-
Γιατί βρε συνάδελφοι οδηγοί ενώ πιστεύετε πως δε πρέπει να πετάμε σκουπίδια στους δρόμους, όλοι σχεδόν εκτοξεύετε τα τσιγάρα σας απο το παράθυρο; Αυτό δεν είναι σκουπίδι, ή εμπίπτει στη κατηγορία ειδών πολυτελείας οπότε θεωρείτε πως η θέση του βρίσκεται στο ; Γιατί το αριστερό σας χέρι είναι πιό εκπαιδευμένο στο να στέλνει sms αντί να χρησιμοποιεί το flash; Διακοσμητικό το έχετε και το χέρι και το flash; Γιατί εσείς που μονίμως αρπάζετε τη πρώτη θέση αριστερά στα φανάρια και εμποδίζετε ΟΛΟΥΣ τους άλλους πίσω σας κάνοντάς τους τρένο (και απο τον όγκο των αυτοκινήτων και απο τα νευρα!) Γιατί σόνι και καλά πρέπει ο κόσμος να πιστεύει πως αυτοκίνητα που δεν έπιασαν ποτέ τη κορυφή των καταλόγων αξιοπιστίας είναι καλα; Απλά και μόνο επειδή είναι Γερμανικά; (ψώνια!) Γιατί οι γυναίκες που υποτίθεται πως είναι πιο πρακτικά όντα απ τους άνδρες 'οταν τους δώσεις ένα ποσό να αγοράσουν αυτοκίνητο θα επιστρέψουν είτε με ένα μουράτο διθέσιο cabrio είτε με ένα τεράστιο άβολο και ενεργοβόρο 4x4 (οι κοπελίτσες το ονομάζουν τζιπακι!!!); Μήπως γιατί εκτός απο είναι και πονηρές; Γιατί εμείς οι (ηλίθιοι) άνδρες αγοράζουμε όχι αυτοκίνητο για τη 'πάρτη' μας αλλά για να αρέσει στη γκόμενά μας; (μην απαντήσει κανένας εδω!!!) Θα επιστρέψω σύντομα με περισσότερες απορίες [/b][/list]
-
Ρητορικές φαντάζομαι οι ερωτήσεις σου φίλε Drauto...
-
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
Γιατί εμείς οι (ηλίθιοι) άνδρες αγοράζουμε όχι αυτοκίνητο για τη 'πάρτη' μας αλλά για να αρέσει στη γκόμενά μας; (μην απαντήσει κανένας εδω!!!)Δεν μπορώ να κρατηθώ!
-
Οδηγώντας ενοικιασμένο αυτοκίνητο στην Ιταλία παραβίασα τα όρια ζώνης περιορισμένης κυκλοφορίας ZTL στο Μιλάνο, εντός των οποίων κινούνται οχήματα που έχουν άδεια. Στην αρχή της ζώνης υπήρχε τοποθετημένη κάμερα, η οποία φωτογραφίζει (απ' όσο γνωρίζω τον τρόπο λειτουργίας των από τη Φλωρεντία) όλα τα αυτοκίνητα που μπαίνουν, στέλνει τις φωτο στην αρμόδια αρχή και αυτή ξεχωρίζει ποιος έχει άδεια και ποιος όχι προκειμένου να στείλει κλησεις. Το σύστημα δουλεύει κανονικά (δεν είναι σαν τις κάμερες στο Μαλιακό πχ).
Οι ερωτήσεις: έχει δικαίωμα η εταιρεία ενοικίασης, εάν και εφόσον της έρθει η κλήση τελικά, να μου αφαιρέσει το ποσό από την πιστωτική μου κάρτα, της οποίας τα στοιχεία έπρεπε να δώσω προκειμένου να νοικιάσω το όχημα, χωρίς τη συγκατάθεσή μου; Είναι υποχρεωμένη να επικοινωνήσει μαζί μου, από την ώρα που έχω δώσει δ/νση κατοικίας και τηλ. επικοινωνίας στην Ιταλία, πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση (πχ θέλω να πληρώσω με μετρητά, δεν είναι ανάγκη να τραβήξει χρήματα από την πιστωτική);
Γαμώ την ώρα και τη στιγμή που άκουσα την κοπέλα μου και πήγα ευθεία αντί να στρίψω αριστερά ενώ ΗΞΕΡΑ ότι αριστερά έπρεπε να πάω.
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Είναι υποχρεωμένη να επικοινωνήσει μαζί μου, από την ώρα που έχω δώσει δ/νση κατοικίας και τηλ. επικοινωνίας στην Ιταλία, πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση (πχ θέλω να πληρώσω με μετρητά, δεν είναι ανάγκη να τραβήξει χρήματα από την πιστωτική);το λογικό είναι αυτό...
-
kotetsi έγραψε:
Είναι υποχρεωμένη να επικοινωνήσει μαζί μου, από την ώρα που έχω δώσει δ/νση κατοικίας και τηλ. επικοινωνίας στην Ιταλία, πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση (πχ θέλω να πληρώσω με μετρητά, δεν είναι ανάγκη να τραβήξει χρήματα από την πιστωτική);το λογικό είναι αυτό...
ισως δεν εμπιστευονται τις πληροφοριες που τους δινει καποιος για την διευθυνση του και ετσι δεν μπαινουν στον κοπο για να σε ψαξουν αλλοιως!!!! Για αυτο το λογο αλλωστε σου κοβουν λευκο χαρτακι της πιστωτικης.... Αλλωστε αυτοι θα πληρωσουν την κληση και βιαζονται να εισπαραξουν το αντιτιμο απο τον πελατη.... Η διαδικασι να σε βρουν και να βρεις τροπο να τους δωσεις τα λευτα ειναι λιγο αμφιβολη οτι θα ειναι γρηγορη λυση αν υπαρχει κακοπιστος πελατης...
-
μια μπαταρια 55 αμπερ που εχει ξεφορτιστει απο ξεχασμενο για 3 μερες ραδιο,ποσο χρονο χρειαζεται για να φορτιστει εκ νεου,χωρις να χρησιμοποιουμε ενεργοβορες λειτουργιες,οπως αντισταση πισω παμπριζ,υαλοκαθαριστηρες?
-
Μάλλον δεν θα τη φορτίσει ΠΟΤΕ το αμάξι. Θέλει φορτιστή, αν δεν έχεις δώσε κάτι σε κάποιο ηλεκτρολόγο να σου τη φορτίσει (άφησε το αμάξι εκεί). Υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχει χαλάσει αλλά όπως ήταν πριν δεν θα είναι.*
- Όταν είμασταν μικροί και τρέχαμε τα αμάξια μας, ο παππούς ενός φίλου μου (που στα νιάτα του είχε φτιαγμένο Model T) μας έλεγε ότι ξεφόρτιζε εντελώς τις μπαταρίες και μετά τις φόρτιζε για καλύτερα - ίσως τότε να ήταν διαφορετικές.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μάλλον δεν θα τη φορτίσει ΠΟΤΕ το αμάξι. Θέλει φορτιστή, αν δεν έχεις δώσε κάτι σε κάποιο ηλεκτρολόγο να σου τη φορτίσει (άφησε το αμάξι εκεί). Υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχει χαλάσει αλλά όπως ήταν πριν δεν θα είναι.*- Όταν είμασταν μικροί και τρέχαμε τα αμάξια μας, ο παππούς ενός φίλου μου (που στα νιάτα του είχε φτιαγμένο Model T) μας έλεγε ότι ξεφόρτιζε εντελώς τις μπαταρίες και μετά τις φόρτιζε για καλύτερα - ίσως τότε να ήταν διαφορετικές.
Μου έχει συμβεί μία φορά με το (πολύ) παλιό Opel Corsa.
Έβαλα μπροστά με καλώδια από άλλο όχημα και έκανα μια διαδρομή περίπου 1 ώρας μέσα στην Αθήνα και μετά ήταν οκ.Βέβαια δεν είχε αποφορτίσει εντελώς, τα λαμπάκια στο καντράν του αυτοκινήτου άναβαν ελάχιστα όταν γύριζα τη μίζα.
Άρα δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.Για το θέμα της αποφόρτισης, το έκανα όταν είχα τις μπαταρίες NiCd (νικεκοκαδμίου) στα κινητά πριν από καμμιά 10 χρόνια περίπου και είχε αποτέλεσμα αφού η μπαταρία του ΝΟΚΙΑ άντεξε έτσι για 3 ολόκληρα χρόνια.
Για αυτοκίνμητα όμως δεν γνωρίζω... -
Το έχω βάλει και σε άλλο topic
Πόσο θα κοστολογούσατε ενα VW polo 1.4 16V 100Hp 2001 80000km?
Ενδιαφέρομαι να το αγοράσω αλλά δε ξέρω αν η τιμή ειναι συμφέρουσα... -
μπάρες (όχι μόνιμες-υπάρχουν) ή δίχτυ?
έχει βάλει κάποιος? κόστος? και αν ναι πού?
Ευχαριστώ -
Σε τι αυτοκινητο? Συνηθως βγαζουν οι εταιριες αλλα μονο για τα station.
-
Τα τροχόσπιτα είναι παράνομο να σταθμεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πεζοδρόμιο?Χωρίς να τα χρησιμοποιούν?
Του χει ξεμείνει ενός παπάρα ένα χρόνο και πρέπει να το αντικρύζω δίπλα απο την είσοδο!Επίσης, αν στη διάρκεια που έχω διπλοπαρκάρει έρθει ο ιδιοκτήτης που κλείνω, καλέσει τη τροχαία αλλά εγώ το πάρω το αυτοκίνητο στο ενδιάμεσο, η τροχαία μπορεί να μου κάνει κάτι?
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Μάλλον δεν θα τη φορτίσει ΠΟΤΕ το αμάξι. Θέλει φορτιστή, αν δεν έχεις δώσε κάτι σε κάποιο ηλεκτρολόγο να σου τη φορτίσει (άφησε το αμάξι εκεί). Υπάρχει μικρή πιθανότητα να έχει χαλάσει αλλά όπως ήταν πριν δεν θα είναι.*
- Όταν είμασταν μικροί και τρέχαμε τα αμάξια μας, ο παππούς ενός φίλου μου (που στα νιάτα του είχε φτιαγμένο Model T) μας έλεγε ότι ξεφόρτιζε εντελώς τις μπαταρίες και μετά τις φόρτιζε για καλύτερα - ίσως τότε να ήταν διαφορετικές.
Μου έχει συμβεί μία φορά με το (πολύ) παλιό Opel Corsa.
Έβαλα μπροστά με καλώδια από άλλο όχημα και έκανα μια διαδρομή περίπου 1 ώρας μέσα στην Αθήνα και μετά ήταν οκ.Βέβαια δεν είχε αποφορτίσει εντελώς, τα λαμπάκια στο καντράν του αυτοκινήτου άναβαν ελάχιστα όταν γύριζα τη μίζα.
Άρα δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.Για το θέμα της αποφόρτισης, το έκανα όταν είχα τις μπαταρίες NiCd (νικεκοκαδμίου) στα κινητά πριν από καμμιά 10 χρόνια περίπου και είχε αποτέλεσμα αφού η μπαταρία του ΝΟΚΙΑ άντεξε έτσι για 3 ολόκληρα χρόνια.
Για αυτοκίνμητα όμως δεν γνωρίζω...Σημερα περνουσα απο ενα κεντρο μπαταριας στην Μοναστηριου και λεω ας την μετρησω καλου κακου
Εβαλα μπρος πριν κανα 3 λεπτο απο το σπιτι μεχρι εκει(ειναι κοντα)
Του λεω μεγαλε με αφησε πριν καμια 15 αρια μερες ,εβαλα απο καλωδια,ειχα ξεχασει ραδιοσιντι ανοιχτο,αλλα απο τοτε ειναι οκ παιρνει κανονικαΒαζει πολυμετρο 14.2-14.3 δειχνει μου λεει ενταξει ειναι ,εισαι οκ,δεν εχεις προβλημα
Ερχεται μετα ενας αλλος τυπος τρεχοντας ,να με προλαβει,μου λεει σβησε μηχανη,αναψε αλαρμ,φωτα μεσαια και μεγαλα,προβολεις και αστο για 3-4 λεπτα ,ετσι με την μηχανη σβηστη
περνανε τα λεπτα ερχεται με ενα αλλο μηχανημα ,πιο ογκωδες μετραει κατι και αυτος,δεν μπορεσα να δω τι εγραψε,ηταν μια βελονα που κινουταν,μου λεει οπωσδηποτε μπαταρια μεγαλε,μπορει να μην μπορεσεις να βαλεις μπροστα τωρα80 Ε ξηρου τυπου 45 αρα μπαταρια
Θελεις τιμολογιο?
Η ολη του συμπεριφορα με εβαλε σε υποψιες,γιατι εκανε την ολη δουλεια και πασαρε την μπαταρια σε δευτερολεπτα,λες και ιχε να μιλησει 2 μερες και τα ειπε ολα μαζεμενα
Του λεω φιλε δεν εχω λεφτα πανω μου τοσα,υπολογιζα γυρω στα 50 την μπαταρια θα ερθω απο Δευτερα
Λεει μπορει να μην μπορεσεις να βαλεις μπροστα τωρα
Μπηκα μεσα,πηρες μπρος με μιση μιζια και εφυγαΤι γιενται ρε παιδια ?
Ειναι σωστο αυτο που μου ελεγε? -
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Τα τροχόσπιτα είναι παράνομο να σταθμεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πεζοδρόμιο?Χωρίς να τα χρησιμοποιούν?
Του χει ξεμείνει ενός παπάρα ένα χρόνο και πρέπει να το αντικρύζω δίπλα απο την είσοδο!Επίσης, αν στη διάρκεια που έχω διπλοπαρκάρει έρθει ο ιδιοκτήτης που κλείνω, καλέσει τη τροχαία αλλά εγώ το πάρω το αυτοκίνητο στο ενδιάμεσο, η τροχαία μπορεί να μου κάνει κάτι?
Για να βεβαιωσει παραβαση η τροχαια πρεπει να καταγραψει επι τοπου
Να ειναι το αμαξι σου ακομα διπλοπαρκαρισμενο ακομη -
doom1983 ενημερωτικά πριν ένα μήνα έδωσα 80 € για κλειστού τύπου 55αρα μπαταρία. Η τιμή που σου είπε μου φαίνεται φουσκωμένη. Αν η μπαταρία σου βρίσκεται όντως στα τελευταία της δεν το γνωρίζω, αλλά από την συμπεριφορά του υποψιάζομαι πως μάλλον θέλησε να σε πετύχει σε αδύνατη στιγμή και να το εκμεταλλευτεί.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
doom1983 ενημερωτικά πριν ένα μήνα έδωσα 80 € για κλειστού τύπου 55αρα μπαταρία. Η τιμή που σου είπε μου φαίνεται φουσκωμένη. Αν η μπαταρία σου βρίσκεται όντως στα τελευταία της δεν το γνωρίζω, αλλά από την συμπεριφορά του υποψιάζομαι πως μάλλον θέλησε να σε πετύχει σε αδύνατη στιγμή και να το εκμεταλλευτεί.Επισης νομιζα οτι εχω 55 αρα μπαταρια μεχρι τωρα
Αυτος επεμενε για 45 οτι ειναι
Ξεχασα να την κοιταξω μετα,εκλεισα καπω και την κοπανησα -
τι κατανάλωση ρεύματος έχει μία μικρή σομπίτσα αλογόνου;
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
τι κατανάλωση ρεύματος έχει μία μικρή σομπίτσα αλογόνου;Συνήθως είναι 1000+ W (πρέπει να λέει πάνω πόσα ακριβώς), άρα μιλάμε για 1000+/220= 4,5+ Αmpere
-
Ο χρήστης navouxodonosoras έγραψε:
Τα τροχόσπιτα είναι παράνομο να σταθμεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στο πεζοδρόμιο?Χωρίς να τα χρησιμοποιούν?Ψάχνω κι εγώ απάντηση σε αυτό το ερώτημα...Στο δρόμο της κοπέλας μου, έχει παρκάρει κάποιος ένα τροχόσπιτο (όχι αυτοκινούμενο πληροφοριακά) εκεί τουλάχιστον εδώ και 4 χρόνια και δεν το έχει μετακινήσει.Εννοείται ότι δεν είναι συνδεδεμένο σε αυτοκίνητο.
Όχι τίποτε άλλο αλλά πιάνει χαλαρά 2 θέσεις στάθμευσης (μιλάμε για πολύ μεγάλο τροχόσπιτο και ίσως και ακριβό) και σε μία περιοχή όπου το να παρκάρεις έξω από την πολυκατοικία σου ή έστω στο δρόμο σου, ισοδυναμεί με το να κερδίσεις στο λόττο.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο