-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Φυσικά, την ανιούσα έχουν πάρει οι πρώτες ύλες παγκοσμίως, οπότε δεν φταίει μόνον ο μαντράς ή η κρίση των στεγαστικών...Ελεος, δεν λες τίποτε!
-
Και όμως οι τιμές υλικών (σε συνδιασμό με την αύξηση αντικειμενικών) είναι αυτό που άμεσα ισχυρίζονται οι κατασκευαστές για τις υψηλές τιμές τους...
-
....ε μα η παπάτζα χρειάζεται και μια δικαιολογία.
-
Πάντως όλα αυτά τα νούμερα που λένε για τα απούλητα μου φαίνονται λίγο έως πολύ αυθαίρετα και υπερβολικά.
Όπως και με τα απίστευτα νούμερα που λέγονταν για κατασχέσεις ετησιώς που θα έπρεπε να είχε καταρρεύσει το σύμπαν αλλά τελικά τα πραγματικά νούμερα ήταν στο 1/10.Αν υποθέσουμε πως εκτός Αττικής κατοικούν 7εκατ. με μέσο όρο 2 άτομα ανά σπίτι (αυθαίρετο νούμερο) σημαίνει ότι σε επίπεδο 3,5εκ. κατοικιών υπάρχουν 300.000 καινούργια και απούλητα?
Δηλαδή το 1 στα 10 σπίτια στην επαρχία είναι νεόκτιστο απούλητο???
Μου φαίνεται υπερβολικό νούμερο. Όχι τόσο υπερβολικό όσο τις μούφες που λέγανε για τις κατασχέσεις, αλλά μάλλον και αυτό απέχει αρκετά από την πραγματικότητα. -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Και όμως οι τιμές υλικών (σε συνδιασμό με την αύξηση αντικειμενικών) είναι αυτό που άμεσα ισχυρίζονται οι κατασκευαστές για τις υψηλές τιμές τους...Αναμφισβήτιτα οι τιμές έχουν αυξηθεί παρα πολύ στα οικοδομικά υλικά τα τελευταία χρόνια.πχ η τιμή στα σίδερα έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 2-2,5 χρόνια, με μικρές αυξήσεις σχεδόν εβδομαδιαίως.
Οι μαντράδες κατά τη γνώμη μου δεν φέρουν ευθύνη για την αύξηση των τιμών των οικοδομικών υλικών... -
Το επιτόκιο καταθέσεων σε απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου, είναι σήμερα μέχρι και 3.5%. Σε προθεσμιακή κατάθεση, φτάνει 5.5% εύκολα για ποσά άνω των 10Κ ή και μικρότερα. Αν έχεις μεγάλο ποσό, το 6% το έχεις χαλαρά νομίζω (δεν έχω τέτοιο ποσό, οπότε δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος )**Μπορείς να μου ονομάσεις μερικές τράπεζες (αν θέλεις να μου δώσεις και link ακόμα καλύτερα), που δίνουν σήμερα σε λογαριασμό απλού ταμιευτηρίου 3,5%;
Σε ρωτάω γιατί με ενδιαφέρει πραγματικά...**
Και όμως οι τιμές υλικών (σε συνδιασμό με την αύξηση αντικειμενικών) είναι αυτό που άμεσα ισχυρίζονται οι κατασκευαστές για τις υψηλές τιμές τους...
Το ότι οι τιμές των υλικών (είτε επειδή οι μαντράδες τα πουλάνε ακριβότερα για να περισώσουν τον τζίρο ή γιατί τα αγοράζουν ακριβά), επηρεάζουν το κόστος της οικοδομής σύμφωνα με το ποσοστό που τους αναλογεί στο συνολικό κόστος EDIT: , είναι δεδομένο.
Για παράδειγμα αν τα υλικά αντιστοιχούν στο 20% του κόστους μιας οικοδομής και πάρουν 100% αύξηση, τότε η αύξηση στο κόστος της οικοδομής θα είναι 20% (δεδομένου ότι όλα τα άλλα μένουν σταθερά).
EDIT: Για παράδειγμα θα παραθέσω το μήνυμα του billlllll
Αναμφισβήτιτα οι τιμές έχουν αυξηθεί παρα πολύ στα οικοδομικά υλικά τα τελευταία χρόνια.πχ η τιμή στα σίδερα έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 2-2,5 χρόνια, με μικρές αυξήσεις σχεδόν εβδομαδιαίως.
Οι μαντράδες κατά τη γνώμη μου δεν φέρουν ευθύνη για την αύξηση των τιμών των οικοδομικών υλικών...Είναι αλήθεια το παράδειγμα για τα σίδερα (και αν θυμάμαι καλά κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα τούβλα)...
Ειδικά για τα σίδερα είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου 'σιδεράδες' έχουν πάρει μακροπρόθεσμες προσφορές πίσω... -
-
Πιστέψτε με το 6% παίζει σε προθεσμιακή τρίμηνη εύκολα λίγο ψάξιμο και καλή διαπραγμάτευση και το παίρνεις.
αντε και η βοήθεια κοινού
http://www.euro2day.gr/investments/news ... ments.aspx
-
Επειδή δεν είχα χρόνο να ψάξω καλά, δεν βρήκα το 3.5% , είμαι σίγουρος όμως πως το είδα σε κάποια τράπεζα. Βρήκα με 3% στην Eurobank.
ΕδώEDIT
Βρήκα και 3.25% από την Τράπεζα Αττικής. Εδώ
Αν βρω και το 3.5% θα το ποστάρω. Μέχρι τότε...καλό είναι και το 3.25% τι λες;
Μια χαρά είναι, η όλη κουβέντα δε γίνεται για 0,25% και παρόμοιες διαφορές...
Την Αττικής δεν την είχα δει να πω την αλήθεια...
Αυτοί οι λογαριασμοί βέβαια είναι 'ειδικοί' με την έννοια του ότι έχουν κάποιους περιορισμούς (κυρίως τον περιορισμό των χρεώσεων στο λογαριασμό ανά μήνα - συνήθως μέχρι 3). Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς μιλάμε για λογαριασμό όπου συγκεντρώνεται ποσό προς αποταμίευση και όχι ποσό κινήσεως (πληρωμές, αναλήψεις κλπ).
Όπως και να έχει δεν είναι εκεί τα επιτόκια σήμερα. Για να καταλάβεις τη διαφορά, δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση -και αν θυμάμαι καλά ούτε δέσμευση από την τράπεζα- ότι σε λίγους μήνες το 'πρόγραμμα' ΔΕΝ θα πάψει να ισχύει (όταν η τράπεζα μείνει ικανοποιημένη από το ρευστό που μάζεψε), και ο λογαριασμός θα επιστρέψει στο μέσο όρο των επιτοκίων.
Πιστέψτε με το 6% παίζει σε προθεσμιακή τρίμηνη εύκολα λίγο ψάξιμο και καλή διαπραγμάτευση και το παίρνεις.
Για προθεσμιακούς δεν το έχω ψάξει, ευχαριστώ για το link...
_
-
Η FBB στον Euro premium λογαριασμό της (χωρίς περιορισμούς και από το 1 ευρώ) δίνει εδώ και καιρό επιτόκιο ΕΚΤ + 0.25%, δηλ.σήμερα 4.25%!! και από αρχές Ιουλίου που μάλλον προβλέπεται το ΕΚΤ στο 4.25 θα δίνει 4.5%!!
Φυσικά έχω σχεδόν όλα τα 'τρέχοντα' χρήματά μου εκεί...http://www.fbb.gr/234/article/greek/234/54/index.htm' target='_blank
-
Α και η HSBC δίνει στο ταμιευτήριο 4%...Αυτά εδώ και 2 μήνες περίπου...Ποιά Eurobank, ούτε να τη βλέπω δε θέλω, δεν έχω αφήσει ούτε δραχμή στη Eurobank
http://www.hsbc.gr/gr/personal/deposits ... t_euro.htm'
-
6% μέχρι 1μιλιονι η Citi! για 12μηνο
πόσο ακόμα θα ανέβει με +0,25 στο ΕΚΤ? -
**'Πέταξαν' τα επιτόκια των καταθέσεων
**24/06/2008
09:28Της Έφης Καραγεώργου
Η αγωνία των τραπεζών για εξεύρεση κεφαλαίων από τη μια και ο υψηλός πληθωρισμός από την άλλη, μαζί με την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ, έχουν σαν αποτέλεσμα ακόμα υψηλότερα επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας. Και όπως οι τράπεζες πριν από 1-2 χρόνια προσέφεραν ελκυστικά προϊόντα στα στεγαστικά δάνεια για να αυξήσουν τα συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια, στην ίδια τακτική επιδίδονται και τώρα, με τη διαφορά ότι στόχος τους είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλκυση καταθέσεων.
Συγκεκριμένα η Citibank -ο οποία διανύει περίοδο ανακατατάξεων- ανακοίνωσε, επιτόκιο 6% στην προθεσμιακή κατάθεση 12 μηνών για ποσά από 10.000 ευρώ μέχρι 100.000 ευρώ και το ίδιο επιτόκιο σε 3μηνη προθεσμιακή για ποσά από 10.000- 50.000 ευρώ. Βέβαια όπως διευκρινίζει η τράπεζα η συγκεκριμένη προσφορά θα ισχύει μέχρι τις 30 Ιουλίου.
Αλλά και η Attica Bank, προσφέρει την ετήσια προθεσμιακή κατάθεση, με την ονομασία Attica Plus 5,75%, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 5.000 ευρώ και μηνιαία απόδοση τόκων. Όπως αναφέρει η τράπεζα εφόσον η κατάθεση διατηρείται για όλο το έτος, αποδίδονται οι τόκοι ενός επιπλέον μήνα, και σε περίπτωση διατήρησης της κατάθεσης για 12 μήνες, η συνολική ετήσια απόδοση ανέρχεται σε 5,75%.
Υψηλά επιτόκια στο 5,8% για προθεσμιακή κατάθεση 6 μηνών προσφέρει και η Eurobank (η οποία επίσης δίνει 3% επιτόκιο στις καταθέσεις Ταμιευτηρίου από το πρώτο ευρώ κατάθεσης).
Σχεδόν στο σύνολο τους οι τράπεζες προσφέρουν επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας πάνω από το 5%, ενώ η Τράπεζα Κύπρου όπως και η Aspis Bank προκαταβάλλουν τους τόκους των προθεσμιακών καταθέσεων.
Στο 5,5% ανέρχεται το επιτόκιο που προσφέρει η Millennium και στο 5,25% το επιτόκιο προθεσμίας από την Marfin Egnatia Bank.
Επίσης η Τράπεζα Πειραιώς έχει λανσάρει τον λογαριασμό Cash Manager, ο οποίος συνδυάζει το ταμιευτήριο με προθεσμιακές καταθέσεις που ανανεώνονται κάθε εβδομάδα, ενώ μέσω ομολόγων της ΕΤΒΑ προσφέρει επιτόκιο 5,6% (σε ετήσια βάση). Παράλληλα η Πειραιώς από τον αρχή του χρόνου κληρώνει κάθε μήνα μετρητά για τους καταθέτες ταμιευτηρίου.
Ο ανταγωνισμός στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι σήμερα εντονότερος από ποτέ και αυτό αποτυπώνεται και στην ανοδική πορεία που κατέγραψαν τα υπόλοιπα των καταθέσεων προθεσμίας τον τελευταίο χρόνο.
Συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο -σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας Ελλάδος-, τα υπόλοιπα των καταθέσεων προθεσμίας αυξήθηκαν στα 83,23 δισ. από 59,2 δισ. ευρώ που ήταν το Μάρτιο του 2007, ενώ τα υπόλοιπα των καταθέσεων Ταμιευτηρίου μειώθηκαν στα 68,8 δισ. ευρώ, από 74,9 δισ. ευρώ που ήταν 1 χρόνο πριν.
Τα συνολικά υπόλοιπα των καταθέσεων των ελληνικών νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στα 161,17 δισ. ευρώ.
Το γεγονός ότι οι τράπεζες προσφέρουν επιτόκια στο 5%-6% είναι ιδιαίτερα θετικό για τους αποταμιευτές, καθώς ο πληθωρισμός τον περασμένο Μάιο έκλεισε στο 4,9% και σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΤτΕ στο σύνολο του έτους θα ξεπεράσει το 4%.
Αντίστοιχα η πρόβλεψη του ΟΟΣΑ για την ευρωζώνη είναι πληθωρισμός στο 3,4% και στο 3,2% η εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=527233' target='_blank' target='_blank'
Επίσης η FBB δίνει 'μόνο' 5.5% αλλά το δίνει για τρίμηνη (http://www.fbb.gr/330/article/greek/330/135/index.htm' target='_blank' target='_blank' ) τις οποίες και προτιμώ για λόγους ευελιξίας : α) μου δίνει την ευκαιρία να επανεκτιμώ την κατάσταση κυρίως στα χρηματιστήρια και να αποφασίζω αν θα διαθέσω κι άλλο ρευστό ή όχι προς τα εκεί. Οι 3 μήνες είναι ένα καλό διάστημα γι αυτό το σκοπό : με κρατάει όσο πρέπει από τον πειρασμό να 'χώσω' βιαστικά πολλά χρήματα σε 1 βύθιση αλλά δεν μου 'καταστρέφει' και επενδυτικές ευκαιρίες. Είναι ό,τι πρέπει και όχι ό,τι κι ό,τι
β) λόγω της ανoδικής τάσης των επιτοκίων και της έλλειψης ρευστού στην αγορά ανανεώνοντας τις προθεσμιακές σου κάθε 3 μήνες συνήθως βρίσκεις, τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον, όλο και καλύτερα επιτόκια εκμεταλλευόμενος και τις απελπισμένες προσπάθεις των τραπεζών για διεύρυνση της καταθετικής τους βάσης δια της προσέλκυσης νέας πελατείας. Ε άμα έχεις και πολύυυ ελεύθερο χρόνο όπως εγώ διασκεδάζεις αφάνταστα με τις 'βλακείες' που σου λένε από τράπεζα σε τράπεζα για να σε κάνουν πελάτη : γιατί να τη στερηθώ αυτή τη χαρά κάθε 3μηνο -
ή το άρθρο είναι λάθος ή το site της Citi(δύσκολο) γιατί λέει μέχρι 1.000.000 ευρώ.
koutsan το σκόπελο του νέου πελάτη για τις 'προσφορές' των επιτοκίων πως τον ξεπερνάς κάθε 3μηνο?
έχεις ρωτήσει επιτόκια προθεσμιακών σε συνάλλαγμα? -
Μόνο στη citi είχα ζήτημα με αυτό όταν πήγα μετά από 6 μήνες και δεν μου 'δίναν' την προσφορά γιατί προ 6μηνου είχα πάρει 1 άλλη...Στις άλλες ζητάνε νέα χρήματα και όχι νέο πελάτη : πχ τώρα στην FBB είχα το προηγούμενο 3μηνο μια προσφορά τους για 3 3μηνες με 5%, με δυνατότητα στο κάθε 3μηνο να τραβήξεις χρήματα μερικώς ή και ολικά...Μόλις τελείωσε το 1ο τρίμηνο είχαν βγάλει το 4χ3 με 5.5 % και τα ίδια δικαιώματα...Είπα λοιπόν να σταματήσουν το προηγούμενο και με τη λήξη του τριμήνου να περάσω στο 4χ3 με το 5.5%...Ουδείς είπε τίποτα..Βεβαίως γνώριζαν ότι θα έφευγα αμέσως αν έφερναν αντιρρήσεις ..Στην Πειραιώς επίσης όταν είχα πάει τώρα κανένα πρόβλημα για τις τελευταίες προσφορές τους παρόλο που το Δεκέμβρη του 07 είχα πάρει μια άλλη προσφορά προθεσμιακής...Στη Eurobank επίσης κανένα πρόβλημα, αν και μόνο θεωρητικά είμαι παλιός πελάτης γιατί στο λογαριασμό δεν έχω εδώ και χρόνια ούτε 200 ευρώ (για να πάω στη Eurobank πρέπει να μου δώσουν πολλά )
Δολλάρια έχω μόνο αλλά τι να ρωτήσω για επιτόκια!! ...Τα έσπρωξα όλα τα δολλάρια εδώ http://www.hsbc.gr/gr/personal/investme ... limate.htm'
και εδώ http://www.naftemporiki.gr/markets/quot ... CLASSA2USD' και τα έχω κιόλας ξεχάσει -
Α μια φορά μάλιστα στην HSBC έφερα 'νέα' λεφτά με επιταγή από άλλη τράπεζα για να επωφεληθώ 1 προσφοράς και ταυτόχρονα (την άλλη μέρα) πήρα το ίδιο ποσό από την HSBC όπου διατηρούσα λογαριασμό και αρνούνταν να μου το 'περάσουν' στην προσφορά...Ε δεν άντεξα να μην ειρωνευτώ λίγο τον υπάλληλο
-
'How to manipulate the banking system in your spare time'
by Dr. Francois Koutsan -
-
6%? Γμτπμ, πριν ουτε ενα μηνα κλεισαμε για 3μηνο στην Πειραιως, στα διαλα.
Το ταμιευτηριο της HSBC παντως με 4% ειναι πολυ καλο, μαλλον θα μεταφερο εκει τα ευρουλακια μου. Εχω και ενα λογαριασμο εκει με 600 € μεσα οποτε δεν θα ταλαιπωρηθω με ανοιγματα λογαριασμων καρτες αναληψεων κλπ.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
6%? Γμτπμ, πριν ουτε ενα μηνα κλεισαμε για 3μηνο στην Πειραιως, στα διαλα.Το ταμιευτηριο της HSBC παντως με 4% ειναι πολυ καλο, μαλλον θα μεταφερο εκει τα ευρουλακια μου. Εχω και ενα λογαριασμο εκει με 600 € μεσα οποτε δεν θα ταλαιπωρηθω με ανοιγματα λογαριασμων καρτες αναληψεων κλπ.
Κατά τ' άλλα κλαίγεσαι ότι πεινάς...
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!