-
Καλημέρα
Για να μην ανοίγω καινούργιο topic μια ερωτησούλα:
Άλλαξα μπουζί τις προάλλες και πάνω στη βίδα του μπουζιού είχε λάδι...
Ξέρει κανείς από που προέρχεται και αν είναι ανησυχητικό; -
Ο χρήστης spiros7 έγραψε:
Καλημέρα
Ξέρει κανείς από που προέρχεται και αν είναι ανησυχητικό;μήπως το είχε παραγρασάρεις πιο πριν? για πες μας μοντέλο και χρονιά μήπως ξέρει κανείς καλύτερα...
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Καλημέρα
Ξέρει κανείς από που προέρχεται και αν είναι ανησυχητικό;μήπως το είχε παραγρασάρεις πιο πριν? για πες μας μοντέλο και χρονιά μήπως ξέρει κανείς καλύτερα...
Το αυτοκίνητο είναι toyota carina 95' αγγλική με 165.000 km και τα μπουζί είχαν 45.000km πάνω . Το θέμα είναι ότι τα 3 από τα 4 είχαν λάδι - αυτό με παραξένεψε. Πρόβλημα βέβαια δεν μου έχει παρουσιάσει αλλά ρωτάω μπας και τρέχει κάτι...Βάζουν γράσο στις βίδες των μπουζί πριν τα βάλουν; Γιατί σαν λάδι μηχανής μου φάνηκε. Λάδι είχε μόνο στις βίδες και όχι στις ακίδες.
-
ο κανόνας λέει ότι αν βρεις στις ακίδες μαυρισμένο λάδι, καίει λάδι. Μπορεί και απλώς να είχες παραγεμίσει το κάρτερ λάδι. Μην αγχώνεσαι πάντως λόγω χιλιομέτρων, το αμάξακι σου με τα χιλιόμετρα που έχει μόλις που ...έστρωσε άπαξ τογίοτα!!
-
Ο χρήστης spiros7 έγραψε:
Καλημέρα
Το αυτοκίνητο είναι toyota carina 95' αγγλική με 165.000 km και τα μπουζί είχαν 45.000km πάνω . Το θέμα είναι ότι τα 3 από τα 4 είχαν λάδι - αυτό με παραξένεψε. Πρόβλημα βέβαια δεν μου έχει παρουσιάσει αλλά ρωτάω μπας και τρέχει κάτι...Βάζουν γράσο στις βίδες των μπουζί πριν τα βάλουν; Γιατί σαν λάδι μηχανής μου φάνηκε. Λάδι είχε μόνο στις βίδες και όχι στις ακίδες.
Για δες αν γύρω γύρω στην γούβα που μπαίνουν τα μπουζί έχει λάδι.
-
Αν το καπάκι των βαλβίδων είναι παρόμοιο με του σιβίκ μου, τότε έχει μια λαστιχένια φλάντζα περιμετρικά και 4 στρόγγυλα λάστιχα γύρω από τις τρύπες των μπουζί. Άλλες φορές είναι λερωμένα τα μπουζί άλλες όχι. Βάζω καινούριο αντιπροσωπείας ακριβό κιτ (φλάντα + 4 λάστιχα + 2 λάστιχα για βίδες) πάλι τα λαδώνει. Απ' έξω ποτέ δε λερώνει με λάδια.
-
μιας και μιλάμε για λάδια, πώς ελέγχουν τα λάδια σαζμαν στο αυτόματο? εγώ (στο civic '87) τα ελέγχω με σβηστή τη μηχανή, άκουσα όμως ότι πρέπει να ναι ανοιχτή! Το δοκίμασα αλλά κάτι με χτύπησε, σαν γρανάζι προσπαθώντας να βάλω τον δείκτη και δε το ξαναπροσπάθησα σε περίπτωση που έκανα μ...κία
-
Στο δυναμομετρο μετραμε την ισχυ ενος κινητηρα με την ταχυτητα που εχει την πλησιεστερη σχεση μεταδοσης στην 1:1.(συνηθως 4η δηλαδη)
Με τις υπολοιπες ταχυτητες το αποτελεσμα θα ειναι διαφορετικο(μεγαλυτερες/μικροτερες τιμες) και γιατι?
Thanx!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Στο δυναμομετρο μετραμε την ισχυ ενος κινητηρα με την ταχυτητα που εχει την πλησιεστερη σχεση μεταδοσης στην 1:1.(συνηθως 4η δηλαδη)Με τις υπολοιπες ταχυτητες το αποτελεσμα θα ειναι διαφορετικο(μεγαλυτερες/μικροτερες τιμες) και γιατι?
Thanx!
Mε τις υπόλοιπες σχέσεις το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, ναι. Συνήθως, με μεγαλύτερη σχέση 'βλέπεις' μικρότερα νούμερα. Το γιατί θέλει ψάξιμο, δεν είμαι σίγουρος.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Στο δυναμομετρο μετραμε την ισχυ ενος κινητηρα με την ταχυτητα που εχει την πλησιεστερη σχεση μεταδοσης στην 1:1.(συνηθως 4η δηλαδη)
Με τις υπολοιπες ταχυτητες το αποτελεσμα θα ειναι διαφορετικο(μεγαλυτερες/μικροτερες τιμες) και γιατι?
Thanx!
Mε τις υπόλοιπες σχέσεις το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, ναι. Συνήθως, με μεγαλύτερη σχέση 'βλέπεις' μικρότερα νούμερα. Το γιατί θέλει ψάξιμο, δεν είμαι σίγουρος.
Δεν θα μπορούσαν να αναχθούν σε τιμές που αντιστοιχούν στο 1:1 με τον πολλαπλασιαμό με τον αντίστοιχο συντελεστή ή μπαίνουν και άλλες παράμετροι μέσα που το απαγορεύουν αυτό?
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Thanx!
Δεν θα μπορούσαν να αναχθούν σε τιμές που αντιστοιχούν στο 1:1 με τον πολλαπλασιαμό με τον αντίστοιχο συντελεστή ή μπαίνουν και άλλες παράμετροι μέσα που το απαγορεύουν αυτό?
Μπαίνουν κι άλλες παράμετροι. Σκέψου ότι στις στροφές μέγιστης ιπποδύναμης, άλλα χιλιόμετρα έχει το αμάξι με 4η, άλλα με 5η, άλλα με 6η. Άλλη γωνιακή ταχύτητα τροχού λοιπόν, άλλες τριβές, άλλες απώλειες... Είναι μπλέξιμο. Εμπειρικά εντελώς, χρησιμοποιείται η σχέση που δίνει κοντά στο 1:1, μιας και δίνει τιμές που μπορούν να θεωρηθούν πιο 'λογικές' από τις άλλες.
Γενικά, η δυναμομέτρηση έχει πολλές ευαισθησίες σαν εξίσωση με πολλές παραμέτρους και ακόμη περισσότερες αρχικές συνθήκες. Σαν βασική αρχή, τουλάχιστον μετράς ΠΑΝΤΑ στο ίδιο δυναμόμετρο.
-
Αρα για ενα αυτοκινητο του οποιου η 4η σχεση ειναι πιο κοντα στο 1:1(σε σχεση με ενα αλλο του οποιου η 4η απεχει περισσοτερο απο το ιδανικο 1:1) θα εχουμε καλυτερη εκτιμηση για την πραγματικη του ιπποδυναμη?
(θεωρητικα παντα) -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
μιας και μιλάμε για λάδια, πώς ελέγχουν τα λάδια σαζμαν στο αυτόματο? εγώ (στο civic '87) τα ελέγχω με σβηστή τη μηχανή, άκουσα όμως ότι πρέπει να ναι ανοιχτή! Το δοκίμασα αλλά κάτι με χτύπησε, σαν γρανάζι προσπαθώντας να βάλω τον δείκτη και δε το ξαναπροσπάθησα σε περίπτωση που έκανα μ...κίαΓενικά στα αυτόματα μετράς ζεστό με το κινητήρα σε λειτουργία. Όμως στο σιβίκ μετράς με το κινητήρα σβηστό.
Πρόσεξε πάρα πολύ αυτό το χτύπημα στο δείκτη του σιβίκ. Χτυπάει στην όπισθεν και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά αν δεν μπει σωστά και είναι μαγκωμένος ο δείκτης.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
μιας και μιλάμε για λάδια, πώς ελέγχουν τα λάδια σαζμαν στο αυτόματο? εγώ (στο civic '87) τα ελέγχω με σβηστή τη μηχανή, άκουσα όμως ότι πρέπει να ναι ανοιχτή! Το δοκίμασα αλλά κάτι με χτύπησε, σαν γρανάζι προσπαθώντας να βάλω τον δείκτη και δε το ξαναπροσπάθησα σε περίπτωση που έκανα μ...κία
Γενικά στα αυτόματα μετράς ζεστό με το κινητήρα σε λειτουργία. Όμως στο σιβίκ μετράς με το κινητήρα σβηστό.
Πρόσεξε πάρα πολύ αυτό το χτύπημα στο δείκτη του σιβίκ. Χτυπάει στην όπισθεν και μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά αν δεν μπει σωστά και είναι μαγκωμένος ο δείκτης.
όντως, το διάβασα αργότερα στο service manual ότι πρέπει να τα ελέγξεις μέσα σ'ένα λεπτό αφού έχεις σβήσει τη μηχανή. Δε το έχω κάνει ακόμα δεν έχω βρει καλώδια μπαταρίας αφού η τάπα είναι ΚΑΤΩ απ'την μπαταρία
-
Αρα για ενα αυτοκινητο του οποιου η 4η σχεση ειναι πιο κοντα στο 1:1(σε σχεση με ενα αλλο του οποιου η 4η απεχει περισσοτερο απο το ιδανικο 1:1) θα εχουμε καλυτερη εκτιμηση για την πραγματικη του ιπποδυναμη?
(θεωρητικα παντα)Αυτά δεν έχουν μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η ΕΜΠΕΙΡΙΑ αυτού που κάνει τη μέτρηση στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ δυναμόμετρο. Αλλιώς τα αποτελέσματα είναι άλλα αντ' άλλων.
Μετράς με 3η, 4η, 5η και διαλέγεις με την ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου την ιπποδύναμη στο τροχό (έχουν σημασία διάφοροι παράγοντες, π.χ. σημαντικό: πίεση ελαστικών). Την ιπποδύναμη στο κινητήρα την ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ σύμφωνα με το αμάξι, μπροστοκίνητο, πισωκίνητο κλπ. πάλι με την ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου. Δεν μετράς απώλειες, εκεί μπορεί να βγάλεις πάνω από 50 άλογα λάθος.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
(θεωρητικα παντα)Μετράς με 3η, 4η, 5η και διαλέγεις με την ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου την ιπποδύναμη στο τροχό (έχουν σημασία διάφοροι παράγοντες, π.χ. σημαντικό: πίεση ελαστικών). Την ιπποδύναμη στο κινητήρα την ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ σύμφωνα με το αμάξι, μπροστοκίνητο, πισωκίνητο κλπ. πάλι με την ΕΜΠΕΙΡΙΑ σου. Δεν μετράς απώλειες, εκεί μπορεί να βγάλεις πάνω από 50 άλογα λάθος.
Δηλαδη δεν υπαρχει καποια στανταρ μεθοδος που να προκυπτει η ιπποδυναμη απο συγκεκριμενο τυπο δυναμομετρου?
Ψιλομαντεψια ειναι δηλαδη τα νουμερα που δημοσιευουν τα περιοδικα?
-
Ψιλομαντεψια ειναι δηλαδη τα νουμερα που δημοσιευουν τα περιοδικα?Αν αυτός που κάνει τη δυναμομέτρηση έχει μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο δυναμόμετρο, η μέτρηση έχει αρκετή ακρίβεια.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ψιλομαντεψια ειναι δηλαδη τα νουμερα που δημοσιευουν τα περιοδικα?
Αν αυτός που κάνει τη δυναμομέτρηση έχει μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο δυναμόμετρο, η μέτρηση έχει αρκετή ακρίβεια.
Δηλαδη πως γινεται αυτο με την εμπειρια?
Με ποια μεθοδο..αυτο ρωταω..
(μεσος ορος πχ απωλειων απο προσθιοκινητα αυτοκινητα που εχει μετρησει?Ετσι βγαζει τις απωλειες ας πουμε?) -
Βασικά η σχέση που είναι πιό κοντά στο 1 προς 1 έχει τις πιό μικρές απώλειες. Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%, εχει να κάνει με τα μεγέθη των γραναζιών. Όσο μεγαλύτερη η διαφορά στα μεγέθη τόσο μεγαλύτερες οι απώλειες. Οταν η σχέση μετάδοσης είναι 1:1 αυτό σημαίνει οτι τα γρανάζια εισόδου και εξόδου έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος.
Αν κάνεις δυναμομέτρηση με άλλη σχέση θα βγάλεις μικρότερο νούμερο
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Αν κάνεις δυναμομέτρηση με άλλη σχέση θα βγάλεις μικρότερο νούμερο
Ειτε η ταχυτητα δηλαδη αντιστοιχει σε μικροτερη σχεση μεταδοσης ειτε σε μεγαλυτερη θα βγει μικροτερο νουμερο?
Μπορει να βγει και μεγαλυτερο ή οχι?
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο