-
Δηλαδή να τους κάνω 2 τους 'καμμένους'!
Ρε συ, πρέπει να πονάει πάρα πολύ...Ειδικά αν έχεις να ξυριστείς καιρό -
Μπα, εμένα δεν με ενοχλούσε ιδιαίτερα. Το πρόβλημα είναι αν κοπείς.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Εγώ μάλλον ανάποδα θα το έλεγα.Αυτό με τις 4-5 λεπίδες νομίζω ότι με ξυρίζει καλύτερα και μάλιστα με λιγότερα κοκκινίσματα...Η λογική αυτό λέει. Προσωπικά όμως για κάποιο ανεξήγητο λόγο βρίσκω ότι στα καινούργια οι πολλές λεπίδες δεν αφήνουν το σύστημα να κυλίσει απαλά και σε κάθε κίνηση γρατζουνίζουν το δέρμα. Ίσως φταίει ότι μια ζωή ξυριζόμουν 'κόντρα' . Η διαφορά ήταν τραγική όταν εδώ στο χωριό ξέμεινα από τα fusion (ή όπως λέγονται τέλος πάντων) και βρήκα στο σπίτι ένα παλιό αχρησιμοποίητο με 2 λεπίδες. Απίστευτα πιο smooth ξύρισμα, με gel/αφρό εξυπακούεται.
Επόμενη δοκιμή, ξύρισμα με τέτοιο.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ξύρισμα έτσι.
-
Πλάκα πλάκα, αυτό πρέπει να κανει απίστευτο ξύρισμα. Αλλά αν κοπείς, τη
Οι κουρευτικές/ξυριστικές μηχανές ξυρίζουν καλύτερα (αν δε θελετε clean cut ξύρισμα) Ευλογία για μας με τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Στο στρατό λέω να μου χορηγώ άδεια 'ελεύθερος ξυρίσματος' -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πλάκα πλάκα, αυτό πρέπει να κανει απίστευτο ξύρισμα.
Ένας φίλος που το δοκίμασε μου είπε ότι είναι κάπως επικίνδυνο.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Οι κουρευτικές/ξυριστικές μηχανές ξυρίζουν καλύτερα (αν δε θελετε clean cut ξύρισμα) Ευλογία για μας με τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Στο στρατό λέω να μου χορηγώ άδεια 'ελεύθερος ξυρίσματος'Το 2λεπιδο κλασικο μπλε ζιλετ μου φαινεται και εμενα που λογω αναγκης το χρησιμοποιησα πιο αερατο. Δεν κανει τοσο βαθυ ξυρισμα ομως, και σιγουρα κραταει πιο λιγο. Τα μαχ3 που χρησιμοποιω ειναι πολυ καλα και πολυ δυσκολο να κοπεις...αν κοπεις ομως την ψιλοφουτσησες. Παντα με τζελ αφρο.
Για μηχανη το εχω σκεφτει αλλα φοβαμαι οτι θα με τσιμπαει και δεν θα με βολεψει και θα πανε στραφι τοσα λεφτα.
-
Η μηχανη ειναι περιεργη φαση... Εμενα δε με βολευει καθολου.
Μου αφηνει μια αισθηση...καυσου και βρωμιας.Κλασσικο ξυραφακι Gillette λοιπον, και τον παραδοσιακο αφρο της nivea για ευαισθητες επιδερμιδες.
Α! Και οποτε ειναι δυνατο, ζεστο νερακι...
-
Ατζαμής ο δικός σου.
Χωρίς πλάκα όμως κάνει πολύ ωραίο ξύρισμα, αρκεί να ξέρεις. Το ξυραφάκι να κοιτά μεταξύ κάθετης θέσης σε σχέση με το πρόσωπο και προς την ανάποδη πλευρά από την οποία κινείται το χέρι. Δηλαδή π.χ.η κόψη κάθετα και λίγο προς τα επάνω όταν το χέρι κινείται προς τα κάτω.
Κατά τα λοιπά θα πρότεινα. Να αφήστε μούσι βρεεεεε.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ατζαμής ο δικός σου.
Χωρίς πλάκα όμως κάνει πολύ ωραίο ξύρισμα, αρκεί να ξέρεις. Το ξυραφάκι να κοιτά μεταξύ κάθετης θέσης σε σχέση με το πρόσωπο και προς την ανάποδη πλευρά από την οποία κινείται το χέρι. Δηλαδή π.χ.η κόψη κάθετα και λίγο προς τα επάνω όταν το χέρι κινείται προς τα κάτω.
Κατά τα λοιπά θα πρότεινα. Να αφήστε μούσι βρεεεεε.
+1 για το μούσι
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ατζαμής ο δικός σου.Όντως, αλλά έτσι του δόθηκε η ευκαιρία για καριέρα στο σινεμά.
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
Πως αλλαζουμε ταχυτητα, ωστε να γινει οσο το δυνατον πιο ησυχα η αλλαγη;Καταλαβα: Την εχουμε πολλοι την απορια...
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
Πως αλλαζουμε ταχυτητα, ωστε να γινει οσο το δυνατον πιο ησυχα η αλλαγη;Αφήνεις να το οδηγήσει ο άντρας
-
Ο χρήστης elisa έγραψε:
Πως αλλαζουμε ταχυτητα, ωστε να γινει οσο το δυνατον πιο ησυχα η αλλαγη;
Καταλαβα: Την εχουμε πολλοι την απορια...
Αν προσπαθείς να αλλάξεις ομαλά ταχύτητα φορώντας τακούνια ή κλασσική παντοφλίτσα ή τέλος πάντων γυναικείου τύπου υπόδημα, μάλλον άδικα προσπαθείς. Βλέπω κάτι τύπισσες με τακούνι 10ποντο να μπαίνουν στο αμάξι και λέω πως στο καλό θα οδηγήσει τώρα;;; Βλέπεις μετά από λίγο το όχημα να πηγαίνει σαν να έχει λόξιγγα
Όλο το θέμα είναι να μπορέσεις να καταλάβεις το σημείο που 'πιάνει' ο συμπλέκτης και εκείνη τη στιγμή να μην τον αφήσεις απότομα αλλά από το συγκεκριμένο σημείο και μετά να προσπαθήσεις να τον αφήνεις ομαλά και με σταθερό ρυθμό ενώ ταυτόχρονα κρατάς σταθερό γκάζι. Σε κάθε αυτοκίνητο διαφέρουν τα σημεία σύμπλεξης καθώς και η συμπεριφορά του ηλεκτρόγκαζου οπότε πρέπει να μάθεις λίγο το αμάξι για να μπορείς να κάνεις την αλλαγή τελείως ομαλά.
Προσωπικά στο Golf συνήθισα στο πρώτο 10λεπτο. Σε ένα Getz που οδηγούσα πριν τις μισές φορές ένιωθες την αλλαγή (και λιγότερες φορές κάποιο κλώτσημα) κ δεν μπορούσα να βγάλω άκρη με τπτ, έχει να κάνει και με την 'ποιότητα' των μηχανικών μερών πιστεύω. -
Είμαι ο μόνος που βρίσκει ότι τα καινούργια πορτοκαλί ξυραφάκια της Gillette με τις 88,5 λεπίδες κάνουν πολύ χειρότερο ξύρισμα από τα παλιά με τις 2-3;Βρε σεις, που κολλάνε αυτά στο 'περί αυτοκίνησης'; Τα Fusion έχουν '5+1 όπισθεν' λεπίδες, όχι ταχύτητες!
Οι κουρευτικές/ξυριστικές μηχανές ξυρίζουν καλύτερα (αν δε θελετε clean cut ξύρισμα) Ευλογία για μας με τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Στο στρατό λέω να μου χορηγώ άδεια 'ελεύθερος ξυρίσματος'Εγώ έχω ευαίσθητο δέρμα και αρκετά σκληρά γένεια (κακός συνδυασμός). Δοκίμασα και μηχανή (μια Braun, μέτριου κόστους) αλλά ήταν χειρότερα και τωρα την έχω παροπλίσει σε ένα συρτάρι.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Βρε σεις, που κολλάνε αυτά στο 'περί αυτοκίνησης'; Τα Fusion έχουν '5+1 όπισθεν' λεπίδες, όχι ταχύτητες!Νομίζω ότι έχει 4+1
Αν έχεις σκληρά γένια πάντως, η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή είναι καλή.Αν είναι πολύ μαλακά, μάλλον θα στα τραβάει περισσότερο παρά θα στα ξυρίζει
(μιλάει παθών και για τις 2 περιπτώσεις ) -
Παιδια που να απευθυνθω για φαναρια που δε δουλευουν??Στην αστυνομια?
-
Ναι, δοκίμασε εκεί για αρχή... Εμένα βέβαια πριν από χρόνια με είχαν συνδέσει με κάιρο και μου είχαν πει να πάρω στην ζιμενς.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Πως αλλαζουμε ταχυτητα, ωστε να γινει οσο το δυνατον πιο ησυχα η αλλαγη;
Καταλαβα: Την εχουμε πολλοι την απορια...
Αν προσπαθείς να αλλάξεις ομαλά ταχύτητα φορώντας τακούνια ή κλασσική παντοφλίτσα ή τέλος πάντων γυναικείου τύπου υπόδημα, μάλλον άδικα προσπαθείς. Βλέπω κάτι τύπισσες με τακούνι 10ποντο να μπαίνουν στο αμάξι και λέω πως στο καλό θα οδηγήσει τώρα;;; Βλέπεις μετά από λίγο το όχημα να πηγαίνει σαν να έχει λόξιγγα
Όλο το θέμα είναι να μπορέσεις να καταλάβεις το σημείο που 'πιάνει' ο συμπλέκτης και εκείνη τη στιγμή να μην τον αφήσεις απότομα αλλά από το συγκεκριμένο σημείο και μετά να προσπαθήσεις να τον αφήνεις ομαλά και με σταθερό ρυθμό ενώ ταυτόχρονα κρατάς σταθερό γκάζι. Σε κάθε αυτοκίνητο διαφέρουν τα σημεία σύμπλεξης καθώς και η συμπεριφορά του ηλεκτρόγκαζου οπότε πρέπει να μάθεις λίγο το αμάξι για να μπορείς να κάνεις την αλλαγή τελείως ομαλά.
Προσωπικά στο Golf συνήθισα στο πρώτο 10λεπτο. Σε ένα Getz που οδηγούσα πριν τις μισές φορές ένιωθες την αλλαγή (και λιγότερες φορές κάποιο κλώτσημα) κ δεν μπορούσα να βγάλω άκρη με τπτ, έχει να κάνει και με την 'ποιότητα' των μηχανικών μερών πιστεύω.Εννοούμε πάντα την αλλαγή ταχύτητας προς τα πάνω , σωστά; Από 2α σε 3η κλπ κλπ
Για μένα λειτουργεί καλά το να πατάω το συμπλέκτη χωρίς ν'αφήσω το γκάζι αμέσως, έτσι ανεβάζει λίγο παραπάνω στροφές το μοτέρ, αλλάζω ταχύτητα και μετά αφήνω τον συμπλέκτη απαλά. Μετά από κάποιες δοκιμές, είναι σαν ν'αλλάζει αυτόματο. -
Σημερα ειδα λευκη Mercedes E220 CDi με πινακιδες ΤΑΕ **** .Πουθενα ομως δεν ελεγε οτι ειναι ταξι,ουτε επανω ουτε στις πορτες.Μηπως πηγαινε για βαψιμο????
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο