-
Ειναι απορρητο το νουμερο σου???Και να ειναι μπορουν απο χιλια δυο σημεια να το χουν παρει.Απο eshops αν κανεις αγορες η απο οπουδηποτε στο ιντερνετ εχεις δωσει το τηλεφωνο σου(αν το χεις δωσει)
-
Ο χρήστης doule έγραψε:
Μου έστειλαν το απόγευμα γραπτό μήνυμα στο κινητό από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων της Πελοποννήσου για προσφορές σε λάδια, service κλπ. Εγώ ούτε αυτοκίνητο αυτής της εταιρείας έχω, κατοικώ περί τα 700 km μακρυά, ενώ ούτε το τηλέφωνό μου έχω δηλώσει σχετικά με τέτοιες τακτικές marketing.
Αύριο εργάσιμες ώρες θα τους τηλεφωνήσω να ρωτήσω από που βρήκαν τον αριθμό. Είμαι σίγουρος ότι ή θα δηλώσουν άγνοια ή θα με παραπέμψουν στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας (ο οποίος θα δηλώσει και αυτός με τη σειρά του άγνοια).
Καμία συμβουλή;;;Kατ αρχήν άσχετο άλλα η απορία σου δεν είναι σχετική με το αυτοκίνητο
Κατά δεύτερον δεν βρίσκω τον λόγο που πρέπει να φορηβιθεις τόσο και το ψάξεις, μια διαφημιση σου στείλαν οι άνθρωποι μην είμαστε τόσο μυγιάγγιχτοι!
Που να σου εστελναν κ κανένα μυνημα του τυπου ''γεια σου ειμαι η τζενη κ ειμαι παντρεμενη κμου αρέσουν τα εξωσυζηγικά παιχνίδια,τηλεφωνισέ μου στο 090.........'' (διότι στέλνονται κ τέτοια) -
Απορία που μου'ρθε χθες καθώς προσπαθούσα να κοιμηθώ. ( )
Έχουμε 2 αμάξια, το ένα στο χαντάκι. Με το άλλο θέλουμε να το ρυμουλκήσουμε ωστε να βγει από το χαντάκι, χρησιμοποιώντας κατάλληλο ιμάντα.
Ποιά είναι πιο κατάλληλη ταχύτητα για το αμάξι που τραβάει; Η πρώτη ή η όπισθεν;
Αυτά κι'άλλα πολλά στην μεταμεσονύκτια εκπομπή μας 'Στη Ζώνη του Λυκόφωτος'.
(κάτι που σκεφτόμουν χθες πριν πέσω για ύπνο...) -
Το αυτοκινητο που τραβαει ειναι μπροστοκουνητο, πισωκουνητο, η 4Χ4. εχει ισως σημασια
Για να τοκανω πιο πολυπλοκο το θεμα.. -
ροπη ροπη ροπη
(ειναι σαν να εισαι σε ανηφορικο χωματοδρομο με απλο αμαξι δεν ανεβαινεις με πρωτη βαζεις δευτερα με χαμηλες στροφες) -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
ροπη ροπη ροπη
(ειναι σαν να εισαι σε ανηφορικο χωματοδρομο με απλο αμαξι δεν ανεβαινεις με πρωτη βαζεις δευτερα με χαμηλες στροφες)Αν έχει ο συμπλέκτης κάποια ελπίδα να μη καεί με την πρώτη ταχύτητα θα τον κάψεις ΣΙΓΟΥΡΑ με δευτέρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
ροπη ροπη ροπη
(ειναι σαν να εισαι σε ανηφορικο χωματοδρομο με απλο αμαξι δεν ανεβαινεις με πρωτη βαζεις δευτερα με χαμηλες στροφες)Αν έχει ο συμπλέκτης κάποια ελπίδα να μη καεί με την πρώτη ταχύτητα θα τον κάψεις ΣΙΓΟΥΡΑ με δευτέρα.
το δοκιμασα στον μαραθωνα με elantra ανεβηκα χωματινη ανηφορα πολυ ευκολα μπορω να πω
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Το αυτοκινητο που τραβαει ειναι μπροστοκουνητο, πισωκουνητο, η 4Χ4. εχει ισως σημασια
Για να τοκανω πιο πολυπλοκο το θεμα..Πέρα του 4Χ4, έχει σημασία σε ποιούς τροχούς δίνεται η κίνηση;
Ας πούμε και για τις 3 περιπτώσεις ξεχωριστά;
Προσωπικά σκέφτομαι οτι θα'ναι η όπισθεν που θα κάνει καλύτερη δουλειά. -
η όπισθεν δεν είναι ίδια με την 1η μόνο που αλλάζει η φορά ?
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
:lol:Το αυτοκινητο που τραβαει ειναι μπροστοκουνητο, πισωκουνητο, η 4Χ4. εχει ισως σημασια
Για να τοκανω πιο πολυπλοκο το θεμα..Πέρα του 4Χ4, έχει σημασία σε ποιούς τροχούς δίνεται η κίνηση;
Ας πούμε και για τις 3 περιπτώσεις ξεχωριστά;
Προσωπικά σκέφτομαι οτι θα'ναι η όπισθεν που θα κάνει καλύτερη δουλειά.Η οπισθεν ειναι πιο 'αργη' και ετσι λογικα θα δωσει δυνατωτερη ελξη αλλα τοτε θα πρεπει να ειναι μπροστοκουνητο για να 'τραβηξεις' με την οπισθεν και να εχεις δεσει το αλλο οχημα με την δικη σου 'μουρη' ωστε να εχεις και το βαρος του μπροστοκουνητου στους κινητηριους τροχους που θα 'τραβηξουν' το αλλο οχημα και να μην σπιναρουν οσο ειναι δυνατον. Αν ειναι πισωκουνητο τοτε με πρωτη, και δεμενο απο πισω απο το ελκον οχημα ωστε παλι να δυσκολευτει να σπιναρει αφου το βαρος παλι θα πεφτει στους πισω. Στην τελευταια περιπτωση ας καθησει και καποιος !!!! πανω στους κινητηριους για να 'ερμα'
-
Πολλά έχουν σημασία...
-Πίσω έχει κοτσαδόρο ή το δένουμε όπου ναναι μπρος πίσω? Αν δεν έχει διαλέγουμε το πιο γερό σημείο και αντιστοιχα την ταχύτητα. Μην στραβώσουμε κάνα σασί ή χειρότερα ξυλώσουμε όλο το πορτμπαγκαζ (βλπ youtube).
-
Προσθιοκίνητο ή πισωκίνητο ? Αναλογα την περίπτωση με το αν έχει χαλίκι κάτω στους κινητήριους τροχους( θέλουμε να χαλάσουμε το δικό μας χρώμα ή του μ@λ@κ@ που έπεσε στο χαντάκι) επιλέγουμε πρώτη ή οπισθεν. Αν πραγματικά θελουμε να τον ξεκολήσουμε απλά διαλέγουμε να βαλουμε το αμάξι εκει που οι τροχοί θα έχουν καλύτερη πρόσφυση οπότε ανάλογα και η ταχύτητα.
-
Σχοινάκι, ιμάντας ή μπάρα? Αν ειναι το πρώτο , προτιμώ να το δέσω πίσω οπότε αν σπάσει μην φάει κάνα μπαμπρίζ .Φαντάζομαι το ίδιο με τον ιμάντα , αν φυγει κάνα κομμάτι τουλάχιστον να χτυπήσει πίσω και οχι μπροστα.
Αμα το σκεφτω κιαλλο (χωρίς να μου έρθει πονοκέφαλος) θα βρώ και άλλες επιλογες.
-
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
η όπισθεν δεν είναι ίδια με την 1η μόνο που αλλάζει η φορά ?Συνήθως είναι πιό 'κοντή' η όπισθεν.
Πάντως ενα μπροστοκίνητο έχει καλύτερη πρόσφυση σε οριακές καταστάσεις όταν πάει με την όπισθεν. Είναι μια πολύ μεγάλη ανηφόρα στη γειτονιά μου. Αν πάω να την ανέβω με τη μούρη γλιστράνε τα λάστιχα και σπινιάρουν και μένω εκεί που είμαι. Αν πάω με την όπισθεν ανεβάινει.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
η όπισθεν δεν είναι ίδια με την 1η μόνο που αλλάζει η φορά ?Όχι, διαφορετική σχέση είναι, με ίσια γρανάζια και χωρίς συγχρονιζέ πχ.
-
Όλα τα οχήματα δένονται από το κρίκο που βρίσκεται στο σασί (μπρος-πίσω) και κρύβεται από τους προφυλακτήρες, συνήθως. Αυτά δεν είναι τα πιο γερά σημεία του αυτοκινήτου;
Ο κοτσαδόρος υποθέτω οτι έχει κάποιες προδιαγραφές έλξης/αντοχής, ξεπερνά αυτές του κρίκου (συνήθως);Υποθέτω με ιμάντα θα γινόταν η δουλειά, εγώ τουλάχιστον μέσα στο αμάξι έχω ιμάντα.
Για ζημιές κλπ δεν με απασχολεί ιδιαίτερα, σκοπός είναι να βγάλουμε το άλλο αμάξι που είναι στο χαντάκι. Το αμάξι μου είναι προσθιοκίνητο.
Οπότε:
-Προσθιοκίνητο:
Δέσιμο στο μπρστινό κρίκο και τράβηγμα με όπισθεν.
-Πισωκίνητο:
Δέσιμο στο πίσω κρίκο και τράβημα με 1η, ρίχνοντας επιπλέον βάρος στο πίσω άξονα για καλύτερη πρόσφυση.
-4Χ4:
Στα @@ μας , Το τραβάει με τη σκέψη.Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Πάντως ενα μπροστοκίνητο έχει καλύτερη πρόσφυση σε οριακές καταστάσεις όταν πάει με την όπισθεν. Είναι μια πολύ μεγάλη ανηφόρα στη γειτονιά μου. Αν πάω να την ανέβω με τη μούρη γλιστράνε τα λάστιχα και σπινιάρουν και μένω εκεί που είμαι. Αν πάω με την όπισθεν ανεβάινει.
Αυτό συμβαίνει επειδή με το προσθιοκίνητο στην ανηφόρα με πρώτη θα πέφτει το περισσότερο βάρος στο πίσω άξονα, ελαφρώνοντας τον μπροστινό οπότε δε πιέζεται αρκετά και σπινιάρει. Το αντίθετο θα συμβεί αν ανεβείς με όπισθεν, αφού το βάρος θα πέσει στον κινητήριο άξονα που θα'ναι στο κάτω μέρος.
-
To δεσιμο θελει προσοχη http://www.youtube.com/watch?v=vnFwu0xsy0s
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
To δεσιμο θελει προσοχη http://www.youtube.com/watch?v=vnFwu0xsy0sΤόσο αναπάντεχο, έφυγαν τα πάντα όλα!
-
Το χ αυτοκίνητο κοστίζει 11430 ευρώ. Η προκαταβολή που δίνεις είναι 30%, το ετήσιο επιτόκιο είναι 8.25% και η περίοδος αποπληρωμής μπορεί να είναι από 30 έως 72 δόσεις. Ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος που μου δίνει τη μηνιαία δόση και ποιος αυτός που μου δείχνει το συνολικό τόκο που καλούμαι να πληρώσω; Επίσης, πώς μπορώ να βρω το μηνιαίο επιτόκιο όταν γνωρίζω το ετήσιο και τούμπαλιν;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το χ αυτοκίνητο κοστίζει 11430 ευρώ. ...............Εδώ
Υπολογίζοντας ότι θα δώσεις προκαταβολή το 30% και έστω ότι το υπόλοιπο ειναι 8.000€, τότε για 48 μήνες θα δίνεις περίπου 197 € μηνιαίως!
Προφανώς ο **τόκος **ειναι 48Χ197=9456-8000=1456 € (Γενικότερα, δεν έχω υπολογίσει και τΙς δεκάρες ... ). Περισσότερες πληροφορίες στο link! -
Grazie, πολύ χρήσιμο το site του αυτόματου υπολογισμού αν κι εξακολουθώ να μην μπορώ να βρω το μαθηματικό τύπο υπολογισμού του τόκου, ο οποίος κάθε μήνα μεταβάλλεται, όπως φαίνεται από το αναλυτικό πινακάκι. Λίγη σημασία έχει βέβαια αφού τελικά το ζητούμενο είναι να δει κάποιος τι παραπάνω θα πληρώσει συνολικά.
-
δεν μεταβαλεται ο τοκος αλλα το ποσοστο του τοκου που πληρωνεις στη δοση, στα τοκοχρεωλυτικα δανεια δλδ στο 99% των σημερινων δανειων, πληρωνεις στην αρχη περισσοτερο τοκο παρα κεφαλαιο και αυτη η αναλογια μεταβαλλεται οσο παιρνούν οι δοσεις με αποτελεσμα στην τελευταια δοση να πληρωνεις σχεδον μονο κεφαλαιο.
ειμαι ο μονος που εχω την εντυπωση οτι κατα κανονα η οπισθεν ειναι πιο μακρυα απο την πρωτη;
μηπως σας ξενιζει το γεγονος οτι εχει ισια γραναζια εξ ου και θορυβουσα η οπισθεν;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο