-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ο παγματικά 'ΜΕΓΑΣ' Bacon στον πρόλογο του 'Τhe Great Istrauration'
Istrauration? Ομολογώ ότι αυτή την λέξη δεν την ξέρω, αν και διδάσκω Αγγλικά.
ναι μωρε, ντάξει. Εγώ δεν διδάσκω αγγλικά και δεν έχω συνηθίσει να γράφω αυτή τη γλώσσα. Εβαλα ένα 'r' παραπάνω.
Ευχαριστημένος τώρα;;
Υ.Γ Σε περίπτωση που διδάσκεις και Λατινικά (τα οποία επίσης δεν ξέρω) : (Ιnstauratio Magna, Londini, anno 1620)
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
**Οσοι θέλουν να ερμηνεύουν διασταλτικά τα πραγματα και να βάζουν στο ίδιο τσουβάλι Χριστόδουλο και Χριστό μαγκιά τους, **γούστο τους και καπέλο τους. Εγώ επιλέγω να είμαι ο αφελής που νηστεύω 40 μέρες (λέμε τωρα) για να κοινωνήσω Σώμα και Αίμα Χριστού.
Αν πιστεύετε οτι για τα βάσανά σας φταίω εγώ ρίξτε με στα λιοντάρια. Θα με κάνετε και μάρτυρα
Ετσι τους ερμήνευσε και ο Λούθηρος με τον Καλβίνο και τίναξαν στον αέρα τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Από Πάπα μέχρι Τέντζελ
Αυτά περί βασάνων και λεόντων δεν τα καταλαβαίνω
Υ.Γ στρίβει καλά ή εγώ είμαι χαμηλών απαιτήσεων;;
Μη συγκρίνεις τώρα Καθολικούς και Ορθόδοξους. Στον Καθολικισμό υπήρχαν απείρως ευνοικότερες συνθήκες για την έλευση Λουθηρων και Καλβίνων
Στο περι λεόντων... ακούω πολύ συχνά την άποψη περι Εκκλησιαστικού κατεστημένου που κοιμίζει τις μάζες και δημιουργεί στρατιές ηλιθίων προσκολημένων σε σκοταδιστικές θεωρίες εβραϊκής προέλευσης και οτι αυτοί οι ηλίθιοι (οι συγκεκριμένοι) είναι αυτοί που χαλάνε την σούπα του ελληνισμού τα τελευταία 2000 χρόνια και δεν προκόβουμε ως έθνος. Σαφώς και δεν απευθυνόταν προσωπικά σε κανέναν αλλά ακόμα κι αν εσύ διαφωνείς ( ; ) με αυτή την άποψη φαντάζομαι οτι κι εσύ βλέπεις οτι έχει μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους 'ασυγκίνητους' από την Ορθοδοξία
Υ.Γ. το Pug 405 1,6 έστριβε πολύ καλύτερα, η υστέρηση του γκαζιού μου'χει σπάσει τα νεύρα (ηλεκτρόγκαζο είναι; ) και αρχισαν ήδη να ακούγονται τριγμοί από την αριστερή κολώνα
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Καλημέρα πρώτα απ’ όλα.
@ apaloxerhs
Κατά τη γνώμη μου, το να χρειάζεται να ψάξει κανείς ένα θέμα πίστης είναι από μόνο του ελάττωμα. Αλλά εν πάση περιπτώσει, σου λέω ότι το έχω ψάξει αρκετά και αν είχες κάνει τον κόπο να διαβάσεις όλες τις δημοσιεύσεις μου, δεν θα έκανες άστοχα σχόλια. Να επαναλάβω επιγραμματικά:
Ο ίδιος έχω πει ότι στο παρελθόν έχω νοιώσει ακόμα και εγώ την 'παρέμβαση' αυτή που όλοι μας ονομάζουμε θαύμα. Ως παρέμβαση ενός εξωτερικού, ανώτερου όντος θεωρώ γεγονότα που ΜΟΥ συνέβησαν χωρίς τη θέλησή μου και πράγματα που έγιναν από δικές μου ενέργειες χωρίς να έχω την ικανότητα να τις κάνω και χωρίς να θυμάμαι να έχω δώσει τέτοια εντολή στο σώμα μου.
Είχα τη βαθιά πεποίθηση ότι υπάρχει Θεός για να εξηγεί όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο μας και που δεν μπορεί να εξηγήσει το δικό μου μυαλό.
Στην εκκλησία πήγαινα σχεδόν ποτέ, γιατί ΑΚΡΙΒΩΣ δεν συνέχεα Πίστη, Θρησκεία και Εκκλησία. Η γνώμη μου για τον όποιο Θεό στον οποίο πιστεύει κάποιος είναι ότι γνωρίζει και τις αμαρτίες μου ΚΑΙ το αν έχω μετανιώσει, τα πάθη μου, το αν τα έχω απαρνηθεί, καθώς και το πότε τον επικαλούμαι ειλικρινά ή το πότε πηγαίνω στην εκκλησία για κοινωνικούς λόγους. Μη μου λες λοιπόν ότι Χριστιανισμός είναι οι κανόνες που έχουν δημιουργηθεί, γιατί είναι τουλάχιστον ανοησία να πιστεύει κάποιος ότι ένα νεογέννητο παιδάκι έχει αμαρτίες. Και είναι μεγάλη απάτη να το περνάνε αυτό στον κόσμο, επειδή κάποιοι βλάκες για να εξηγήσουν την ανάπτυξη αυτοσυνειδησίας που εξεδίωξε τον άνθρωπο από τη λογική του κοινού καλού της φυλής και του έδωσε τη γνώση της ιδιοκτησίας με όλα τα συνεπακόλουθα (γιατί περί αυτού του 'αμαρτήματος' μιλάμε, αυτό είναι το λεγόμενο προπατορικό αμάρτημα και σίγουρα όχι ότι ο Αδάμ και η Εύα έφαγαν το μήλο), αποφάσισαν ότι πρέπει βαρύνουν συνειδήσεις με στοιχεία που αν θέλεις, αντίκεινται και στην κοινή λογική. Αλλά, θα σου θυμίσω ότι η λογική ποτέ δεν ήταν προσόν για τον καλό 'χριστιανό', έτσι όπως θα τον ήθελε το Ιερατείο δηλαδή.
Και έρχομαι να σε ρωτήσω, όχι για θαύματα (τα οποία έχω άποψη σχετικά με το πώς συντελούνται), αλλά για θέματα τελετουργίας, και σε προκαλώ να μου απαντήσεις, εσύ που το έχεις ψάξει:- Το παιδί που βαφτίζεται (δεν λέω ονοματίζεται, δεν με απασχόλησε το όνομα πότε δίνεται), έχει άποψη σχετικά με πίστη-θρησκεία κτλ για να μπορεί να του αναγνωριστεί ενσυνείδητη συμμετοχή σε ένα μυστήριο, ώστε να εισέλθει έπειτα στους κόλπους της χριστιανοσύνης; Πώς λέτε ότι πριν ΔΕΝ είναι χριστιανός και μετά είναι, αφού το ίδιο δεν έχει τη δυνατότητα να εκδηλώσει προτίμηση προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση;
- Αν θεωρήσω ότι μεταλαμβάνω όντως σώμα και αίμα Κυρίου (κάνε μου τη χάρη σε παρακαλώ και διάβασε όμως, πόσο σύνηθες είναι σε παγανιστικές θρησκείες να ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ σε ξεχωριστές περιπτώσεις η βρώση του τοτέμ της φυλής, μετά από προετοιμασία, με σκοπό οι συμμετέχοντες στο μυστήριο να αποκομίσουν τη γνώση και τη δύναμη του ζώου – μη μου πεις ότι δεν βλέπεις την αντιστοιχία), τότε είμαι έτοιμος να το κάνω μόνο αν έχω νηστέψει σωματικά; Γιατί αυτό είναι που μετράει πλέον, όχι η ουσία. Εγώ μπορεί να έχω ένα κάρο προβλήματα, να σκίζομαι για να επιβιώσω και δεν αρκεί ο καθημερινός μόχθος μου, αλλά η εκκλησία θέλει να νηστέψω; Ποιος είναι πιο κοντά σ’ αυτό που θεωρείτε ως Θεό, ο Χριστόδουλος, για τον οποίο λέγονται τα άπειρα ή ένας φτωχός βιοπαλαιστής, ο οποίος χωρίς να έχει νηστέψει ποτέ στη ζωή του, έχει αποβάλει όλα του τα πάθη εκ των πραγμάτων, επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να ικανοποιήσει ούτε ένα;
- Θέλω να σου πω για την εξομολόγηση, αλλά θα γελάσει κάθε πικραμένος εδώ. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, να εξομολογείται ο πιστός τις αμαρτίες του σε έναν άνθρωπο; Και άντε πάω εγώ και εξιστορώ χαρτί και καλαμάρι όλα όσα έχω κάνει. Πέραν του ότι φέρνω σε πολύ δύσκολη θέση τον ιερωμένο, δεν συνεπάγεται η αναφορά και μετάνοια. Γιατί λοιπόν πριν την εξομολόγηση δεν μπορώ και μετά την εξομολόγηση μπορώ να μεταλάβω; Και κάτι ακόμα: Ο Θεός, δεν ξέρει τι έχω κάνει και για τι απ’ αυτά μετανιώνω; Πρέπει να τα μάθει και ο άνθρωπος; Υποκρισία IMHO.
- Δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ αυτή την μπαρούφα περί προγαμιαίου σεξ. Αν είναι το σεξ αμαρτία, αν είναι αμαρτία δηλαδή η μοναδική κοινή πράξη των δύο φύλων στην οποία δεν είναι ανταγωνιστές αλλά ταυτίζονται, ο μοναδικός τρόπος ένωσης δύο ανθρώπων, τότε να χέσω και διδασκαλίες και όλα. Επίσης, μάθε εσύ που το έχεις ψάξει, ότι την εποχή του Ιησού, οι Ισραηλίτες θεωρούσαν μεγάλη αμαρτία να είναι κάποιος άγαμος. Επίσης, πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο Ιησούς ήταν άγαμος ή ότι είχε για τις γυναίκες την άποψη που έχει η Εκκλησία. Είναι μάλιστα σχεδόν κοινά αποδεκτό μεταξύ των ερευνητών ότι είχε σχέσεις με τη Μαρία Μαγδαληνή. Το ότι η Εκκλησία την μετέτρεψε σε πόρνη για να σβήσει αυτή την 'ασήμαντη λεπτομέρεια' είναι άλλη ιστορία.
Τέλος, απάντησέ μου σε αυτό: Η διδασκαλία του Ιησού, περί αγάπης και ειρήνης, σε ποιο σημείο μοιάζει με τη διδασκαλία της εκκλησίας; Αγάπη και ειρήνη μέσα στην οικογένεια, όταν έχει τοποθετήσει τόσο χαμηλά τη γυναίκα; Ή μήπως μέσα στην κοινωνία, με όλα τα προβλήματα που αυτή η ανισότητα έχει προκαλέσει; Αγάπη και ειρήνη με τους πολέμους που έγιναν εις το όνομα του Κυρίου, το αίμα που χύθηκε για να ανακτηθούν (απ’ ότι λένε κάποιοι) χαμένοι θησαυροί αμύθητης αξίας (με το περιεχόμενο των θησαυρών να ποικίλει στις αναφορές) ή (σύμφωνα με άλλες απόψεις) απλά για επέκταση της κυριαρχίας της Χριστιανικής πίστης; Ωραίος ειρηνικός τρόπος για να πείσω κάποιον για κάτι.
Θα είχα πολλά να σου γράψω, αλλά αφενός είμαι σε χώρο εργασίας και αφετέρου οι συζητήσεις αυτές θέλουν διάλογο.
Πάντως, μη με κατηγορείςΕπίσης μάλλον ανήκεις στην περίπτωση που θυμάται την εκκλησία μόνο σε καταστροφές και θανάτους αν κρίνω για αυτά που λες για το θέμα της ταφής. Αφού όλα είναι ψέματα τί σε νοιάζει? Εντελώς πληροφοριακά το όνομα δεν δίνεται στην βάπτιση αλλά την 8η ημέρα όταν έρχεται ο ιερέας στο σπίτι για να του διαβάσει τις 1ες ευχές.
γιατί δεν έχεις ιδέα τις συνθήκες και τις διαδικασίες μέσω των οποίων έχω φτάσει να υποστηρίζω και να πιστεύω όσα γράφω εδώ. Τουλάχιστον κάνε τον κόπο να ψάξεις τις δημοσιεύσεις μου και μετά έλα να συζητήσουμε ξανά.
Καταρχάς κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να βαπτίσει το παιδί του πριν το πληροφορήσει γύρω από θρησκείες και δόγματα. Άλλωστε πιο παλιά στην εκκλησία υπήρχαν οι κατηχούμενοι.
Αυτό που μπλέκεις είναι ότι οι χριστιανοί δεν προσπαθούν να αποκομίσουν τη γνώση και τη δύναμη κανενός ζώου. Αν είχες προσέξει τι λέει ο ιερέας όταν κοινωνάει κάθε πιστό θα καταλάβαινες με τις 7 αυτές λέξεις τι νόημα έχει η θεία κοινωνία. Και φυσικά οι Χριστιανοί δεν τρώνε ξύλο από σταυρό.
Όσον αφορά τη νηστεία πόσες φορές θα το πω ότι η νηστεία δεν είναι μόνο σε υλικά αγαθά. Και αν έχεις κάτι να πεις συγκεκριμένο για κάποιον άνθρωπο πες το. Η λάσπη του στυλ 'λέγονται άπειρα' μόνο σοβαρή τοποθέτηση δεν δείχνει.
Η εξομολόγηση δε είναι ένα από τα μυστήρια της εκκλησίας. Σίγουρα ο Θεός ξέρει το ποιος μετανοεί πραγματικά και ποιος όχι. Ο ιερέας είναι ο εκπρόσωπος του θεού θες δε θες με ρίζες τους ίδιους τους Αποστόλους. Σε αυτό ακριβώς το γεγονός αναφέρεται και ο όρος 'Αποστολική διαδοχή'. Ο ιερέας δεν ακούει απλά αλλά σκοπό έχει να δώσει συμβουλές στον πιστό για το πως να περιορίσει ή να μην ξαναπέσει στο ίδιο αμάρτημα. Υπάρχει το απόρρητο της εξομολόγησης και είναι μία μέθοδος κάμψης του υπέρμετρου εγωισμού του ανθρώπου.
Πάντως το πιο ωραίο είναι που κάναμε ερευνητή τον Ανδρουλάκη και τον Dan Brown.
Όσον αφορά την θέση της γυναίκας αυτό που λες είναι το μεγαλύτερο ψέμα και ανακρίβεια που έχω ακούσει. Αλήθεια είναι τυχαίο που γυναίκες ξεκίνησαν για τον τάφο του Ιησού όταν όλοι είχαν εξαφανιστεί? Θα επέτρεπε ο Θεός κάτι τέτοιο?Στον επόμενο γάμο που θα πας αντί να ψάχνεις πότε θα ρίξεις το ρύζι άκου τον 'Απόστολο' πριν το Ευαγγέλιο.Θα καταλάβεις αμέσως την άποψη της εκκλησίας για την θέση της γυναίκας μέσα στο γάμο όπως διατυπώνεται μέσα σε αυτόν.'Ισως από τις σοβαρές μελέτες σου να σου ξέφυγε αυτό.Το ίδιο το κείμενο απάντησή μου.
Η Ορθόδοξη εκκλησία ουδέποτε με την βία επέβαλλε τον Χριστιανισμό. Από αυτά που διαβάζω πάντως μην έχεις σαν πηγή σου τον κώδικα Dan Vinci. Αυτός αναφέρεται σε άλλα δόγματα.
Τέλος η εκκλησία όχι μόνο δεν κυνηγάει την γνώση και το ελεύθερο πνεύμα αλλά από τέτοιους ανθρώπους στηρίζεται. Οι σκοταδιστές ανήκουν αλλού.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Δεν είναι ορθό να συγχέουμε τη θρησκεία με την εκκλησία.
Έλα όμως που η θρησκεία (δηλαδή το δόγμα) απηχεί τις απόψεις του ιερατείου... Μόνα τους γράφονται τα εκκληcιαcτικά βιβλία; Ή τα γράφω εγώ; Αν δεν τα γράφει το ιερατείο, ποιος τα γράφει;
Να πω ότι ήταν όπως οι εθνικές θρησκείες (αυτές που αποκαλούνται 'παγανιστικές'), οι οποίες πηγάζουν από τις παραδόσεις των λαών, πάει κι έρχεται, αλλά εδώ έχουμε ξεκάθαρα θρησκεία ιερατείου (όπως άλλωστε και η μητρική της - ο ιουδαϊσμός - και το αδερφάκι της, το ισλάμ). Τώρα, τι είπε ο Ι.Χ.... Πιάσ'τ'αυγό και κούρευ'το, τόσες φορές που έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί τα 'ευαγγέλια'. Τα οποία μάλιστα πρωτοεμφανίστηκαν πολύ μετά το θάνατο του Ι.Χ. και αντικρούουν το ένα το άλλο σε τόσα πολλά σημεία, ώστε σου φαίνεται πως - αν υποθέσουμε ότι γράφτηκαν από ανθρώπους που έζησαν μαζί, την ίδια περίοδο και είδαν τα ίδια πράγματα - άσπρο έβλεπε ο ένας, μαύρο έβλεπε ο άλλος.
Τα εκκλησιαστικά βιβλία γράφτηκαν αιώνες πριν. Το ότι τα ευαγγέλια έρχονται σύγκρουση μεταξύ τους μάλλον μόνο εσύ το βλέπεις.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Μη συγκρίνεις τώρα Καθολικούς και Ορθόδοξους. Στον Καθολικισμό υπήρχαν απείρως ευνοικότερες συνθήκες για την έλευση Λουθηρων και ΚαλβίνωνΣτο περι λεόντων... ακούω πολύ συχνά την άποψη περι Εκκλησιαστικού κατεστημένου που κοιμίζει τις μάζες και δημιουργεί στρατιές ηλιθίων προσκολημένων σε σκοταδιστικές θεωρίες εβραϊκής προέλευσης και οτι αυτοί οι ηλίθιοι (οι συγκεκριμένοι) είναι αυτοί που χαλάνε την σούπα του ελληνισμού τα τελευταία 2000 χρόνια και δεν προκόβουμε ως έθνος. Σαφώς και δεν απευθυνόταν προσωπικά σε κανέναν αλλά ακόμα κι αν εσύ διαφωνείς ( ; ) με αυτή την άποψη φαντάζομαι οτι κι εσύ βλέπεις οτι έχει μεγάλη απήχηση ανάμεσα στους 'ασυγκίνητους' από την Ορθοδοξία
Υ.Γ. το Pug 405 1,6 έστριβε πολύ καλύτερα, η υστέρηση του γκαζιού μου'χει σπάσει τα νεύρα (ηλεκτρόγκαζο είναι;) και αρχισαν ήδη να ακούγονται τριγμοί από την αριστερή κολώνα
Ποτέ δεν υποστηριξα αυτά. Είναι σαφές: είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει αυτό που τον ικανοποιεί, αυτό που τον εκφράζει, αυτό που -στην τελική -γουστάρει.Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο για τον καθένας μας.
Υ.Γ...εγώ τριγμούς δεν ακούω και ελπίζω να μην ακούσω. Γέρνει λιιιιιγο παραπάνω από τα γούστα μου αλλά μπροστά στο άλλο που είχα τούτο δω μάλλον τρένο θα το έλεγα.
Και το ζορίζω ρε γμτ, για να μην πω ότι το σκίζω -
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αυτό που αναφέρεις, το λένε και για τον Αγιασμό και μου έχει κάνει κι εμένα εντύπωση το πως η μάνα μου διατηρεί σε ένα μπουκαλάκι Αγιασμό απ' το Πάσχα χωρίς να χαλάει.
Ο αγιασμός είναι στην πραγματικότητα ΝΕΡΑΚΙ που μέσα του βάλανε για κάμποση ώρα ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ο οποίος είναι φυσικό αντισηπτικό. Πού είναι λοιπόν το θαύμα;
Περιμένω να δω πότε θα το κάνεις. Πάστωσέ το στο βασιλικό και αν καταφέρεις τίποτα πες μου. Άλλο θαύμα είναι το Άγιο Φως. Πριν αρχίσουν οι οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες ας το σχολιάσει κάποιος που το έχει δει live.
-
τα ευαγγελια δεν ερχονται σε συγκρουση αλλα ξεχνανε να αναφερουν γεγονοτα η μου φαινεται?δυστυχως δεν εχω προχειρα στοιχεια...ειδικα το Πασχα πανε συννεφο τα αφιερωματα σε διαφορα περιστατικα που υπαρχουν στο ενα ευαγγελιο και δεν υπαρχουν στο αλλο...
Ο χριστιανισμος δεν επιβληθηκε πολλες φορες με τη βια στην ευρωπη?αν κανει κανεις μια συγκριση με το ισλαμ, το bodycount των κακομοιρων ευρωπαιων ειναι αποκρουστικο! -
@ apaloxerhs, κανόνισε να μην κοιμηθούμε απόψε
Ποιος είπε ότι ο Μπράουν είναι ιστορικός ;; ή ο Ανδρουλάκης;;
Ο Μπράουν κάνει λάθη και μάλιστα χοντρά αλλά σε 'δευτερεύοντα' θέματα (όπως είναι η ακολουθία Φιμπονάτσι, το που είναι οι τουαλέτες στο Λούβρο, το αν είναι βόρεια ή νότια της οδού Καστιγιόν το Λούβρο και άλλα πολλά) και σε άλλα ελαφρώς σοβαρότερα αλλά σε αυτά που εννοείς εσύ δεν κάνει.
Ο Μπράουν είναι σαφές ότι έχει κάτσει και έχει διαβάσει βιβλία , άρθρα, μελέτες, δοκίμια και τα αναπαράγει με ένα τρόπο ελκυστικό και καταιγιστικό που ενώ διαβάζεις το βιβλίο είναι σα να βλέπεις ταινία.
Με τα θέματα που καταπιάνεται ο Μπράουν έχουν καταπιαστεί χρόνια τώρα πάρα πολλοί από δημοσιογράφους και μελετητές μέχρι καθηγητές πανεπιστημίων και άλλοι περίεργοι τύποι (π.χ αποκρυφιστές και κάτι τετοιες κουλαμάρες)
Δε θυμάμαι να ειπώθηκε από κανέναν εδώ μέσα ότι ο Μπράουν έγραψε ιστορικό ντοκουμέντο.Ενα άλλο που ξεχνάς είναι ότι η εκκλησία για 10 αιώνες ήταν μια και αδιαίρετη.
Τωρα αυτό που γράφεις ότι ποτέ ο χριστιανισμός δε επιβλήθηκε δια της βίας, υπάρχει σοβαρός και ισχυρός αντίλογος και υπάρχουν και ιστορικά πειστηρια που λένε ακριβώς το αντίθετο.
Γενικώς μην είσαι τόσο απόλυτος.
Οτι ισχύει για σένα δε σημαινει ότι αυτομάτως ισχύει για όλη την ανθρωπότητα. -
Το 'άγιο φως'... Καλό ανέκδοτο! Παίρνεις διάλυμα λευκού φωσφόρου σε διθειάνθρακα ή άλλο οργανικό διαλύτη (ο λευκός φωσφόρος είναι υλικό της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ, ειρήσθω εν παρόδω - από λείψανα και κόπρανα το παίρνανε αυτό το υλικό στα παλιά χρόνια οι θρασύτατοι θαυματοπλάστες, όπως τους ονόμαζε ο Κοραής), εμβαπτίζεις σ'αυτό το κερί και περιμένεις να εξατμισθεί πλήρως ο διθειάνθρακας. Όταν ο λευκός φωσφόρος εκτεθεί στον αέρα, τότε έχεις αυτόματη ανάφλεξη, ακριβώς όπως τη βλέπουμε στο 'θαύμα': αργή, προοδευτική - πρώτα αρχίζει το κερί να καπνίζει και μετά ανάβει με ζωηρή φλόγα. Η αναλογία του οργανικού διαλύτη στο διάλυμα πρέπει να είναι τόση, ώστε να έχει εξατμισθεί αυτός την κατάλληλη στιγμή. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δύσκολο να προσδιορισθεί.
Και 'θαύμα, θαύμα' ανακράζουν όλοι... Και κουβαλάμε το προϊόν αυτό του χυδαίου τσαρλατανισμού με τιμές αρχηγού κράτους κάθε χρόνο και σκάμε τόσα λεφτά... Σα δε ντρεπόμαστε λέω'γω...
Α και να θυμηθούμε τον 'Ορθόδοξο Τύπο' της 19-9-2003, όπου ο ιερομόναχος Θεόκλητος Διονυσιάτης (εξέχων πνευματικός πατήρ) έγραφε:
« ...(Οι Ολυμπιακοί αγώνες) απάδουν για ένα Χριστιανικόν Έθνος, ως σαφώς ειδωλολατρικής προελεύσεως ως πανηγύρι εκδήλως δαιμονικόν στα πλαίσια του οποίου ενεργείται εκτεταμένη ακολασία, όχι μόνον μεταξύ αθλητών αφού οι αθλήτριες είναι εξ ορισμού όλες έγκυες, αλλά κυρίως οι εκ των πέντε ηπείρων 'φίλαθλοι', όντες σε ζωώδη κατάσταση, επιδίδονται σε ακολασίες με εισαγόμενες ιερόδουλες γεγονός που κατά κανόνα προνοείται υπό της ΔΟΕ εν συναινέσει με τις χώρες όπου τελούνται οι Ολυμπιακοί αγώνες...»
Και επρότεινε:
« να παρακαλέσομεν τον Θεόν να ρίξει όχι πυρ όπως ζήτησαν οι Απόστολοι στους Σαμαρείτες αλλά τι; Αθώον νερό εξ ουρανού. Τη στιγμή της παιανιζούσης ιεράς μουσικής η της προσευχής προς τον Δια ένα αιφνίδιο νέφος συνοδευόμενο με βροντές και αστραπές να κενώσει καταρρακτωδώς το υγρό στοιχείο του μέσα στο στάδιο. Φαντάζεστε την εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων βρωμερών κατά το πλείστον 'φιλάθλων' εκ των πέντε ηπείρων να τρέχουν σαστισμένοι και έμφοβοι διάβροχοι πηδώντας απ τις κερκίδες «πατείς με πατώ σε» να εύρουν κάπου στέγην του σταδίου σε διάστημα ολίγων λεπτών να έχει μεταβληθεί σε λίμνην. Οι επίσημοι να τα «έχουν χάσει» μη γνωρίζοντες πώς να φυλαχτούν καθώς τα αυτοκίντηά των άλλα θα έχουν παρασυρθεί και άλλα δε θα μπορούν να κινήσουν κατά το ήμισυ στο νερό. Ε λοιπόν είναι δυνατόν να μη συλλάβουν το μήνυμα πολλοί; Αυτό δεν θα είναι μια ευεργεσία του Θεού;...
Και συνέχιζε...
Ιδού λοιπόν μια ευκαιρία ιεραποστολής -δια προσευχής- που θα δοξάσει τον Θεόν θα σώσει ψυχές και θα ξεκαθαρίσει το τοπίον που είναι πνιγμένο μέσα στην αθεϊαν στην αμφιβολία και στην πολύμορφον ειδωλολατρείαν. Και αυτά θα γίνουν από τον φιλανθρωπότατον Κύριον Ιησούν με τις πρεσβείες της Θεοτόκου των Αγγέλων και των Αγίων...»
-
Ο χρήστης apaloxerhs έγραψε:
Άλλο θαύμα είναι το Άγιο Φως. Πριν αρχίσουν οι οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες ας το σχολιάσει κάποιος που το έχει δει live.Το 'άγιο φως'... Καλό ανέκδοτο! Παίρνεις διάλυμα λευκού φωσφόρου σε διθειάνθρακα ή άλλο οργανικό διαλύτη (ο λευκός φωσφόρος είναι υλικό της ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ, ειρήσθω εν παρόδω - από λείψανα και κόπρανα το παίρνανε αυτό το υλικό στα παλιά χρόνια οι θρασύτατοι θαυματοπλάστες, όπως τους ονόμαζε ο Κοραής), εμβαπτίζεις σ'αυτό το κερί και περιμένεις να εξατμισθεί πλήρως ο διθειάνθρακας. Όταν ο λευκός φωσφόρος εκτεθεί στον αέρα, τότε έχεις αυτόματη ανάφλεξη, ακριβώς όπως τη βλέπουμε στο 'θαύμα': αργή, προοδευτική - πρώτα αρχίζει το κερί να καπνίζει και μετά ανάβει με ζωηρή φλόγα. Η αναλογία του οργανικού διαλύτη στο διάλυμα πρέπει να είναι τόση, ώστε να έχει εξατμισθεί αυτός την κατάλληλη στιγμή. Αυτό, βέβαια, δεν είναι δύσκολο να προσδιορισθεί.
Το έχεις δει live? Έστω, έχεις δοκιμάσει τη συνταγή που μας δίνεις; Γιατί κανείς ποτέ δεν πήγε, με μιά αγκαλιά 'φτιαγμένες' λαμπάδες που να του ανάψουν με τον ίδιο τρόπο, μαζί με τις 'άλλες', του παπά;
... Και κουβαλάμε ... με τιμές αρχηγού κράτους κάθε χρόνο και σκάμε τόσα λεφτά...
Εδώ, συμφωνούμε. Όχι για 'τα λεφτά', βεβαίως (απορώ που αναφέρεις κάτι τόσο λαϊκίστικο), για τις τιμές. Θα έπρεπε να γίνεται με την απλότητα που διακρίνει την ιδέα.
-
Αν υπάρχουν πολλοί εδώ μέσα που πιστεύουν ότι εγώ (και ίσως οι υπόλοιποι που έχουμε κάποιες κοινές θέσεις) έχω σαν πηγή για όσα λέω τον Dan Brown, τότε πολύ ευγενικά αποχωρώ και σας αφήνω με τις δογματικές σας απόψεις, να τις χαίρεστε.
@apaloxerhs άλλη η θέση του Ιησού (ο οποίος δεν αμφοσβήτησα ότι ήταν υπαρκτό πρόσωπο) και ΑΛΛΗ η θέση της εκκλησίας!
skullone, αν και δεν περίμενα ότι θα συμφωνήσουμε ποτέ εμείς οι δύο, πες τα ΜΕΓΑΛΕ να ακουστείς!!!
Η συνέχεια εν καιρώ!
-
Μ' αρέσει που επιβεβαιώθηκα ότι θα αμφισβητούσατε και αυτά που σας είπα.
Μ' αρέσει ακόμα πιο πολύ που έχετε πάντα ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στοιχεία να τα αντιπαραθέσετε.
Και λατρεύω το γεγονός ότι όλες τις ομιλίες των αρχιερέων τις έχετε πρόχειρες για ένα γρήγορο copy-paste. Πολλή μελέτη έχει πέσει...
-
Ο χρήστης Qu3ndil έγραψε:
Μ' αρέσει που επιβεβαιώθηκα ότι θα αμφισβητούσατε και αυτά που σας είπα.Μ' αρέσει ακόμα πιο πολύ που έχετε πάντα ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στοιχεία να τα αντιπαραθέσετε.
Και λατρεύω το γεγονός ότι όλες τις ομιλίες των αρχιερέων τις έχετε πρόχειρες για ένα γρήγορο copy-paste. Πολλή μελέτη έχει πέσει...
Σορυ αλλα οταν μας γραφεις ιστοριες σαν αυτες που λεει ο Χαρδαβέλλας κάθε βράδυ, δεν μπορουμε να μην απαντησουμε.Το *πιστευε και μη ερεύνα *δεν ταιριάζει με τον δικο μας τροπο σκεψης,αντιθετα παραπέμπει σε ημιαγρίους,σε placebo και σε καταστάσεις μαζικής υστερίας.Αν καποιος θελει να πιστευει οτιδηποτε του λενε,δικαιωμα του,αλλα ας μην τα παρουσιαζει μετά ως δεδομενα ή ως θαύματα.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Μ' αρέσει που επιβεβαιώθηκα ότι θα αμφισβητούσατε και αυτά που σας είπα.
Μ' αρέσει ακόμα πιο πολύ που έχετε πάντα ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ στοιχεία να τα αντιπαραθέσετε.
Σορυ αλλα οταν μας γραφεις ιστοριες σαν αυτες που λεει ο Χαρδαβέλλας κάθε βράδυ, δεν μπορουμε να μην απαντησουμε.Το *πιστευε και μη ερεύνα *δεν ταιριάζει με τον δικο μας τροπο σκεψης,αντιθετα παραπέμπει σε ημιαγρίους,σε placebo και σε καταστάσεις μαζικής υστερίας.Αν καποιος θελει να πιστευει οτιδηποτε του λενε,δικαιωμα του,αλλα ας μην τα παρουσιαζει μετά ως δεδομενα ή ως θαύματα.
Σ' αρέσουν δεν σ' αρέσουν οι 'ιστορίες για αγρίους' που λες είναι αληθινές. Δεν θα επιμείνω σε αυτό παραπάνω γιατί δεν θα σε πείσω ούτε και θέλω άλλωστε. Για μένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ κάνεις και ψάχνεσαι και χαίρομαι πολύ γι' αυτό. Αν δεν πιστεύεις το ίδιο με μένα δεν είναι κάτι που με ενοχλεί αλλά δεν θα δεχτώ σε καμμιά περίπτωση να το μειώσεις ή να το προσβάλλεις με παρόμοιους χαρακτηρισμούς.
Κάτι τελευταίο: συγγενείς μου 1ου βαθμού που παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο μου είπαν ότι αυτό το 'ταχυδακτυλουργικό φως' δεν σε καίει. Αν θές φίλτατε scullone εξήγησέ μου και αυτό...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ο Μπράουν κάνει λάθη και μάλιστα χοντρά αλλά σε 'δευτερεύοντα' θέματα
Ο Μπράουν κάνει λάθος και στο σημείο που αναφέρεται στο 'κοινό της Σιών'... το οποίο είναι μια ιστορική απάτη εκατό ετών (και βάλε). Απλά το αναφέρω επειδή στηρίζει όλο το βιβλίο σε αυτό...
Η εκκλησία δεν κυνηγάει τη γνώση και το ελεύθερο πνεύμα;;;;;
-
Η εκκλησία είναι όλοι αυτοί που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό τον Θεάνθρωπο,λαός και κλήρος.Δεν έλεγε άλλα ο Χριστός και άλλα λέει η εκκλησία.Τόσο δύσκολο είναι?
Όσον αφορά το Άγιο Φως θα ήθελα να αναρωτηθείτε κάτι. Τόσα χρόνια οι Καθολικοί, οι Αρμένιοι και άλλα δόγματα τα οποία είναι εκτός της διαδικασίας επειδή δεν μπορούσαν να πάρουν το φως, δεν θα είχαν ανακαλύψει την απάτη? Η Καθολική εκκλησία έχει στις τάξεις της πολύ καλούς επιστήμονες και δεν έχει βρει τίποτα τέτοιο. ΑΛΛΑ ΤΟ 2005 ΦΩΣ. ΟΛΑ ΑΠΑΤΗ. Βγαίνει από συνδυασμό μαύρης και λευκής μαγείας σε συνδυασμό με κόπρανα κουκουβάγιας και λίγη σως. Είμαστε σοβαροί. Αυτά ανήκουν σε άλλους χώρους εκτός εκκλησίας.
Αλλά το ότι τα σχόλια αυτά είναι κακοπροαίρετα φαίνεται από το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ιδέα για το πως εμφανίζεται το φως. Το φως αγαπητοί όταν εμφανίζεται δεν ανάβει την λαμπάδα του Πατριάρχη και τελείωσε. Πύρινες γλώσσες από το πουθενά διασχίζουν τον ναό και ανάβουν τις λαμπάδες των πιστών καθώς και τα καντήλια του Παναγίου τάφου με θαυμαστό τρόπο. Επίσης το Άγιο Φως δεν έχει τις ιδιότητες της κανονικής φλόγας για τα πρώτα 20 λεπτά. Το βάζεις στα μαλλιά σου και δεν παθαίνουν τίποτα. Το αν ισχύουν αυτά που λέω θα το επιβεβαιώσει κανείς με μία επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα το Μ. Σάββατο και θα μπει σε σοβαρές σκέψεις και πιθανότατα θα αλλάξει ακόμη και τις ιδέες του περί Θεού όπως έγινε με φίλο μου μετά από τέτοια επίσκεψη. Το Άγιο Φως δεν καίει όπως είπε κάποιος. Απλώς καυτηριάζει τις γλώσσες των λασπολόγων του.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Γιατί ρε μαμώτο επιμένετε να τα λέτε αυτά;
Υπάρχουν πολλοί μαμάκες στην Εκκλησία, ΣΥΜΦΩΝΩ.
Ζουν στον δικό τους κόσμο, ΣΥΜΦΩΝΩ.
Οι μαμάκες αυτοί όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η εκκλησία!!!
Εμείς όλοι είμαστε (καλά όχι και όλοι) οι οποίοι λέμε:
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ! (προσοχή στο κόμα)Να πω και κάτι παραπάνω: η Εκκλησία ως κλήρος προσπαθούσε πάντα να μιλάει απλά για να καταλαβαίνουν όλοι. Έτσι κάποτε έλεγε: Ο Θεός είναι στον ουρανό. Τώρα που εμείς έχουμε φτάσει στα πέρατα του σύμπαντος η Εκκλησία λέει ότι ο Θεός είναι παντού. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι όταν ακούτε εκκλησιαστικά 'κυρήγματα' μην τα παίρνετε όλα κυριολεκτικά και αυτολεξεί.
Αυτ(ι)ά!!! -
[list:5u54ddh3]Παιρνουμε δυο παιδια της πρωτης δημοτικου.Το ενα το μεγαλωνουμε με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια και το αλλο με βαση την εβραιοχριστιανικη.[/list:u:5u54ddh3][list:5u54ddh3]Ποιο παιδι απ τα δυο στα 18 του θα ειναι οπως ο νεατερνταλ?[/list:u:5u54ddh3]
-
Ο χρήστης Qu3ndil έγραψε:
Γιατί ρε μαμώτο επιμένετε να τα λέτε αυτά;
Υπάρχουν πολλοί μαμάκες στην Εκκλησία, ΣΥΜΦΩΝΩ.
Ζουν στον δικό τους κόσμο, ΣΥΜΦΩΝΩ.
Οι μαμάκες αυτοί όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η εκκλησία!!!
Εμείς όλοι είμαστε (καλά όχι και όλοι) οι οποίοι λέμε:
ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ, ΕΡΕΥΝΑ! (προσοχή στο κόμα)ΟΚ... πάσο . Το πρόβλημά μου είναι ότι πολλές φορές αυτοί οι μαμάκες που λες υπαγορεύουν την πολιτική της επίσημης εκκλησίας και επηρρεάζουν πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν (και το τονίζω καλά κάνουν και πιστεύουν!)...
-
Θέλω να μου πείτε σε ποιές περιπτώσεις στις μέρες μας η εκκλησία έχει καθυστερήσει την επιστήμη? Και φυσικά την πολιτική της εκκλησίας σε διάφορα θέματα δεν την καθορίζει ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος κτλ. Στηρίζεται στους Αποστόλους και στους πατέρες της εκκλησίας.
Περί Χριστιανισμού και Εκκλησίας!