-
Τα προτιμούν ή μόνο αυτά τα αμαξώματα είναι διαθέσιμα στην κατηγορία των επαγγελματικών? Εξαιρούνται τα πολυμορφικά μιας και μίλησες για SW!
-
Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει να εμφανίζονται μη σενταν ταξί (όπως π.χ. 1 ή 2 Β Class που πέτυχα εδώ γύρω) οπότε -λογικά- αυτή η απαγόρευση έχει αρθεί. Από κει και πέρα είναι θέμα νοοτροπίας μάλλον.
-
Στη Κω έχουμε Ε 270 CDI SW kai C 320 CDI SW ταξί, οπότε δε νομίζω να υπάρχει απαγόρευση.
-
Σιγουρα υπαρχει απαγορευση για την υπαρξη κοτσαδορου ,για τον τυπο αμαξωματος δεν νομιζω.
-
Στα αγοραία δεν υπήρχε ποτέ. Τώρα νομίζω δεν υπάρχει και στις πόλεις αν δεν κάνω λάθος. Αλλά ο ταρίφας θέλει κούρσα...
-
Γιατί έκλεισε η 'Πόρσε' στο Ηράκλειο? Ούτε ένα χρόνο δεν δούλεψε!!!
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Γιατί έκλεισε η 'Πόρσε' στο Ηράκλειο? Ούτε ένα χρόνο δεν δούλεψε!!!Ήταν επιβεβαιωμένα κομμάτι του επίσημου δικτύου? Δεν είχα ακούσει κάτι.
Μήπως (το πιθανότερο φαντάζομαι) ήταν απλά εισαγωγέας μεταχειρισμένων Πόρσε από Γερμανία ή αλλού και απλά είχε το σήμα της Πόρσε στη ταμπέλα? -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Και όμως ο κινητήρας με πολλές στροφές και χωρίς φορτίο καταστρέφεται,
Γιατί;
Ερχεται σα κατάσταση αδρανείας...ό,τι χειρότερο για τα κινούμενα μέρη...
-
-
Γεια σας παιδια, θα γραψω και γω την απορια μου γιατι βλεπω οτι ειστε τσακαλια.
Λοιπον, ειμαι ο κλασικος φοιτητης που μαζεψε καποια χρηματα και μαζι με την κοπελα μου που και αυτη εχει μαζεψει καποια χρηματα θα παρουμε ενα αμαξι 1.400 κυβικων αξιας 7.000 Ευρω.
Θελουμε να το γραψουμε μισο-μισο στην αδεια στα ονοματα μας, στους γονεις δεν γινεται για εχουν ηδη 2 αμαξια.
Υποβαλουμε και οι 2 φορολογικη δηλωση μηδενικου εισοδηματος για να δηλωσουμε απο ενα χωραφι που εχουμε στη κατοχη μας.
1)Τι θα γινει με την φορολογικη δηλωση, θα δηλωσουμε και οι 2 το αμαξι και την αξια του κανονικα?
2)Τα χρηματα για την αγορα θα δικαιολογηθουν απο καποια δωρεα των γονεων? Πως γινεται αυτη η διαδιακασια και που?
3)Θα φορολογηθουμε εμεις για το αμαξι και θα πληρωσουμε τιποτα στη εφορια? Ισχυει το αφορολογητο των 10.000 Ευρω?
4)Αν ισχυσουν τελικα σε κανα 2 χρονια τα ρημαδια τα τεκμηρια, τι θα πληρωνουμε στην εφορια για αμαξι 1.400 κυβικων?
Ευχαριστω προκαταβολικα.
-
Βασικά ξανασκέψου κατά πόσον είναι καλή ιδέα η από κοινού αγορά [και ιδιοκτησία] με την κοπέλα σου [των φοιτητικών χρόνων μάλιστα] ενός πράγματος που δεν μπορεί να πληρώσει εξ ολοκλήρου κανένας από τους δυο σας.
Δεν είναι πολύ καλή ιδέα
-
Ο χρήστης liago86 έγραψε:
Γεια σας παιδια, θα γραψω και γω την απορια μου γιατι βλεπω οτι ειστε τσακαλια.Λοιπον, ειμαι ο κλασικος φοιτητης που μαζεψε καποια χρηματα και μαζι με την κοπελα μου που και αυτη εχει μαζεψει καποια χρηματα θα παρουμε ενα αμαξι 1.400 κυβικων αξιας 7.000 Ευρω.
Θελουμε να το γραψουμε μισο-μισο στην αδεια στα ονοματα μας, στους γονεις δεν γινεται για εχουν ηδη 2 αμαξια.
Υποβαλουμε και οι 2 φορολογικη δηλωση μηδενικου εισοδηματος για να δηλωσουμε απο ενα χωραφι που εχουμε στη κατοχη μας.
1)Τι θα γινει με την φορολογικη δηλωση, θα δηλωσουμε και οι 2 το αμαξι και την αξια του κανονικα?
2)Τα χρηματα για την αγορα θα δικαιολογηθουν απο καποια δωρεα των γονεων? Πως γινεται αυτη η διαδιακασια και που?
3)Θα φορολογηθουμε εμεις για το αμαξι και θα πληρωσουμε τιποτα στη εφορια? Ισχυει το αφορολογητο των 10.000 Ευρω?
4)Αν ισχυσουν τελικα σε κανα 2 χρονια τα ρημαδια τα τεκμηρια, τι θα πληρωνουμε στην εφορια για αμαξι 1.400 κυβικων?
Ευχαριστω προκαταβολικα.
Ξέρω σίγουρα να σου απαντήσω για το 2)
Μετά την αγορά θα πάτε στην εφορία όπου ανήκετε και θα συμπληρώσετε μια δήλωση (μαζί με τους χρηματοδότες-γονείς) που θα αναφέρει ότι το τάδε ποσό έγινε γονική δωρεά για την αγορά του αυτοκινήτου, ώστε να δικαιολογηθεί το πού βρήκατε τα λεφτά. Διαφορετικά πληρώνεις ένα πρόστιμο σαν πόθεν έσχες (πως γράφεται τέσπα).
Επίσης έχω να σου πω ότι πράγματι δεν είναι καλή ιδέα να αγοράσετε από κοινού κάτι που δεν μπορείτε να πληρώσετε μόνοι σας. Οι φοιτητικές σχέσεις -εκτός εξαιρέσεων- είναι επίφοβες ανά πάσα στιγμή Φτου φτου μη σας ματιάσω βέβαια.
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις και το ενδιαφερον.
Οσον αφορα το θεμα μου ακουγεται περιεργο αλλα μην κολατε εκει, ειμαι 9 χρονια με την κοπελα μου και συγκατοικουμε εδω και 5 χρονια, και το καλοκαιρι που θα τελειωσω τη σχολη αρραβωνιαζομαστε, οποτε μην κολατε σε αυτο το θεμα αν και σιγουρα ακουγεται περιεργο οπως το ειπα. Απλα αφου δεν εχουμε βαλει βερες ακομα δεν μου καθεται καλα να την αποκαλω ουτε γυναικα μου ουτε αρραβψνιαστικια μου, τη συστηνω ως κοπελα μου.
Οσον αφορα τη δωρεα τωρα, δεν γινεται να πανε μονο οι γονεις και να κανουν τη διαδικασια, πρεπει να ειμαι και εγω μαζι? Αυτη η δωρεα φορολογειται ή οχι? Κατι διαβασα για οριο τα 3.000Ε αλλα για προσωπα Ά βαθμου συγγενειας ειναι πολυ μεγαλυτερο, διαβασα για 96.000 Ευρω. Ισχυουν αυτα?
-
Ω καλά στέφανα τότε, σπάνια και ωραία περίπτωση
Επειδή κάτι αντίστοιχο έγινε και με εμένα, που ένα μέρος το έβαλαν οι γονείς μου και έπρεπε να κάνουμε δήλωση για τη δωρεά, θυμάμαι ότι χρειάστηκε να υπογράψω κι εγώ ως αποδέκτης των χρημάτων. Επίσης έχω την εντύπωση ότι πρέπει να αναφέρουν και οι γονείς πού βρήκαν το ποσό που σου κάνουν δωρεά (από πώληση ακινήτου, από δεδουλευμένα κλπ). Και αφού δεν φορολογηθήκαμε για το ποσό που μου έδωσαν εμένα και το οποίο είναι πιο μεγάλο από αυτό που λες εσύ, λογικά δεν θα φορολογηθείτε ούτε εσείς.
-
Στην ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος δηλώνετε και οι δυο τα στοιχεία του ΙΧ (δεν χρειάζεται η αξία εκεί πέρα) και δηλώνετε το ποσοστό συνιδιοκτησίας σας (50%). Απλά λίγο πιο κάτω, στον κωδικό σχετικά με τα χρηματικά ποσά που σας παρασχέθηκαν, θα γράψετε το ποσό της γονικής παροχής. Θα χρειαστεί επίσης να επισυνάψετε τη δήλωση της παροχής, αλλά γι' αυτό ρώτα στην εφορία για λεπτομέρειες, δεν θυμάμαι αν επισυνάπτεται σε πρωτότυπο ή αντίγραφο και από ποιον.
Εφόσον δεν έχετε δηλωμένο εισόδημα τα τελευταία χρόνια στις φορολογικές σας δηλώσεις, τα χρήματα μπορούν να δικαιολογηθούν με γονική παροχή. Πας στην εφορία, ζητάς μια δήλωση γονικής παροχής, συμπληρώνεις τα στοιχεία, και στη σελίδα που περιγράφεται το αντικείμενο της παροχής γράφεις '3.500 € για αγορά αυτοκινήτου'. Το ίδιο θα κάνει και η κοπέλα σου.
Το ποσό που θα παρασχεθεί πρέπει να προκύπτει ότι το είχαν διαθέσιμο οι γονείς σας με βάση εκκαθαριστικά παλαιότερων ετών. Επίσης, όταν θα κάνουν και αυτοί δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικον. έτος 2010 (εφόσον η παροχή γίνει φέτος), θα πρέπει να επισυνάψουν τη δήλωση δωρεάς και να συμπληρώσουν το οικείο κουτάκι στη δήλωση εισοδήματος. Μπορεί να χρειαστεί να την επισυνάψετε και εσείς (ή μόνο εσείς, δεν θυμάμαι ακριβώς - βλ. παραπάνω).
Στη δήλωση χρειάζεται υπογραφή και του παρέχοντος και του αποδέκτη. Δεν χρειάζεται να πάτε όλοι στην εφορία (μπορεί να την πάει και άσχετος τη δήλωση), αν οι υπογραφές των απόντων είναι θεωρημένες για την γνησιότητά τους. Δεν χρειάζεται θεώρηση εάν πάτε αυτοπροσώπως στην εφορία.
Επίσης να ξέρεις ότι υποχρέωση για υποβολή φορολογική δήλωσης δεν έχουν όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 3000 €, το οποίο δεν προέρχεται από ακίνητα. Συνεπώς, εαν δεν είχες κάνει φορολογικές δηλώσεις εισοδήματος αυτά τα χρόνια, όπου δήλωνες εισόδημα 0 €, θα μπορούσες να ισχυριστείς ότι τα 3000 € τα πήρες πέρυσι και απλά δεν έκανες δήλωση, αφού δεν υποχρεούσαι.
Το αφορολόγητο των 10.000 € (σήμερα νομίζω λίγο μεγαλύτερο) αφορά ετήσιο εισόδημα. Εφόσον έχετε 0 € εισόδημα, δεν υπάρχει θέμα. Για την γονική παροχή των χρημάτων δεν πρόκειται να φορολογηθείτε εκτός αν στο παρελθόν σας έχουν γίνει και άλλες γονικές παροχές που η αξία τους υπερβαίνει κάποιο ποσό (νομίζω τα 80.000 € αλλά μπορεί πλέον να είναι μεγαλύτερο). Έαν σας έχουν γίνει παροχές παλαιότερα, θα πρέπει να το συμπληρώσετε στη δήλωση της γονικής παροχής.
Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για τεκμήριο στα 1.400 κ.ε. απ' ότι φαίνεται. Όμως, και να βάλουν τεκμήριο, λογικά θα πέφτει κάτω απ' το όριο του αφορολόγητου (π.χ. αν αμάξι 1400 κ.εκ. είναι τεκμήριο εισοδήματος 9.000 € το έτος, το τεκμαρτό σου εισόδημα είναι πάλι μικρότερο του αφορολογήτου ορίου). Αν πάντως μπει μεγαλύτερο τεκμήριο, θα πληρώνετε μόνο για το υπερβάλλον (=πολύ λίγο). Μη σε ανησυχεί αυτό επομένως.
Να ξέρεις τέλος ότι τη δήλωση γονικής παροχής μπορείς να την πας στην εφορία και μετά την αγορά του αυτοκινήτου, αρκεί να είναι μέσα στο ίδιο οικονομικό έτος.
Καλή τύχη!
-
Καλα φιλε ArrowsFA1 εισαι τελειος!
Χιλια ευχαριστω για τις απαντησεις σου, πραγματικα ελυσες τις αποριες μου με καθε λεπτομερεια, χαρα στο κουραγιο σου να γραφεις!
Επισης μου ξεκαθαρισες για το θεμα της γονικης παροχης οτι μπορει να γινει απλα μεσα στι ιδιο οικονομικο ετος και οχι απαραιτητα πριν την αγορα. Γιατι απο πολλους ακουσα οτι πρεπει να γινει πριν την αγορα κατι τετοιο αλλα μιλουσαν για ατυπη δωρεα, δεν ξερω αν ειναι το ιδιο με τη γονικη παροχη, νομιζω διαφερουν.
Δεν μας εχει ξαναγινει γονικη παροχη παλαιοτερα οποτε ειμαστε καλυμμενοι νομιζω, απλα να δω και με των γονιων τη φορολογικη δηλωση τι γινεται και αν μπορει να δικαιολογηθει η παροχη χωρις επιβαρυνση.
Βεβαια μου φανηκε ελκυστικη και η ιδεα να ισχυριστουμε εισοδημα 3.000Ευρω ο καθενας το οποιο δεν δηλωσαμε αφου δεν χρειαζεται, αρκει να δεχτει ο πωλητης να γραψουμε σαν τιμη πωλησης 6.000 αντι για 7.000, θα εχει αυτος ομως καποιο μειονεκτημα απο μια τετοια κινηση?
Και οσον αφορα στα τεκμηρια που ανεφερα εννοουσα τα τεκμηρια διαβιωσης που σκεφτονταν να βαλουν, για κοστος χρησης αυτοκινητου. Ειχα διαβασει οτι αν εφαρμοστουνε θα ειναι πλεον αδυνατο για καποιον ανεργο να εχει στη κατοχη του αυτοκινητο λογω του μεγαλου φορολογικου βαρους που θα προκυπτει.
Και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις σας.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Εφόσον δεν έχετε δηλωμένο εισόδημα τα τελευταία χρόνια στις φορολογικές σας δηλώσεις, τα χρήματα μπορούν να δικαιολογηθούν με γονική παροχή. Πας στην εφορία, ζητάς μια δήλωση γονικής παροχής, συμπληρώνεις τα στοιχεία, και στη σελίδα που περιγράφεται το αντικείμενο της παροχής γράφεις '3.500 € για αγορά αυτοκινήτου'. Το ίδιο θα κάνει και η κοπέλα σου.
Το ποσό που θα παρασχεθεί πρέπει να προκύπτει ότι το είχαν διαθέσιμο οι γονείς σας με βάση εκκαθαριστικά παλαιότερων ετών. Επίσης, όταν θα κάνουν και αυτοί δήλωση φορολογίας εισοδήματος για το οικον. έτος 2010 (εφόσον η παροχή γίνει φέτος), θα πρέπει να επισυνάψουν τη δήλωση δωρεάς και να συμπληρώσουν το οικείο κουτάκι στη δήλωση εισοδήματος. Μπορεί να χρειαστεί να την επισυνάψετε και εσείς (ή μόνο εσείς, δεν θυμάμαι ακριβώς - βλ. παραπάνω).
Το αφορολόγητο των 10.000 € (σήμερα νομίζω λίγο μεγαλύτερο) αφορά ετήσιο εισόδημα. Εφόσον έχετε 0 € εισόδημα, δεν υπάρχει θέμα. Για την γονική παροχή των χρημάτων δεν πρόκειται να φορολογηθείτε εκτός αν στο παρελθόν σας έχουν γίνει και άλλες γονικές παροχές που η αξία τους υπερβαίνει κάποιο ποσό (νομίζω τα 80.000 € αλλά μπορεί πλέον να είναι μεγαλύτερο). Έαν σας έχουν γίνει παροχές παλαιότερα, θα πρέπει να το συμπληρώσετε στη δήλωση της γονικής παροχής.
Με εκείνη την κατάργηση του αφορολόγητου και τη θέσπιση κατώτατης φορολογικής κλίμακας 10% τι έχει συμβεί τελικά; Ρωτάω γιατί και εγώ απέκτησα στο όνομά μου τον Αύγουστο του 2008 αμάξι με αξία αγοράς 8000 € χωρίς εισόδημα. Τα λεφτά και στη δική μου περίπτωση τα έδωσαν οι δικοί μου με σκοπό όταν θα συντάξω φορολογική δήλωση να δηλώσω και εγώ ότι τα λεφτά αποτελούσαν γονική παροχή. Ύστερα όμως έγινε (?) η κατάργηση του αφορολόγητου, οπότε πλέον δε θα πρέπει να πληρώσω φόρο 10%, δηλαδή 800 € στην εφορία;
-
Επειδή είπες ότι πάντως κάνατε φορολογική δήλωση, έστω με μηδαμινό εισόδημα, τώρα είναι λίγο δύσκολο να ισχυριστείς ότι πάντως πήρες 3.000 €. Ναι, όταν παίρνεις μόνο τόσα λίγα δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις δήλωση, αλλά αν πάντως κάνεις, τότε οφείλεις να γράψεις το εισόδημα σου, έστω και μικρότερο από τα 3.000 €...
Το να δεχθεί ο πωλητής να γράψετε μικρότερο ποσό δεν έχει κάποιο μειονέκτημα για εσένα, αυτός θα πάρει 'μαύρα' 1.000 € και ούτε γάτα ούτε ζημιά, κ εσύ θα πρέπει να δικαιολογήσεις 1 χιλιάρικο λιγότερα χρήματα. Αν όμως θέλει κ ο πωλητής να εμφανίζεται στην εφορία ότι πήρε 7.000 κ όχι 6.000 (γιατί π.χ. μπορεί να θέλει να καλύψει με αυτά κάποια άλλη δαπάνη), μάλλον δύσκολα θα δεχθεί. Όπως επίσης δύσκολα θα δεχθεί, αν δεν δώσεις τα χρήματα εκείνη την ώρα, γιατί αλλιώς για το 1.000 € δεν θα έχει κανένα 'χαρτί'.
Για τα τεκμήρια...μου φαίνεται δύσκολο να θεσπισθεί τεκμήριο για αυτοκίνητα 1.400 κ.ε.
Αν θεσπισθεί, θα είναι υπό τη μορφή ότι 'αν έχεις αυτοκίνητο Χ κυβικών, αυτό σημαίνει είτε ότι έχεις εισόδημα τουλάχιστον Χ ευρώ'. Ακόμη και αν θεσπισθεί με την έννοια του 'κόστους χρήσης' και όχι κατ' ανάγκη του συνολίκού εισοδήματος, πάλι θα σημαίνει ότι τουλάχιστον το κόστος χρήσης θα πρέπει να συνιστά και το ελάχιστο υποτιθέμενο εισόδημά σου..Αν όμως το εισόδημα αυτό είναι κάτω από το αφορολόγητο όριο....τότε και να το έχεις...πάλι 0 θα πληρώνεις...και για 1400 κυβικά, μου φαίνεται απίθανο να μπει πιο υψηλό τεκμήριο, όσο παλαβός και να είναι ο εκάστοτε υπουργός...
Τώρα βέβαια αν σκεφθούν να φορολογήσουν με βάση ποσοστό επί του υποτιθέμενου κόστους χρήσης και βρουν τρόπο να παρακάμψουν κ το αφορολόγητο (π.χ. το ονομάσουν συμπληρωματικό φόρο, όπως για τα ακίνητα), τότε δεν τη γλιτώνεις. Αλλά και πάλι δεν πρόκειται να είναι κανένα δυσθεώρητο ποσό...άσε που δεν θα γίνει, ούτως ή άλλως.
Αυτά
ΥΓ.@aserf: Το αφορολόγητο αυτό αφορά φορολογία εισοδήματος, όχι γονικές παροχές, δωρεές, κλπ. Αυτές οι πράξεις φορολογούνται ξεχωριστά (φορολογία κεφαλαίου - βλ. εδώ).
Εφόσον κάνατε δήλωση γονικής παροχής δεν θα έχεις πρόβλημα.
Για το αφορολόγητο που λένε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, απ' ό,τι διαβάζω στον τύπο, ακόμη δεν έχει καταργηθεί.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Με εκείνη την κατάργηση του αφορολόγητου και τη θέσπιση κατώτατης φορολογικής κλίμακας 10% τι έχει συμβεί τελικά; Ρωτάω γιατί και εγώ απέκτησα στο όνομά μου τον Αύγουστο του 2008 αμάξι με αξία αγοράς 8000 € χωρίς εισόδημα. Τα λεφτά και στη δική μου περίπτωση τα έδωσαν οι δικοί μου με σκοπό όταν θα συντάξω φορολογική δήλωση να δηλώσω και εγώ ότι τα λεφτά αποτελούσαν γονική παροχή. Ύστερα όμως έγινε (?) η κατάργηση του αφορολόγητου, οπότε πλέον δε θα πρέπει να πληρώσω φόρο 10%, δηλαδή 800 € στην εφορία;
Αυτο ειναι που τρεμω και εγω, ιδια ακριβως περιπτωση με εσενα ειμαι φιλε.
Τωρα δεν ξερω αν εγινε παρεξηγηση και το αφορολογητο αφορουσε τους ελευθερους επαγγελματιες, αλλα νομιζω οτι εννοουσαν καταργηση πληρως του αφορολογητου και θεσμπιση 10% καθολικου φορου. Εδω ειναι η μεγαλη παγιδα, αν και νομιζω οτι αμα ειχε γινει κατι τετοιο θα ειχε βουίξει ο τοπος.
Αλλα και παλι το ερωτημα ειναι με καταργηση του αφορολογητου θα πληρωσεις μια φορα το 10% για την αγορα του αυτοκινητου ή θα πληρωνεις καθε χρονο το 10% της αξιας του αυτοκινητου αν δεν δηλωνεις τιποτα αλλο? Παραλογο μου φαινεται βεβαια, αλλα πρεπει να φυλαγομαστε, γιατι αυτα τα μετρα τα εφαρμοζουν στη ζουλα ωστε να μη τα παρουμε χαμπαρι, και μετα να ερθει το παλουκι.
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
ΥΓ.@aserf: Το αφορολόγητο αυτό αφορά φορολογία εισοδήματος, όχι γονικές παροχές, δωρεές, κλπ. Αυτές οι πράξεις φορολογούνται ξεχωριστά (φορολογία κεφαλαίου - βλ. εδώ).
Εφόσον κάνατε δήλωση γονικής παροχής δεν θα έχεις πρόβλημα.
Για το αφορολόγητο που λένε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, απ' ό,τι διαβάζω στον τύπο, ακόμη δεν έχει καταργηθεί.
Αυτο βεβαια καλυπτει τα ερωτηματα μου, δηλαδη το 10% που λεγανε αφορα εισοδημα, οχι κατοχη αυτοκινητου-ακινητου κτλ...
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο