακολουθει καθε εταιρια.
-
Εγω δεν θα πω την δικη μου γνωμη, αλλα θα παραθεσω αυτην του Jeremy Clarkson. Δεν σημαινει βεβαια οτι ο Clarkson ειναι και 100% σωστος σε οτι λεει, αλλα σιγουρα για αυτους που ψαχνουν κατι διαφορετικο, τοτε το Βεκτρα, μαλλον θα απογοητευσει. Τωρα για να πας απο το Α στο Β....αλλαζει η κατασταση.
Sunday Times, some time ago in Galaxy far far away.....
-
axaXAXxaaxAXxaAXaxAXAXaxAXaxAXaxAXAXaxAXxaAX
037 ΑΠΑΙΧΤΟΣ
-
Έλεος ρε παιδιά, λίγη ευαισθησία!
Έδωσε ο άλλος τα χρήματά του, για να αποκτήσει ένα καθόλου άσχημο τουτού και σας ρωτάει κάποια πράγματα και του πετάτε στα μούτρα άρθρα από π@π@ριές που γράφει ο κάθε Άγγλος (ζήτω η αγγλική αυτοκινητιστική βιομηχανία-εκτός λιγοστών εξαιρέσεων, που επιβεβαιώνουν τον κανόνα), γελώντας κι από πάνω. Το απολαμβάνετε μερικοί ή μου φαίνεται; -
ελα ντε!!
-
37 καλα βρε, που το ξετρυπωσες αυτο???
Απιστευτο.Ισως να ειναι αυτο που λεει ο opterios? 'κορυφαία Xsara, το Vectra φαίνεται λίγο'?
Παντως γενικα εδω στο forum μαλλον δεν υπαρχει και πολυ εκτιμηση στην opel, αν και δεν εχει νοημα να ξεφευγουμε απο το topic. Τοσο χαλια ειναι πια? Kι ετσι ακουγονται πολλα.
Anyway, συζητηση κανουμε, ολες οι αποψεις σεβαστες.
Απλα προσπαθω να σας πω τι βιωνω και να μου πειτε κι εσεις την εμπειρια σας στο θεμα.
Πιθανως μπαινει και υποκειμενικο στοιχειο στις κρισεις, τα κρατηματα ειναι και πως τα αντιλαμβανεται κανεις, κι επισης με τι αμαξι κανει συγκρισεις.
-
Κοίταξε, ο μεν Κλάξον συνηθίζει να είναι φοβερά επικριτικός με αυτοκίνητα που δεν του αρέσουν (πχ αποκάλεσε τη νέα BMW 1 'σκατό', μολονότι είναι καλό αυτοκίνητο, ακριβό βέβαια αλλά καλό), αρκετοί δε φορουμίστες δεν πολυσυμπαθούν τα opel κυρίως λόγω του παρελθόντος της φίρμας (όπως συμπαθούν κάτι υπερτιμημένες ή πανάσχημες βλακείες επειδή η φίρμα τους έχει καλό 'αγωνιστικό' παρελθόν).
Μια χαρά είναι το Vectra, άνετο, ασφαλές και ταξιδιάρικο, απλώς δεν προσφέρεται για σπορ οδήγηση. Απλώσου εσύ με τις αποσκευές σου κι άσε άλλους να ρίχνουν αγκωνιές στις βαλίτσες που τους πέφτουν στο κεφάλι στα στροφιλίκια. -
φιλε carib, μην ακους κανεναν
αν σε προβληματιζει η συμπεριφορα του αυτοκινητου σου,
προσπαθησε να βρεις χρονο να πας σε καταλληλο μερος
ωστε να δοκιμασεις το αυτοκινητο σου και τα ορια του με ασφαλεια,
να εξοικιωθεις μαζι του.
το διαφορετικο δεν ειναι αναγκαστικα χειροτερο.
αν παρ'ολα αυτα βλεπεις οτι δεν σε ικανοποιει και αισθανεσαι αναγκη για περισσοτερο κρατημα,
σιγουρα υπαρχουνε αρκετες after market λυσεις να βελτιωθει η συμπεριφορα σε μεγαλο βαθμο.
αυτα τα πραγματα δεν κοστιζουνε παρα πολυ, και εχουνε αποτελεσμα.
με οικονομικο προγραμματισμο το μονο που χρειαζεται ειναι λιγο υπομονη..υγ. ο 'κλαξον' ειναι μια φλεγματικη αδερφη, που βγαζει γελιο γελιοποιωντας απλως τα παντα..
οποτε καποια στιγμη γελιοποιει κατι που δεν μας αρεσει, και γουσταρουμε.
καλυτερος entairtainer και οδηγος (βλεπε επεισοδιο με lotus ) ειναι ο δικος μας ο τακης ζαχαρατος.
και εγω γελαω μαζι του, αλλα μεχρι εκει.. -
Ρε παιδιά, να με συμπαθάτε αλλά όταν ακούω κάποιον να είναι πωρωμένος με τα Opel, κάτι παθαίνω. Πώς είναι δυνατόν; Πρόκειται για την εταιρία-περίγελο σε Γερμανία και Βρετανία. Η φήμη τους σε αυτές τις χώρες θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αντίστοιχη με της Hyundai στη χώρα μας. Δηλαδή ότι είναι ένας αναγκαίος συμβιβασμός για κάποιον που θέλει απλώς να μετακινείται και δεν έχει να διαθέσει πολλά χρήματα, γαρνιρισμένος με μετριότατα οδικά χαρακτηριστικά.
Προσωπικά, έχω οδηγήσει πολλά από τα σύγχρονα Opel και ήταν όλα απογοητευτικά.
Corsa: απαράδεκτο τιμόνι και εξαιρετικά tail-happy, δηλαδή ανεξέλεγκτο πίσω μέρος. Φίλος (συντηρητικός οδηγός) έχει φέρει 3 φορές τετ-α-κε σε άσχετες στιγμές, που απλώς το παράκανε λίγο ή ήταν αφηρημένος και έστριψε με λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα. Τη μία φορά κοπάνησε μάλιστα. Σε συνδυασμό με διάφορα προβλήματα αξιοπιστίας, βρίζει τα Opel όσο κανείς άλλος. Και βέβαια, καλά κάνει.
Προηγούμενο Astra: μούτρα, μούτρα, μούτρα... Τιμόνι με βάρος αλλά καμία αίσθηση, κιβώτιο μπλιαχ. Ακόμα και το δίλιτρο συλλεκτικό Opc που είχα οδηγήσει, ήταν μια μετριότητα για την κατηγορία του.
Προηγούμενο Vectra: το αυτοκίνητο που ανάμεσα στους συντάκτες των ελληνικών περιοδικών έχει το παρατσούκλι 'αυτοκίνητο του εφάπαξ', γιατί ακριβώς είχε τα χαρακτηριστικά που αποζητά κάποιος που θέλει να πάρει ένα αμάξι με το εφάπαξ και να το αποχωριστεί μόνο όταν μπει στον τάφο.
Σημερινό Vectra: προσπαθούν επίτηδες στην Opel να κάνουν ένα τιμόνι τόσο αναίσθητο... Θέλει πραγματικά πολλή προσπάθεια
Astra Coupe Turbo: με αναίσθητο τιμόνι, ESP που δεν απενεργοποιείται... όλα τα περιοδικά έκαναν το λάθος να το συγκρίνουν με την Celica T-Sport και το θάψιμο ήταν εξασφαλισμένο
Το μόνο Opel που έχω σε εκτίμηση είναι το Zafira και το Speedster. Το πρώτο για την εκμετάλλευση χώρων και το δεύτερο, αν και δεν το έχω οδηγήσει, έχει αποσπάσει άριστες κριτικές. Απορώ πώς μπορεί κάποιος να δηλώνει φανατικός των σημερινών Opel...
ΥΓ. Απόσπασμα από το περιοδικό Faster από τη δοκιμή τουρμπισμένου Tigra 1.6 στην Κρήτη: Δε θα το πουλήσω ποτέ, κάποια στιγμή θα πάρω άλλο αυτοκίνητο και αυτό θα το βάλω στο γκαράζ, να το οδηγώ μια φορά την εβδομάδα και να δείχνω στα εγγόνια μου πώς ήταν τα πραγματικά αυτοκίνητα
Μιλάμε για το πρώτο Tigra, μία κουπέ έκδοση του Corsa, που στην εργοστασιακή μορφή είχε μετριότατο κράτημο, άθλιο τιμόνι... Σκεφτείτε με 240+ άλογα τι ευχάριστο που θα ήταν... Μπράβο μεγάλε, έχεις το καλύτερο αυτοκίνητο του νησιού -
dimsabas , επιτελους καποιος που με νιωθει........
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
dimsabas , επιτελους καποιος που με νιωθει........Ε, κουράστηκα λίγο να τα γράψω όλα αλλά πιστεύω ότι εκφράζω πολλούς, πάρα πολλούς. Τώρα αν στενοχωρώ κάποιους, δεν το θέλω. Για το καλό τους το κάνω, να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν λίγο μακρύτερα
-
Μέχρι τώρα
Agila 1.0 & 1.2
5 Corsa (1.2 & 1.4 των δύο τελευταίων γενιών + το 1.4 twinport)
Meriva 1.6
Astra 1.4 παλιό & 1.6 νέο
3 Vectra (1,6 παλιό, 1.8 νέο & 3.2 GTS)
Zafira 1.6 & OPC
Σαν συνοδηγός καλύτερα ήταν
ευτυχώς δεν μου δημιουργήθηκαν τραύματα
Περι Opel [Θάψτε ελεύθερα!]