-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Οδήγηση και σεισμόςΚαλά το video είναι καραfake, είναι σοβαροί οι άνθρωποι?
μερικοι ανθρωποι δεν θα πρεπε να εχουν προσβαση στο internet....
ακους εκει... 'Σας παρουσιάζω ένα σχετικό βίντεο από την Αργεντινή την ώρα ισχυρού σεισμού, όπου το αυτοκίνητο το «καταπίνει» η γη -κυριολεκτικά!' -
με τιποτα δεν θα εβαζε ενας σοβαρος επιστημονας ενα τετοιο βιντεο..
βεβαια μην λεμε και οτι θελουμε πανω απο 6R η ροπη αρχιζει και ξεπερναει τα 70cm/s -
Λεωφόρος 3 λωρίδων (πχ Ποσειδώνος), 2 αμάξια κινούνται παράλληλα, το ένα στην αριστερή και το άλλο στην δεξιά λωρίδα.
Ταυτόχρονα βγάζουν flash για μεσαία λωρίδα και κινούνται προς αυτήν.Άν γίνει το μπαμ ποιός φταίει?
-
Πολυ δυσκολο να το 'πετυχεις' αυτο.
Για μενα αυτος που δεν προσεξε, αρα για να γινει ατυχημα σε τετοια περιπτωση, και οι δυο
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Πολυ δυσκολο να το 'πετυχεις' αυτο.Κι όμως είναι αρκετά συνηθισμένο στους δρόμους με 3 λωρίδες (Βουλιαγμένης, Συγγρού, Κηφισίας, Κηφισσό, ΑΟ, τμήματα εθνικής οδού). Ο δεξιά θέλει να περάσει τον μπροστινό του και πάει στη μεσαία. Την ίδια ώρα ο αριστερά έχει περάσει τον μεσαίο και θέλει να επιστρέψει στη μεσαία. Και οι δύο νόμιμοι έχουν ανάψει τα φλάς τους και συγκλίνουν προς τη μεσαία!
Θεωρητικά όποιου η μούρη είναι πιο μπροστά προηγείται και ο άλλος τον φυλάει. Αν και ο από δεξιά που βγαίνει (ξεκινάει το προσπέρασμα) πρέπει να φταίει περισσότερο από τον αριστερό που επανέρχεται αφού προσπέρασε. Στην πράξη και οι δύο οφείλουν να προσέχουν το ίδιο και θα τους έδινα από 50% συνυπαιτιότητα.
Καλό είναι πάντως άσχετα από το ποιος μπορεί να χρεωθεί να το σκεφτόμαστε όλοι και να ρίχνουμε και μια ματιά και πέρα από τη διπλανή μας λωρίδα! -
Η περίπτωση που συζητάτε δεν είναι και πολύ σπάνια. Μου έχει συμβεί, ενώ ήμουν επιβάτης, ευτυχώς με ελάχιστες υλικές ζημίες. Ο Α, που οδηγούσε, από την αριστερή λωρίδα μπήκε στη μεσαία την ίδια στιγμή που οδηγός του ΟΑΣΘ πήγαινε στη μεσαία από τη δεξιά. Δεν μπορώ να περιγράψω την τρομάρα που πήρα όταν είδα να κατευθύνομαι ακριβώς πάνω στην μπροστά αριστερή γωνία του λεωφορείου - συνοδηγός γαρ. Φρέναραν και οι δύο, προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύγκρουση και το αποτέλεσμα ήταν ένας σπασμένος καθρέφτης και δύο γρατσουνισμένες πόρτες. Στο λεωφορείο φάνηκαν μόνο κάποια καινούρια σημάδια πάνω από τα παλιά.
Στο διά ταύτα: η τροχαία δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση η από δεξιά προτεραιότητα (το λεωφορείο), δεν έχει σημασία ποιος είναι πιο μπροστά (το λεωφορείο), δεν έχει σημασία ποιος είχε κάνει προσπέραση (ο Α) και ποιος ξεκινούσε να κάνει (το λεωφορείο) και το σημαντικότερο δεν καταλογίζει ευθύνη σε κανέναν. Η ασφαλιστική δέχτηκε συνυπαιτιότητα 50%, ο ΟΑΣΘ αξίωσε υπαιτιότητα 0% για τον οδηγό του, συμβιβάστηκε με το 50% και το θέμα έληξε έτσι. Ίσως είχα διαφορετική γνώμη αν πλήρωνα από την τσέπη μου για τη ζημιά, αλλά δεν βρίσκω άδικη την κατάληξη. -
Και εμένα μου έχει τύχει 2-3 φορές πρόσφατα, έχω υπάρξει και το αριστερό και το δεξί αμάξι και έχω μείνει στα αυγά μου και στις 2 περιπτώσεις.
Άν θυμάμαι καλά, στο βιβλίο της σχολής οδηγών που διάβαζα, έγραφε πως όταν μετακινούμαστε σε αριστερότερη λωρίδα σε μια λεωφόρο, εκτός από το να κοιτάμε τον αριστερό καθρέφτη και να βγάζουμε flash φυσικά, γυρίζουμε και το κεφάλι πίσω αριστερά και ρίχνουμε μια πεταχτή ματιά μήπως υπάρχει κάτι που δεν είδαμε.
Για αυτούς που μετακινούντε προς δεξιότερη λωρίδα, έγραφε πως απλά κοιτάζουν τον κεντρικό καθρέφτη να δουν το αυτοκίνητο που μόλις προσπέρασαν, βγάζουν flash και εισέρχονται στην λωρίδα. -
Ψαχνω για πηγή 2 DIN για το Smart και εχω ξεκινησει κουβεντουλα ΕΔΩ
Οποιος εχει να προτεινει κατι, θα χαρω πολυ να ακουσω τι εχει να πει.Ευχαριστω.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Και εμένα μου έχει τύχει 2-3 φορές πρόσφατα, έχω υπάρξει και το αριστερό και το δεξί αμάξι και έχω μείνει στα αυγά μου και στις 2 περιπτώσεις.Άν θυμάμαι καλά, στο βιβλίο της σχολής οδηγών που διάβαζα, έγραφε πως όταν μετακινούμαστε σε αριστερότερη λωρίδα σε μια λεωφόρο, εκτός από το να κοιτάμε τον αριστερό καθρέφτη και να βγάζουμε flash φυσικά, γυρίζουμε και το κεφάλι πίσω αριστερά και ρίχνουμε μια πεταχτή ματιά μήπως υπάρχει κάτι που δεν είδαμε.
Για αυτούς που μετακινούντε προς δεξιότερη λωρίδα, έγραφε πως απλά κοιτάζουν τον κεντρικό καθρέφτη να δουν το αυτοκίνητο που μόλις προσπέρασαν, βγάζουν flash και εισέρχονται στην λωρίδα.Σωστά, το βιβλίο το αναφέρει άλλα μονό για την εκκίνηση από σταση για την εξάληψη του φαινομένου τις ''Νεκρής γωνίας'',και όχι όταν βρισκόμαστε σε κίνηση.
Αυτό που έχω να προτείνω εγώ είναι όταν κάνουμε ελιγμούς γι αλλαγές λωρίδας πέραν του αυτονόητου έλεγχου των καθρεπτών η μετατόπιση να γίνετε σχετικά προοδευτικά κ όχι απότομα με επαναλαμβανόμενους ελεγχους,έτσι μπαίνοντας σταδιακά στην άλλη λωρίδα εξασφαλιζόμαστε καλύτερα.
Τώρα όσο για το ποιος φταίει θα συμφωνήσω με την συνυπαιτιότητα -
Ο χρήστης tractioner έγραψε:
Σωστά, το βιβλίο το αναφέρει άλλα μονό για την εκκίνηση από σταση για την εξάληψη του φαινομένου τις ''Νεκρής γωνίας'',και όχι όταν βρισκόμαστε σε κίνηση.
Αυτό που έχω να προτείνω εγώ είναι όταν κάνουμε ελιγμούς γι αλλαγές λωρίδας πέραν του αυτονόητου έλεγχου των καθρεπτών η μετατόπιση να γίνετε σχετικά προοδευτικά κ όχι απότομα με επαναλαμβανόμενους ελεγχους,έτσι μπαίνοντας σταδιακά στην άλλη λωρίδα εξασφαλιζόμαστε καλύτερα.
Τώρα όσο για το ποιος φταίει θα συμφωνήσω με την συνυπαιτιότηταΒρήκα και αυτό το παλιό topic στο 4t -> http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=18641
Και επίσης αυτό από ένα site σχολής οδηγών, το οποίο αναφέρεται αυστηρά για αυτοκινητόδρομο:
Το προσπέρασμα.
Κάθε φορά που οδηγείτε σε αυτοκινητόδρομο,προσπερνάτε κατά κανόνα πολύ πιο εύκολα, γιατί οι κατευθύνσεις κυκλοφορίας χωρίζονται με διάζωμα, ενώ κάθε ρεύμα διαθέτει περισσότερες της μιας λωρίδες ανά κατεύθυνση.Επειδή όμως η ταχύτητα των οχημάτων είναι υψηλότερη, σε σύγκριση με το λοιπό οδικό δίκτυο, τα αποτελέσματα ενός ατυχήματος κατά το προσπέρασμα είναι πιο σοβαρά και συνεπώς οφείλετε να λαμβάνετε κάποιες ιδιαίτερες προφυλάξεις:
**
Να προσπερνάτε πάντα από αριστερά.**Όταν επιθυμείτε να προσπεράσετε ένα προπορευόμενο όχημα, να το επιχειρείτε μόνο από αριστερά του. Ορισμένοι οδηγοί, αφηρημένοι, αδιάφοροι ή αγενείς, καταλαμβάνουν παράνομα την αριστερή λωρίδα χωρίς να προσπερνούν κανέναν. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να προσπερνάτε ποτέ από δεξιά. Να αναβοσβήσετε τα φώτα για να υποδείξετε στον προπορευόμενο να κινηθεί στη δεξιότερη λωρίδα.
**
Πριν πραγματοποιήσετε τον ελιγμό σας για να προσπεράσετε, πρέπει να:**- Ελέγξετε μήπως ο οδηγός που προπορεύεται ετοιμάζεται να προσπεράσει και αυτός.
- Βεβαιωθείτε με τους καθρέπτες σας και ρίχνοντας μια ματιά στις πλευρές ότι η λωρίδα, που σκοπεύετε να ακολουθήσετε, θα είναι ελεύθερη κατά τη διάρκεια όλου του ελιγμού προσπεράσματος
Όποιος οδηγός σας ακολουθεί δεν πρέπει να είναι αναγκασμένος, λόγω του δικού σας ελιγμού, να αλλάξει λωρίδα ή να επιβραδύνει.
Αφού πάρετε την απόφαση να προσπεράσετε, πρέπει να ανάψετε το αριστερό φλας και να προσπεράσετε χωρίς καθυστέρηση.
Ελευθερώστε ξανά την αριστερή λωρίδα αμέσως μόλις διακρίνετε από τον εσωτερικό σας καθρέπτη το όχημα που έχετε προσπεράσει
-
Μια ερωτηση.Ξερετε για ποιον λογο στην οπισθεν στα αυτοκινητα κανει θορυβο το διαφορικο???
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Μια ερωτηση.Ξερετε για ποιον λογο στην οπισθεν στα αυτοκινητα κανει θορυβο το διαφορικο???κατι κανεις λαθος
edit η απαντηση ισχυει αν ρωτας για την ωρα που την βαζεις,αν ρωτας για τον χαρακτηριστικο ηχο της οπισθεν δεν ξερω
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Μια ερωτηση.Ξερετε για ποιον λογο στην οπισθεν στα αυτοκινητα κανει θορυβο το διαφορικο???
κατι κανεις λαθος
Αυτο το ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι που κανει στην οπισθεν το αυτοκινητο δεν ειναι στο διαφορικο???
-
κατι κανεις λαθος
Αυτο το ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι που κανει στην οπισθεν το αυτοκινητο δεν ειναι στο διαφορικο???
εκανα edit,μετα καταλαβα τι εννοουσες
-
Μια ερωτηση.Ξερετε για ποιον λογο στην οπισθεν στα αυτοκινητα κανει θορυβο το διαφορικο???Ειναι ισια τα δοντια των γραναζιων της οπισθεν.Απο το κιβωτιο ειναι ο θορυβος.
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
κατι κανεις λαθος
edit η απαντηση ισχυει αν ρωτας για την ωρα που την βαζεις,αν ρωτας για τον χαρακτηριστικο ηχο της οπισθεν δεν ξερω
Για τον ηχο που κανει ελεγα.
TNX Χρηστο!
-
Μια ερωτηση.Ξερετε για ποιον λογο στην οπισθεν στα αυτοκινητα κανει θορυβο το διαφορικο???Ειναι διαφορετικα τα γραναζια της οπισθεν.
Τα γραναζια της πρωτης, δευτερας κτλ εχουν ελικοειδή 'δοντια'
Αυτο γινεται για να μην κανουν φασαρια (καθώς οταν εμπλεκονται δυο τετοια γραναζια η κινηση αρχιζει να μεταδιδεται απο το πρωτο σημειο επαφης, την αρχη του δοντιου και μεταφερεται κατα μηκος του και εως τελευταιο σημειο επαφης, το τελος του γραναζιου) και για να μπαινει το γραναζι που μεταφερει την κινηση (επισης ελικοειδες) ποιο ευκολα, ενω της οπισθεν εχει ισια δοντια.
Γι αυτο το λογο οταν βαζουμε οπισθεν, καμια φορα ακουμε τον ανατριχιαστικο ηχο και γι αυτο ακουμε και τον διαφορετικο ηχο οταν προχωράμε με οπισθεν.Δεν ειναι ο τομεας μου, αλλα καπως ετσι λειτουργει
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ψαχνω για πυγή 2 DIN για το Smart και εχω ξεκινησει κουβεντουλα ΕΔΩ
Οποιος εχει να προτεινει κατι, θα χαρω πολυ να ακουσω τι εχει να πει.Ευχαριστω.
Λάθος link
εδώ είναι για car audio πάντως viewtopic.php?f=6&t=35917
-
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Ψαχνω για **πυγή **2 DIN ...Φίλε Wagner δεν ήξερα ότι αυτό που γράφεις υπάρχει σε DIN, 2 DIN κτλ. Τι μαθαίνει κανείς...
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο