-
**dbekos ** , αν η σύνθεση των επίπλων κουζίνας αναπτύσεται σε χωρο άνω των 9m2 , τοτε η τιμή της και με τα χαρακτηριστικά που διαθέτει είναι ικανοποιητική (για επώνυμο προιόν).
Καλά ... μαγειρέματα! -
@ criuser : Συζήτηση για το θέμα των επίπλων κουζίνας, έγινε και εδώ (+προηγούμενη-επόμενη σελίδα) και , όπως πάντα, έγραψα την ειλικρινή μου άποψη, που μεταφράζεται: Η 2λίτρη MB με το 2λιτρο SEAT, έχουν 20.000€ διαφορά, αλλά η ουσιαστική δεν είναι πάνω απο 5.000€. Τα υπόλοιπα είναι για τό 'αστέρι', που ο άλλος δεν έχει. Το ίδιο και με τα Ιταλικά έπιπλα, ρούχα κοκ. Τουλάχιστον όμως και οι δυό μας παραδεχόμαστε την αλήθεια, που είναι ότι κάποιες αγορές, γίνονται με γνώμονα και το 'πουλ-μουρ'!
@ Κωνσταντίνος : Ο χώρος της κουζίνας είναι 9,2 τμ και τα ντουλάπια είναι 10,3 τρέχοντα μέτρα.
Στην τιμή των 6.000€ περιλαμβάνονται και ο νεροχύτης (400€) και η βρύση (250€), ενώ πλυντήριο πιάτων- ψυγείο είναι εντοιχιζόμενα, κοινώς πλήρωσα και 1,9 τμ πόρτες .
Παρατήρηση : Αλλος ένας λόγος επιλογής του συγκεκριμένου ακινήτου, ήταν ότι δεν θέλαμε ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ η κουζίνα να είναι ενιαίος χώρος με το σαλόνι . Επικοινωνούν με ένα άνοιγμα στο χώρο, αλλά απο το σαλόνι δεν βλέπεις παρά μόνο μιά μικρή άκρη του χώρου της κουζίνας και σίγουρα , ......... όχι το νεροχύτη ! -
Tα υλικά και τα εξαρτήματα των επίπλων κουζίνας πουλιώνται ελεύθερα στα λίγα ειδικά καταστήματα και από εκεί τα αγοράζουν όλοι . Τα ξυλουργικά επίσης . Αρα το μόνο θέμα είναι ότι στο κουζίνομαγαζί βλέπεις τι θα πάρεις αλλά δεν έχεις ευελιξία στις δύσκολες περιπτώσεις και πληρώνεις ακριβά , ενώ με τον μαραγκό έχεις ευελιξία , πληρώνεις φτηνότερα , αλλά δεν ξέρεις τι θα πάρεις . Οι χρόνοι παράδοσης σηκώνουν πολύ παραμύθι και γιά τους 2 .
Χτές βράδυ είδα και το σπίτι σου από κοντά γιατί πήγα σε ένα φίλο του γιού μου που μένει στον από πάνω δρόμο .
Καλορίζικο και πάλι . -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ευχαριστώ για τις ευχές.
To συγκρότημα είναι αυτό :
Η μεζονέτα που αγοράστηκε είναι αυτή που 'ορίζεται' κάθετα απο τις 2 αριστερά καμινάδες.
Το μπλέ 'σημάδι' που φαίνεται τέρμα δεξιά και στο μέσο της φωτό, είναι η στέγη της Autovision Σταυρού Αγ. Παρασκευής. Με τις πυτζάμες θα περνάμε ΚΤΕΟ@kon5 :
Καλορίζικο, εύχομαι να το χαρείς. Πώς σου φαίνεται από χρηστικής άποψης η χρήση της εσωτερικής σκάλας;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευχαριστώ για τις ευχές.
To συγκρότημα είναι αυτό :
Η μεζονέτα που αγοράστηκε είναι αυτή που 'ορίζεται' κάθετα απο τις 2 αριστερά καμινάδες.
Το μπλέ 'σημάδι' που φαίνεται τέρμα δεξιά και στο μέσο της φωτό, είναι η στέγη της Autovision Σταυρού Αγ. Παρασκευής. Με τις πυτζάμες θα περνάμε ΚΤΕΟ@kon5 :
Καλορίζικο, εύχομαι να το χαρείς. Πώς σου φαίνεται από χρηστικής άποψης η χρήση της εσωτερικής σκάλας;
Σε τετοια σπίτια αν δεν εχεις ασανσερ ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ!
-
-edit-
-
Ιδιαίτερα άμα υπάρχουν ηλικιωμένοι ή μωρά στην οικογένεια, είναι θέμα.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Βλέπω κάτι μεζονέτες 3 επιπέδων που πωλούνται σε διάφορες περιοχές και αναρωτιέμαι τους τύπους που ανεβοκατεβαίνουν 3 ορόφους π.χ το βράδυ απ'΄το ημιυπόγειο στα υπνοδωμάτια...Πάντως το βράδυ γιά ασφάλεια , σηκώνουν τον καταπέλτη ......
Δεν τις συμπάθησα ποτέ βρέ παιδί μου . Εφτιαξα μόνο ιδιωτικές γιά πελάτες σαν μηχανικός , αλλά δεν έκανα καμμιά σαν κατασκευαστής .
Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν είναι 80 τμ σε κάθε επίπεδο , τότε έχεις θέμα στην διαβίωση γιατί απλά θές 10 τμ κλιμακοστάσιο με ανελκυστήρα τουλάχιστον , που πλησιάζει τα 15 τμ γιά να είναι άνετο .
Σε αυτά τα σπίτια ανεβοκατεβαίνεις συνέχεια , ενώ στο διαμέρισμα , απλά παίρνεις το ασανσέρ και μπαίνεις σε καθαρό χώρο . -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Σε τετοια σπίτια αν δεν εχεις ασανσερ ΤΟΝ ΗΠΙΕΣ!
Σοφό !
Βλέπω κάτι μεζονέτες 3 επιπέδων που πωλούνται σε διάφορες περιοχές και αναρωτιέμαι τους τύπους που ανεβοκατεβαίνουν 3 ορόφους π.χ το βράδυ απ'΄το ημιυπόγειο στα υπνοδωμάτια...
Οντως υπάρχει ενα θέμα, αλλα το μεγαλύτερο πρόβλημα πιστεύω το' χουν οι μεζονέτες των 3 ή 2 επιπέδων, αλλα ταυτόχρονα και λίγων τετραγωνικών. Αν παίρνει δηλαδή κάποιος μηχανικός, 120 τ.μ πχ επιφάνεια και τα κάνει μεζονέτα 2 επιπέδων (ή και παραπάνω..!!), είναι τρελό ζόρι για τον μελλοντικό κάτοικο. Στο δικό μου το σπίτι, ενω υπάρχει χωρος για ασανσέρ, δεν εχω βάλει και τα δωματιακια του φρεατίου τα χρησιμοποιώ για αποθηκευτικούς χώρους. Οταν (και αν γεράσουμε) το χρειαστούμε, τότε θα ΄βαλω....Προς το παρόν δεν έχω κανένα πρόβλημα να ανεβοκατεβαίνω, παρ' όλο που εχω και τη μικρούλα και χρειάζεται να της αλλάζω την πάνα (όταν είμαι στο σπίτι...). Αν οργανώσει παντως κανείς καλά τους χώρους του (κι εχει αρκετά τ.μ σε καθε επίπεδο), τα πραγματα είναι αρκετά πιο ευκολα απ' ότι δείχνουν και... κάνει και τη γυμναστική του. (όταν δεν είμαι κομμάτια απο την κούραση, τα ανεβαίνω και γρήγορα κιόλας ή και δυο δυο. Στου υπογείου μάλιστα, εχει καμμιά 10αριά ίσια και μετά πλατύσκαλο και γύρισμα. Εκει κάνω και ανεβοκατεβάσματα για γυμναστική...! Μολις καταφέρω και πάρω κανα 2 ζευγάρια αλτηρες κι ενα πάγκο, θα είμαι κομπλέ....! )
Αν και μέχρι τα 34 μου (προπερσι) έζησα σε διαμερισματα, δεν μπορώ να πω οτι δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στον τρόπο ζωής της μεζονέτας. Εκει που δυσκολεύομαι σημαντικά να προσαρμοστώ τώρα πια, είναι στο κόστος ζωής της....!Ο καταπέλτης τί ειναι ρε συ cruiser, μηπως πρέπει να βάλω....;;
-
@ dstou, Nozomi, manosk : Eυχαριστώ και πάλι για τις ευχές.
ΤΟ ΑΣΑΝΣΕΡ ΗΤΑΝ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΟΡΟΣ για να δούμε και μόνο το οποιοδήποτε ακίνητο.
Αρα, ΑΣΑΝΣΕΡ ΥΠΑΡΧΕΙ (της KLEEMANN) και μάλιστα ο θάλαμος είναι υπερ-πολυτελείας!
Η σκάλα είναι πλούσια, με 1 μέτρο πλάτος και όχι στρογγυλή, αλλά πιστεύω ότι η χρήση του ασανσέρ θα καλύπτει τυχόν δυσλειτουργίες και 'κόπωση' των ενοίκων. Η χρήση θα δείξει τα προβλήματα, προς το παρόν....
Ο κάθε όροφος είναι 58 τμ καθαρό + 9τμ σκάλα/ασανσέρ=67 τμ. Οι περισσότερες μεζονέτες ήταν 60τμ max, όλα μαζί, οπότε οι χώροι ήταν περιορισμένοι και τα υπνοδωμάτια ...... τρύπες.
Και στη δική μου βέβαια τα 3 συνολικά υπνοδωμάτια που βρίσκονται στον ίδιο όροφο (1ο) είναι μικρά (11τμ έκαστο), πλήν του master που είναι 15τμ αλλά δεν έχει 'εντός' 'εσωτερικό' μπάνιο. Υπάρχουν όμως πλήρες-πλούσιο μπάνιο στον όροφο+1 WC, στο ημιυπόγειο 1 WC + ντουζιέρα-θάλαμος, στον ημιόροφο-σαλόνι 1WC , και στη σοφίτα 1WC με υποτυπώδη ντουζιέρα (χτιστή τρύπα τη λέω εγώ ) .
Για κάθε περαιτέρω ερώτηση, στη διάθεσή σας, αρκεί να ξέρω την απάντηση για ότι είδα-πλήρωσα και έπιασα με τα χέρια μου, και ποτέ, ότι μου είιπε ο' γείτονας'Ο χρήστης criuser έγραψε:
....Σε αυτά τα σπίτια ανεβοκατεβαίνεις συνέχεια , ενώ στο διαμέρισμα , απλά παίρνεις το ασανσέρ και μπαίνεις σε καθαρό χώρο .Εχω εξηγήσει πολλάκις γιατί δεν κοίταξα - ούτε για να πάρω μιά ιδέα- διαμέρισμα σε οποιαδήποτε πολυκατοικία. Τα ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα της 'συνιδιοκτησίας (και ο νοών νοείτω) τα γνωρίζω-ζω ήδη και 'τα παθήματα μου έγιναν μαθήματα' σε διοκτησίες διαμερισμάτων.
Αν θα αντιμετωπίσω καινούρια στις μεζονέτες, ο καιρός θα δείξει.
Ίδωμεν ........ -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ο καταπέλτης τί ειναι ρε συ cruiser, μηπως πρέπει να βάλω....;;Οπως βλέπεις στην φωτό επάνω οι σκάλες εισόδου σχεδόν όλων των μεζονετών είναι ευθύγραμμες από το σπίτι στο πεζοδρόμιο .
Ο καταπέλτης λοιπόν χρησιμοποιείται με την ναυτική σημασία του που είναι η ράμπα φόρτωσης των φέρρυ-μπωτ , ιδιαίτερα των 'παντοφλών' , ο οποίος από το πλάι φαίνεται ακριβώς όπως η πιό πάνω σκάλα .
Είναι έκφραση του 'ναυτικού' κομματιού του συναφιού μας .
Δεν έχω μάθει να ανεβάζω φωτό οπότε σου δίνω ένα σαιτ
http://www.ellinikiaktoploia.net/photos/main.php?g2_itemId=31528
http://www.ellinikiaktoploia.net/photos/main.php?g2_itemId=31528Δεν βρήκα καμμία πρόχειρη με την ανάλογη όψη , αλλά το καταλαβαίνεις
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εχω εξηγήσει πολλάκις γιατί δεν κοίταξα - ούτε για να πάρω μιά ιδέα- διαμέρισμα σε οποιαδήποτε πολυκατοικία. Τα ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα της 'συνιδιοκτησίας (και ο νοών νοείτω) τα γνωρίζω-ζω ήδη και 'τα παθήματα μου έγιναν μαθήματα' σε διοκτησίες διαμερισμάτων.
Αν θα αντιμετωπίσω καινούρια στις μεζονέτες, ο καιρός θα δείξει.
Ίδωμεν ........Και εδώ έχεις συνιοδιοκτήτες αφού είναι συγκρότημα . Βέβαια έχεις το μεγάλο πλεονέκτημα της ατομικής θέρμανσης , αλλά ο περίεργος γείτονας μπορεί να βρεθεί και σε μονοκατοικία .
Εμένα μου αρέσει το διαμέρισμα γιατί είμα υπέρ της θέας , που συνήθως θέλει ύψος γιά να την δείς , την άνεση της ιδιωτικότητας ιδιαίτερα αν το απέναντι κτίριο είναι χαμηλό ή ανύπαρκτο .
Μεγάλωσα σε μονοκατοικία και έχω την άποψη και των 2 , αλλά συμπαθώ τα διαμερίσματα των ψηλών ορόφων με θέα . -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Βλέπω κάτι μεζονέτες 3 επιπέδων που πωλούνται σε διάφορες περιοχές και αναρωτιέμαι τους τύπους που ανεβοκατεβαίνουν 3 ορόφους π.χ το βράδυ απ'΄το ημιυπόγειο στα υπνοδωμάτια...
Kαλορίζικο dbekos.
Παιδια εαν δεν εχεις ασανσερ δεν ειναι και τιποτα δραματικο.
Βασικα στην δικια μου 3 επιπεδων(+1 υπογειο που ειναι αποθηκη,λεβητοστασιο),ολη την ωρα που εισαι στο σπιτι κινησε στον οροφο που ειναι η κουζινα-σαλονι.Στις κρεβατοκαμαρες τι να πας να κανεις για να ανεβοκατεβαινεις? Τωρα εαν θελεις να παρεις ενα μπουφαν η κατι αλλο δεν παθαινεις και τιποτα να ανεβεις και 10 σκαλια.Στην σοφιτα να πηγαινεις για ποιον λογο?
Το ιδιο ισχυει και για τον κατω οροφο με το γκαραζ,οπως και το υπογειο,τι να πας στο υπογειο να κανεις?Βασικα ακουγεται πολυ να ειναι το σπιτι σου 4 οροφους,αλλα ειναι βοηθητικοι χωροι,δεν ειναι το κυριως σπιτι 4 οροφους.
Δεν συζητω οτι για ηλικιωμενα ατομα με προβλημα κινησης,υπαρχει θεμα,αλλα δοξα το Θεο εχουμε ακομα καιρο.Ο μικρος μου ποτε δεν προβληματιστηκε οταν ηταν μωρο απο τις σκαλες.Ουτε αυτη τη πλαστικη προσθετη πορτουλα δεν ειχαμε βαλει που εχουν για τα μωρα.
Απο την αλλη ομως εχει και τα πλεονεκτηματα της,οπως το οτι κοιμασε στον πανω οροφο και δεν ενοχλησε απο τους αλλους που ειναι ξυπνιοι,ειναι πιο ησυχα.Μπαινεις με το αυτοκινητο σου κατευθειαν μεσα στο σπιτι,ξεφορτωνεις τα ψωνια σου απο σουπερμαρκετ μεσα στο σπιτι, δεν βρεχεσαι μεχρι το αυτοκινητο το χειμωνα κλπ.
Αλλα πλεονεκτηματα μετα απο τοσα χρονια βλεπω την παντελη ελλειψη κοινοχρηστων.Βαζω στο κηπακο μου οτι λουλουδια θελω εγω,οποτε θελω εγω,και αν δεν θελω δεν βαζω.Οχι αποφασησε η πλειοψηφια να βαλουμε φοινικες και να τους πληρωσω εγω που δεν τους θελω.
Βαζω θερμανση οποτε εχω χρηματα,το αναβω οποτε θελω,και για οσο θελω.Μου ειχαν βγαλει την πιστη σε πολυκατοικια.Πληρωνα και δεν ζεσταινομουν μιας και ενω εμεις λειπαμε ολη την ημερα,αυτοι το αναβαν γιατι υπηρχαν ηλικιωμενοι που λογικα οι ανθρωποι ηθελαν θερμανση και το πρωι.
Βασικα δεν λογοδοτεις σε κανεναν και για τιποτα.
Ενα αλλο συν ,πολυ βασικο για μενα, ειναι για μεζονετες (οπως στην δικη μου περιπτωση) που βρισκονται σε συγκροτημα.
Το παιδι μου παιζει ολο το σκ, στο προαυλιο χωρο των μεζονετων.Το καλοκαιρι παιζει καθημερινως ολο το απογευμα,χωρις να χρειαζεται να το παω καπου για να παιξει.Ανοιγουν οι γκαραζοπορτες και βγαινουν εξω ποδηλατα,πατινια,σκειτμπορντ,μπαλλες οτι θελεις.Εχουμε καμια 15αρια παιδακια απο 2-14 χρονων,εχουν κανει τις παρεες τους και ολα οκ.Παιζουν ολα μαζι,διμιουργουν φιλιες,δεν κινδυνευουν απο αυτοκινητα,ειναι σχετικα ασφαλη απο ξενους γιατι με τα χρονια εχουμε μαθει σχεδον ολους τους φιλους/συγγενεις που επισκεπτονται τους γειτονες κλπ. Για μενα το μεγαλυτερο πλεονεκτημα,που το καταλαβα στην πορεια,μιας και ο μικρος ηταν 2 ετων οταν πηγαμε εκει.
Τα μειονεκτηματα ειναι τα μεγαλα παγια σε δημοτικα τελη λογω τετραγωνικων,και το προσφατο χαρατσι της δεη με τα τετραγωνικα.Θα τα πληρωνες ομως σε κοινοχρηστα,σε νοικιασμενα γκαραζ,σε ''φοινικες'' κλπ.dbekos καλοριζικη να ειναι.
-
Ευτυχώς που στα σπίτια έχουμε όλοι διαφορετικές ανάγκες αλλά και διαφορετικά γούστα. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να μένεις κάπου που δεν θα έμεναν οι άλλοι και να ξέρεις ότι στο θάβουν, ενώ εσένα σου αρέσει ...
-
Έχω περίπτωση νεαρού σε μεζονετα όπου λόγω ατυχήματος έμεινε κλινηρης επι 6μηνου και δεν μπορούσε να αλαξει level και κοιμόταν στο σαλόνι. Ποτέ χωρίς ασανσέρ.
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Ευτυχώς που στα σπίτια έχουμε όλοι διαφορετικές ανάγκες αλλά και διαφορετικά γούστα. ....Σωστό. Άλλωστε οι επιλογές είναι θέμα πολλών παραγόντων, και μερικές φορές γίνονται όχι μόνο λόγω έλλειψης περισσότερων χρημάτων.
Απο τη μεριά μου, επεξηγώ τους λόγους που με οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση, χωρίς να σημαίνει ότι τα ποστ μου είναι 'μπούσουλας' και ακόμα περισσότερο, ότι είμαι ο 'γκουρού των ακινήτων'
@ dim8 -
Ασανσέρ μέσα στο σπίτι; πσσσσσ τι χαηλίκια είναι αυτά ρε σεις
-
τι ποσοστό της αξίας σε ένα σπίτι των 230.000 νομίζεις θα ήταν ένα ασανσέρ;
3%-3.5%; Δεν νομίζω ότι θα άλλαζε το επίπεδο 'χαϊλικίου'.Γενικά σε ένα σπίτι, παίζουν πολύ πιο ακριβά πράγματα από ένα πιθανό ασανσέρ [λίγων ορόφων. Πάνω από 5 νομίζω αρχίζουν μεγαλύτερες κατασκευαστικές απαιτήσεις]
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
τι ποσοστό τις αξίας σε ένα σπίτι των 230.000 νομίζεις θα ήταν ένα ασανσέρ;
3%-3.5%; Δεν νομίζω ότι θα άλλαζε το επίπεδο 'χαϊλικίου'.και την συντηρηση του ασανσερ να μην ξεχνατε.Δεν το εβαλες και ξενιασες απο χρηματα.
-
για ολιγο-όροφο [δεν έχει μηχανοστάσιο στην κορυφή, και όσο τα έχω δει είναι εξαιρετικά απλές κατασκευές] δεν νομίζω ότι έχει και τπτ φοβερές ανάγκες συντήρησης.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!