-
είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού - και από μονόφθαλμο μύωπα ακόμα -
ή αλλιως:
'λυνεται με μαθηματικα του λυκειου'
ή
'το βλεπει ακομα και ο ανεστης βλαχος με το πορσελανινο ματι'
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
.................Κατόπιν πιο λεπτομερούς μελέτης του νομοσχεδίου που έπεσε στα χέρια μου, κρίνω ότι ο κ. koutsan έχει δίκιο κι εγώ άδικο.
Μεταβάλλω λοιπόν την άποψή μου συμφωνώντας μαζί του. Είναι κοινωνικά λανθασμένη και άδικη η συγκεκριμένη απόφαση, ακόμα και αν συνυπολογιστεί το ότι η φορολογία εκμετάλλευσης ακινήτων είναι πολύ υψηλή σε σχέση με άλλες οικονομικές δραστηριότητες στην Ελλάδα.
Λυπάμαι για τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία είναι φανερό ότι υπαγορεύθηκε από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα (όπως όλες βέβαια -πχ οι φοροαπαλλαγές εταιρειών για μη πραγματικά εταιρικά έξοδα, η φορολογία των αυτοκινήτων, η έμμεση φορολογία σε καταναλωτικά αγαθά κλπ-, αλλά αυτό δεν έχει σημασία). -
O ΦΜΑΠ ήταν ένας γελοίος φόρος και αντικαταστάθηκε με ένα εξίσου γελοίο φόρο 'κατοχής'. Εφόσον η εφορία εισπράττει από το ΕΙΣΟΔΗΜΑ που αποφέρει ένα ακίνητο, όλοι οι άλλοι φόροι είναι φεουδαρχικοί και γελοίοι.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
O ΦΜΑΠ ήταν ένας γελοίος φόρος και αντικαταστάθηκε με ένα εξίσου γελοίο φόρο 'κατοχής'. Εφόσον η εφορία εισπράττει από το ΕΙΣΟΔΗΜΑ που αποφέρει ένα ακίνητο, όλοι οι άλλοι φόροι είναι φεουδαρχικοί και γελοίοι.Εδώ διαφωνώ.
Οι φόροι κατοχής είναι ας πούμε και φόροι τρόπου ζωής.
Αν έχεις 3 εξοχικά να φορολογηθείς για αυτά, όπως και στην περίπτωση που έχεις ένα ακίνητο σε αχρησία (κάτι επιζήμιο για την οικονομία).
Το πρόβλημα με το νέο φόρο είναι ότι εξομοιώνει πρακτικά τους πάντες ασχέτως οικονομικής τάξης με ελάχιστη πρόβλεψη φοροαπαλλαγών για τους 'μη έχοντες'. -
Εγώ έχω αρκετά ακίνητα και τα νοικιάζω. Πληρώνω εφορία στα ενοίκια που εισπράττω. Γιατί να πληρώνω και επιπλέον φόρο κατοχής; Μη ξεχνάς ότι το ποσό του φόρου κατοχής είναι μηδαμινό σε σχέση με το μίσθωμα και με το φόρο εισοδήματος.
-
Αυτό ήταν και το δικό μου επιχείρημα. Όμως αυτό που έγινε τώρα είναι το ότι παρέμεινε ο ίδιος χαζοφόρος, αλλά επιβάρυνε όλους τους ιδιοκτήτες ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας.
-
Κάνω εδώ την παρακάτω ερώτηση.
Εάν δεν βρίσκεται στο σωστό thread οι admins ας το μεταφέρουν.
Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής.
Πρίν 6 χρόνια περίπου αγόρασα σπίτι φυσικά μέσω στεγαστικού δανείου,
προκειμένου να μετακομίσω με την οικογένεια μου.
Πρίν ζούσα στο πατρικό με την μάνα μου.
Λόγω του θανάτου της μητέρας μου προσφάτως(ο πατέρας έχει και αυτός πεθάνει) θα πρέπει λογικά εντός εξαμήνου να κάνω αποδοχή κληρονομιάς,
προκειμένου να έρθει το ακίνητο στην κατοχή μου.
Μέχρι να γίνει αυτό(λόγω της χαρτούρας και των χρημάτων) μπορώ να το νοικιάσω με συμβόλαιο πρίν ακόμη αυτό έρθει στην κατοχή μου;
Ξέρω ότι καλύτερα θα ήταν να ρωτήσω κάποιο δικηγόρο για το θέμα,αλλά
δεν θα με πείραζε να άκουγα και απόψεις μέσα στο forum.
Επειδή τα πάγια έξοδα για το δεύτερο σπίτι ήδη τρέχουν. ΟΤΕ(Καλά αυτός θα πάρει το μπούλο λίαν συντόμως), ΔΕΗ, Φυσ. Αέριο,Νερό και με πνίγουν μπορώ να κάνω το παραπάνω που ανέφερα;
Και επίσης επειδή δεν πολυκαταλαβαίνω αυτούς τους καινούργιος φόρους
που προτείθονται να βάλουν...
Το σπίτι είναι 50τμ. καθαρά. Γιατί κόστος μιλάμε το χρόνο περίπου όσον αφορά αυτό τον φόρο;
Συγγνώμη για το σχετικά μακροσκελές post... -
Από όσα θυμάμαι:
εντός 4μήνου πρέπει να κάνεις δήλωση αποποίησης, όχι αποδοχής. Η αποδοχή τεκμαίρεται ότι υπήρξε αν δεν γίνει δήλωση αποποίησης. Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις νωρίτερα δήλωση αποδοχής για να μην περιμένεις να περάσει το 4μηνο.
Η κληρονομία περιέρχεται στο νόμιμο κληρονόμο τη στιγμή του θανάτου του κληρονομούμενου. Ειδικά στα ακίνητα, προκειμένου να ισχύσει η κτήση κυριότητας, πρέπει να προηγηθεί μεταγραφή στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
Πριν την μεταγραφή δεν είσαι κύριος, έχεις όμως ενοχικά δικαιώματα πάνω στο ακίνητο. Υποθέτω ότι μπορείς να το εκμισθώσεις, όχι όμως να το μεταβιβάσεις ή να ασκήσεις τα υπόλοιπα εμπράγματα δικαιώματα σχετικά με αυτό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Από όσα θυμάμαι:
εντός 4μήνου πρέπει να κάνεις δήλωση αποποίησης, όχι αποδοχής. Η αποδοχή τεκμαίρεται ότι υπήρξε αν δεν γίνει δήλωση αποποίησης. Εννοείται ότι μπορείς να κάνεις νωρίτερα δήλωση αποδοχής για να μην περιμένεις να περάσει το 4μηνο.
Η κληρονομία περιέρχεται στο νόμιμο κληρονόμο τη στιγμή του θανάτου του κληρονομούμενου. Ειδικά στα ακίνητα, προκειμένου να ισχύσει η κτήση κυριότητας, πρέπει να προηγηθεί μεταγραφή στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο.
Πριν την μεταγραφή δεν είσαι κύριος, έχεις όμως ενοχικά δικαιώματα πάνω στο ακίνητο. Υποθέτω ότι μπορείς να το εκμισθώσεις, όχι όμως να το μεταβιβάσεις ή να ασκήσεις τα υπόλοιπα εμπράγματα δικαιώματα σχετικά με αυτό.Οταν λές αποποίηση εννοείς να μήν δεχτώ να κληρονομήσω το ακίνητο;
Καλά δεν τίθεται τέτοιο θέμα.Καταρχάς σωστά, ξέχασα να αναφέρω κάτι, εάν φυσικά παίζει ρόλο.Είμαι μοναχοπαίδι και μόνος κληρονόμος.
Διαθήκη δεν έχει κάνει η μάνα μου αν παίζει και αυτό ρόλο. -
Ξεκινήσαμε έχοντας ως δεδομένο ότι είσαι ο κληρονόμος του ακινήτου ούτως ή άλλως. Η μη σύνταξη διαθήκης είναι βολική, αφού δεν μπλέκονται τα (απλά) πράγματα.
Ορίστε μερικές σχετικές διατάξεις του Α.Κ.:
*Άρθρο 1193
Αποδοχή κληρονομίας ή κληροδοσίας
Μεταγράφεται επίσης στο γραφείο μεταγραφών της περιφέρειας του ακινήτου κάθε αποδοχή κληρονομίας ή κληροδοσίας, εφόσον μ' αυτήν περιέχεται στον κληρονόμο ή στον κληροδόχο ακίνητο της κληρονομίας ή εμπράγματο δικαίωμα πάνω σ' αυτό ή εμπράγματο δικαίωμα πάνω σε ξένο ακίνητο ή καταργείται τέτοιο δικαίωμα. Για τη μεταγραφή απαιτείται να βεβαιωθεί ο θάνατος του κληρονομουμένου.Άρθρο 1194
Πώς γίνεται η μεταγραφή
Η μεταγραφή συνίσταται στην καταχώριση περίληψης της μεταγραπτέας πράξης στο βιβλίο μεταγραφών, κατά χρονολογική σειρά προσαγωγής. Η περίληψη περιέχει τα κύριο γνωρίσματα της πράξης. Η καταχώριση βεβαιώνεται και στο έγγραφο που μεταγράφεται, το οποίο και φυλάγεται στο γραφείο μεταγραφών.
Τη μεταγραφή μπορεί να ζητήσει οποιοσδήποτε δικαιολογεί έννομο συμφέρον.Άρθρο 1195
Η μεταγραπτέα αποδοχή κληρονομίας ή κληροδοσίας πρέπει να προκύπτει από δημόσιο έγγραφο. Αντί για την αποδοχή της κληρονομίας μπορεί να μεταγραφεί το κληρονομητήριο.Άρθρο 1196
Έλλειψη ως προς την ταυτότητα του ακινήτου
Η μεταγραφή είναι άκυρη αν δεν προκύπτει από την πράξη που μεταγράφεται η ταυτότητα του ακινήτου.Άρθρο 1197
Αν από την πράξη αποδοχής της κληρονομίας ή κληροδοσίας δεν προκύπτει η ταυτότητα του ακινήτου και το εμπράγματο δικαίωμα που αφορά η αποδοχή, εκείνος που ζητεί τη μεταγραφή πρέπει να παραδώσει στο γραφείο των μεταγραφών έκθεση που υπογράφεται απ' αυτόν και περιέχει και τα στοιχεία αυτά.Άρθρο 1198
Παράλειψη μεταγραφής
Χωρίς μεταγραφή, στις περιπτώσεις που αυτή απαιτείται κατά τα άρθρα 1192 και 1193, δεν επέρχεται η μεταβίβαση της κυριότητας του ακινήτου ή η σύσταση, μετάθεση, κατάργηση εμπράγματου δικαιώματος πάνω στο ακίνητο.Άρθρο 1199
Κυριότητα κληρονόμου ή κληροδόχου
Με τη μεταγραφή κατά το άρθρο 1193 η κυριότητα ή άλλο εμπράγματο δικαίωμα πάνω σε ακίνητο θεωρούνται ότι περιήλθαν στον κληρονόμο ή στον κληροδόχο από το θάνατο του κληρονομουμένου, με την επιφύλαξη των διατάξεων για την αναβλητική αίρεση η προθεσμία.*Θα πρότεινα να πας το συντομότερο σε ένα συμβολαιογράφο ή δικηγόρο για να τελειώνεις με τη χαρτούρα. Η έκδοση κληρονομητηρίου είναι σχετικά αργή (απόφαση δικαστηρίου - χρειάζεται μερικούς μήνες), αλλά βολική. Αν όμως όλη η περιουσία είναι αυτό το σπίτι και δεν θα χρειαστεί να ψάξεις σε τράπεζες για λογαριασμούς του κληρονομούμενου, μπορείς να περιοριστείς στη μεταγραφή της αποδοχής κλπ.
-
**Πώς οι εργολάβοι κάνουν τους οικονομολόγους να σκίσουν τα πτυχία τους **
2/1/2008
08:10Πώς οι εργολάβοι κάνουν τους οικονομολόγους να σκίσουν τα πτυχία τους
Πόσο συνειδητοποιημένοι είστε όταν τροφοδοτείτε τη «φούσκα» των ακινήτων;
Πάνω απ’ όλα το κεραμίδιΜε τεράστια έκπληξη διαβάζω κάθε φορά τις εκθέσεις για την αγορά κατοικίας σε προηγμένες χώρες. Βλέπετε, όπως οι περισσότεροι από εσάς έχω γαλουχηθεί με ρητά του τύπου «από τη γη δεν χάνει ποτέ κανείς», σε μια κοινωνία που το ποσοστό ιδιοκατοίκησης θυμίζει εκλογές με έναν μόνο υποψήφιο και «το κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι μας» αποτελεί τη βασικότερη επιδίωξη του μέσου πολίτη. Η μεγάλη ζήτηση λοιπόν είναι φυσικό να ωθεί τις τιμές υψηλότερα. Τόσο υψηλά, που σε περιοχές «φιλέτα», το άκουσμα και μόνο των τιμών προκαλεί δέος. Από κοντά ακολουθούν και οι υπόλοιπες περιοχές καθώς οι ιδιοκτήτες, «μες την αναμπουμπούλα» βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για κερδοσκοπία.
Έτσι είναι θα μου πείτε αυτά τα πράγματα. Όσο υπάρχει ζήτηση μεγαλύτερη από την προσφορά, οι τιμές ανεβαίνουν. Το περίεργο βεβαίως είναι, πώς συνεχίζει να υπάρχει ζήτηση για κατοικίες, σε μια οικονομία που βαδίζει στο χείλος του γκρεμού με τα μάτια δεμένα και όπου οι περισσότεροι άνθρωποι γκρινιάζουν για την επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης. Η απάντηση είναι απλή, αλλά περιπλέκει εξαιρετικά τα πράγματα. Ζήτηση δεν υπάρχει. Οι τιμές όμως παραμένουν υψηλές και σε κάθε ευκαιρία αυξάνονται. Οι οικονομολόγοι ξύνουν τα κεφάλια τους και επιχειρούν να εξηγήσουν το φαινόμενο κατά το οποίο υπάρχει υπερβάλλουσα προσφορά αλλά όχι υποτιμήσεις.
Vs
Βάσκοι και ελληνικές κατοικίες: βίοι παράλληλοι
Τον τελευταίο χρόνο στις ΗΠΑ οι τιμές των ακινήτων έπεσαν κατά περίπου 6%, κυρίως υπό το βάρος της κρίσης που έπληξε την αγορά δανείων στο τελευταίο τρίμηνο. Γενικά, η οικονομική συγκυρία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού επηρεάζει ανάλογα και τα «δρώμενα» στη Γηραιά Ήπειρο. Όταν για παράδειγμα πέφτει η Wall St., υποφέρουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κάπου εκεί αναζητά την κατεύθυνσή του και το Ελληνικό Χρηματιστήριο που συνήθως υπερβάλλει κιόλας. Στην περίπτωση των κατοικιών όμως η Ελληνική αγορά δείχνει σημάδια αυτονομίας που θα έκαναν ακόμη και τους βάσκους της ΕΤΑ να ζηλέψουν. Ακόμη και όταν πέφτουν οι τιμές των ακινήτων παγκοσμίως, στην Ελλάδα, το «κεραμίδι» κρατάει την τιμή. Όταν η κατάσταση παγκοσμίως εξισορροπείται; Οι τιμές εκτινάσσονται.
Δεν είναι εύκολο να εξηγήσει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει. Οι νέες κατασκευές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς και παραδοσιακά αποτελούν την ατμομηχανή της Ελληνικής Οικονομίας. Οι πωλήσεις, όπως λένε οι κτηματομεσίτες, έχουν περιοριστεί τόσο που η αγορά χαρακτηρίζεται νεκρή αλλά οι τιμές παραμένουν υψηλές. Πρόσφατα, ένας κατασκευαστής μου εκμυστηρεύτηκε μια σημαντική πληροφορία. «Σε κάθε πολυκατοικία, μου αρκεί να πουλήσω ένα από τα 4 ή 5 διαμερίσματα για να ξεκινήσω την ανέγερση και με 2 έχω βγάλει τα έξοδα μου. Τα υπόλοιπα; Περιμένω να βρω κάποιον που θα πληρώσει όσο-όσο. Αν δεν τα καταφέρω; Το νοικιάζω». Είναι μια από τις πιο τίμιες παραδοχές της «φούσκας» των ακινήτων που εμπεριέχει συσσωρευμένη τη σοφία δεκαετιών. Ο Έλληνας θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη «φούσκα» για τον ιερό σκοπό της ιδιοκατοίκησης. Ακόμη και αν καταλαβαίνει εύκολα ότι αυτό που πληρώνει έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτό που τελικά παίρνει.
Σταμάτης Ζαχαρός
http://www.capital.gr/articles.asp?show ... 0&expand=1
-
Ορθά από οικονομικής άποψης τα ανωτέρω, όμως ένα ιδιόκτητο σπίτι είναι εξασφάλιση για μια οικογένεια. Αν οι δουλειές πάνε άσχημα, αν έρθει μια απρόσμενη απόλυση, αν για κάποιο λόγο δεν μπουν χρήματα στο σπίτι, η οικογένεια δεν θα βρεθεί στο δρόμο. Ούτε διαλύεται ο οικογενειακός προγραμματισμός, η οικογενειακή σταθερότητα (τόπος κοντά στην κατοικία, σχολείο παιδιών, τρεχάματα με μετακομίσεις) όποτε θυμηθεί ο ιδιοκτήτης να παντρέψει την κόρη του ή να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
.....................................
Πρόσφατα, ένας κατασκευαστής μου εκμυστηρεύτηκε μια σημαντική πληροφορία. «Σε κάθε πολυκατοικία, μου αρκεί να πουλήσω ένα από τα 4 ή 5 διαμερίσματα για να ξεκινήσω την ανέγερση και με 2 έχω βγάλει τα έξοδα μου. Τα υπόλοιπα; Περιμένω να βρω κάποιον που θα πληρώσει όσο-όσο. Αν δεν τα καταφέρω; Το νοικιάζω». Είναι μια από τις πιο τίμιες παραδοχές της «φούσκας» των ακινήτων που εμπεριέχει συσσωρευμένη τη σοφία δεκαετιών. Ο Έλληνας θα συνεχίσει να τροφοδοτεί τη «φούσκα» για τον ιερό σκοπό της ιδιοκατοίκησης. Ακόμη και αν καταλαβαίνει εύκολα ότι αυτό που πληρώνει έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτό που τελικά παίρνει.Σταμάτης Ζαχαρός
http://www.capital.gr/articles.asp?show ... 0&expand=1
Kάποιος 'ειδικευμένος' δημοσιογράφος πριν σβήσει καλά-καλά το γιορτινό hangover γυρίζει στο γραφείο και πρέπει να γράψει ντε και καλά κάτι, αφού για αυτό πληρώνεται.
Έτσι είδε στο μεσημεριανό ύπνο του έναν φανταστικό κατασκευαστή, του πήρε συνέντευξη και στο τέλος, για να δώσει και επίλογο με βαρύγδουπο κοινωνικοοικονομικό συμπέρασμα πέταξε μία ακόμη π@π@ριά.
Aμαν πιά, να σκάσει αυτή η φούσκα με τις ακαθαρσίες των ακινήτων στα μούτρα των αποτυχημένων γραφιάδων, να σταματήσουν να προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ορθά από οικονομικής άποψης τα ανωτέρω, όμως ένα ιδιόκτητο σπίτι είναι εξασφάλιση για μια οικογένεια. Αν οι δουλειές πάνε άσχημα, αν έρθει μια απρόσμενη απόλυση, αν για κάποιο λόγο δεν μπουν χρήματα στο σπίτι, η οικογένεια δεν θα βρεθεί στο δρόμο. Ούτε διαλύεται ο οικογενειακός προγραμματισμός, η οικογενειακή σταθερότητα (τόπος κοντά στην κατοικία, σχολείο παιδιών, τρεχάματα με μετακομίσεις) όποτε θυμηθεί ο ιδιοκτήτης να παντρέψει την κόρη του ή να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει.Αν το σπιτι δεν ειναι υποθηκευμενο τοτε καλα αν ειναι?.... οι πληστηριασμοι κατασχεμενων ακινητων αυξανονται ραγδαια
-
Το σπιτι που ξεχρεωνεις ΔΕΝ ειναι δικο σου και καμια ασφαλεια δεν προσφερει,τελεια και παύλα.
Αντε να σας δωσω και ενα hint,προτιμάτε ATE Bank...οι ανθρωποι δεν παιζονται...οταν καθυστερει δανειο,η συνηθης τακτικη ειναι να μην κανουν τιποτε.Αν δε ειναι και σπιτι...αρχοντας ο δανειζόμενος
-
Εγώ νομίζω ότι η ενοικίαση εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες της οικογένειας (φυσικά όλοι μου λένε ΟΧΙ)
Για ~10 χρόνια (όσο μεγαλώνουν τα παιδιά) χρειάζεσαι ένα σπίτι με 3-4 υπνοδωμάτια, μετά τα παιδιά φεύγουν ή θέλουν δική τους γκαρσονιέρα. Οι γονείς νοικιάζουν σπίτι με ένα υπνοδωμάτιο και είναι ευχαριστημένοι.
