-
2 φορές το μήνα ακάλεστος σε πάρτυ?!!!!
νταξ και εγώ θα έκανα φασαρία τότε. βρωμόπαιδα -
Θελω τη βοηθεια σας.
Θελω να νοικιασω ενα αμαξι απο Παρασκευη μεσημερι μέχρι Σάββατο μεσημέρι.
Θα κανω 500 χιλιόμετρα. Δε με νοιαζει τι αμαξι θα ειναι και δε θελω να δωσω πολλα λεφτα.Το προβλημα ειναι οτι δεν εχω πιστωτικη κάρτα.
Εχει κανεις σας προσωπικη εμπειρια τι γινεται σε αυτες τις περιπτωσεις?
-
Ναι, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αν πιέσεις να δεχτούν χρηματική εγγύηση σε cash, το οποίο στο επιστρέφουν στο τέλος αν το αμάξι έρθει σώο.
-
Όπως είπε ο Κωνσταντίνος, συνήθως σου ζητάνε να τους αφήσεις κάποια εγγύηση είτε χρηματικό ποσό, είτε κάποιο επίσημο έγγραφό σου (διαβατήριο, ταυτότητα κτλ)
-
πάνω σε αυτό, electron visa δέχονται ή όχι?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ναι, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αν πιέσεις να δεχτούν χρηματική εγγύηση σε cash, το οποίο στο επιστρέφουν στο τέλος αν το αμάξι έρθει σώο.είναι πιστωτική η electron? (νομίζω όχι, οπότε δεν παίζει)
@dimgster: δε δανείζεσαι καμιά κάρτα καλύτερα? Η cash εγγύηση που σου ζητούν είναι συνηθέστατα εξωπραγματική.
-
Κατά 99% όχι, δεν είναι πιστωτική (τουλάχιστον αυτή που έχω εγώ).
-
Οι πιστωτικές έχουν 'ανάγλυφο' το serial number τους (για να περνάει από τα παλιά μηχανήματα, που είχαν διπλότυπη απόδειξη), οι debit (όπως η electron) όχι.
-
μια φορά που είχα πάει να χρησιμοποιήσω δεν τη δέχτηκαν αλλά δεν το πίεσα κιόλας
πιστωτική δεν είναι αλλά τα site της κάθε εταιρίας που κάνεις κράτηση την δέχονται. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
μια φορά που είχα πάει να χρησιμοποιήσω δεν τη δέχτηκαν αλλά δεν το πίεσα κιόλας
πιστωτική δεν είναι αλλά τα site της κάθε εταιρίας που κάνεις κράτηση την δέχονται.Ναι, γιατί 'τραβάει' αμέσως ένα ποσό από το λογαριασμό σου (δεν περιμένει το τέλος του μήνα, όπως στην πιστωτική). Αυτά βέβαια, για ενοικίαση ιντερνετική. Παίζει και η πιθανότητα (απόμακρη, ΙΜΟ), το γραφείο ενοικίασης να είναι εφοδιασμένο με το μηχανάκι που βάζεις την κάρτα, πληκτρολογείς το PIN και σε χρεώνει (μέσω του τραπεζικού σου λογαριασμού) on the spot.
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Ναι, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα αν πιέσεις να δεχτούν χρηματική εγγύηση σε cash, το οποίο στο επιστρέφουν στο τέλος αν το αμάξι έρθει σώο.
είναι πιστωτική η electron? (νομίζω όχι, οπότε δεν παίζει)
η electron δεν ειναι πιστωτικη. Εχει 'προφιλ' πιστωτικης, αλλα στην ουσια ειναι μετρητο χρημα.
Δεν εχει καμια σχεση με 'πιστωση'. -
Τα βαριεμαι αυτα...
Να θες να κανεις τη δουλεια σου και να πληρωσεις αντιστοιχα γι΄αυτη και να υπαρχουν τετοιες λεπτομερειες.Τι να πω ολος ο κοσμος εχει πιστωτικη? Ξερει κανεις ποσο μπορει να ειναι η εγγυηση?
Αν ειναι να μου κρατησουν την ταυτοτητα δε με νοιαζει, ετσι και αλλιως τη δουλεια μου θελω να κανω και οχι να καταστρεψω το αμαξι.
ΥΓ1. Ειδες τι παθαινεις για να εχεις διθεσιο.
ΥΓ2. Το οτι δουλευω σε τραπεζα και δεν εχω πιστωτικη δεν πρεπει να εχει ξαναγινει.
-
Πριν από μερικούς μήνες είχα δώσει 200 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
-
παιδιά το ξέρω για την electron απλά όταν είχα πάει είχε συμβεί το εξής
ήθελα να κλείσω απο το ιντερνετ αλλά η πτήση που έφευγα ήταν 6πμ και το γραφείο δεν ήταν ανοιχτό για παράδοση των κλειδιών, οπότε ενώ έπαιρνε την electron το site δεν με άφηνε να κάνω κράτηση
στο αεροδρόμιο όταν έφτασα πήγα να ρωτήσω και μου είπαν οτι μπορούσα να φέρω μόνος μου το αυτοκίνητο και να αφήσω τα κλειδιά σε μια ειδική θυρίδα. αλλά εγώ δεν έχω πιστωτική πιστωτική. όταν τους το είπα μου είπαν οτι δεν γίνεται. είχαν όμως στο μυαλό τους debit κάρτα πχ maestro. όταν ανέφερα τη λέξη visa άρχισαν να το σκέφτονται αλλά δεν το κυνήγησα.
η visa είναι μεν σαν πιστωτική αλλά δεν σε αφήνει να κάνεις οτι θέλεις. βγάζει πιστωτικό όριο ίσο με το υπόλοιπο του λογαριασμού σου το οποίο και εκταμιεύει οπότε αν κάποιος σε χρεώσει θα πληρωθεί.
ομοίως και με μια πιστωτική κανονική αν πας να νοικιάσεις μια που της έχεις τινάξει τα πέταλα την προηγούμενη μέρα δεν θα χτυπήσει το όριο και δεν θα γίνει δεκτή? -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πριν από μερικούς μήνες είχα δώσει 200 ευρώ αν θυμάμαι καλά.Δηλαδη τους δινω 200 € και πληρωνω και τη μερα και φευγω.
Στο γυρισμο ελεγχουν το αμαξι και μου δινουν πισω τα 200 €?Γενικα να τους εχω εμπιστοσυνη ή μπορει να μου τη φερουν?
Μηπως δηλαδη αρχισουν να μου λενε βλακειες για πράγματα που δεν εκανα κτλ.Απο ποια εταιρια το νοικιασες?
Εχω μαυρα μεσανυχτα σε αυτο το θεμα. -
Από την Sixt το είχα πάρει εγώ. Απλά φρόντισε να πάρεις την απόδειξη για τα 200 που τους έδωσες, και πριν παραλάβεις το αμάξι δες αν έχει τπτ εμφανείς γρατζουνιές, χτυπήματα κτλ. Κατά τα άλλα, δεν νομίζω να σου κάνουν καμιά ματζιριά... Αν πάρεις και εσύ από καμιά γνωστή εταιρία μάλλον είναι πιο ασφαλές το όλο σκηνικό...
-
Για ένα διήμερο στις αρχές Αυγούστου νοίκιασα αυτοκίνητο στο Ρέθυμνο από μαγαζί 'ιδιώτη' (δηλ. όχι Hertz, Sixt, κτλ). Κατέθεσα προκαταβολή σε τράπεζα το μίσθωμα μίας ημέρας και με την επιστροφή του αυτοκινήτου τα υπόλοιπα. Δε μου ζητήθηκε ούτε πιστωτική ούτε εγγύηση (είχα ρωτήσει από το τηλέφωνο γιατί ούτε κι εγώ έχω πιστωτική).
Επίσης, το 2004 είχα νοικιάσει αυτοκίνητο στο Ηράκλειο από εταιρεία 'ιδιώτη' πάλι χωρίς πιστωτική/εγγύηση.
Αντιθέτως, φέτος τον Ιανουάριο κατέβηκα Κρήτη για ένα 4ήμερο. Προσγειώθηκα Χανιά και πήγα να ρωτήσω στην Hertz του αεροδρομίου για αυτοκίνητο. Μου ζήτησαν είτε πιστωτική είτε 600 (αν θυμάμαι καλά) ευρώ εγγύηση!!! Προφανώς την έκανα με ελαφρά...Πιστεύω ότι αν πάρεις 2-3 τηλεφώνα σε εταιρείες ενοικίασης (πλην αλυσίδων), θα βρεις κάποια που θα σου δώσει αυτοκίνητο χωρίς πολλά-πολλά.
-
Στη Hertz σε διάφορες χώρες (ακόμα και Ιταλία), ζητήθηκε κάρτα, και δε μου δεσμεύσαν κανένα ποσό. το ξέρω γιατί αμέσως μετά τσέκαρα το λογαριασμό μέσω ebanking και το μόνο που είχε προστεθεί ηταν το μίσθωμα.
Μην την ψάχνεται. Στην Ελλάδα είναι πολύ πίσω οι ενοικιάσεις οχημάτων. Τι εννοώ;;
Ford Ka, για 7 μέρες, με απεριόριστα χιλιόμετρα και μικτή ασφάλιση (>200.00ευρώ) κόστιζε πέρσυ 170 ευρώ. (σουηδία)
Toyota Corolla, όπως το παραπάνω, 190 ευρώ. (Σουηδία)
Volvo S4, 2.4, ομοίως 260 ευρώ. (Δανία).
Fiat Ducato 2.7 JTD, 320 ευρώ. (Ιταλία).Όλα από Hertz.
Ελλάδα, Hyundai Atos σε νησί, με βασικές καλύψεις προς 3ους, με 300κμ μάξ την ημέρα, 50 ευρώ. (Μυτιλήνη, 2005, ιδιώτης). Hertz -->90 ευρώ. -
Tα Χριστουγεννα θεου Θελοντος θα την κανω για ΗΠΑ για δυο βδομαδες. Ξερουμε τι πρεπει να κανω ωστε να εχω την δυνατοτητα να οδηγησω εκει; Ευχαριστω προκαταβολικα
-
Ο χρήστης pierce21 έγραψε:
Tα Χριστουγεννα θεου Θελοντος θα την κανω για ΗΠΑ για δυο βδομαδες. Ξερουμε τι πρεπει να κανω ωστε να εχω την δυνατοτητα να οδηγησω εκει; Ευχαριστω προκαταβολικαΔιεθνή άδεια (από την ΕΠΛΑ νομίζω).
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο