-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
αμα εισαι ΜΑΚ ασε τα ΦΠΕ κ τραβα για ...........
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επανέρχομαι μετά από 500+ km.
Τι δε μ'άρεσε.
Λεπτομέρειες, όπως το ότι σου κόβει το γκάζι όταν πατάς φρένο (με γκάζι πατημένο συγχρόνως). Συν τοις άλλοις, μόλις αφήσεις το φρένο, με πατημένο το γκάζι, έχει μια υστέρηση το μοτέρ μέχρι να ξυπνήσει, προφανώς κάτι που οφείλεται στο drive by wire.
Μπράβο του πάντως που βάλανε full απενεργοποίηση ESP, έστω κι αν θα το προτιμούσα να μη σε κόβει ούτε στα φρένα.αν και το 'χουμε αναλύσει μερικώς...
Ξαναδοκίμασε να στρίψεις με τους τροχούς να ολισθαίνουν, το ESP OFF και ΤΟΤΕ να πατήσεις φρένο. Έλεγξε αν φρενάρουν μόνο οι μπροστινοί ή και οι πίσω τροχοί
Το φρένο με το αριστερό πρέπει να το ξεχάσουμε στα περισσότερα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό γκάζι
Tο παρατήρησα σήμερα.
Το μόνο που ενεργοποιείται τελικά, αν φρενάρεις διπλωμένος είναι το ABS.
Kαι είναι λογικό.Η λύση κατά τη γνώμη μου;
Αν δεν μπορεί να μπει διακόπτης οn-off του ABS, να πατάς το φρένο απαλά, ώστε να μην μπλοκάρεις, αλλά απλώς να προκαλείς μεταφορά βάρους. Όλα αυτά σε περίπτωση που θέλει κανείς γλίστρημα μέσα στη στροφή για παιχνίδι.Μερικές εντυπώσεις ακομα:
Ποιός παλαβός έφτιαξε έτσι την εξάτμιση; Τι σκασίματα είναι αυτά;;;
Μπράβο του.Δε μου λες, το κουμπάκι set δίπλα στο Esp τι κάνει; Βαρέθηκα να ανοίξω
-
ερωτηση... σε καποια περιοδικα θυμαμαι οτι ειχε γραφτει οτι το esp δεν ειναι απενεργοποιουμενο εντελως...
τι εννοουσαν? -
Νομίζω στους 4Τ.
Δεν ισχύει.
-
διαφορα περιοδικα το εχουν πει....
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Δε μου λες, το κουμπάκι set δίπλα στο Esp τι κάνει; Βαρέθηκα να ανοίξωΑν κάποιο λάστιχο χάσει αέρα, ανάβει προειδοποιητική λυχνία στο ταμπλό (χρησιμοποιούνται οι αισθητήρες του ABS από όσο ξέρω γι'αυτό το σκοπό). Συμπληρώνεις την πίεση που σου αρέσει, και πατάς το SET υποτίθεται για να την δεχθεί ο εγκέφαλος ως κανονική.
Γράφω 'υποτίθεται', γιατί σε 3 διαφορετικά αυτοκίνητα VAG μου έτυχε να μην σβήνει η ένδειξη με τίποτα. Μετά από λίγο παίδεμα, έμαθα όμως ότι με κρατημένα ταυτόχρονα τα 'SET' + 'ESP ON/OFF' για 2 δευτερόλεπτα, η ένδειξη κάνει reset και σβήνει
-
Pai Mei
θες να μας τρελανεις? Που το βρηκες το εργαλειο?
-
Tο παρατήρησα σήμερα.
Το μόνο που ενεργοποιείται τελικά, αν φρενάρεις διπλωμένος είναι το ABS.
Kαι είναι λογικό.Ακριβώς! Οι αισθητήρες του ABS -και κατ' επέκταση του ESP- δεν καταλαβαίνουν αν το αυτοκίνητο επιβραδύνει ή επιταχύνει, τη διαφορά ταχύτητας των τροχών και την ολίσθηση αντιλαμβάνονται και επενεργούν ανάλογα. ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ESP αν το απανεργοποιήσεις. Αν δεν πατήσεις φρένο και μπεις με πολλά και εκτός ορίου, απλώς θα φύγεις.
Προφανώς σε αυτές τις καταστάσεις οι τροχοί ή σπινάρουν ή σέρνονται και υπάρχει διαφορά ταχύτητας, οπότε το πάτημα του φρένου ενεργοποιεί το ABS. Αντίστοιχη πρέπει να είναι και η λειτουργία στις 159/Brera που έχουν αναφερθεί ότι ενεργοποιείται το ESP με το φρένο.
Η λύση κατά τη γνώμη μου;
Αν δεν μπορεί να μπει διακόπτης οn-off του ABS, να πατάς το φρένο απαλά, ώστε να μην μπλοκάρεις, αλλά απλώς να προκαλείς μεταφορά βάρους. Όλα αυτά σε περίπτωση που θέλει κανείς γλίστρημα μέσα στη στροφή για παιχνίδι.Δύσκολο, γιατί το pedal δεν έχει και την καλύτερη αίσθηση και αν είσαι σε οριακό σημείο δεν θα μπορέσεις εύκολα να πατήσεις απαλά το φρένο
Μερικές εντυπώσεις ακομα:
Ποιός παλαβός έφτιαξε έτσι την εξάτμιση; Τι σκασίματα είναι αυτά;;;
Μπράβο του.Δε μου λες, το κουμπάκι set δίπλα στο Esp τι κάνει; Βαρέθηκα να ανοίξω
Για τον ήχο και εξάτμιση
Το SET είναι ΕΜΜΕΣΟΣ αισθητήρας πίεσης ελαστικών. Βάζεις τις σωστές πιέσεις, πατάς το SET και παίρνει τα αρχικά δεδομένα. Σε περίπτωση απώλειας πίεσης -άρα διαφορά στη διάμετρο, άρα στην ταχύτητα του τροχού- ανάβει το SET. Guess... τους αισθητήρες του ABS χρησιμοποιεί
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το SET είναι ΕΜΜΕΣΟΣ αισθητήρας πίεσης ελαστικών. Βάζεις τις σωστές πιέσεις, πατάς το SET και παίρνει τα αρχικά δεδομένα. Σε περίπτωση απώλειας πίεσης -άρα διαφορά στη διάμετρο, άρα στην ταχύτητα του τροχού- ανάβει το SET. Guess... τους αισθητήρες του ABS χρησιμοποιεί
αυτο δεν σημαινει οτι θα πρεπει να κανει μετρησεις μονο οταν οι τροχοι ειναι στην ευθεια?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
αυτο δεν σημαινει οτι θα πρεπει να κανει μετρησεις μονο οταν οι τροχοι ειναι στην ευθεια?
και να προσθέσει το σωστό αέρα σε όλους τους τροχούς ή να βάλει τις σωστές πιέσεις και να κάνει reset (@krusenmeister)
είπαμε, ΕΜΜΕΣΟΣ, δεν σου λέει ποιος τροχός έχει χάσει αέρα, απλώς ότι κάπου υπάρχει διαφορά πίεσης
-
ναι βρε, αλλα ΠΟΤΕ θα μετρησει την διαφορα ταχυτητας περιστροφης ο αισθητηρας? Αν εισαι σε δρομο με συνεχεις στροφες πως θα μετρησει?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ναι βρε, αλλα ΠΟΤΕ θα μετρησει την διαφορα ταχυτητας περιστροφης ο αισθητηρας? Αν εισαι σε δρομο με συνεχεις στροφες πως θα μετρησει?όποτε του καπνίσει Λογικά στην ευθεία, δεν έχω κάνει πειράματα πάντως να δω κατά πόσο δουλεύει ή όχι, αφού ελέγχω μόνος μου τις πιέσεις.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Pai Meiθες να μας τρελανεις? Που το βρηκες το εργαλειο?
Ένα απλό test drive Σπύρο!
-
Pai Mei
θες να μας τρελανεις? Που το βρηκες το εργαλειο?
Ένα απλό test drive Σπύρο!
2(!!!!) ΗΜΕΡΩΝ!!!
θελω και εγω!!!!!
-
Βγαίνει σε λίγες μέρες το νεο Leon Cupra με 240 άλογα...... το GTI θα μείνει στα 200 με το κυάλι????
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Βγαίνει σε λίγες μέρες το νεο Leon Cupra με 240 άλογα...... το GTI θα μείνει στα 200 με το κυάλι????κ με το κυαλι θα κοιταει την τιμη του κουπρα
ξερεις ποσο θα εχει το νεο κουπρα φιλε μου
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Βγαίνει σε λίγες μέρες το νεο Leon Cupra με 240 άλογα...... το GTI θα μείνει στα 200 με το κυάλι????apo to septebrio kukloforei to golf v gti edition 30 me ta 230hp
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Βγαίνει σε λίγες μέρες το νεο Leon Cupra με 240 άλογα...... το GTI θα μείνει στα 200 με το κυάλι???? -
ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΝΕΟ 5 ΠΟΡΤΟ ΝΤΙ ΕΣ ΤΖΙ ΤΖΙ ΤΙ ΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΩΜΑ ΓΚΟΛΦΑΚΙ ΜΟΥ!!!!
ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΦΟΚΟΥΣ ΕΣ ΤΙ....
ΕΚΑΝΑ ΚΑΛΑ?
34.500 ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ...
-
Τι extra έβαλες? Καλοτάξιδο!
Εντυπώσεις από VW Golf V GTI