-
Φραγκάτοι Έλληνες πάντως αγοράζουν σπίτια Ν. Υόρκη
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Ποιο υψηλό επιτόκιο λέει?
τα αμερικάνικα επιτόκια πέφτουν και πιο κάτω δεν πάει. οτι κερδίσεις θα είναι στο κεφάλαιο λόγω ανατροπής της ισοτιμίας.οι φετινές εκλογές, που όλα δείχνουν οτι θα καταλήξουν στους Δημ/κους και θα σημάνουν την αποχώρηση απο το Ιρακ, θα είναι ένα καλό ψυχολογικό έναυσμα για άνοδο του δολ/ριου αλλά για εμένα το πρόβλημα είναι περισσότερο το κλείδωμα του γουαν παρά το δολλάριο αυτό καθαυτό.
Εχει αρκετο περιθωριο να κατεβει και αλλο αν χρειαστει.
http://www.federalreserve.gov/fomc/fundsrate.htm
Τωρα ειναι 4,25% και εχει φτασει μεχρι 1% (φυσικα αυτο ειναι το επιτοκιο μεταξυ τραπεζων αλλα γενικα ειναι κανονας των τραπεζων να το περνουν στους καλυτερους πελατες τους).
Ακομα δεν ειναι ξεκθαρισμενο ουτε ποιοι θα ειναι οι υποψηφιοι για τις εκλογες για το καθε κομμα. Οι πιθανοτητες ειναι για Δημοκρατικο προεδρο αλλα δεν θα το θεωρουσα δεδομενο.
Επισης δεν θα θεωρουσα δεδομενο οτι οι ΗΠΑ θα αποχωρησουν απο το Ιρακ. Μειωση στρατευματων ναι ποσο θα δουμε. Ποτε ; Σιγα και με το μαλακο μιας και οι Ιρακινες δυναμεις δεν ειναι ακομα ετοιμες 100%.
Συμφωνω οτι το Κινεζικο νομισμα ειναι ο μεγαλος παικτης στην παγκοσμια οικονομια. Το πως το κατευθυνει η κυβερνηση της Κινας θα παιξει τεραστιο ρολο. Η αναπτυξη της Κινας επισης ειναι συνδεδεμενη με αυτο μια και η συνεχης αναπτυξη σε πανω απο 10% υπαρχει περιπτωση να δημιουργησει πληθωρισμο στην εσωτερικη αγορα και θα επηρεασει το γιουαν.
Νικος
-
Εχω ενα σπιτι 82 τ.μ. το οποιο μου εκανε γονικη παροχη η μητερα μου πριν 2 χρονια. (Εχει την επικαρπια)
Αν θυμαμαι καλα δεν πρεπει να ειχα πληρωσει φορο λογω πρωτης κατοικιας. Ολο αυτο το διαστημα το εχω νοικιασμενο.
Τωρα θελω να το πουλησω για να αγορασω ενα οικοπεδο και σιγα σιγα να το χτισω.- Τι φορο θα πληρωσω για την πωληση (υπολογιζω να το πουλησω 140.000 ευρω)
- Επειδη θα πουλησω πρωτα το σπιτι και μετα θα αγορασω το οικοπεδο, θα θεωρειται παλι οτι ειναι πρωτη μου κατοικια ή μονο την πρωτη φορα ισχυει?
- Θα με συμφερε να αγορασω το οικοπεδο πριν ή μετα τον γαμο?
Ευχαριστω.
-
23/06/08, τα τρία χρόνια πέρασαν μάλλον πρέπει να κάνω την αυτοκριτική μου!
Οι πιο πολλοί με θεωρείτε τρελό, ενώ αρκετοί μου την 'έπεσαν' στις παραπάνω σελίδες. Never mind. Το χαίρομαι αυτό έτσι λειτουργεί η δημοκρατία, ο τζογος και οι πραγματικές αγορές.
Η πορεία των αγορών ήταν όπως την περίμενα με την Ελλάδα να παρουσίαζει ωστόσο μια μεγαλύτερη καθυστέρηση και την 'αγορά ακινήτων' παγωμένη, ενώ παγκοσμίως τα εμπορεύματα και τα πετρέλαια να έχουν τρέξει με ρυθμούς που δεν το φανταζόμουν.
Το αγορά ακινήτων το βάζω σε '' γιατί για να υπάρχει αγορά πρέπει να υπάρχει προσφορά και ζήτηση, αλλά εδώ υπάρχει η θεωρεία των κατασκευαστών/ πωλητών βάζουμε τις τιμές στις εφημερίδες και όποτε πουλήσουμε και συνεπώς βλέπουμε μόνο την προσφορά που αποτελεί σημαντικό πα;ράγοντα στρέβλωσης της αγοράς.
Για μένα η πραγματική τιμή ενός ακινήτου είναι αυτή που το ρευστοποιείς σε μια βδομάδα!
Αν κάποιος έκανε αυτή την δοκιμή τώρα με το ακίνητο του θα έβλεπε ότι τα πράγματα είναι κομματάκι δύσκολα και ο πραγματικός αγοραστής είναι πολύ μακρυά, όπου αυτός υπάρχει.
Τις αξίες τις μετράμε σε πραγματικές τιμές και όχι σε θεωρητικές, που ακούω κάτι κυράτσες
'- Εμένα το σπίτι μου πιάνει €300,000.'
για δοκίμασε και τα ξαναλέμεΚατά την γνώμη μου είμαστε σε ένα από τα τελευταία στάδια της φούσκας λίγο πριν το πάρει χαμπάρι και ο απλός κόσμος και αυτό θα γίνει όταν θα αρχίσει να επηρεάζεται η καθημερινότητα του.
Το επιτόκιο των καταθέσεων βρίσκεται στο 6%.
το επιτόκιο των στεγαστικών δανείων είναι αρκετά υψηλότερα αν τα βάλει κάποιος καλά κάτω τα νούμερα, τώρα που τελείωνει και η περίδος 'χαμηλής εκκίνησης' σε αρκετά δάνεια και έρχεται το μάρμαρο, σε συνδυασμό και με το πέρασμα απο το βασικό επιτόκιο στο euribor.
Δεν υπάρχει ακίνητο αυτή την στιγμή που να αποδίδει πάνω απο 5%. Μόνο κάτι γραφεία και μαγαζία με πολύ καλά συμβόλαια από το παρελθόν μπορούν και αποδίδουν.Όσοι νοικιάζουν αυτή την στιγμή έχουν φθηνότερο κόστος στέγης ενώ όσοι συνειδητά νοικιάζουν και έχουν τα λεφτά στην τράπεζα βλέπουν τον λογαριασμό τους να αυξάνεται σεβαστά.
Εν κατακλείδι, αυτό που έλεγα θα το χτίστε φθηνότερα σε τρία χρόνια δεν επιβεβαιώνεται την παρούσα χρονική στιγμή αλλά αυτός που βγήκε short το σπίτι του πριν από τρία χρόνια σίγουρα δεν έχει χάσει και νομίζω ότι έρχεται η στιγμή που θα μπορεί να κατοχυρώσει τα κέρδη του με μια καλή αγορά την ώρα του πανικού που περιμένω και επιμένω ότι θα αγοράσει φθηνότερα.
Ήδη οι κατασκευαστες - αλεξιπτωτιστές έχουν αρχίσει τον ανπνευστήρα και είναι έτοιμοι να δώσουν το σύνθημα καθώς αρχίζουν οι πιέσεις από τις τράπεζες. Παραλληλα, οι τράπεζες δίνουν πιο δύσκολα δάνεια σε αγοραστες και πλέον το σύστημα έχει αρχίσει να ζορίζεται.
Δεν τα γράφω όλα τώρα...............
Φαντάζομαι θα ξαναανοίξει η συζήτηση -
Bέβαια ο αντίλογος λέει ότι με τον πληθωρισμό εκεί που βρίσκεται ακόμα και το 6% στην κατάθεση δεν είναι και αξιοζήλευτη απόδοση. Αλήθεια πού δίνουν 6%?
Πάντως έχει πολύ γούστο να δούμε αυτό που περιγράφεις! Τους κατασκευαστές που κρατούν επί μήνες ακίνητα κάποια στιγμή να υποκύπτουν στις τράπεζες και να πουλάνε όσο-όσο!
Επίσης όλοι να έχετε υπόψιν ότι με σταθερές τιμές ακινήτων και πάλι υπάρχει χασούρα, όσο ο πληθωρισμός!
-
Φίλε cpp, κάνεις αναλύσεις και κόντρα αναλύσεις με ύφος ειδήμονα πάνω σε ένα θέμα στο οποίο είσαι επιεικώς αδιάβαστος. Η πρώτη σου δημοσιεύση σήμερα ακούγεται σαν αστείο.
Αν θέλεις να συνεχίσεις τη συζήτηση και να σε πάρουμε στα σοβαρά, άλλαξε τουλάχιστον τον τίτλο. Αυτό το 'ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!!!!!!' έτσι με τα κεφαλαία και με τα θαυμαστικά προσβάλει και εσένα και τη δική μας νοημοσύνη.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Πάντως έχει πολύ γούστο να δούμε αυτό που περιγράφεις! Τους κατασκευαστές που κρατούν επί μήνες ακίνητα κάποια στιγμή να υποκύπτουν στις τράπεζες και να πουλάνε όσο-όσο!Αυτό το έχω δει ήδη 2-3 φορές πάντως...
-
To θέμα είναι να γίνει μαζικά και να παρασύρει ολόκληρη την αγορά προς τα κάτω!
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Φίλε cpp, κάνεις αναλύσεις και κόντρα αναλύσεις με ύφος ειδήμονα πάνω σε ένα θέμα στο οποίο είσαι επιεικώς αδιάβαστος. Η πρώτη σου δημοσιεύση σήμερα ακούγεται σαν αστείο.Αν θέλεις να συνεχίσεις τη συζήτηση και να σε πάρουμε στα σοβαρά, άλλαξε τουλάχιστον τον τίτλο. Αυτό το 'ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!!!!!!' έτσι με τα κεφαλαία και με τα θαυμαστικά προσβάλει και εσένα και τη δική μας νοημοσύνη.
Εγώ φίλε απλά γράφω τις σκέψεις μου με το στυλ που μου αρέσει.
Δεν αναζητώ αναγνώριση από κανένα
-
Φίλε cpp, κάνεις αναλύσεις και κόντρα αναλύσεις με ύφος ειδήμονα πάνω σε ένα θέμα στο οποίο είσαι επιεικώς αδιάβαστος. Η πρώτη σου δημοσιεύση σήμερα ακούγεται σαν αστείο.Αν θέλεις να συνεχίσεις τη συζήτηση και να σε πάρουμε στα σοβαρά, άλλαξε τουλάχιστον τον τίτλο. Αυτό το 'ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ!!!!!!' έτσι με τα κεφαλαία και με τα θαυμαστικά προσβάλει και εσένα και τη δική μας νοημοσύνη.
Αλήθεια; Οι εργολάβοι πάντως δεν γελάνε καθόλου!
Τα περισσότερα από τα άνω των 100.000 νεόκτιστα, απούλητα σπίτια, είναι στα χέρια τους και παρόλο που δεν κατεβάζουν ακόμη τις τιμές, παραμένουν...απούλητα! Και άντε, να δεχτούμε πως αυτοί δεν έχουν πρόβλημα... Οι απλοί καταναλωτές;
Αν κάποιος αγόρασε σπίτι πριν 2 χρόνια , είναι σίγουρος πως θα το πουλήσει ακριβότερα από όσο το αγόρασε και μάλιστα...αμέσως;
Εγώ δεν θα έκοβα και το χέρι μου πάντως...Η αγορά είναι σαφέστατη: τα 3/4 των μεταβιβάσεων αναφέρεται σε παλαιά και μικρά διαμερίσματα, όταν πριν λίγα χρόνια, ήταν αντίστροφα τα πράγματα, αφού ολοι έψαχναν για καινούριο... Τώρα...
Σ'αυτή τη φάση, το σώφρον, είναι να μείνεις στο ενοίκιο, μέχρι να δεις που θα πάνε τα επιτόκια και οι τιμές, ούτως ή άλλως, αυτά που θα χάσεις πληρώνοντας το ενοίκιο, τα γλιτώνεις από τους τόκους. Επιπλέον, υπάρχουν περιοχές ειδικά στην Αθήνα, που αναγκαστικά θα χάσουν σε αξία τα προσεχή χρόνια, αφού πολύς κόσμος που έχει να πληρώσει, δεν θα μείνει εκεί, αλλά θα πάει σε καλύτερη. Ποιος ο λόγος πλέον να χρυσοπληρώσεις πχ το Π. Φάληρο ή την Καλλιθέα, έτσι που έχουν γίνει; Πολλοί θα σκεφτούν να πάνε Αν. Αττική και να μπαίνουν μέσα με το μετρό, τον ίδιο χρόνο θα κάνουν από το Π. Φάληρο ή την Ν. Σμύρνη...
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όπως...μεταπολεμικά και είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα έχουμε κλάματα τα προσεχή χρόνια. Εκτός αν πέσουν τα επιτόκια, κάτι που δεν το βλέπω άμεσα να γίνεται, με τον πληθωρισμό εκεί ψηλά.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το επιτόκιο των καταθέσεων βρίσκεται στο 6%.Θα μας τρελάνεις μου φαίνεται...
Ποια τράπεζα δίνει σε καταθέσεις 6% να πάμε να τα βάλουμε αύριο;
Εκτός αν εννοείς τίποτα προθεσμίες/ομόλογα οπότε θα πρέπει να διευκρινήσεις...
(γιατί από όσο γνωρίζω, το επιτόκιο στις καταθέσεις είναι κοντά στη μόνάδα ή και μικρότερό της, εκτός αν μιλάμε για νούμερα πολύ μεγάλα που και πάλι το 6% δεν το πιάνουν)...Εν κατακλείδι, αυτό που έλεγα θα το χτίστε φθηνότερα σε τρία χρόνια δεν επιβεβαιώνεται την παρούσα χρονική στιγμή αλλά αυτός που βγήκε short το σπίτι του πριν από τρία χρόνια σίγουρα δεν έχει χάσει και νομίζω ότι έρχεται η στιγμή που θα μπορεί να κατοχυρώσει τα κέρδη του με μια καλή αγορά την ώρα του πανικού που περιμένω και επιμένω ότι θα αγοράσει φθηνότερα.
Πως να επιβεβαιωθεί;
Μου φαίνεται ότι δεν έχεις καμία γνώση όσον αφορά τις τιμές των οικοδομικών υλικών πριν τρία χρόνια και σήμερα... Καμία σχέση. Πήγαινε ρώτα οποιονδήποτε μαντρά οικοδομικών υλικών/κατασκευαστή για να επιβεβαιώσεις την αύξηση που έχουν πάρει όλα τα οικοδομικά υλικά και το πόσο έχει ανεβεί το κόστος ανέγερσης (συνολικά)...
Μπορεί να υπάρχουν πολλά απούλητα, οικοδομούνται όμως νέα κτίρια;
_
-
Στην Ελλαδα δεν πεφτουν ποτε και για κανενα λογο οι τιμες των ακινητων.
Ομως υστερα απο χρονια ατελειωτου ραλυ στις τιμες βλεπουμε ενα 'παγωμα' το οποιο θα μεταφραστει σε εκπτωσεις για ακινητα με χαμηλη ζητηση εαν και εφοσον ο ιδιοκτητης τους ειναι πιεσμενος οικονομικα.Κατα τα αλλα τα στεγαστικα τρεχουν κανονικότατα οπως με διαβεβαιωνουν τραπεζικοι (ο Ελλην θελει κεραμμυδι πανω απο το κεφαλι του κτλ),απλα δεν υπαρχουν τα τρελα νουμερα που ειδαμε το 2006.
-
Το επιτόκιο καταθέσεων σε απλό λογαριασμό ταμιευτηρίου, είναι σήμερα μέχρι και 3.5%. Σε προθεσμιακή κατάθεση, φτάνει 5.5% εύκολα για ποσά άνω των 10Κ ή και μικρότερα. Αν έχεις μεγάλο ποσό, το 6% το έχεις χαλαρά νομίζω (δεν έχω τέτοιο ποσό, οπότε δεν μπορώ να είμαι και σίγουρος )
Οι τιμές των οικοδομικών υλικών, ανέβηκαν γιατί δεν χτίζονται πια τόσο πολλά. Υπάρχει μεγάλη πτώση στον αριθμό των νέων αδειών , ενω η πιάτσα, για την Αττική τουλάχιστον λένε πως δουλειές υπάρχουν ακόμη μόνον στα καλά προάστια ή στην εξοχική κατοικία. Τρελή πτώση υπάρχει και στην επαρχία, πολλά τα απούλητα κι εκεί. Μόνον η Κρήτη είναι η εξαίρεση, που η οικονομία της χάρη στον τουρισμό πετάει.
Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η τρελή αξία των οικοπέδων, που στέλνει τις τιμές στα ύψη, όπως φυσικά και το κέρδος που έχουν συνηθίσει οι εργολάβοι (άνω του 25% συνήθως...για να μην πω και τίποτε χειρότερο...). Εξαιτίας των παραπάνω, η τιμή του ακινήτου φουσκώνεται και μέχρι τώρα, ο...πειθήνιος αγοραστής, αγόραζε χωρίς πρόβλημα και όλοι (;) ήταν ευχαριστημένοι. Πλέον όμως, ο αγοραστής δεν μπορεί ν'αγοράσει, επομένως η διόρθωση πρέπει ν'αρχίσει από χαμηλά: το κόστος του οικοπέδου, το κέρδος του εργολάβου και των συν αυτώ (όλα τα συνεργεία που έχουν θησαυρίσει από την οικοδομή), αλλά και την φορολογία του κράτους. Ολοι πρέπει ν'αρχίσουν να λογικεύονται, αφού οι μεσίτες (είδα 2 συνεντεύξεις στην τηλεόραση από μεγάλους μεσίτες, που ...παρακαλούσαν να λογικευτούν όλοι για ν'αναθερμανθεί η αγορά! ) θ'αρχίσουν σε λίγο να μην έχουν δουλειά από πωλήσεις νέων σπιτιών και θα περιορίζονται στα νοίκια και στα παλαιά, που αφήνουν ισχνά περιθώρια κέρδους συνήθως...
Είναι πολλές οι παράμετροι, αφού οι στρεβλώσεις είναι πολλές και φοβάμαι πως θα καταλήξουμε να χτίζουμε πάλι εκτός σχεδίου σε 'αρτια και οικοδομήσιμα' και μετά θα ψάχνουμε για δρόμους κλπ κλπ
-
Οι τιμές των σπιτιών δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ, μάλλον θα πάρουν πάλι την ανιούσα φοβάμαι. Πέρσι μιλούσανε για 400000 σπίτια απούλητα και τώρα μιλάνε για 100000 μόνο??? Κατά πόσο στέκει αυτό??? Αν στέκει πως θα πέσουν οι τιμές??? Με προσευχές???
Άσε που και τα επιτόκια θα ανέβουν πάλι σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας. -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Οι τιμές των σπιτιών δεν πρόκειται να πέσουν ποτέ, μάλλον θα πάρουν πάλι την ανιούσα φοβάμαι. Πέρσι μιλούσανε για 400000 σπίτια απούλητα και τώρα μιλάνε για 100000 μόνο??? Κατά πόσο στέκει αυτό??? Αν στέκει πως θα πέσουν οι τιμές??? Με προσευχές???
Άσε που και τα επιτόκια θα ανέβουν πάλι σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας.Σε κυριακάτικη εφημερίς, διάβασα για 250.000 σπίτια Τι να πιστέψεις....
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Στην Ελλαδα δεν πεφτουν ποτε και για κανενα λογο οι τιμες των ακινητων.
Ομως υστερα απο χρονια ατελειωτου ραλυ στις τιμες βλεπουμε ενα 'παγωμα' το οποιο θα μεταφραστει σε εκπτωσεις για ακινητα με χαμηλη ζητηση εαν και εφοσον ο ιδιοκτητης τους ειναι πιεσμενος οικονομικα.Ακριβώς έτσι!
Η ιστορία επαναλαμβάνεται, τους κύκλους αυτούς τους θυμάμαι από τη δεκαετία του '80.
Επίσης, μοιάζει να ξεχνάμε ότι η χώρα δεν είναι ένα οικόπεδο και υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή. Είναι αδιανόητο για μένα κάποιος να αποφασίσει να πουλήσει το σπίτι του επειδή υπάρχουν πολλά απούλητα ...στην επικράτεια. Αντ΄αυτού θα έπρεπε να κοιτάζει τη γειτονιά του, τη γειτονιά που θα ήθελε και βολεύει να μείνει η οικογενειά του και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ακίνητό του. -
Ο χρήστης evolander έγραψε:
Άσε που και τα επιτόκια θα ανέβουν πάλι σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας.Μιλούσαν για 400Κ σε όλη την Ελλάδα, τα 100Κ είναι στην Αττική και μιλάμε πάντα για τα νεόκτιστα. Τα παλαιά (που είναι και περισσότερα) δεν είναι σ'αυτές τις στατιστικές...
Κι όσο για το αν θα πέσουν ...χμμμ... ας πούμε πως σήμερα πουλάει κάποιος ένα σπίτι 100τμ στα 300Κ. Αν δεν το πουλήσει αμέσως, θα περιμένει μέχρι να το πουλήσει. Αν περιμένει 3 χρόνια, θα το πουλήσει στην ίδια τιμή; Δεν νομίζω... Μάλλον χαμηλότερα. Αλλά και στην ίδια, πάει να πει πως σε 3 χρόνια, ένα κεφάλαιο 300Κ δεν του απέδωσε τίποτε, ενώ αν τα είχε στην τράπεζα με 5% λέω εγώ (που θα έπαιρνε σίγουρα παραπάνω, αλλά λέμε...) θα είχε...μουμπλε, μουμπλέ 45Κ+ από τόκους στο χέρι!
(Για 300Κ έχεις από τόκους 15Κ το χρόνο στο χέρι... ).
Για πες μου μετά αν θα πέσουν ή όχι ή ποιος είναι ο χαμένος;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Οι τιμές των οικοδομικών υλικών, ανέβηκαν γιατί δεν χτίζονται πια τόσο πολλά.
Για ξανασκέψου το και εξήγησέ μας πώς γίνεται αυτό...
-
Με τον απλό λογαριασμό του μαντρά: δεν πουλάω 10, αλλά 5. Αυξάνω τις τιμές για να περιορίσω την χασούρα μου. Φυσικά, την ανιούσα έχουν πάρει οι πρώτες ύλες παγκοσμίως, οπότε δεν φταίει μόνον ο μαντράς ή η κρίση των στεγαστικών...
Δηλαδή, εσύ θεωρείς πως επειδή δεν χτίζονται πολλά καινούρια σπίτια, θα...ξεπουλάει ο μαντράς τα τούβλα; Σε ποιον;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Με τον απλό λογαριασμό του μαντρά: δεν πουλάω 10, αλλά 5. Αυξάνω τις τιμές για να περιορίσω την χασούρα μου. Φυσικά, την ανιούσα έχουν πάρει οι πρώτες ύλες παγκοσμίως, οπότε δεν φταίει μόνον ο μαντράς ή η κρίση των στεγαστικών...
Δηλαδή, εσύ θεωρείς πως επειδή δεν χτίζονται πολλά καινούρια σπίτια, θα...ξεπουλάει ο μαντράς τα τούβλα; Σε ποιον;
Φυσικά δεν εννοώ το τελευταίο που είπες, οι τιμές αναβαίνουν συνέχεια τους τελευταίους μήνες.
Πάντως, το κόστος κατασκευής δεν το διαμορφώνει ο μαντράς, έλεος!
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!