-
το δωρεαν πεθανε προ πολλου και γενικοτερα..
λαδακι εγω αλλαζω οταν εχω κεφια συνεχεια, και οταν δεν εχω κεφια το πολυ καθε 10κ
υπερβολη ξε-υπερβολη, ειναι απο τα λιγα που μπορει να κανει κανεις για το μοτερ (και βεβαια να το σκιζει ανθρωπινα)...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
κοιτα, δεν ειμαστε κουλοι. Τα λαδια προφανως πρεπει να τα ελεγχεις οτι αυτοκινητο και να εχεις.
εκτός... αν έχεις Τογιότα
στο θέμα τώρα, εμπιστεύομαι την VW και τα διαστήματα που δίνει για αλλαγές λαδιών, αλλά δεν αφήνω το λάδι τόσα χιλιόμετρα μέσα στο μοτέρ μου, που να με παρακαλάνε και να μου το δίνουν τζάμπα
και Toγιοτα να εχεις, εναν ελεγχο επιβαλεται να τον κανεις, εστω και για ...ψυχολογικους λογους!
δεν ειναι η ΜΟΝΗ εταιρια που λεει 'λαδια καθε 30Κ'
στο δικό μου η Τογιότα λέει κάθε 15.000. Αλλάζω κάθε 7.500 και τα ήλεγχα συνεχώς μέχρι τα 75.000, δεν έκαιγε σταγόνα, βαρέθηκα, δεν τα ξανακοίταξα
τα κοίταξα μία πάλι πριν το σέρβις των 120.000, σταγόνα καμμένη.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
στο δικό μου η Τογιότα λέει κάθε 15.000. Αλλάζω κάθε 7.500 και τα ήλεγχα συνεχώς μέχρι τα 75.000, δεν έκαιγε σταγόνα, βαρέθηκα, δεν τα ξανακοίταξα
τα κοίταξα μία πάλι πριν το σέρβις των 120.000, σταγόνα καμμένη.
αγορι μου δεν ειναι αμαξι αυτο που εχεις, νταμουτζανα για λαδι ειναι
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για ένα αμάξι 20-30000 ευρώ, μου φαίνεται υπερβολικό το να κάνει κάποιος οικονομία 50-70 ευρώ στη διετία για λάδια.
εχεις την εντυπωση οτι τοσο κοστιζει το σερβις στη VW ????
απο τη μια παραπονιομαστε οτι ειναι ακριβα τα σερβις και τωρα μας κακοφαινεται που τα διαστηματα ειναι πιο αραια???Για λαδάκι μιλάω μόνο. Αυτό στο αλλάζουν και σε βενζινάδικο δωρεάν. Πόσο να κοστίζει το λάδι; Πάνω από 70 ευρώ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για λαδάκι μιλάω μόνο. Αυτό στο αλλάζουν και σε βενζινάδικο δωρεάν. Πόσο να κοστίζει το λάδι; Πάνω από 70 ευρώ;εδώ κολλάει κρίσιμη ερώτηση:
Η VW θεωρεί ότι ΜΟΝΟ το δικό της λάδι (ή λάδι συγκεκριμένων προδιαγραφών) αντέχει τόσα χιλιόμετρα? Αν ναι, χάνεις την εγγύηση έτσι και το αλλάξεις μόνος σου?
-
ο vag λεει οτι για τον ταδε κινητηρα χρησιμοποιειστε λαδι με την ταδε προδιαγραφη.
μεχρι εκει. -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Δεν εχω golf ενημερωτικα ρωτησα. Αλλα μου φαινεται πολυ παραξενο! Προσπαθουν να χαμηλωσουν δηλαδη το κοστος συντηρησης οσο ειναι στην εγγυηση μη συντηρωντας σωστα τον κινητηρα;θεωρίες συνομωσίας, καχυποψία, τίποτ' άλλο; Δηλαδή σε μία χώρα σαν τη Γερμανία όπου οι ενώσεις των καταναλωτών έχουν τρομερή ισχύ και με τόσες χιλιάδες αυτοκίνητα που πωλούνται θα ΡΙΣΚΑΡΕ το εργοστάσιο και τη φήμη του και τα γερά πρόστιμα από την ΕΕ, ώστε να μην 'συντηρεί' σωστά τον κινητήρα για να χαλάσει και τον φτιάξει εκτός εγγύησης;
ήδη θα πρέπε να χουν 'σκάσει' χιλιάδες κινητήρες πανευρωπαϊκά, αφού αυτά τα διαστήματα σέρβις εφαρμόζονται απο το 2002-2003, ή ετοιμάζονται να σκάσουν από τη μη σωστή 'συντήρηση';
Δεν σου πε να βάλεις 20-50 ορυκτέλαιο το εργοστάσιο, σου λέει κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές.
Φυσικά εμείς -πάντα- ξέρουμε καλύτερα κι οι υπόλοιποι είναι άσχετοι -μαζί και το εργοστάσιο-
Το εργοστάσιο φυσικά το εμπιστευτήκαμε για να αγοράσουμε το προϊόν του και θα υποστηρίξουμε ότι είναι το καλύτερο, θα πλακωθούμε και μέσα στο forum, αλλά στη συντήρηση 'εμείς ξέρουμε καλύτερα'
Μετά πάμε ν'αλλάξουμε λάδια -τη στιγμή που δεν προβλέπεται- και το κόστος -αφού τα συγκεκριμένα λάδια είναι πιο ακριβά- φτάνει τα 100-150 ευρώ κι αρχίζουμε και φωνάζουμε για κλοπές, παράγκες και υπερχρεώσεις.
Αφού ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΩΝ γιατί τ'αλλάζεις; Αν θες να τ'αλλάξεις -για τους δικούς σου λόγους- βάλε φτηνότερα, βάλε ορυκτέλαια κι άλλαζέ τα μαζί με τη βενζίνη.
Βέβαια, υπάρχουν και άλλοι έξυπνοι, που βάζουν ότι λάδι θέλουν -εκτός προδιαγραφών- δεν έχουν ανοίξει ποτέ το βιβλίο του κατασκευαστή -τους είπε ο κουμπάρος/παππούς/θείος τι λάδια να βάλουν- και μετά φωνάζουν ότι καίει λάδι ή κόλλησε ο κινητήρας
Τέλος πάντων, επειδή γίνεται ΚΑΙ προσωπικό το θέμα, ότι θέλει ας κάνει ο καθένας στο αυτοκίνητό του και να 'σπάσει' ο κινητήρας μου τι σας νοιάζει;
-
Για λαδάκι μιλάω μόνο. Αυτό στο αλλάζουν και σε βενζινάδικο δωρεάν. Πόσο να κοστίζει το λάδι; Πάνω από 70 ευρώ;
εδώ κολλάει κρίσιμη ερώτηση:
Η VW θεωρεί ότι ΜΟΝΟ το δικό της λάδι (ή λάδι συγκεκριμένων προδιαγραφών) αντέχει τόσα χιλιόμετρα? Αν ναι, χάνεις την εγγύηση έτσι και το αλλάξεις μόνος σου?
Συγκεκριμένων προδιαγραφών, VW 506.00, ΟΤΙ λάδι να ναι που να πληροί τις προδιαγραφές. Το εργοστάσιο δεν έχει 'δικό του' λάδι. Δεν έχει δηλαδή ακόμα μπουκάλι με ετικέτα VW ή Audi.
Φυσικά και δεν χάνεται η εγγύηση, όχι μόνο στην αλλαγή λαδιών, αλλά και στο σέρβις, λόγω BER φυσικά.
-
..οσο για το θεμα της εγγυησης, αν αλλαζει κανεις λαδια πριν τα προκαθορισμενα σερβις,
φροντιζει ωστε στο σερβις να πεφτει και μια αλλαγη λαδιων και καθαρισε..πχ αν αλλαζεις καθε 10κ, στα σερβις (30κ-60κ) θα θες ετσι κι αλλιως αλλαγη λαδιων.
ουτε θα τους πεις οτι εχεις αλλαξει ξανα, ουτε θα το παρει κανεις χαμπαρι, ουτε και θα χυσεις τα λαδια πριν την ωρα που εσυ θελεις.. -
Χαλαρωσε ρε Ikar δε σε θιξαμε. Απλως λεω οτι μου φαινεται παραξενο να ειναι ενταξει ενα λαδι 30Κ χιλιομετρων και ακομα ποιο παραξενο να κρατησει τοσο πολυ! Συμφωνω οτι και αλλες εταιρειες τοσο λενε αλλα ολοι οσοι εχουν τετοια αυτοκινητα λενε πως αναγκαζονται να συμπληρωσουν αρκετα πριν την αλλαγη. Αλλωστε σε τετοιες εταιριες γραφει επισης στο βιβλιαρακι που λεει οτι θελει αλλαγη στα 30Κ οτι θα αναμενεται να καει τοσο λαδι στα 1000 χλμ οποτε θα αναγκαστεις να συμπληρωσεις ουτως η αλλως ή οτι αν κανεις πολλα χιλιομετρα μεσα στην πολη παλι θα συμπληρωσεις αλλα αυτο που μενει στο μυαλο ολων ειναι οτι στα 30Κ θα τα αλλαξω;;; Και στην Toyota στα 15Κ λεει επισημα αλλα οι μηχανικοι μου ειπαν να τα αλλαξω στα 7500 και δε φανταζομαι οτι ειναι ποιο ευαισθητοι ή ποιο ζημιαρηδες ή ποιο ευπαθεις οι κινητηρες της Toyota που τα αλλαζουν ποιο συχνα μηπως χαλασουν! Το αντιθετο μαλιστα. Οταν πηγα μαλιστα για αλλαγη ειδα ποσο μαυρο ηταν το λαδι πριν στα 7500χλμ και ποσο καθαρο μετα. Σκεψου στα 30Κ. Εσενα δε σου φαινεται παραξενο και μεγαλο το διαστημα; Αν εχεις κανει τοσα χιλιομετρα και δε χρειαστηκε να συμπληρωσεις τοτε παω πασο αλλα γινεται αυτο; Παρεπιπτοντως, ποσα χιλομετρα εχεις κανει και ποσες φορες εχεις συμπληρωσει; Ειδικα οταν κανεις χιλιομετρα μεσα στην πολη μονο ισως να χρειαζεται συμπληρωση συνεχεια οπως το Yaris μας που ειναι μεσα στην πολη συνεχεια δε μας βγαζει ουτε 5000χλμ χωρις συμπληρωση χωρις να εχει προβλημα γιατι το βλεπεις μολις το πας κανα δυο φορες Πατρα-Θεσσαλονικη οτι δεν καιει τιποτα!
Φιλικα παντα -
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=3005Το εχω δει το θεμα αλλα δεν το εχω διαβασει ολο. Αν θες κατι απο αυτα να τονισει καλυτερα να το αναφερεις γιατι το αλλο θεμα ειναι 20 σελιδες! Οπως σου ειπα δε διαφωνησα μαζι σου στο οτι ετσι λεει ο κατασκευαστης αλλα για το ποσο καλο κανει στον κινητηρα. Εγω προσωπικα θα τα αλλαζα καθε 10Κ η καθε 15Κ στο golf. γνωστος μου με golf V FSI 1400 του ειπαν στην Πατρα παντως να ερχεται καθε 10Κ για λαδια για καλυτερα. Δικο σου βεβαια ειναι οπως λες αλλα οχι και οτι δε μας νοιαζει αν το αμαξι ενος συνφορουμιτη εχει προβλημα το οποιο μπορει να στο βγαλει αρκετα μακροχρονια βεβαια! Ποσα χιλομετρα εχεις κανει και πως πηγαν τα λαδια σου μεχρι τωρα;
-
Επειδή είναι δεύτερο αυτοκίνητο -pleasure car - δεν θα κάνει πολλά χιλιόμετρα, οπότε για δύο χρόνια πάει η αλλαγή.
2.400 έχει μέχρι τώρα, χωρίς να έχει κάψει -ελάχιστα χιλιόμετρα άλλωστε-, αλλά με το σκίσιμο που τρώει, δεν πρόκειται να κάψει. Όσοι τα 'προσέχουν' και τα ζορίζουν με αλλαγές στις 2.000 και δεν έχουν δει ποτέ κόφτη, θα τους κάψει λάδια το μοτέρ. Να μην πω γι' αυτούς που τα στρώνουν μέχρι τα 20Κ
και το Fabia με 4 αλλαγές λαδιών στα 60 δεν έκαψε ποτέ κι ήταν μονίμως στα κόκινα
Στο εταιρικό VAG επίσης (το χει η μοίρα μου ) -αυτό κι αν τρώει σκίσιμο - μία αλλαγή στα 15, αφού άναψε λαμπάκι, αλλά δεν είχε λάδια από το PDI -και δεν συμπλήρωσα, περιμένοντας να δω πότε θα κάψει-. Τώρα κοντεύει τα 30 και είναι όπως μετά την αλλαγή.
όπως αλλάζει η τεχνολογία των αυτοκινήτων και των κινητήρων, αλλάζει και των λιπαντικών. Όπως συζητάμε γι' αυτοκίνητα με ESP/ABS/MP3 και δεν μας κάνει εντύπωση, έτσι δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση και και η αύξηση στα διαστήματα συντήρησης/αλλαγής λαδιών
-
Δε θα διαφωνησω για την εξελιξη στα λιπαντικα ή στην τεχνολογια των κινητηρων ή στο 'σκισιμο'(αν και μου φαινεται λιγο νωρις ισως αν τα ανοιγες ομαλα μεχρι τα 3000 τουλαχιστον) αλλα απο ειδα και στο fabia τα αλλαζες καθε 15Κ (αφου 4 φορες στα 60Κ) και στο εταιρικο σου τα αλλαξες στα 15Κ εστω και αν το εκανες επειδη σου αναψε λαμπακι(δειγμα οτι η δεν ειχε η ειχε προβλημα με τα συγκεκριμενα) αρα συμπεραινουμε οτι καθε 15Κ γινεται η αλλαγη (fabia) αλλα και να θες να την κανεις στα 30Κ δε θα σε αφησει(εταιρικο) . Θα σου πει μονο του οτι πρεπει να αλαχθουν! Αρα τι 30Κ διαφημιζει η εταιρεια;;;;;
Υ.Γ.:Ασχετο αλλα το πρωτο αυτοκινητο τι ειναι;
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
Δε θα διαφωνησω για την εξελιξη στα λιπαντικα ή στην τεχνολογια των κινητηρων ή στο 'σκισιμο'(αν και μου φαινεται λιγο νωρις ισως αν τα ανοιγες ομαλα μεχρι τα 3000 τουλαχιστον) αλλα απο ειδα και στο fabia τα αλλαζες καθε 15Κ (αφου 4 φορες στα 60Κ) και στο εταιρικο σου τα αλλαξες στα 15Κ εστω και αν το εκανες επειδη σου αναψε λαμπακι(δειγμα οτι η δεν ειχε η ειχε προβλημα με τα συγκεκριμενα) αρα συμπεραινουμε οτι καθε 15Κ γινεται η αλλαγη (fabia) αλλα και να θες να την κανεις στα 30Κ δε θα σε αφησει(εταιρικο) . Θα σου πει μονο του οτι πρεπει να αλαχθουν! Αρα τι 30Κ διαφημιζει η εταιρεια;;;;;Υ.Γ.:Ασχετο αλλα το πρωτο αυτοκινητο τι ειναι;
με τη διαφορά ότι το Fabia είναι μοντέλο 2000 και δεν έχει μεταβλητά διαστήματα σέρβις, αλλά σταθερά κάθε 15/30 όπως και το εταιρικό. Από το 2002-2003 και μετά άρχισαν να εφαρμόζονται τα μεταβλητά και χωρίς ενδιάμεσες αλλαγές
το πρώτο είναι φυσικά το... εταιρικό
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
με το σκίσιμο που τρώει, δεν πρόκειται να κάψει. Όσοι τα 'προσέχουν' και τα ζορίζουν με αλλαγές στις 2.000 και δεν έχουν δει ποτέ κόφτη, θα τους κάψει λάδια το μοτέρ. Να μην πω γι' αυτούς που τα στρώνουν μέχρι τα 20Καυτό ξαναπέστο!
-
με το σκίσιμο που τρώει, δεν πρόκειται να κάψει. Όσοι τα 'προσέχουν' και τα ζορίζουν με αλλαγές στις 2.000 και δεν έχουν δει ποτέ κόφτη, θα τους κάψει λάδια το μοτέρ. Να μην πω γι' αυτούς που τα στρώνουν μέχρι τα 20Κ
αυτό ξαναπέστο!
με το σκίσιμο που τρώει, δεν πρόκειται να κάψει. Όσοι τα 'προσέχουν' και τα ζορίζουν με αλλαγές στις 2.000 και δεν έχουν δει ποτέ κόφτη, θα τους κάψει λάδια το μοτέρ. Να μην πω γι' αυτούς που τα στρώνουν μέχρι τα 20Κ
-
-
30000 χλμ? Πω, Πω! Τι λετε ρε παιδιά;
Μην ακούσει ο Κος Koyk γιατί θα πάθει έμφραγμα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
αυτό ξαναπέστο!
έεεεεεεεετσι!!!
Εντυπώσεις από VW Golf V GTI