-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Οι περισσότεροι άθεοι νομίζουν ότι είναι άθεοι.
Στην ουσία είναι αγνωστικιστές.ή αυτοθεωρούμενοι ως 'ορθολογιστές, μοντέρνοι, κριτικοί'.
Έχω φίλους μου άθεους, που δεν πιστεύουν στην ύπαρξη θεού αλλά δεν έχουν καθίσει ποτέ να σκεφτούν ή να διαβάσουν, ώστε να πάρουν μία τέτοια θέση.
Και η αθεία μερικές φορές φορές είναι κληρονομική.
Άθεοι οι γονείς, άθεα και τα παιδιά.Ο Λιαντίνης πάντως στη Γκέμμα του το είχε θέσει σωστά...
Αδύνατον, έγραψε, να πει κανείς ότι υπάρχει θεός.
Αδύνατον, να πει και ότι δεν υπάρχει θεός.Επιστημονικά δεν αποδεικνύεται η ύπαρξη ή η ανυπαρξία, όσο κι αν προσωπικά πιστεύω ότι αδύνατον να υπάρξει το οτιδήποτε'εκ του μη όντος εις το ον'.
Είναι θέμα πίστης.
Για μένα το θαύμα της Ανάστασης του Ιησού αρκεί.
-
Ο χρήστης apaloxerhs έγραψε:
Θέλω να μου πείτε σε ποιές περιπτώσεις στις μέρες μας η εκκλησία έχει καθυστερήσει την επιστήμη?[list:24zjcxug]Ρε φιλε,μας δουλευεις τωρα η μας επεξεργαζεσαι?[/list:u:24zjcxug]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:24pebfuo]Παιρνουμε δυο παιδια της πρωτης δημοτικου.Το ενα το μεγαλωνουμε με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια και το αλλο με βαση την εβραιοχριστιανικη.[/list:u:24pebfuo][list:24pebfuo]Ποιο παιδι απ τα δυο στα 18 του θα ειναι οπως ο νεατερνταλ?[/list:u:24pebfuo]Να υποθέσω οτι έχεις μεγαλώσει αυστηρά και μόνο με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια; Αν οχι στείλε μου σε παρακαλώ μια φωτογραφία σου. Δεν έχω ξαναδεί Νεαντερταλ (αυτή η λέξη μάλλον παραείναι βαρβαρική για να ξέρεις να την λες σωστα)
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
[list:p5hsrhcr]Παιρνουμε δυο παιδια της πρωτης δημοτικου.Το ενα το μεγαλωνουμε με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια και το αλλο με βαση την εβραιοχριστιανικη.[/list:u:p5hsrhcr][list:p5hsrhcr]Ποιο παιδι απ τα δυο στα 18 του θα ειναι οπως ο νεατερνταλ?[/list:u:p5hsrhcr]
Να υποθέσω οτι έχεις μεγαλώσει αυστηρά και μόνο με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια; Αν οχι στείλε μου σε παρακαλώ μια φωτογραφία σου. Δεν έχω ξαναδεί Νεαντερταλ (αυτή η λέξη μάλλον παραείναι βαρβαρική για να ξέρεις να την λες σωστα)
[list:p5hsrhcr]Φωτογραφια μου?Μπαα, χειροτερη παντως δε νομιζω να ειναι απ το δικο σου Αβαταρ [/list:u:p5hsrhcr][list:p5hsrhcr]Κοιτα φιλε μου, κι εγω μεγαλωσα με 20αρια στις θρησκευτικες παρανοιες που μας διδασκαν και διδασκουν ακομα στα χριστιανοκρατουμενα σχολεια μας.Το θεμα ειναι ποσοι και ποιοι εχουν την δυναμη να δουν τα πραγματα σφαιρικα, οχι να ταυτιστουν απαραιτητα οι απψεις μας αλλα φανει οτι εστω, τουλαχιστον λιγακι ο ελληνας λειτουργει με το μυαλο και οχι με τις προκαταληψεις και τα θυμιατα[/list:u:p5hsrhcr]
-
Ο χρήστης apaloxerhs έγραψε:
Αλλά το ότι τα σχόλια αυτά είναι κακοπροαίρετα φαίνεται από το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ιδέα για το πως εμφανίζεται το φως. Το φως αγαπητοί όταν εμφανίζεται δεν ανάβει την λαμπάδα του Πατριάρχη και τελείωσε. Πύρινες γλώσσες από το πουθενά διασχίζουν τον ναό και ανάβουν τις λαμπάδες των πιστών καθώς και τα καντήλια του Παναγίου τάφου με θαυμαστό τρόπο. Επίσης το Άγιο Φως δεν έχει τις ιδιότητες της κανονικής φλόγας για τα πρώτα 20 λεπτά. Το βάζεις στα μαλλιά σου και δεν παθαίνουν τίποτα. Το αν ισχύουν αυτά που λέω θα το επιβεβαιώσει κανείς με μία επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα το Μ. Σάββατο και θα μπει σε σοβαρές σκέψεις και πιθανότατα θα αλλάξει ακόμη και τις ιδέες του περί Θεού όπως έγινε με φίλο μου μετά από τέτοια επίσκεψη..
Ισως υπαρχει καποιο βιντεο που μπορει να επιβεβαιωσει τα λεγομενα σου,ή το Αγιο φως συμπτωματικα καιει τα βιντεο;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αλλά το ότι τα σχόλια αυτά είναι κακοπροαίρετα φαίνεται από το ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ιδέα για το πως εμφανίζεται το φως. Το φως αγαπητοί όταν εμφανίζεται δεν ανάβει την λαμπάδα του Πατριάρχη και τελείωσε. Πύρινες γλώσσες από το πουθενά διασχίζουν τον ναό και ανάβουν τις λαμπάδες των πιστών καθώς και τα καντήλια του Παναγίου τάφου με θαυμαστό τρόπο. Επίσης το Άγιο Φως δεν έχει τις ιδιότητες της κανονικής φλόγας για τα πρώτα 20 λεπτά. Το βάζεις στα μαλλιά σου και δεν παθαίνουν τίποτα. Το αν ισχύουν αυτά που λέω θα το επιβεβαιώσει κανείς με μία επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα το Μ. Σάββατο και θα μπει σε σοβαρές σκέψεις και πιθανότατα θα αλλάξει ακόμη και τις ιδέες του περί Θεού όπως έγινε με φίλο μου μετά από τέτοια επίσκεψη..
Ισως υπαρχει καποιο βιντεο που μπορει να επιβεβαιωσει τα λεγομενα σου,ή το Αγιο φως συμπτωματικα καιει τα βιντεο;
Πάντως σε ρεπορτάζ που είδα πρόσφατα έλεγε για φλόγες που φαίνονταν (αλλά δεν έτυχε να είναι ορατές την ημέρα που η κάμερα ήταν στον ναό!!) την ώρα που ανάβει η λαμπάδα του Πατριάρχη ΜΕΣΑ στην κρύπτη!!!
Οχι και δεν καίγονται τα μαλλιά!!
Μόλις βγήκε ο Πατριάρχης έκαψε και 2-3 από τους διπλανούς του παπάδες!!! -
Ο χρήστης skye έγραψε:
[list:2dy98xk0]Παιρνουμε δυο παιδια της πρωτης δημοτικου.Το ενα το μεγαλωνουμε με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια και το αλλο με βαση την εβραιοχριστιανικη.[/list:u:2dy98xk0][list:2dy98xk0]Ποιο παιδι απ τα δυο στα 18 του θα ειναι οπως ο νεατερνταλ?[/list:u:2dy98xk0]
και τα δύο μπάζα θα γίνουν αν διδαχθούν ΜΟΝΟ την αρχαιοελληνική γραμματεία ή την εβραιοχριστιανική.
[list:2dy98xk0]Αρε κατι μυαλα σκουριασμενα........ο Δημοκριτος για σενα μπαζο ηταν, ετσι?[/list:u:2dy98xk0][list:2dy98xk0]Για κουνηστε λιγο τα κεφαλια σας[/list:u:2dy98xk0]
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
[list:1hjwrw01]Παιρνουμε δυο παιδια της πρωτης δημοτικου.Το ενα το μεγαλωνουμε με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια και το αλλο με βαση την εβραιοχριστιανικη.[/list:u:1hjwrw01][list:1hjwrw01]Ποιο παιδι απ τα δυο στα 18 του θα ειναι οπως ο νεατερνταλ?[/list:u:1hjwrw01]
και τα δύο μπάζα θα γίνουν αν διδαχθούν ΜΟΝΟ την αρχαιοελληνική γραμματεία ή την εβραιοχριστιανική.
ΣΩΣΤΟΣ!!!
-
[list:1qyvdam0]Παιρνουμε δυο παιδια της πρωτης δημοτικου.Το ενα το μεγαλωνουμε με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια και το αλλο με βαση την εβραιοχριστιανικη.[/list:u:1qyvdam0][list:1qyvdam0]Ποιο παιδι απ τα δυο στα 18 του θα ειναι οπως ο νεατερνταλ?[/list:u:1qyvdam0]
[list:1qyvdam0]Αρε κατι μυαλα σκουριασμενα........ο Δημοκριτος για σενα μπαζο ηταν, ετσι?[/list:u:1qyvdam0][list:1qyvdam0]Για κουνηστε λιγο τα κεφαλια σας[/list:u:1qyvdam0]
Το παιδί θα γίνει μπάζο Μάκη αν διδαχθεί ΜΟΝΟ το ένα από τα δύο!!!Αυτό σου λέει!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
[list:2aru5ynr]Παιρνουμε δυο παιδια της πρωτης δημοτικου.Το ενα το μεγαλωνουμε με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια και το αλλο με βαση την εβραιοχριστιανικη.[/list:u:2aru5ynr][list:2aru5ynr]Ποιο παιδι απ τα δυο στα 18 του θα ειναι οπως ο νεατερνταλ?[/list:u:2aru5ynr]
[list:2aru5ynr]Αρε κατι μυαλα σκουριασμενα........ο Δημοκριτος για σενα μπαζο ηταν, ετσι?[/list:u:2aru5ynr][list:2aru5ynr]Για κουνηστε λιγο τα κεφαλια σας[/list:u:2aru5ynr]
Το παιδί θα γίνει μπάζο Μάκη αν διδαχθεί ΜΟΝΟ το ένα από τα δύο!!!Αυτό σου λέει!!!
Και έχει απόλυτο δίκιο ο skye.
-
[list:tzwr11qe]Παιρνουμε δυο παιδια της πρωτης δημοτικου.Το ενα το μεγαλωνουμε με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια και το αλλο με βαση την εβραιοχριστιανικη.[/list:u:tzwr11qe][list:tzwr11qe]Ποιο παιδι απ τα δυο στα 18 του θα ειναι οπως ο νεατερνταλ?[/list:u:tzwr11qe]
[list:tzwr11qe]Αρε κατι μυαλα σκουριασμενα........ο Δημοκριτος για σενα μπαζο ηταν, ετσι?[/list:u:tzwr11qe][list:tzwr11qe]Για κουνηστε λιγο τα κεφαλια σας[/list:u:tzwr11qe]
Moi? Μυαλό σκουριασμένο; Επειδή πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει ποικιλία στη μορφωση, και ότι μαθαίνεις είναι καλό; Όπως νομίζεις, αλλά θα ήθελα να μου αναλύσεις το σκεπτικό σου μπας και δούμε και εμείς το φως το αληθινό. Πιστεύεις λοιπόν ότι η μοναδική σοφία είναι η αρχαιοελληνική;
-
[list:prakchmy]Παιρνουμε δυο παιδια της πρωτης δημοτικου.Το ενα το μεγαλωνουμε με βαση την αρχαιοελληνικη γραμματεια και το αλλο με βαση την εβραιοχριστιανικη.[/list:u:prakchmy][list:prakchmy]Ποιο παιδι απ τα δυο στα 18 του θα ειναι οπως ο νεατερνταλ?[/list:u:prakchmy]
[list:prakchmy]Αρε κατι μυαλα σκουριασμενα........ο Δημοκριτος για σενα μπαζο ηταν, ετσι?[/list:u:prakchmy][list:prakchmy]Για κουνηστε λιγο τα κεφαλια σας[/list:u:prakchmy]
Και έχει απόλυτο δίκιο ο skye.
[list:prakchmy]Ο θησαυρος των γνωσεων που κληρονομησε η ανθρωποτητα απ την αρχαια ελληνικη γραμματεια την οποια ακομα και σημερα μελετουν, εχει δημιουργηθει σε συναργασια με το Χριστιανισμο?[/list:u:prakchmy]
Σοβαρά τώρα, δεν κατάλαβαίνεις, δεν θέλεις να καταλάβεις ή μας κάνεις πλάκα? Ποιος σου μίλησε για συνεργασία? Ότι είναι καλό να μάθεις πράγματα και από την αρχαιοελληνική παιδεία και γραμματεία ΚΑΙ από το χριστιανισμό, αυτό είπε ο skye και εγώ προσωπικά συμφωνώ.
-
[list:2mbko9mw]Και σε τι ωφεληθηκε η ανθρωποτητα απ την ιδρυση του χριστιανισμου και μετα?Απ τους μαθηματικους?Αστροφυσικους?Φιλοσοφους?.........μεχρι το 17ο αιωνα δηλ μπορειτε να μου πειτε την εξελιξη του κοσμου?
[/list:u:2mbko9mw] -
Απο καθαρα επιστημονικη αποψη,ο χριστιανισμος δεν εχει καμια αξία.
Τωρα αν θελουμε να το δουμε ηθοπλαστικα,εκει ισως αλλαζει το πραγμα και να εχει κατι να προσφερει,επιλεκτικα ομως γιατι αν κατσει το παιδακι και διαβαζει παλαιά διαθήκη ανεξέλεγκτα, μαλλον μανιακος δολοφόνος θα καταντήσει -
[list:b9m49f2j]Και σε τι ωφεληθηκε η ανθρωποτητα απ την ιδρυση του χριστιανισμου και μετα?Απ τους μαθηματικους?Αστροφυσικους?Φιλοσοφους?.........μεχρι το 17ο αιωνα δηλ μπορειτε να μου πειτε την εξελιξη του κοσμου?
[/list:u:b9m49f2j]Πάντως η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (μετέπειτα Βυζάντιο) μέσω του Χριστιανισμού κατάφερε να ξεκολλήσει από την καταρρέουσα Δυτική!
Και οι επιστήμες τι σχέση έχουν με τον Χριστιανισμό βρε Μάκη?
Ο σκοταδισμός είναι γενικότερο φαινόμενο!
Κυρίως 'επιστήμονες' ήταν εναντίον π.χ. του Ντα Βίντσι! ή του Κοπέρνικου!Η Εκκλησία το έκανε και καλά?
Η αυτοί που δεν τους συνέφερε να ανατραπούν οι κοινωνικές ισορροπίες (γαιοκτήμονες)?!!ξεκόλλα λίγο ρε συ!
Δες λίγο και από την άλλη πλευρά τα πράγματα!!! -
Το σχολείο δεν είναι μονοπλευρη επιστημονική διαπεδαγώγηση αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί (πρέπει να προσπαθεί) να σε κάνει άνθρωπο. Και εκεί -κακά τα ψέματα o χριστιανισμός μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα.. Και μη μου πείτε ότι η εκκλησία μειώνει το γυναικείο φύλο.. Δε θα θέλατε να αναλύσουμε τις απόψεις των αρχαίων ελλήνων για τις γυναίκες..
Όσον αφορά το αν έχει συμβάλλει ιστορικά η εκκλησία.. νομίζω εντελώς αντικειμενικά έχει συμβάλλει και θετικά και αρνητικά.. Κάτι σαν τις ΗΠΑ, όσον αφορά την Ελλάδα. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ποιες πύρινες γλώσσες και κολοκύθια τούμπανα... Την άλλη φορά στο EXTRA τους έκανε ρόμπα ο Καλόπουλος επιδεικνύοντας πώς γίνεται η αυτόματη ανάφλεξη των κεριών. Οι παπάδες που ήταν παρόντες στην εκπομπή ψέλνανε εξορκισμούς εκείνη την ώρα, ελπίζοντας πως ο θεούλης τους θα εμπόδιζε το ξεσκέπασμα της απάτης... Αλλά εις μάτην.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ποιες πύρινες γλώσσες και κολοκύθια τούμπανα... Την άλλη φορά στο EXTRA τους έκανε ρόμπα ο Καλόπουλος επιδεικνύοντας πώς γίνεται η αυτόματη ανάφλεξη των κεριών. Οι παπάδες που ήταν παρόντες στην εκπομπή ψέλνανε εξορκισμούς εκείνη την ώρα, ελπίζοντας πως ο θεούλης τους θα εμπόδιζε το ξεσκέπασμα της απάτης... Αλλά εις μάτην.
Μήπως έσκιζαν και τα ράσα? Τα Ιεροσόλυμα ξέρεις που είναι και εκεί θα βρεις τις πραγματικές απαντήσεις. Υπάρχει και μία ιστοσελίδα όπου έχει ένα χαμηλής ποιότητας και διάρκειας βιντεάκι το οποίο δίνει μία γεύση. http://www.1821.gr
-
._
-
Από όσα διάβασα (μέχρι τις 4 σελίδες) αλλά και από άλλες συζητήσεις έχω την αίσθηση ότι επειδή κάποιοι παπάδες (σε μεγαλύτερο ποσοστό οι 'αξιωματούχοι') απλά δεν είναι παπάδες ή ότι τέλος πάντων η ανθρώπινη εκτέλεση της θρησκείας χωλαίνει μας φταίει ο Χριστός και η Αγία Τριάδα?
Επίσης τα θέματα του Αδάμ και της Εύας ή ότι οι Ζουλού 'παρατήρησαν ότι ακόμα και σε σειρές των 5 αν πορεύονταν οι Ισραηλίτες, μόνοι τους χωρίς ζώα, οικόσητα ή μη, θα σχημάτιζαν μία σειρά 150 περίπου χιλιομέτρων. Θα ήθελαν περίπου 7 ημέρες να διασχίσουν τη Νεκρά Θάλασσα και όχι μία νύχτα, όπως αναφέρεται στη Βίβλο.
', μα αλήθεια έτσι τα δέχεστε? Μία μέρα νομίζετε ότι είναι 24 ώρες στη βίβλο? Αυτά θέλουν πολύ σκέψη και όχι να τα δεχόμαστε ως ατάκες του Χόλυγουντ. Τι κάναμε στα κείμενα στο σχολείο? Κάτι πολύ περισσότερο.Αν νομίζετε ότι επειδή η βίβλος λέει ότι προήλθαμε από την Αδάμ και την Εύα ενώ επιστήμη λέει από του πιθήκους άρα η βίβλος λέει ******** κάνετε λάθος. Κανένα από τα 2 δεν κάνει λάθος.
Και κάτι τελευταίο. Κάποιος είπε για ένα βιβλίο που φυλλάσεται στο Βατικανό και δεν θέλουν να το αποκαλύψουν γιατί δεν τους συμφέρει αυτά που γράφονται μέσα. Δε ξέρω τι θα συνέβαινε αν αυτό το βιβλίο ήταν υπό της κατοχή της Ορθόδοξης εκκλησίας αλλά εδώ είναι υπό την κατοχή της Καθολικής εκκλησίας.
ΥΓ. Ελπίζω να διαβάσω κάποια στιγμή και τις υπόλοιπες.
ΥΓ2. Συγνώμη αν τα έγραψα χύμα
ΥΓ3. Είμαι από τους πιστούς (προσπαθώ τουλάχιστον)
Περί Χριστιανισμού και Εκκλησίας!