-
Καλορίζικο το νέο σπιτικό Δημήτρη!
-
Καλορίζικο dbekos!
-
Και από εμένα καλή και ευτυχισμένη διαβίωση στο νέο σου σπιτικό Δημήτρη . Να το ζείς και να το χαίρεσαι όσο περισσότερο μπορείς και αν έχει και τίποτα παιδικές ασθένειες μην ανησυχείς . Χειροποίητο πράγμα είναι .
Το σπίτι το παίρνουμε γιά πολλά χρόνια και η απόσβεση του γίνεται μέσω των αναμνήσεων που μας δημιουργεί η διαβίωση μας σε αυτό .
Καλορίζικο λοιπόν και μην σε πτοούν τεκμήρια , φορολογίες και άλλα τέτοια .
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Καλορίζικο dbekos!Ευχαριστώ !
Οσο για τα nicknames, στο δικόμου δεν νομίζω ότι έχω κάτι περισσότερο να 'προσθέσω'
@ criuser :
Μάλλον η αναμονή με ωφέλησε, οικονομικά και ποιοτικά.
Βέβαια, έπαιξε ρόλο και η τύχη.
Ευτυχώς δηλαδή που είμαστε τυπικοί και πάμε τα ΙΧ για έλεγχο στα ΚΤΕΟ. Ετσι βρήκα το ακίνητο, χαζεύοντας το συγκρότημα μεζονετών που υπάρχει στα 30 μέτρα, ώσπου να τελειώσει ο έλεγχος ! -
Καλορίζικος δβέκο!
Αθήνα αγόρασες ή σε άλλη περιοχή; -
Kαλορίζικο mr dbekos
-
Εγώ τώρα τι να πώ?
Να το χαρείς φίλε!
Τώρα μπερδευει το topic γιατι δεν ξέρω αν υπάρχουν κάποιοι που εχουν euro και θέλουν να μεινουν Ελλάδα με κάθε τρόπο και βγήκαν στο προσκήνιο και σενάρια νομισμάτων.
Προς το παρόν παραμένω σε ότι λέει η επικεφαλίδα. Παντως αυτή την εποχή cash is king!
-
@ InFiNiTy , mirage : ευχαριστώ !
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Εγώ τώρα τι να πώ?
..
Προς το παρόν παραμένω σε ότι λέει η επικεφαλίδα. Παντως αυτή την εποχή cash is king!Οι αποφάσεις του καθενός είναι προσωπικές και προφήτης δύσκολα γίνεσαι.
Αν όμως είσαι ένας απλός άνθρωπος, για τον οποίο πχ 300.000€ είναι οι οικονομίες μιάς ολόκληρης ζωής, με πολλά ρίσκα + έσοδα επειδή έχεις πουλήσει και κάποιο μικρό ακίνητο και βρίσκεσαι με αυτό το ποσό στις τράπεζες απο το Δεκ 2009, που σκάσαν τα κανόνια του ΔΝΤ , το άγχος που καθημερινά έχεις, μήπως αύριο λεφτά δεν έχεις, είναι μεγάλο.
Ο καιρός θα δείξει αν οποιαδήποτε αγορά ακινήτου αυτήν την εποχή, ήταν σωστή επιλογή ή οχι ......Edit: Παιδιά, σε όσους ευχήθηκαν - και με pm- επιφυλάσσομαι για κέρασμα στην πρώτη συνάντηση .................
(καφέ-όχι μάσας, δεν θα με καταστρέψετε κιόλας.... ) -
....double post .....
-
Δημητρη, καλοριζικο το σπιτι. Να ζησεται να το χαρειτε. Ενα αγχος εφυγε, ετσι ?
-
απο τη στιγμη που βρηκες αυτο που σου αρεσει και τα λεφτα ειναι καλα για την εποχη, προφανως εκανες καλη επιλογη.
καλοριζικο λοιπον.
-
Δημητρη γεροί και ευτυχισμένοι να είστε οικογενειακώς να χαρείτε το νεο σας σπίτι.
-
Καλορίζικο Δημήτρη! Να το χαρείς με την υπέροχη οικογένεια σου για πολλά-πολλά χρόνια!!!
-
@ spiros-cosneo-REALZEUS , Many Τhnx
Αν και δεν προβλέπεται άμεση μετεγκατάσταση, καθώς ο κύριος λόγος της αγοράς ήταν η οικονομική αβεβαιότητα λόγω ΔΝΤ. -
Άφησες/θα αφήσεις εκείνο το σπίτι στο Μετς ...;
Όπως και να 'χει, καλή μετεγκατάσταση ! -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Άφησες/θα αφήσεις εκείνο το σπίτι στο Μετς ...;Ποτέ και με τίποτε ! Ιδού η απάντησή μου
Τhnx anyway! -
Noμιζω οτι ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα καλυτερα σπιτι απο μετρητα αν και οι τιμες ειναι ακομα φουσκωμενες.
-
Σπίτι χωρίς σύνδεση στο δίκτυο ρεύματος
-
Όπως είχα υποσχεθεί, παραθέτω μερικές λεπτομέρειες για την αγορά, αρχίζοντας απο τα συνολικά extra έξοδα, με δεδομένα: α)την αντικειμενική αξία του ακινήτου, που είναι 223.000 €, β)αποτελεί πρώτη κατοικία του γιού στον οποίο γράφτηκε το ακίνητο-χωρίς εισοδήματα ο ίδιος - και απο γ)δωρεά του συνολικού ποσού απο τους γονείς :
Συμβολαιογραφικά : 2.800 €
Παράσταση δικηγόρου + έλεγχοι τίτλων: 2.950 €
Καταβολή τέλους ακίνητης περιουσίας : 2.450 €
Εγγραφή στο Υποθηκοφυλακείο : 1.500 €.Φόρος για τη 'δωρεά' δεν καταβλήθηκε στην αντίστοιχη ΔΟΥ , καθόσον δεν απαιτείται για τη συγκεκριμένη περίπτωση (με βάση τα παραπάνω δεδομένα) τουλάχιστον όπως ορίζει ο νόμος και για το 2012.
Ηταν γνωστό ήδη απο 2 λογιστές, αλλά για την 'άρση αμφιβολιών', σήμερα πήγαμε με τη συμβολαιογράφο και απο τη αντίστοιχη ΔΟΥ/Τμήμα Κεφαλαίου, όπου και βεβαιώθηκε ότι δεν υφίσταται περαιτέρω οφειλή απο τον 'ιδιοκτήτη' και τον 'δωρητή' .
Απο του χρόνου, άγνωστο τι θα ισχύει, όπως είπαν απο την εφορία .....Αν το παίρναμε εγώ+σύζυγος, με σκοπό να το μεταβιβάσουμε αργότερα στο γιό, και με δεδομένο ότι υφίσταται πρώτη κατοικία-ακίνητα άνω των 200 τμ, θα πληρώναμε σήμερα - πέραν των παραπάνω εξόδων - φόρο κατ' ελάχιστον 20.000 €
Τέλος καλό-όλα καλά !
.
.
.
Αν ο γιός το παίξει στα χαρτιά ... , θα ανοίξω νέο τοπικό -
dbekos , εύχομαι να στεγάσει τα όνειρά σας για τα επόμενα χρόνια!
Θα ήθελα να δω τα έπιπλα κουζίνας-ντουλάπες-πόρτες
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!