-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Toσα χρόνια ποτέ δεν το κόλλησα. Σε αρκετά μπλοκα κανείς δεν μου είπε τίποτα.Και σε εμενα το ιδιο αλλα με λιγα μπλοκα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μου είχε πει ένας φίλος ότι δεν χρειάζεται, αλλά δεν θυμόμουν ποιος, άρα η αξιοπιστία της πληροφορίας ελεγχόταν!Μόλις 'μετακόμισε' -μαζί με την άδεια- μέσα στη θήκη με τα βιβλία του αυτοκινήτου στο πορτ μπαγκάζ. Αν μπορούσα να ξεκολλήσω και το σήμα κυκλοφορίας που πήγε και κοτσάρισε μές την μέση του παρμπρίζ ο father Lappas ( ) και να το τοποθετήσω σε σημείο που να μην ενοχλεί τόσο, θα ήταν τέλεια...
Δοκίμασε να το ζεστάνεις με πιστολάκι μαλλιών ή αναπτήρα και μετά λογικά θα ξεκολλήσει πολύ εύκολα..
-
Χρήστο, με εκείνες τις μεταλλικές ξύστρες για τα τζάμια
αφού το ζεστάνεις όπως λέει ο arrows, την έχεις κάνει τη δουλειά -
Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλησπερα στην παρεα...Αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ και θα ηθελα τη βοηθεια σας!!
Ειμαι σχεδον ετοιμος για την αγορα ενος αυτοκινητου και το προβλημα ειναι οτι το εισοδημα μου ειναι πολυ μικροτερο της αξιας του αυτοκινητου...Εχω σκοπο να δωσω ενα σεβαστο ποσο για προκαταβολη το οποιο ομως δεν μπορω να δικαιολογησω...
Θα ηθελα να μου πειτε οποιος γνωριζει τι μπορω να κανω...Κατι εχω ακουσει για γονικες παροχες/δωρεες κτλ.
Η γονικη παροχη αν δεν κανω λαθος ειναι μεχρι 95,000€ αφορολογιτη αλλα για ακινητα ή και για χρηματικη δωρεα?Επισης ολα τα διαδικαστικα πρεπει να τα κανω πριν την αγορα του αυτοκινητου ή αρκει να γίνουν αυτό το έτος??
Οποιος γνωριζει ας βοηθησει!
Ευχαριστω προκαταβολικα και καλως σας βρισκω! -
Η καλύτερη λύση είναι να αποφύγεις την γονική δωρεά αλλά σε περίπτωση που δεν μπορείς πρέπει να μας για την αξία του ΙΧ, εάν σου έχουν ξανακάνει δωρεά, πόσο ακριβώς είναι το εισόδημά και για πόσα χρόνια!
Με λίγα λόγια βρες κάποιον που να τα πάει καλά με τα φορολογικάΠρόταση, δίνεις την προκαταβολή που μπορείς να δικαιολογήσεις, κάνεις ένα δάνειο για την εξόφληση, τρως κάποιους μήνες τους τόκους και κάνεις την εξόφληση με το νέο έτος!
-
εταιρία ενοικιάσεως που δίνει και χωρίς πιστωτική (με εγγύηση πχ)
Αθήνα
άμεσα
ευχαριστώ -
Ο χρήστης Sikelos έγραψε:
Καλησπερα στην παρεα...Αυτο ειναι το πρωτο μου ποστ και θα ηθελα τη βοηθεια σας!!
Ειμαι σχεδον ετοιμος για την αγορα ενος αυτοκινητου και το προβλημα ειναι οτι το εισοδημα μου ειναι πολυ μικροτερο της αξιας του αυτοκινητου...Εχω σκοπο να δωσω ενα σεβαστο ποσο για προκαταβολη το οποιο ομως δεν μπορω να δικαιολογησω...
Θα ηθελα να μου πειτε οποιος γνωριζει τι μπορω να κανω...Κατι εχω ακουσει για γονικες παροχες/δωρεες κτλ.
Η γονικη παροχη αν δεν κανω λαθος ειναι μεχρι 95,000€ αφορολογιτη αλλα για ακινητα ή και για χρηματικη δωρεα?Επισης ολα τα διαδικαστικα πρεπει να τα κανω πριν την αγορα του αυτοκινητου ή αρκει να γίνουν αυτό το έτος??
Ευχαριστω προκαταβολικα και καλως σας βρισκω!Κανε μια σουμα των εισοδηματων που εχεις δηλωσει τα περασμενα χρονια,αφαιρεσε τα δηλωμενα εξοδα των προηγουμενων χρονων και αυτη η διαφορα που θα βρεις να τη δηλωσεις τον προσεχη Φεβρουαριο σαν εκταμιευση οικονομιων προηγουμενων χρονων.Αν αυτη συν τα εισοδηματα του 2009 ΔΕΝ καλυπτουν την προκαταβολη, μονο ενα τραπεζικο δανειο θα σε καλυψει πληρως.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι χαρτιά χρειάζονται για να κάνω ασφάλεια σε ΙΧ οχημα;Φαντάζομαι μία φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας και τι άλλο;
απαντώ: φ/α αδεια κυκλοφορίας & τιμολόγιο αγοράς του αυτοκινήτου. Μόνο.
-
Ο χρήστης Sikelos έγραψε:
Ευχαριστω προκαταβολικα και καλως σας βρισκω!Καλώς ήρθες! Δες και στις σελ. 149 και επόμενες σε αυτό εδώ το thread, είχε ξανατεθεί παρόμοιο ζήτημα πριν κάποιους μήνες. Ίσως βρεις και εκεί κάτι χρήσιμο.
Η γονική παροχή είναι αφορολόγητη μέχρι ένα συγκεκριμένο όριο, είτε αφορά ακίνητο είτε χρήματα.
Τα διαδικαστικά της εφορίας θεωρητικά μπορείς να τα κάνεις μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους.
Όπως είπε και ο DAP μπορείς να αθροίσεις εισοδήματα παρελθόντων ετών και να τα βάλεις στο κουτάκι 'ανάλωση κεφαλαίου' της δήλωσης. Αν δεν επαρκούν, τότε πρέπει να σου κάνουν δωρεά ή γονική παροχή, ή να πάρεις δάνειο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι χαρτιά χρειάζονται για να κάνω ασφάλεια σε ΙΧ οχημα;
Φαντάζομαι μία φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας και τι άλλο;
Και αν το αυτοκινητο εχει μεταβιβαστει και δεν εχει τιμολογιο αγορας???
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τι χαρτιά χρειάζονται για να κάνω ασφάλεια σε ΙΧ οχημα;
Φαντάζομαι μία φωτοτυπία της άδειας κυκλοφορίας και τι άλλο;
Και αν το αυτοκινητο εχει μεταβιβαστει και δεν εχει τιμολογιο αγορας???
δεν ξέρω μιλάω για καινούριο.
-
Τί πρέπει να κάνω για να αντικαταστήσω την άδεια κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου με νέου τύπου? Ισχύει οτι δέν μπορείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό με τις παλιές άδειες κυκλοφορίας?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τί πρέπει να κάνω για να αντικαταστήσω την άδεια κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου με νέου τύπου? Ισχύει οτι δέν μπορείς να ταξιδέψεις στο εξωτερικό με τις παλιές άδειες κυκλοφορίας?Αν την χασεις/σκισεις;
Βγαλε μια φωτοτυπια ομως πριν την χασεις .
Πρωτη φορα ομως ακουω να μην μπορεις να ταξιδευσεις με την παλια αδεια κυκλοφοριας.
-
Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Θα με είχαν δέσει προ πολλού αν ήταν.
Κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν και οι παλιές, είχα περάσει απ το μηχανολογικό για τον ίδιο λόγο (αν και η προθεσμία είναι πολύυυ μακρυα) και μου είπαν ασε μας ρε φίλε -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Θα με είχαν δέσει προ πολλού αν ήταν.
Κάποια στιγμή θα αντικατασταθούν και οι παλιές, είχα περάσει απ το μηχανολογικό για τον ίδιο λόγο (αν και η προθεσμία είναι πολύυυ μακρυα) και μου είπαν ασε μας ρε φίλελογικά Η ΕΛΠΑ πρέπει να γνωρίζει τί ΄γίνεται, αφού ασχολείται και με την έκδοση αδειών οδήγησης -διεθνείς-
-
OK, ευχαριστώ!
Οπότε δέν κάνω κάν τον κόπο να πάνω να την αλλάξω.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
OK, ευχαριστώ!Οπότε δέν κάνω κάν τον κόπο να πάνω να την αλλάξω.
Μη χάνεις το χρόνο σου. Πριν 2 χρόνια που είμουν έξω, δεν μου εκαναν τίποτα και με σταμάτησαν και στη Γερμανία και στη Σουηδία και στη Δανία γκαντέμης.
(Στη δανία έφαγα και μια κλήση για παρκάρισμα, αλλά ο μπάτσος έγραψε GB YXN-... και όχι GR) Και έτσι δεν την πλήρωσα ποτε.
-
Από την στιγμή που διακόψεις την ασφάλεια σου πότε περίπου σου αποδίδονται το υπόλοιπο των χρημάτων που δικαιούσαι από την εκκαθάρισή τους;
-
Ξέρει κανείς τι κόλλα χρησιμοποιούν για να κολλήσουν τις αφίσσες στους τοίχους (οι κλασσικές παραταξιακές, τις βάζουν με μια 'σκούπα' που βουτάνε σε κουβά);
Και τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να τις ξεκολλήσω;
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο