Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
[...] εκείνη την περίεργη πλαστική μπογιά που έχουν στα παρκινγκ τους τα πολυκαταστήματα, [...]
Ψάξε στο Google για 'βιομηχανικά δάπεδα' [έτσι ακριβώς στα ελληνικά]. Υπάρχουν πολλές εταιρείες στην ελλάδα που αναλαμβάνουν τέτοιες 'επιστρώσεις'. Θα διαβάσεις και θα μάθεις αρκετά για το τι χαρακτηριστικά μπορούν να έχουν, και ποια φυσικά χρειάζεσαι εσυ. Αναλόγως αυτών πάει και το κόστος (καλά φαντάζομαι το να είναι απολύτως επίπεδα και με μηδενική κλίση παντού δεν σε ενδιαφέρει).
Δεν είμαι ειδικός, απλώς είχε τύχει να μου ζητήσουν να ψάξω ονόματα εταιρειών, οπότε πολλά περισσότερα στοιχεία δεν μπορώ να σου δώσω (δεν θυμάμαι κι όλας, γιατί τότε είχα κάτσει και τα είχα διαβάσει...).
Φαντάζομαι ότι βασικό θα είναι να χρησιμποοιηθεί υλικό που δεν κάνει 'περίεργες' αντιδράσεις με τα υγρά που πιθανώς να τρέξουν (λάδια, βαλβολίνες, γράσσα κλπ) γιατί τα 'απλά' πλαστικά συνήθως δεν τα πάνε καλά με πετρελαϊκά προϊόντα -που θα είανι και όξινα ή αλκαλικά-. Νομίζω δες για 'Οξυαλκαλίμαχες' επιστρώσεις. Και προφανώς αντιολισθητικές.
Αν δει το Post σου ο G60 θα έχει σίγουρα καλύτερες συμβουλές να σου δώσει καθότι θα έχει σίγουρα εμπειρία πάνω στο ζήτημα. Εγώ στα γράφω τελείως 'ακαδημαϊκά'.
EDIT κάτι τέτοια δεν λες :
1
2
π.χ.
ΣΥΣΤΗΜΑ PENETRATE
Αποτελείται από τρεις διαδοχικές στρώσεις ειδικής, ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΗΣ, ΕΓΧΡΩΜΗΣ ή ΔΙΑΦΑΝΟΥΣ ΡΗΤΙΝΗΣ 815 για εσωτερικές επιφάνειες ή ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΗΣ ΡΗΤΙΝΗΣ ΔΥΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ 807 για εξωτερικές επιφάνειες. Εφαρμόζεται πάνω σε βιομηχανικό δάπεδο με κατανάλωση 200-250gr/m2 και πάνω σε παλαιό μπετό με κατανάλωση 350-600gr/m2.
Προσφέρεται σε 5 αποχρώσεις (γκρι ανοιχτό και σκούρο, κεραμιδί, ώχρα, πράσινο).
Προτείνεται για:
- συνεργεία αυτοκινήτων.
- αποθήκες Α' υλών
- χώρους parking.
Προτείνεται για χώρους ελαφριάς έως μέσης κυκλοφορίας.