-
Θέλω τις συμβουλές σας για το πώς να κινηθώ για αυτό εδώ το θέμα παρακαλώ
viewtopic.php?f=15&t=13837&start=6195
Είναι μείζον
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν κάποιος έχει ξεχάσει το δίπλωμα του στο εξωτερικό και επιστρέψει Ελλάδα τι μπορεί να γίνει ωστε να μπορεί να οδηγήσει 'νόμιμα' στην Ελλάδα? Δίνει κάποια βεβαίωση η διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας?
Δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο. Δεν δηλώνεις απώλεια να ξεμπερδεύεις;
Δεν είναι δικό μου το πρόβλημα και ουτως ή άλλως αυτό νομίζω είναι χρονοβορό και είναι και Καλοκαίρι. Τέσπα βεβαίωση δεν βγαίνει, θα κυκλοφορεί με φωτοτυπία, αυτό πρότεινε η Διέυθυνση συγκοινωνιών.
Καλά δεν έχει το δίπλωμα και έχει φωτοτυπία του;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Θέλω τις συμβουλές σας για το πώς να κινηθώ για αυτό εδώ το θέμα παρακαλώviewtopic.php?f=15&t=13837&start=6195' target='_blank
Είναι μείζον
Βρες έναν δικηγόρο και ξεκίνα με εξώδικο και στην πορεία ανάλογα με την συμπεριφορά τους αποφασίζεις τι να κάνεις .
-
Ο λεβιές ταχυτήτων σε αυτοκίνητα που είναι έτσι
http://i9.ebayimg.com/03/m/000/94/fb/6d97_27.JPG
πώς μπορεί να γίνει έτσι?(Εννοώ το πλαστικό με διβαθμίσεις που έγινε δέρμα)
http://www.renaultfuego.nl/images/Te ... im0100.jpgΣε ταπετσέρη?
-
Ναι, σε κάποιον ταπετσέρη που να κάνει δερμάτινα. Ξέρουν αυτοί να το φτιάξουν.
Φυσικά μπορείς να πας και σε επώνυμο κατάστημα (πχ. Connolly) αλλά μάλλον θα σου έρθει πιο ακριβά... -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν κάποιος έχει ξεχάσει το δίπλωμα του στο εξωτερικό και επιστρέψει Ελλάδα τι μπορεί να γίνει ωστε να μπορεί να οδηγήσει 'νόμιμα' στην Ελλάδα? Δίνει κάποια βεβαίωση η διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας?
Δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο. Δεν δηλώνεις απώλεια να ξεμπερδεύεις;
Δεν είναι δικό μου το πρόβλημα και ουτως ή άλλως αυτό νομίζω είναι χρονοβορό και είναι και Καλοκαίρι. Τέσπα βεβαίωση δεν βγαίνει, θα κυκλοφορεί με φωτοτυπία, αυτό πρότεινε η Διέυθυνση συγκοινωνιών.
Καλά δεν έχει το δίπλωμα και έχει φωτοτυπία του;
Nαι γιατί το δίπλωμα είναι στο Στρασβούργο και εδώ έτυχε να υπάρχει μια φωτοτυπία στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.
Άσχετο αλλά στην Γαλλία σε ανάλογη περίπτωση βγαίνει βεβαίωση εντός 10 λεπτών... -
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Ξέρει κανείς πως μπορεί να μεταφερθεί ένα κιβώτιο ταχυτήτων από Αγγλία προς Ελλάδα με χαμηλό κόστος; Μια μεταφορική που ρώτησα μου είπε για 400 ευρώ + ΦΠΑ, ενώ η UPS δίνει κόστος 180 ευρώ και με ασφάλιση! Καμιά άλλη λύση, ανεξαρτήτως χρόνου παράδοσης;Εχεις πμ.
-
Thanks!
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
Ξέρει κανείς πως μπορεί να μεταφερθεί ένα κιβώτιο ταχυτήτων από Αγγλία προς Ελλάδα με χαμηλό κόστος; Μια μεταφορική που ρώτησα μου είπε για 400 ευρώ + ΦΠΑ, ενώ η UPS δίνει κόστος 180 ευρώ και με ασφάλιση! Καμιά άλλη λύση, ανεξαρτήτως χρόνου παράδοσης;
Εχεις πμ.
Μηπως γινεται να μαθω και εγω???
Με ενδιαφερει. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αλέξανδρε αυτή είναι η ανάλυση καυσαερίων του 115.
Περνάει Ε2 και ίσως και Ε3 αν δεν βγάζει πολλά ΝΟχ. Το πρόβλημα είναι στα ΝΟχ, όσο φτωχαίνεις το μίγμα για να μειώσεις τους ρύπους, οι τιμές των ΝΟχ εκτοξεύονται. Μόνο με καταλύτη (2-δρόμων) μπορείς να κάνεις δουλειά, πλούσιο μίγμα για χαμηλά ΝΟχ, πολύ λίγο αβάνς και καις στον καταλύτη τους υδρογονάνθρακες.
Ευχαριστώ, Λεωνίδα!
Με τα καρμπυρατεράτα μπορείς να κάνεις κάποια τέτοια παιχνίδια και να 'ξεγελάσεις' τους αισθητήρες...
Έχω δει που πουλάνε ξεχωριστα thermal reactors για τα HC (στο 115 έμπαιναν σε κάποιες αμερικάνικες εκδόσεις κιόλας από παλιά...) οπότε μπορείς να το έχεις σε λίγο πιο πλούσιο χωρίς πρόβλημα (δεν ανεβαίνει πολύ το διοξείδιο όμως έτσι; ). Το ζήτημα είναι, για παράδειγμα, σε ένα 124 που έχει τον λ (είτε με τον Μ102 με το KE-Jetronic είτε ακόμα χειρότερα με τον Μ111 και την ψηφιακή ECU του P-Motronic) και δεν μπορείς να κάνεις δραματικές αλλαγές...Πιστεύεις ότι στα καρμπυρατεράτα με κάποιες μικροτροποποιήσεις έχουμε μέλλον για κυκλοφορία;
Άσχετο: Κάποιοι φίλοι στο εξωτερικό μιλούν ακόμα και για πλήρη μετατροπή (πανεύκολο στα ΜΒ με το χώρο που έχουν) σε ηλεκτροκίνητο. Δε μου φαίνεται απίθανο αλλά έχω δύο κύριους προβληματισμούς:
Ο πρώτος έχει να κάνει με το κατά πόσο το υδροκέφαλο ΥΣ θα δίνει τη δυνατότητα αλλαγής της άδειας από Βενζίνη σε ρεύμα απελευθερώνοντας απο όποιους περιορισμούς το όχημα και ο δεύτερος (και πιο ουσιαστικός) αφορά την αυξημένη μάζα (και μάλιστα σε άσχημο σημείο )λόγω των μπαταριών... μπορείς_σύμφωνα με τους φίλαράκους μου_ να κάνεις κάποια σχετική διασπορά μπρος πίσω (έχει μπολικο χώρο) αλλά δε θέλω να ξέρω τι θα γίνει σε ένα ενδεχόμενο τρακάρισμα...
Και φυσικά το κόστος, το οποίο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο!Zorz: Σε ευχαριστώ για τη λίστα αλλά όπως σωστά κατάλαβες με ενδιαφέρει για κάθε μοντέλο ξεχωριστά...ακόμα δε μας έχουν ξεκαθαρίσει αν θα γίνεται βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών το classification ή βάσει ανάλυσης από το 'συμβεβλημένα' συνεργεία.
(απο προσωπική εμπειρία, μιας και διαχειριζόμαστε στη δουλειά βιομηχανικούς αναλυτές καυσαερίων, οι κυψέλες των αισθητήρων C02 'δηλητηριάζονται' και από κάποιο σημείο και μετά δείχνουν αλλα αντί άλλων... ήθελα να ήξερα πώς θα γίνεται ο έλεγχος ακρίβειας των οργάνων αυτών μιας και οι κυψέλες είναι αρκετά ακριβές) -
Πώς και ΟΛΑ τα 106 ραλλύ/γτι που πουλιούνται είναι μαμά και ατρακάριστα;
-
Απο τη στιγμη που αφαιρεθηκαν ολες οι μετατροπες ειναι μαμα, και δεν εχει τρακαρει απο την τελευταια φορα που βγηκε απο το φαναρτζηδικο. Δεν καταλαβαινω που ειναι η απορια σου
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πώς και ΟΛΑ τα 106 ραλλύ/γτι που πουλιούνται είναι μαμά και ατρακάριστα;Αν ψαχνεις ξερω ενα ατρακαριστο αλλα ειναι σκουπα προγραμμα εξατμιση (αλλα ειναι κιτρινο )
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Πώς και ΟΛΑ τα 106 ραλλύ/γτι που πουλιούνται είναι μαμά και ατρακάριστα;
Αν ψαχνεις ξερω ενα ατρακαριστο αλλα ειναι σκουπα προγραμμα εξατμιση (αλλα ειναι κιτρινο )
Ψάχνει ένα φιλαράκι μου καιρό τώρα.. και θέλει και κίτρινο!
Βέβαια καλύτερα να μην είχε πρόγραμμα αλλά θα του ρίχναμε μια ματιά. -
Μα κιτρινο? Πες του να παρει μια μερσεντες ντιζελ σε τετοιο χρωμα
ΘΑ ρωτησω ενα φιλαρακι που ειναι κολητος με αυτο το παιδι να δω αν το αποφασισε τελικα να το δωσει και θα σου στειλω πμ.
-
To kίτρινο τα σπάει ρε!
thanks..
-
Πωλείται το Χ αυτοκίνητο 'φουλ έξτρα'...Τι στο διάολο πάει να πει 'φουλ έξτρα'; Ότι έχει όλα τα εξτρα που διέθετε το εργοστάσιο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τη στιγμή της παραγγελίας του, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας μικρής αηδίας. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι φουλ έξτρα, σωστά; Γιατί όμως βλέπουμε τότε να λανσάρεται ως φουλ έξτρα αυτοκίνητο που πέραν του βασικού εξοπλισμού της πιο πλούσιας έκδοσης, έχει επιπλέον 4-5 πραγματάκια από τα 20 που προσφέρονται έξτρα;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πιστεύεις ότι στα καρμπυρατεράτα με κάποιες μικροτροποποιήσεις έχουμε μέλλον για κυκλοφορία;
(...)
Zorz: Σε ευχαριστώ για τη λίστα αλλά όπως σωστά κατάλαβες με ενδιαφέρει για κάθε μοντέλο ξεχωριστά...ακόμα δε μας έχουν ξεκαθαρίσει αν θα γίνεται βάσει εργοστασιακών προδιαγραφών το classification ή βάσει ανάλυσης από το 'συμβεβλημένα' συνεργεία.
(απο προσωπική εμπειρία, μιας και διαχειριζόμαστε στη δουλειά βιομηχανικούς αναλυτές καυσαερίων, οι κυψέλες των αισθητήρων C02 'δηλητηριάζονται' και από κάποιο σημείο και μετά δείχνουν αλλα αντί άλλων... ήθελα να ήξερα πώς θα γίνεται ο έλεγχος ακρίβειας των οργάνων αυτών μιας και οι κυψέλες είναι αρκετά ακριβές)Τα καρμπυρατεράτα έχουν μέλλον, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να το χρηματοδοτήσεις...
Ο τρόπος της 'βαθμολόγησης' είναι ένα πρόβλημα. Αν αρκεστούν στις εργοστασιακές τιμές, θα αγνοηθεί το θέμα της μετέπειτα συντήρησης. Το να βγαίνει η κλίμακα με βάση πραγματικές, ετήσιες (κάρτα καυσαερίων) μετρήσεις του κάθε οχήματος είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Υπάρχει ο κίνδυνος όμως το σύστημα να μην είναι τόσο αδιάβλητο (θεωρητικά τώρα δεν μπορείς να προμηθευτείς ΚΕΚ από 'φιλικό' συνεργείο με αισιόδοξα νούμερα?). Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο να κυκλοφορείς όλο το χρόνο με ένα setup προσανατολισμένο στις επιδόσεις και όταν έρθει η ώρα για τον έλεγχο, να το αλλάζεις προσωρινά.
Μα κιτρινο? Πες του να παρει μια μερσεντες ντιζελ σε τετοιο χρωμα
Το κίτρινο rulez! Και το άσπρο δεν με χαλάει καθόλου σε rallye.
Πωλείται το Χ αυτοκίνητο 'φουλ έξτρα'...Τι στο διάολο πάει να πει 'φουλ έξτρα'; Ότι έχει όλα τα εξτρα που διέθετε το εργοστάσιο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο τη στιγμή της παραγγελίας του, συμπεριλαμβανομένης και της τελευταίας μικρής αηδίας. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι φουλ έξτρα, σωστά;
Θεωρητικά ναι. Αυτή η έκφραση έχει απλώς εκφυλιστεί τόσο που έχει χάσει εντελώς την σημασία της. Τζάμπα πιάνει χώρο στις αγγελίες. 'Πωλείται Fiat Punto 55S, φουλ εξτρά', Πωλείται Smart Pure φουλ εξτρά'.
-
Το άλλο ωραίο στις αγγελίες είναι οτι όταν απαριθμούν τα αξεσουάρ γράφουν και ζαντολάστιχα. Δηλαδή υπάρχει περίτωση να δίνουν το αυτοκίνητο χωρις τροχούς? Η μόνο με τις ζάντες χωρίς λάστιχα?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Το άλλο ωραίο στις αγγελίες είναι οτι όταν απαριθμούν τα αξεσουάρ γράφουν και ζαντολάστιχα. Δηλαδή υπάρχει περίτωση να δίνουν το αυτοκίνητο χωρις τροχούς? Η μόνο με τις ζάντες χωρίς λάστιχα?Αυτό πρέπει να υποδηλώνει την ύπαρξη ζαντών αλουμινίου (συνήθως aftermarket), η οποία συνοδεύεται από την αλλαγή ελαστικών (πρόσφατα ή... λιγότερο πρόσφατα).
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο