-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
[...] εκείνη την περίεργη πλαστική μπογιά που έχουν στα παρκινγκ τους τα πολυκαταστήματα, [...]Ψάξε στο Google για 'βιομηχανικά δάπεδα' [έτσι ακριβώς στα ελληνικά]. Υπάρχουν πολλές εταιρείες στην ελλάδα που αναλαμβάνουν τέτοιες 'επιστρώσεις'. Θα διαβάσεις και θα μάθεις αρκετά για το τι χαρακτηριστικά μπορούν να έχουν, και ποια φυσικά χρειάζεσαι εσυ. Αναλόγως αυτών πάει και το κόστος (καλά φαντάζομαι το να είναι απολύτως επίπεδα και με μηδενική κλίση παντού δεν σε ενδιαφέρει).
Δεν είμαι ειδικός, απλώς είχε τύχει να μου ζητήσουν να ψάξω ονόματα εταιρειών, οπότε πολλά περισσότερα στοιχεία δεν μπορώ να σου δώσω (δεν θυμάμαι κι όλας, γιατί τότε είχα κάτσει και τα είχα διαβάσει...).
Φαντάζομαι ότι βασικό θα είναι να χρησιμποοιηθεί υλικό που δεν κάνει 'περίεργες' αντιδράσεις με τα υγρά που πιθανώς να τρέξουν (λάδια, βαλβολίνες, γράσσα κλπ) γιατί τα 'απλά' πλαστικά συνήθως δεν τα πάνε καλά με πετρελαϊκά προϊόντα -που θα είανι και όξινα ή αλκαλικά-. Νομίζω δες για 'Οξυαλκαλίμαχες' επιστρώσεις. Και προφανώς αντιολισθητικές.Αν δει το Post σου ο G60 θα έχει σίγουρα καλύτερες συμβουλές να σου δώσει καθότι θα έχει σίγουρα εμπειρία πάνω στο ζήτημα. Εγώ στα γράφω τελείως 'ακαδημαϊκά'.
EDIT κάτι τέτοια δεν λες :
π.χ.
ΣΥΣΤΗΜΑ PENETRATE
Αποτελείται από τρεις διαδοχικές στρώσεις ειδικής, ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΗΣ, ΕΓΧΡΩΜΗΣ ή ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΡΗΤΙΝΗΣ 815 για εσωτερικές επιφάνειες ή ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗΣ ΡΗΤΙΝΗΣ ΔΥΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ 807 για εξωτερικές επιφάνειες. Εφαρμόζεται πάνω σε βιομηχανικό δάπεδο με κατανάλωση 200-250gr/m2 και πάνω σε παλαιό μπετό με κατανάλωση 350-600gr/m2.
Προσφέρεται σε 5 αποχρώσεις (γκρι ανοιχτό και σκούρο, κεραμιδί, ώχρα, πράσινο).
Προτείνεται για:- συνεργεία αυτοκινήτων.
- αποθήκες Α' υλών
- χώρους parking.
Προτείνεται για χώρους ελαφριάς έως μέσης κυκλοφορίας.
-
Ευχαριστώ πολύ! Θα πέσει διάβασμα μου φαίνεται, αλλά τώρα τουλάχιστον έχω ένα μπούσουλα...
-
Για πόσο καιρό ισχύουν τα παράβολα για μεταβίβαση αυτοκινήτου;;
Φίλος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία πριν κάτι χρόνια αλλά για λόγους που δε γνωρίζω δεν ολοκλήρωσε τη μεταβίβαση (αλλά κυκλοφορούσε με το αυτοκίνητο σα να ταν δικό του ) Τώρα τρέχει να το μεταβιβάσει...
-
Και εγώ θέλω να κάνω μία ερώτηση...
Πήρα μια βάση για το κινητό με αυτοκόλλητο... φυσικά δεν κολλάει στο ταμπλό παρά μόνο στο παμπρίζ πράγμα που δεν το θέλω με τίποτα... πήγα σε ένα μαγαζί για να πάρω μια κόλλα ... και μου έδωσε κατά αυτόν την ¨κατάλληλη¨ η κόλλα όμως δεν τα κατάφερε και έμεινε σημάδι...
Τώρα θέλω από εσάς ή να μου πείτε με ποια κόλλα θα κολλήσει σίγουρα ή πως θα βγάλω την κόλλα από το ταμπλο
-
Λοιπόν κάθε επιφάνεια θέλει διαφορετική κόλλα, δηλαδή αν έχεις δύο σκληρές επιφάνειες μία καλή εποξική κόλλα δύο συστατικών είναι ιδανική λύση. Για πιο μαλακές επιφάνειες η ούχου είναι μάλλον καλύτερη καθώς έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Σιλικόνη δεν σου συνιστώ γιατί θα λιώσει έυκολα. Λόγκο μην χρησιμοποιήσεις αν δεν είσαι αρκετά έμπειρος με κολλήματα, εγώ δεν έχω κολλήσει ακόμα σωστά με αυτήν...
Ότι και αν χρησιμοποιήσεις να προσέχεις να εφαρμόζουν καλά μεταξύ τους οι επιφάνειες, και να έχεις βρει πριν βάλεις κόλλα ένα τρόπο ώστε να είναι εφαρμόζουν γερά οι επιφάνειες προς κόλληση. Πάντως αν χρησιμοποιήσεις ούχου πρέπει να ΑΜΕΣΩΣ να φέρεις σε επαφή τις επιφάνειες και μετά να τις αφήσεις παντελώς ακίνητες για μία ολόκληρη μέρα.
Τώρα για να βγάλεις την κόλλα δόκίμασε με ένα κατσαβίδι (ή ξύλο αν υπάρχει κίνδυνος να χαραχτεί το ταμπλώ) να σπρώξεις το υπόλειμμα της κόλλας από το πλάι. ΠΡΟΣΟΧΗ μην ξεκολλήσεις και το ταμπλώ μαζί!!! Αν δεις ότι ξεκολλάει και το ταμπλώ τότε... βράστα. Κάνε όσο το δυνατόν πιο ήπιες και μαλακές κινήσεις.
Καλά μαστορέματα!!!
-
Με ασετόν δοκίμασε να την αφαιρέσεις.
Μούλιασε με πολύ ασετόν λίγο χαρτί κουζίνας,και ή τρίψε κατ'ευθείαν την κόλλα,ή άστο πάνω της να τη μαλακώσει
-
Μμμμ... με το ασετόν όμως μπορεί να χαλάσει και το ταμπλώ άμα είναι πλαστικό. Σε μεταλλική επιφάνεια όμως μπορείς να το δοκιμάσεις με ασφάλεια. Αν πάλι είναι πλαστικό δοκίμασε σε μικρή επιφάνεια μπας και το χαλάσει, οπότε πρέπει να βρείς άλλη μέθοδο
-
ΟΧΙ ασετόν...είναι ισχυρό και θα σου αφήσει σημάδι 100%.
-
Το ταμπλό δεν είναι ούτε πλαστικό ούτε μέταλο... είναι από αυτό το μαλακό σαν αφρολεξ υλικό που έχει πάνω δέρμα... η ούχου θα κρατήσει τόσο βάρος?? 2 σωληνάρια που τα ανακατεψα ήταν η κόλλα που έβαλα αλλά το κρατούσα 35 λεπτά να στεγνώσει και δεν στέγνωνε με τίποτα... θα δοκιμάσω αύριο με υπομονή την ίδια και ο θεός βοηθός...
-
Αν η κόλλα που χρησιμοποιήσες ήταν εποξική (που πρέπει αφού ανακάτεψες 2 συστατικά) θέλει τουλάχιστον ...1 μέρα για να στεγνώσει!!!Εγώ την εποξική την αφήνω 2 μέρες πάντως. Τέλοσπάντων αφού έχει ελαστικότητα το ταμπλώ σου συνιστώ την ούχου. Το μυστικό είναι να κάνεις ...πρόβες πριν το τελικό κόλλημα γιατί πρέπει να σταθεροποιήσεις την βάση πριν την κολλήσεις. Λαστιχάκια ή/και χαρτοταινίες θα σε βοηθήσουν να την ακινητοποιήσεις. Πάντως ξέχνα τις οδηγίες της ούχου πέρι χρόνου και άστο παντελώς ακίνητο για 12 ώρες ή ακόμα καλύτερα 1 μέρα.
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
:hmmm: τωρα τελευταια παρατηρω οτι ξεχναω ευκολα.οχι σοβαρα γεγονοτα αλλα απλα καθημερινα.
ειναι ανησυχητικο?Mπα δεν είναι κάτι,μην ανησυχείς....της ηλικίας,ξέρεις!!
-
:hmmm: τωρα τελευταια παρατηρω οτι ξεχναω ευκολα.οχι σοβαρα γεγονοτα αλλα απλα καθημερινα.
ειναι ανησυχητικο?πας στα δεύτερα -άντα...
-
:lol: στο κατωφλι τους ειμαι απλα γειωθηκα λιγο με αυτο που διαπιστωσα κ
με προβληματισε.
αλλωστε ο λεβεντης μου καθε πρωι τις 5.30 μου λεει το αντιθετο.
..τυφλα να χουν τα 25χρονα..μπερδεύεις τα κεφάλια...το ένα δεν έχει μυαλό!
αλλά από ότι φαίνεται και το άλλο...πλάκα κάνω μην παρεξηγηθείς.
-
..τυφλα να χουν τα 25χρονα..Ο σοφός λαός τών ορεινών χωριών τών Γρεβενών,λέει μια πολύ πετυχημένη παροιμία:
'Το μυρμίγκ πρίν ψουφή'ς,βγάζ φτερά'
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
..τυφλα να χουν τα 25χρονα..Ο σοφός λαός τών ορεινών χωριών τών Γρεβενών,λέει μια πολύ πετυχημένη παροιμία:
'Το μυρμίγκ πρίν ψουφή'ς,βγάζ φτερά'
και ο κινητήρας πριν σκάσει πάει μαμιόντας...
σωστός ο Αντρέας! -
ειναι ανησυχητικο?Ναι, εγώ πριν αρκετά χρόνια περιόρισα ΠΟΛΥ το κάπνισμα.
-
Βαρέθηκα να φεύγω από το σπίτι και να ξαναγυρνάω για να βεβαιωθώ ότι έκλεισα τη πόρτα και δε την άφησα ορθάνοιχτη. Πάντως θέλει καιρό ακάπνιστος.
-
:lol: στο κατωφλι τους ειμαι απλα γειωθηκα λιγο με αυτο που διαπιστωσα κ
με προβληματισε.
..τυφλα να χουν τα 25χρονα....κ ωσπου να φεξει να δουμε ποιος θ αντεξει..
...ωραία υπογραφή...
-
Για να βγάλω ταυτότητα (Β' τμήμα Θεσ/νικης) τι ώρα πρέπει να πάω; (κάτι κακό άκουσα για 3:30 πμ).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Για να βγάλω ταυτότητα (Β' τμήμα Θεσ/νικης) τι ώρα πρέπει να πάω; (κάτι κακό άκουσα για 3:30 πμ).Για το συγκεκριμένο τμήμα δεν ξέρω, αλλά γενικά υπάρχει μεγάλη αναμονή. Διευκρίνησε μήπως χρειάζεται ραντεβού (ναι, γινόταν κι αυτό). Συνήθως ισχύει το 'όσο πιο νωρίς, τόσο πιο καλά'. Ακόμη καλύτερα να πας πριν ανοίξει το γραφείο και να περιμένεις.
Κοινώς, υπομονή!
Αλλά καλύτερα να περάσεις από κει και να ρωτήσεις.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο