-
Ευτυχώς δεν ξέρω από πρώτο χέρι αν κλέβουν η όχι, αλλά έχω να σου πω ότι στις 24 ώρες που βρέθηκα στην Ιταλία το καλοκαίρι είδα το μόνο παρκαρισμένο με σπασμένο τζάμι (για κλοπή προφανώς)! Το υπόλοιπο ταξίδι περιελάμβανε 10 μέρες σε 4 άλλες χώρες και δεν είδα τίποτα περίεργο.
Οπότε μπορεί απλά να διαιωνίζω το στερεότυπο, αλλά όση περισσότερη προσοχή δείξεις, τόσο το καλύτερο. Βρες ξενοδοχεία με κλειστό πάρκινγκ και πάρ'τους τηλέφωνο να επιβεβαιώσεις ότι όντως υπάρχει θέση και την κράτησαν γιατί εμάς μας δούλεψαν!
Πάντως με λίγη περισσότερη προσοχή δεν νομίζω ότι θα έχεις κανένα πρόβλημα!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Σχεδιάζω ένα ταξιδάκι στην Ιταλία με το 307 μου. Η απορία είναι η εξής, όντως κλέβουν τόσο πολύ; Θα έχω πρόβλημα;Όταν είχαμε πάει οικογενειακώς στην Ιταλία με το αυτοκίνητο το είχαμε ακούσει και εμείς αυτό, ευτυχώς όμως δεν επαληθεύτηκε.
Απ' όσο ξέρω πάντως η φήμη αυτή αναφέρεται στη Σικελία και όχι σε ολόκληρη την Ιταλία. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Σχεδιάζω ένα ταξιδάκι στην Ιταλία με το 307 μου. Η απορία είναι η εξής, όντως κλέβουν τόσο πολύ; Θα έχω πρόβλημα;
Όταν είχαμε πάει οικογενειακώς στην Ιταλία με το αυτοκίνητο το είχαμε ακούσει και εμείς αυτό, ευτυχώς όμως δεν επαληθεύτηκε.
Απ' όσο ξέρω πάντως η φήμη αυτή αναφέρεται στη Σικελία και όχι σε ολόκληρη την Ιταλία.Αναφέρεται στην Ιταλία από Ρώμη (included) και κάτω. Και, ΙΣΧΥΕΙ. Μην αφήνετε τίποτα εκτεθιμένο στο αυτοκίνητο να φαίνεται, ούτε πακέτο τσιγάρα που λέει ο λόγος.
-
Εγώ θα πάω τοσκάνη. Φλωρεντία και πέριξ...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ θα πάω τοσκάνη. Φλωρεντία και πέριξ...Από τις ομορφότερες περιοχές του πλανήτη.
Τοσκάνη -
Ελπίζω να μην την δω περπατώντας... Δεν θα μείνω σε μεγάλες πόλεις. Έχω κλείσει σε μια φάρμα με σπιτάκια. Φλωρεντία θα πάμε με αμάξι ή με τρένο. Παρκάρισμα σε πάρκινγκ, και θα πάρω και κανένα μπαστούνι για τα μάτια του κόσμου.
-
Πάντως στο Μιλάνο που διανυκτέρευσα το είχα παρκαρισμένο χύμα στο δρόμο. Και δεν μπορώ να πω ότι η γειτονιά μου ενέπνεε και πολλή εμπιστοσύνη... Τώρα τι να πω? Μπορεί και να ήμουν τυχερός.
Όσο για την autostrada, αν το καλοσκεφτείς, οποιοσδήποτε αράζει σε μια εθνική στη μέση του πουθενά, παίρνει τα ρίσκα του. Και στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό? Αν όμως κάνεις μια στάση σε οργανωμένο πάρκιν, με μαγαζιά, βενζινάδικα κτλ, δεν έχεις να φοβηθείς τπτ, ΙΜΗΟ. Και από αυτά υπάρχουν μπόλικα, δόξα τω Θεώ... Δε θα σου λείψουν.
Καλό ταξίδι!
-
Ευχαριστώ! Ελπίζω να πάνε όλα καλά, και να γυρίσω με αρκετές φωτογραφίες...φορτώνω και τους τελευταίους χάρτες για το gps, και βλέπουμε...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ευχαριστώ! Ελπίζω να πάνε όλα καλά, και να γυρίσω με αρκετές φωτογραφίες...φορτώνω και τους τελευταίους χάρτες για το gps, και βλέπουμε...Τοσκάνη έμενε η αδελφή μου για 9 χρόνια...
Να πας Σιέννα όπωσδηποτε...Η Φλορεντία είναι καταπληκτικη...οι δρόμοι...Πρόβλημα απο ασφάλεια κανένα... οι περιοχές απο Ρώμη και πάνω ειδικά η Τοσκάνη είναι κορυφή στην ασφάλεια...
Α μην ψάχνεις για Florence εννοειται..Firenze είναι στα Ιταλικά...καλού κακού...βρές τα ονόματα των περιοχων που θες να πάς και κοίτα τες στο λεξικό μιας και πολλες τις γράφουν πολύ διαφορετικά...
Αν θες άλλες πληροφορίες κτλ. μπες msn φαίνεται η διαευθυνση μου.
Υ.Γ. Σε ζηλέυω
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πάντως στο Μιλάνο που διανυκτέρευσα το είχα παρκαρισμένο χύμα στο δρόμο. Και δεν μπορώ να πω ότι η γειτονιά μου ενέπνεε και πολλή εμπιστοσύνη... Τώρα τι να πω? Μπορεί και να ήμουν τυχερός.Όσο για την autostrada, αν το καλοσκεφτείς, οποιοσδήποτε αράζει σε μια εθνική στη μέση του πουθενά, παίρνει τα ρίσκα του. Και στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό? Αν όμως κάνεις μια στάση σε οργανωμένο πάρκιν, με μαγαζιά, βενζινάδικα κτλ, δεν έχεις να φοβηθείς τπτ, ΙΜΗΟ. Και από αυτά υπάρχουν μπόλικα, δόξα τω Θεώ... Δε θα σου λείψουν.
Καλό ταξίδι!
Δυστυχώς σε τέτοιο οργανωμένο πάρκιν είδα το αμάξι με σπασμένο πίσω τζάμι. Μια BMW 3άρα ήταν, και το μέρος ήταν κεντρικότατο, κάπου κοντά στο Udine. Πολύς κόσμος, βενζινάδικο, autogrill, αλλά και κλοπή!
Οκ, από ένα και μόνο περιστατικό δεν γίνεται να αποκτήσει κανείς αντικειμενική άποψη, αλλά και κατά την έκδοση της πράσινης κάρτας στην ασφαλιστική μου είπαν ότι παλιότερα δεν ασφάλιζαν για κλοπή στην Ιταλία, αλλά μόνο στην υπόλοιπη ΕΕ!
Edit: Τα γράφω λίγο τραγικά, αλλά δεν έχω σκοπό να φοβίσω κανέναν. Κι εγώ ξέρω ότι η βόρεια Ιταλία είναι σχετικά ασφαλής, απλά θέλω να βοηθήσω έτσι ώστε όποιος πάει να έχει και τα μάτια του ανοιχτά! That's all!
-
Ο χρήστης Katerina K. έγραψε:
Ευχαριστώ! Ελπίζω να πάνε όλα καλά, και να γυρίσω με αρκετές φωτογραφίες...φορτώνω και τους τελευταίους χάρτες για το gps, και βλέπουμε...
Τοσκάνη έμενε η αδελφή μου για 9 χρόνια...
Να πας Σιέννα όπωσδηποτε...Η Φλορεντία είναι καταπληκτικη...οι δρόμοι...Πρόβλημα απο ασφάλεια κανένα... οι περιοχές απο Ρώμη και πάνω ειδικά η Τοσκάνη είναι κορυφή στην ασφάλεια...
Α μην ψάχνεις για Florence εννοειται..Firenze είναι στα Ιταλικά...καλού κακού...βρές τα ονόματα των περιοχων που θες να πάς και κοίτα τες στο λεξικό μιας και πολλες τις γράφουν πολύ διαφορετικά...
Αν θες άλλες πληροφορίες κτλ. μπες msn φαίνεται η διαευθυνση μου.
Υ.Γ. Σε ζηλέυω
Έκλεισα σε κάτι βίλες ένα σπιτάκι, 7 μέρες 280 ευρώ. 35 χλμ έξω από την φλωρεντία, θα το έχω ως ορμητήριο. 2 μέρες φλωρεντία, και τα υπόλοιπα στα περιξ. Τοσκάνη, χωριουδάκια και τα σχετικά...
Σε έκανα add, αν σε πετύχω, θα σε ρωτήσω τπτ...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έκλεισα σε κάτι βίλες ένα σπιτάκι, 7 μέρες 280 ευρώ. 35 χλμ έξω από την φλωρεντία, θα το έχω ως ορμητήριο. 2 μέρες φλωρεντία, και τα υπόλοιπα στα περιξ. Τοσκάνη, χωριουδάκια και τα σχετικά...Σε έκανα add, αν σε πετύχω, θα σε ρωτήσω τπτ...
Ζηλεύω BIG TIME!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Έκλεισα σε κάτι βίλες ένα σπιτάκι, 7 μέρες 280 ευρώ. 35 χλμ έξω από την φλωρεντία, θα το έχω ως ορμητήριο. 2 μέρες φλωρεντία, και τα υπόλοιπα στα περιξ. Τοσκάνη, χωριουδάκια και τα σχετικά...
Και πότε με το καλό είπες ότι έρχεσαι στα μέρη μου;
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Σε έκανα add, αν σε πετύχω, θα σε ρωτήσω τπτ...
Ζηλεύω BIG TIME!
Σουτ, θα με ματιάξατε όλοι σας! Ένα ευχέλαιο παρακαλώ...
kotetsi, ποιά είναι τα μέρη σου; 21 φεύγω από Ηγουμενίτσα, δν θυμάμαι τώρα ακριβώς.
-
Γνωρίζει κάποιος πόσο βάθος έχει το πέλμα ενός καινούριου ελαστικού;
-
Πρέπει να εξαρτάται από το λάστιχο...
Τι έκανες πάλι;
-
Μυρίζομαι καρφί-βίδα και ψάχνουμε να δούμε αν έχει περάσει μέχρι μέσα ή όχι
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Γνωρίζει κάποιος πόσο βάθος έχει το πέλμα ενός καινούριου ελαστικού;8 χιλιοστά τα ασφάλτινα,μέχρι και 12 χιλιοστα τα χιονολάστιχα
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πρέπει να εξαρτάται από το λάστιχο...Τι έκανες πάλι;
Όχι ρε!
Απλά το ένα απ' τα 4 λάστιχα έχει καρούμπαλο (ανέβηκε και αυτό κέρμπ) και πρέπει να φύγει.
Δεν ξέρω αν θα τα αλλάξω όλα ή μόνο ένα ζευγάρι.
Μέτρησα και βάθος πέλματος και είναι:
Εμπρός Αριστερά: 3,9mm
Πίσω Αριστερά: 3,7mm
Εμπρός Δεξιά: 3,3mm
Πίσω Αριστερά: 4mmΈχω χάσει την μπάλα και δεν ξέρω ποιο λάστιχο βρισκόταν που με κάτι μπρος-πισω που έγιναν...
Το όριο για καλή κατάσταση είναι 3mm (η Michelin είδα προτείνει 3,5 ). Έχουν κοντά 25.000χλμ (όχι και πολύ ήρεμα ) και 2 καλοκαίρια πάνω τους.
Αν αλλάξω μόνο ζευγάρι, τα καινούρια θα μπουν μπροστά και για τις τάσεις υπερστροφής αναλαμβάνει το esp.
Αλλά αναρωτιέμαι μήπως είναι μεγάλη η διαφορά...
Κάθε βοήθεια δεκτή!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Πρέπει να εξαρτάται από το λάστιχο...
Τι έκανες πάλι;
Όχι ρε!
Απλά το ένα απ' τα 4 λάστιχα έχει καρούμπαλο (ανέβηκε και αυτό κέρμπ) και πρέπει να φύγει.
Δεν ξέρω αν θα τα αλλάξω όλα ή μόνο ένα ζευγάρι.
Μέτρησα και βάθος πέλματος και είναι:
Εμπρός Αριστερά: 3,9mm
Πίσω Αριστερά: 3,7mm
Εμπρός Δεξιά: 3,3mm
Πίσω Αριστερά: 4mmΈχω χάσει την μπάλα και δεν ξέρω ποιο λάστιχο βρισκόταν που με κάτι μπρος-πισω που έγιναν...
Το όριο για καλή κατάσταση είναι 3mm (η Michelin είδα προτείνει 3,5 ). Έχουν κοντά 25.000χλμ (όχι και πολύ ήρεμα ) και 2 καλοκαίρια πάνω τους.
Αν αλλάξω μόνο ζευγάρι, τα καινούρια θα μπουν μπροστά και για τις τάσεις υπερστροφής αναλαμβάνει το esp.
Αλλά αναρωτιέμαι μήπως είναι μεγάλη η διαφορά...
Κάθε βοήθεια δεκτή!
Κάνε σε κάθε λάστιχο τρείς μετρήσεις.Μία στο εσωτερικό του,μία στο κέντρο και μία στο ξωτερικό του,και βγάλε έναν μέσο όρο
Ο λόγος που σου το προτείνω αυτό,είνα οτι μετα απο τήν χρήση πίστας τρώγονται ακανόνιστα και καθόλου συμμετρικά τα λάστιχα,προσπαθώντας να αναπληρώσουν τήν έλλειψη του κάμπερ απο τήν ανάρτηση.Μπορει να έχεις 3 χιλιοστά στο εσωτερικό 3,5 στο κέντρο και 3,8 στο εξωτερικό,και όλα αυτα στο ίδιο λάστιχο
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο