-
Πάντως, μέχρι τώρα εδώ και 30 χρόνια, αυτοί που το έχουν εφαρμόσει...
σε καλό τους έχει βγει! -
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Στον Υμηττο που μενω εγω ενα νιοπαντρο ζευγαρι αγορασε ενα οροφοδιαμερισμα 105τμ 250.000 ευρο. ΡΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ? Ρε κανετε πλουσια τα λαμογια? Ρε παρτε ενα τροχοσπιτο και μεινετε. Να δινεις τοσα λεφτα ειναι αμαρτια. Ειμαι σιγουρος οτι δεν το θελει ουτε ο θεοςΥποθετω θεωρεις τα 250 χιλιαρικα πολλα;
Δηλαδη ποσο ειναι λογικο για εσενα και γιατι να ειναι ετσι.
Αν υπαρχει προσφορα και ζητηση ολα γινονται.Βεβαια εσεις πληρωνετε και 83 χιλιαδες για μια Καγιεν S που για εμενα ειναι τρελλα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Στον Υμηττο που μενω εγω ενα νιοπαντρο ζευγαρι αγορασε ενα οροφοδιαμερισμα 105τμ 250.000 ευρο. ΡΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ? Ρε κανετε πλουσια τα λαμογια? Ρε παρτε ενα τροχοσπιτο και μεινετε. Να δινεις τοσα λεφτα ειναι αμαρτια. Ειμαι σιγουρος οτι δεν το θελει ουτε ο θεος
Υποθετω θεωρεις τα 250 χιλιαρικα πολλα;
Αν υπαρχει προσφορα και ζητηση ολα γινονται.Βεβαια εσεις πληρωνετε και 83 χιλιαδες για μια Καγιεν S που για εμενα ειναι τρελλα.
Νικος
Oχι δεν τα θεωρω πολλα. ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΟΛΛΑ. Αυτοι που δινουν 83 χιλιαδες για Porche εχουν και 10 σπιτια και γραφουν στα @@ τους τα λεφτα.
Οι περισσοτεροι ομως Ελληνες ειναι φτωχοι και αναγκαζονται να πληρωσουν αυτα τα λεφτα για να εχουν σπιτι τα παιδια τους. Πληρωνουν ενα σωρο λεφτα για δανεια,φροντιστηρια και χιλια δυο αλλα πραματα. Η ζωη για το 70% των Ελληνων ειναι μαρτυριο.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Στον Υμηττο που μενω εγω ενα νιοπαντρο ζευγαρι αγορασε ενα οροφοδιαμερισμα 105τμ 250.000 ευρο. ΡΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ? Ρε κανετε πλουσια τα λαμογια? Ρε παρτε ενα τροχοσπιτο και μεινετε. Να δινεις τοσα λεφτα ειναι αμαρτια. Ειμαι σιγουρος οτι δεν το θελει ουτε ο θεος
Νικος
Oταν το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι 15.000 ευρώ εσύ τι λες ...δεν είναι πολλά 250.000 ευρώ για ένα διαμέρισμα 105m² ...?
Με τα ίδια χρήματα χτίζεις μεζονέτα στην επαρχία.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Νικος
Oταν το μέσο ετήσιο εισόδημα είναι 15.000 ευρώ εσύ τι λες ...δεν είναι πολλά 250.000 ευρώ για ένα διαμέρισμα 105m² ...?
Στην επαρχία εγώ με 170-200Κ κτίζω 243 τμ με 122 τμ υπόγειο και αυλή με γκαζόν κτλ κτλ...
όταν τελειώσω θα σας πώ το ακριβές νούμερο -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Στην επαρχία εγώ με 170-200Κ κτίζω 243 τμ με 122 τμ υπόγειο και αυλή με γκαζόν κτλ κτλ...
όταν τελειώσω θα σας πώ το ακριβές νούμεροΣε ποιο μερος, αν επιτρεπεται?
Στη Ναυπακτο μου ζηταγανε 200Κ για να χτισουν ενα σπιτι 140 m².
Κι εκει αρχιζουν να ξεφευγουν... εκτος κι αν νομιζαν οτι θα με πιαναν 'κοτσο'! -
Στον Υμηττο που μενω εγω ενα νιοπαντρο ζευγαρι αγορασε ενα οροφοδιαμερισμα 105τμ 250.000 ευρο. ΡΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ? Ρε κανετε πλουσια τα λαμογια? Ρε παρτε ενα τροχοσπιτο και μεινετε. Να δινεις τοσα λεφτα ειναι αμαρτια. Ειμαι σιγουρος οτι δεν το θελει ουτε ο θεοςKατα τη γνωμη σου τι επρεπε να κανει το νιοπαντρο ζευγαρι?
-
Ο χρήστης roulis21 έγραψε:
Kατα τη γνωμη σου τι επρεπε να κανει το νιοπαντρο ζευγαρι?
Ειτε να περιμενουν λιγα χρονια (αφου ειναι νεοι) μεχρι να πεσουν οι τιμες ,ειτε να επαιρναν κανα οικοπεδο(οχι στην Γλυφαδα φυσικα. Απο Κορωπη μερια) και να εχτιζαν μονοι τους. Θα ειχαν και την αυλη τους και θα εκαναν οτι ηθελαν. Τωρα ειναι σε μια πολυκατοικια,μεσα στην κινηση και στην φασαρια
-
Kαι ποιος σου ειπε οτι θα πεσουν οι τιμες σε λιγα χρονια;
Οι τιμες στα δυάρια-τριάρια αυτη την στιγμη μαλλον ανεβαίνουν σε σχεση με περισυ.
Φτηναινουν μονο κατι μεγαλα σπιτια σε παραδοσιακα φτηνες περιοχες. -
Νικος
Oχι δεν τα θεωρω πολλα. ΤΑ ΘΕΩΡΩ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ ΠΟΛΛΑ. Αυτοι που δινουν 83 χιλιαδες για Porche εχουν και 10 σπιτια και γραφουν στα @@ τους τα λεφτα.
Οι περισσοτεροι ομως Ελληνες ειναι φτωχοι και αναγκαζονται να πληρωσουν αυτα τα λεφτα για να εχουν σπιτι τα παιδια τους. Πληρωνουν ενα σωρο λεφτα για δανεια,φροντιστηρια και χιλια δυο αλλα πραματα. Η ζωη για το 70% των Ελληνων ειναι μαρτυριο.
Ισως να ειναι πολλα για εσενα. Αν δεν υπηρχε η προσφορα/ζητηση τοτε δεν θα ζητουσαν τοσο ποσο. Αν κανενας δεν το αγοραζε τοτε θα κατεβαζε την τιμη. Οποτε ισως εσυ τα θεωρεις εξωφρενικα αλλα η αγορα που ειναι και ο πραγματικος τροπος αποφασης λεει οτι δεν ειναι.
Νικος
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Νικος
Αν πραγματι καποιος με 15 χιλ ευρω εισοδημα ηθελε να το αγορασει ναι. Αλλα απο οτι βλεπω οτι οταν δυο παντρευονται παιρνουν βοηθεια απο τον ενα πατερα και τον αλλο και βαζουν αρκετα κατω οποτε το ποσο δεν ειναι οσο λεγεται. Και στο κατω κατω που ξερουμε τι ειδους εισοδηματα ειχαν οι 'νοιοπαντροι'. Αν οι γονεις τους δωσανε 50-60 χιλ και μετα βαλανε και αυτοι μερικα 10-20 μονο κανανε δανειο για 30-40. Αν και οι δυο δουλευουν βγαζουν εστω τον μεσο ορο 15Χ2=30 χιλ. Και αν ακομα οι γονεις δινουν κανενα χερακι τι γινεται υπολογιζουμε και των γονεων το εισοδημα μια και αυτοι ειναι εμεσα αγοραστες;
Βασικα το μεσο εισοδημα 15 χιλ δεν λεει την πραγματικη ιστορια τουλαχστον σε πολλες περιπτωσεις.
Νικος
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Kαι ποιος σου ειπε οτι θα πεσουν οι τιμες σε λιγα χρονια;
Οι τιμες στα δυάρια-τριάρια αυτη την στιγμη μαλλον ανεβαίνουν σε σχεση με περισυ.
Φτηναινουν μονο κατι μεγαλα σπιτια σε παραδοσιακα φτηνες περιοχες.Το εχω παρτηρησει και εγω. Εψαχνα για διαμερισμα κατα Ζωγραφου μερια και δεν υπηρχαν πολλες εκλογες για μεταχειρισμενα
(παλια και πιο ακριβα απο οσο ηθελα να σωσω) μονο καινουργια. Και οι τιμες ηταν στο ανεβαινε. Ελεγαν μετα το 2004 θα πεσουν αλλα δεν το ειδα.
Ισως να μην αυξανουν τοσο γρηγορα ισως να πεσουν λιγακι αλλα να γινουν στο μισο ονειρο θερινης νυκτος.Νικος
-
Ο χρήστης Troll έγραψε:
όταν τελειώσω θα σας πώ το ακριβές νούμεροΣε ποιο μερος, αν επιτρεπεται?
Στη Ναυπακτο μου ζηταγανε 200Κ για να χτισουν ενα σπιτι 140 m².
Κι εκει αρχιζουν να ξεφευγουν... εκτος κι αν νομιζαν οτι θα με πιαναν 'κοτσο'!Λόγγο Αιγίου
-
Φαίνεται ότι οι περισσότεροι συμφωνείτε ότι οι τιμές είναι εξωφρενικές γιατί αμόρφωτοι εργολάβοι, τράπεζες και άλλες σκοτεινές δυνάμεις, ίσως και καρτέλ που είναι της μόδας ωθούν τεχνητά τις τιμές των ακινήτων σε παράλογα επίπεδα.
Eπειδή είμαι συνεταίρος μιας παρέας 'εργολάβων', (δηλαδή 4 πτυχιούχων μηχανικών που απασχολούν άλλους 6 αποφοίτους AEI) που μελετά και ενίοτε χτίζει κατοικίες από το έτος 1975 ας μου επιτρέψετε να έχω άλλη εντύπωση για το τι ρυθμίζει τις τιμές της αγοράς.
Tις τελευταίες 2 δεκαετίες το κόστος κατασκευής, σε σταθερές τιμές, έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό, λόγω τεχνολογίας, προσφοράς εργασίας από μετανάστες και νέων υλικών. Στο ίδιο διάστημα, η ποιότητα της κατασκευής έχει ανεβεί για τους ίδιους λόγους. (Eντάξει πάντα υπάρχουν οι εγκληματίες που κοροιδεύουν τον κόσμο, αλλά δείτε το σε σύγκριση με το τι χτιζόταν στα '70 και '80).
Tο ίδιο έχει γίνει, σε μέσους όρους, με τα περιθώρια κέρδους των 'εργολάβων', δεν ξέρω ποιοί και πόσοι βγάζουν 'άκοπα' την Kαγιέν, αλλά ξέρω πολύ καλά πόσοι μπαίνουν τελευταία να κάνουν οικοδομικές επιχειρήσεις και τρώνε τα μούτρα τους.
Aυτό που θέλω να πω είναι κάτι πολύ προφανές. Tις τιμές πλέον διαμορφώνει κατά συντριπτικό ποσοστό η αξία της γης που επηρεάζεται από την ζήτηση στη συγκεκριμμένη περιοχή. Γιατί είναι τόσο φτηνότερη η ύπαιθρος; Eπειδή σχεδόν κανένας δεν θέλει να μείνει εκεί, οι Aθηναίοι μόνο μιλάμε για την ήρεμη ζωή στο αγρόκτημα. Γιατί είναι 5 φορές ακριβώτερο το Ψυχικό από κάποιες άλλες συνοικίες; Γιατί στο Λονδίνο δεν βρίσκεις τίποτα με 3000 το τμ ενώ βρίσκεις ότι θες στις μικρές βιομηχανικές πόλεις;
Θα συμφωνήσω πάντως απόλυτα ότι στην πορεία των τιμών υπάρχουν κύκλοι που πέρα από την ζήτηση επηρεάζονται και από διάφορες ηλιθιότητες που γράφουν δήθεν ειδικοί δημοσιογραφίσκοι στις φυλλάδες, εξαπλώνονται σαν φήμες και ενισχύουν το πανικό. Θυμίζω δυό περιπτώσεις: Tην υστερία με την φούσκα ακινήτων που θα έσκαγε αμέσως μετά τους Oλυμπιακούς και ο κόσμος δεν αγόραζε τίποτα περιμένοντας έκπτωση 30% και την αντίθετη πορεία με το ξεπούλημα λόγω εφαρμογής ΦΠA στην οικοδομή. Aμφότερα βλακείες για ευρεία κατανάλωση, αλλά τόσο πιασιάρικα θέματα για τις ειδήσεις των 8:00!!!
Tέλος θέλω να διεκρινήσω ότι στη ταυτότητά μου δεν γράφω 'εργολάβος' γιατί θα ήταν τρομερό στίγμα, προτιμώ να δηλώνω κάτι πολύ πιο χάι και επιστημονικό!!! Eξ'άλλου εγώ προτιμώ να κρατάω στη μνήμη μου τους εργολάβους που πουλάγανε τα ζαχαροπλαστεία στο Λαύριο όταν ήμουνα ακόμα στο δημοτικό σχολείο - δεν ξέρω αν υπάρχουν και σήμερα, ο θεός να τους έχει καλά να συνεχίσουν (οι ζαχαροπλάστες του Λαυρίου). -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Γιατί είναι τόσο φτηνότερη η ύπαιθρος; Eπειδή σχεδόν κανένας δεν θέλει να μείνει εκεί, οι Aθηναίοι μόνο μιλάμε για την ήρεμη ζωή στο αγρόκτημα. Γιατί είναι 5 φορές ακριβώτερο το Ψυχικό από κάποιες άλλες συνοικίες;Και ελπίζω να μείνει έτσι για να περνάτε εσείς οι Αθηναίοι καλά, και εμέις στην Επαρχία ΠΟΛΥ καλύτερα
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Γιατί είναι τόσο φτηνότερη η ύπαιθρος; Eπειδή σχεδόν κανένας δεν θέλει να μείνει εκεί, οι Aθηναίοι μόνο μιλάμε για την ήρεμη ζωή στο αγρόκτημα. Γιατί είναι 5 φορές ακριβώτερο το Ψυχικό από κάποιες άλλες συνοικίες;
Και ελπίζω να μείνει έτσι για να περνάτε εσείς οι Αθηναίοι καλά, και εμέις στην Επαρχία ΠΟΛΥ καλύτερα
Mαζί σου!
Σκέφτομαι να κρατήσω 45 τ.μ. σε ένα έργο που τελειώνουμε τώρα δυόμιση ώρες από την Aθήνα, μεσοβέζικη λύση αλλά ψάχνομαι πως θα περάσω και εγώ λιγάκι καλύτερα... -
angel rabbit....
από ότι κατάλαβα,
είσαι διατεθιμένος να μας κάνεις καλύτερη τιμή; ! -
Ο χρήστης sergeant έγραψε:
angel rabbit....
από ότι κατάλαβα,
είσαι διατεθιμένος να μας κάνεις καλύτερη τιμή; !Mπα, δεν πουλάω τώρα που σκάει η φούσκα γιατί η ψυχολογία μου είναι χάλια και οι πελάτες με βρίσκουν αδύναμο. Περιμένω πότε θα σταματήσει αυτή η κατάσταση με την κατρακύλα των τιμών και θα σε πιάσω κορόιδο στην εποχή που θα με παρακαλάς να αγοράσεις όσο-όσο.
-
Ολα τα λεφτα ειναι οι οικοπεδουχοι,εχουν ενα χωραφακι απο τον παππου τους ή ενα χρεπι απο τον πατερα τους,το δινουν στον εργολαβο και του λενε 'φτιαξε πολυκατοικια και οταν ειναι ετοιμη φωναξε με να παρω τα μισα διαμερισματα'
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Mπα, δεν πουλάω τώρα που σκάει η φούσκα γιατί η ψυχολογία μου είναι χάλια και οι πελάτες με βρίσκουν αδύναμο. Περιμένω πότε θα σταματήσει αυτή η κατάσταση με την κατρακύλα των τιμών και θα σε πιάσω κορόιδο στην εποχή που θα με παρακαλάς να αγοράσεις όσο-όσο.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!