-
Aθανάσιε δεν θα το έθετα έτσι.
Είπα πιο πάνω ότι βάσει μετρήσεων οι συγκρούσεις από πίσω ευθύνονται για το 5% των θανάτων από αυτοκινητιστικά στις ΗΠΑ. Το νούμερα αυτό είναι μικρό συγκρινόμενο με τα ποσοστά της μετωπικής ή πλαγιομετωπικής ή ακόμα και των παρασυρθέντων πεζών και ποδηλατών. Είναι δηλαδή δευτερεύον στην βαρύτητά του, αλλά όχι αμελητέο διότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και τραυματίες.
Ένα από τα πράγματα που έφερε αυτή η δοκιμή ήταν τα προσκέφαλα στα εμπρόσθια και οποίσθια μερικές φορές καθίσματα των αυτοκινήτων για την αποφυγή των αυχενικών τραυματισμών και καλύτερη στήριξη των κεφαλιών. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται ότι τα προσκέφαλα αυτά ήταν λιγοστά στα αυτοκίνητα της δεκαετίας '60 και λιγότερο '70 και ακόμη περισσότερο σε πολλά ευρωπαικά.
Έτσι ορθώς αξιολογείται το αποτέλεσμα της δοκιμής αυτής από τους διάφορους NHTSA, IIHS και επιτέλους από Euroncap και ορθώς πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τον υποψήφιο αγοραστή.Τώρα μπορεί να μην φταίει η κυρία για το ανάποδο προσκέφαλο. Πρωτίστως, και δεν θα με εκπλήξει, μπορεί να φταίει το εργοστάσιο που είτε προσπερνώντας το θέμα χωρίς να το δουλέψει πολύ, είτε λόγω ντιζαινιάς, έβγαλε ένα προσκέφαλο κομψό μεν, άβολο και δυσπροσάρμοστο δε. Ετσι η αμαθής ή ημιμαθής ή αδιάφορη ή απλά κουρασμένη και απηυδησμένη κυρία το αναποδογύρισε γιατί έτσι την βολεύει καλύτερα.
Υπάρχει έλλειμα παιδείας αλλά και έλλειμα μέσων πολλές φορές. Συνήθως και τα 2. -
Μια χαρά βολικό είναι το προσκέφαλο στο Micra.
Σε αντίθεση με το υπόλοιπο αυτοκίνητο.
-
Τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα.
Έχουν προσθέσει στην βαθμολογία και την παράμετρο του 'βοηθήματος ασφάλειας' ( ), δηλ. τυχόν ηλεκτρονικά βοηθήματα στον βασικό εξοπλισμό κλπ., κλπ... -
Οι Ιάπωνες μπήκαν πρώτοι στο παιγνίδι με καλά αποτελέσματα. Με εξαίρεση το Impreza που βγήκε 4άστερο οι υπόλοιποι σκόραραν 5 αστέρια.
Σε επίπεδο πραγματικής παθητικής ασφάλειας πάντως θα προτιμούσα το 4άστερο Impreza από τα 5άστερα καθώς είναι πολύ πιο φιλικό στο πεζό.
Το C3 πλήρωσε ακριβά την ανυπαρξία ESP σε όλες τις εκδόσεις.
Πραγματικά εντυπωσιακή η επίδοση του IQ που κατάφερε να κινηθεί αξιοπρεπώς και με τους πεζούς μάλιστα 2ο πίσω από το Impreza και προσπερνώντας εμπρός από το Avensis.
-
Όντως εξαιρετικό το iq
-
Το IQ αποτελεί σφιχτή και ταυτόχρονα μελετημένη κατασκευή . Αυτό γίνεται αντιληπτό εν μέρει και στο δρόμο,όπου η αίσθηση που δίνει είναι σαφώς μεγαλύτερου αυτοκινήτου.
Θα ήθελα βέβαια,να δω και μια πρόσκρουση απο πίσω,για να δούμε και την λειτουργία του πίσω αερόσακου.
-
Για μενα τα κρας τεστ ειναι παπαλα,ειδατε στις ειδησεις πως εγινε το αμαξι που το παρεσυρε ο ανεμοστροβιλος ,σαν πατσαβουρα εγινε λες και ηταν χαρτινο,ενα αμαξι της δεκαετιας του 50 δεν θα γινοταν ετσι για τον απλουστατο λογο οτι εχει πολυ πιο χοντρη λαμαρινα.
Μπορει τα καινουρια να προστατευουν στις χαμηλες ταχυτητες αποροφωντας κραδασμους
και να μην επηρεαζεται η καμπινα αρκετα δλδ αντε να χτυπησεις λιγο το γονατο και κατι τετοια αλλα στις υψηλες ταχυτητες διαλυονται και δεν σε σωνουν ουτε 100 αεροσακοι,σαν να εχουν ενα οριο αντοχης πολυ μικροτερο οι σημερινες καροτσες γιαυτο και κανουν ενα σωρο νευρα απανω τους.Με λιγα λογια τα καινουρια προστατευουν στις χαμηλες ταχυτητες και τα πολυ παλια στις υψηλες,αποψη μου παντα ,μπορει να κανω και λαθος.
-
Κανεις λαθος.Παλια τα καναν στιβαρα,ειχαν σιδερενιους προφυλακτηρες και τα ποιο τερατωδη εξωτερικες ατσαλομπαρες στο μπροστινο μερος.Με τα χρονια αποδειχτηκε πως ολη αυτη η ενισχυση μονο καλο δεν εκανε στους επιβατες και αυτο γιατι δεν διαλυοταν αρκετα ωστε να μειωθει η δυναμη της προσκρουσης.Ναι μεν το αυτοκινητο δεν διαλυοταν αλλα οι δυναμεις που ασκουνταν στους επιβατες ηταν μεγαλυτερες απ οτι σε ενα σημερινο αυτοκινητο το οποιο μπορει να γινει κομματια αλλα τουλαχιστων δεν θα ασκηθουν τοσο μεγαλες δυναμεις.Στις μεγαλυτερες ταχυτητες κανενα αυτοκινητο δεν θα σε προστατεψει ουτε ενα σημερινο ουτε ενα παλιο.
Συμφωνω παντως οτι τα crash test ειναι πλεον αδικα στις μετρησεις.Εχουμε φτασει 2009 και ακομα τα χτυπαν με 57χλμ. -
καλυτερα να εχω κραδασμους και να σπασω κανα χερι ποδι παρα να σκοτωθω επιτοπου.
αληθεια οι αεροσακοι θα βοηθουσαν σε τιποτα,μαλλον οχι. -
Τι τρολλ που είσαι.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Για μενα τα κρας τεστ ειναι παπαλα,ειδατε στις ειδησεις πως εγινε το αμαξι που το παρεσυρε ο ανεμοστροβιλος ,σαν πατσαβουρα εγινε λες και ηταν χαρτινο,ενα αμαξι της δεκαετιας του 50 δεν θα γινοταν ετσι για τον απλουστατο λογο οτι εχει πολυ πιο χοντρη λαμαρινα.
Μπορει τα καινουρια να προστατευουν στις χαμηλες ταχυτητες αποροφωντας κραδασμους
και να μην επηρεαζεται η καμπινα αρκετα δλδ αντε να χτυπησεις λιγο το γονατο και κατι τετοια αλλα στις υψηλες ταχυτητες διαλυονται και δεν σε σωνουν ουτε 100 αεροσακοι,σαν να εχουν ενα οριο αντοχης πολυ μικροτερο οι σημερινες καροτσες γιαυτο και κανουν ενα σωρο νευρα απανω τους.Με λιγα λογια τα καινουρια προστατευουν στις χαμηλες ταχυτητες και τα πολυ παλια στις υψηλες,αποψη μου παντα ,μπορει να κανω και λαθος.
Εκτιθεσε ανεπανορθωτα!
Επίσης υπάρχει τοπικ σχετικό: viewtopic.php?f=5&t=12932
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Εκτιθεσε ανεπανορθωτα!
εκτιθεμαι ; γιατι τι ειμαι κανας πολιτικος βουλευτης που υποσχεθηκα τιποτα;
εγω ειδα σημερα ενα αμαξι εντελως διαλημενο και τρεις νεκρους και διπλα τα νερα να εχουν γινει κοκκινα απτα αιματα.
απλως λεω την αποψη μου . -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Εκτιθεσε ανεπανορθωτα!
εκτιθεμαι ; γιατι τι ειμαι κανας πολιτικος βουλευτης που υποσχεθηκα τιποτα;
εγω ειδα σημερα ενα αμαξι εντελως διαλημενο και τρεις νεκρους και διπλα τα νερα να εχουν γινει κοκκινα απτα αιματα.
απλως λεω την αποψη μου .κατι με λαμαρινες, κατι με ταχυτητες υψηλες και χαμηλες...
μην βγαζεις τοσο αυθαιρετα συμπερασματα...
-
Δε το κλειδωνουμε να τελειωνουμε λεω γω??
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Δε το κλειδωνουμε να τελειωνουμε λεω γω??γιατι να το κλειδωσουμε επειδη αμφισβητισα τα κρας τεστ;
-
Εχουμε φτασει 2009 και ακομα τα χτυπαν με 57χλμ.
Η ταχύτητα εμπρόσθιας πρόσκρουσης είναι εδώ και χρόνια 40 μίλια την ώρα = 64 χαω. Γιατί δεν γίνεται π.χ. με 75 χαω? Γιατί δεν θα έμενε τίποτα και τα αυτοκίνητα θα έπαιρναν 1 ή 2 αστέρια το πολύ!
-
corsair μην φοβασαι τελικα δεν θα σου χαλασω το τοπικ εγινε συγχωνευση.
-
Λεω να το κλειδωσουμε, αν και απ οτι βλεπω συγχωνευθηκε, γιατι αυτα που λες δε στεκουν.
Να στο θεσω λοιπον αλλιως προτιμας να εχεις μια μετωπικη (που στο απευχομαι σε καθε περιπτωση) με τη delta σου ή με την delta που κυκλοφορει σημερα?? Ολη η μελετη που γινεται σημερα περι ζωνων παραμορφωσης ,περι αεροσακων κτλ για πλακα συμβαινει? Και ναι οταν χτυπησεις με 120 δε σωζεσαι ευκολα αλλα με ενα αυτοκινητο του '60 ή του '70 δε σωζοσουν ουτε με 70. Κι εμενα μ αρεσει να αμφισβητω πολλες φορες κοινως αποδεκτα πραγματα γενικως αλλα σε αυτο το θεμα εισαι ξεκαθαρα λαθος. -
μονο που εγω μιλησα για αμαξια της δεκετιας 50 οχι 80-70,μαλλον εκει μπερδευτικες.
-
A δηλαδη το '50 ηταν πιο ασφαλη τα αυτοκινητα απ οτι το '70 ή το '80?
Crash Tests-Αποτελεσματα Euroncap