-
Πάντως δε θα διαφωνήσω με το άρθρο που παραθέτει ο κουτσάν παραπάνω. Πριν μερικούς μήνες που υπηρετούσα τη θητεία μου ένας γιος κατασκευαστή μου πε πάνω κάτω το ίδιο πράγμα. Ότι όνειρο του είναι να δουλέψει καμια 20ετία -είναι 25 τώρα- και να εξασφαλίσει την αδερφή του και τον ίδιο φυσικά με καμια 10αρια διαμερίσματα στο καθένα. Και θα το κατάφερνε από τα 'κρυφά', όπως μου τα αποκάλεσε, διαμερίσματα. Αυτά που του μένουν στο χέρι έχοντας ήδη βγάλει κόστη και ένα λογικό κέρδος. Ένας άλλος που συμμετείχε στη συζήτηση φάνηκε γνώστης της παραπάνω κατάστασης. Νομίζω μάλιστα ότι ο τελευταίος ήταν που τα αποκάλεσε 'κρυφά' πρώτος.
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
Πάντως δε θα διαφωνήσω με το άρθρο που παραθέτει ο κουτσάν παραπάνω. Πριν μερικούς μήνες που υπηρετούσα τη θητεία μου ένας γιος κατασκευαστή μου πε πάνω κάτω το ίδιο πράγμα. Ότι όνειρο του είναι να δουλέψει καμια 20ετία -είναι 25 τώρα- και να εξασφαλίσει την αδερφή του και τον ίδιο φυσικά με καμια 10αρια διαμερίσματα στο καθένα. Και θα το κατάφερνε από τα 'κρυφά', όπως μου τα αποκάλεσε, διαμερίσματα. Αυτά που του μένουν στο χέρι έχοντας ήδη βγάλει κόστη και ένα λογικό κέρδος. Ένας άλλος που συμμετείχε στη συζήτηση φάνηκε γνώστης της παραπάνω κατάστασης. Νομίζω μάλιστα ότι ο τελευταίος ήταν που τα αποκάλεσε 'κρυφά' πρώτος.......................
«Σε κάθε πολυκατοικία, μου αρκεί να πουλήσω ένα από τα 4 ή 5 διαμερίσματα για να ξεκινήσω την ανέγερση και με 2 έχω βγάλει τα έξοδα μου. Τα υπόλοιπα; Περιμένω να βρω κάποιον που θα πληρώσει όσο-όσο. Αν δεν τα καταφέρω; Το νοικιάζω»
......................
Πώς να διαφωνήσει κανείς με αυτό το άρθρο;
O υποτιθέμενος κατασκευαστής που δίνει τη συνέντευξη καλύπτει το κόστος του με 2 από τα 4 ή 5 διαμερίσματα και τα υπόλοιπα του μένουν κέρδος. Tο κόλπο είναι γνωστό, όλοι ανεξαιρέτως οι αγοραστές είναι θεόχαζοι και πληρώνουν το 200 με 300% του κόστους για τα σπίτια τους. Eπομένως με 2 έργα το χρόνο (εύκολο) μπορείτε και εσείς να κερδίζετε 5 διαμερίσματα ετησίως. Aν λοιπόν είστε 25 χρονών φαίνεται ότι αρκούν 10 χρόνια δουλειάς για να εξασφαλίστείτε, λιγότερα αν δεν έχετε αδελφή ή τα μισά αν και η αδελφή σας διαλέξει και αυτή να χτίσει μερικές πολυκατοικίες.
[/i] -
Ολα καλα μονο που για να πουλησεις 1-2-3 διαμερισματα και να ξεκινησεις την ανεγερση-βγαλεις τα εξοδα σου,αυτο προϋποθετει οτι οι τιμες παραμενουν υψηλες,διαφορετικα θα θες να πουλησεις τα 3/5 για τα εξοδα.
Ειναι γεγονος βεβαια οτι οι εργολαβοι που ηταν καιρο στον χωρο εχουν κανει καβατζα και οι περισσοτεροι δεν καιγονται να πουλησουν.Παραλληλα οι αγοραστες εχουν εξαφανιστει απο την πιατσα καθοτι περιμενανε τα νεα μετρα,τωρα θα βγουν παλι σαν τα σαλιγκαρια...
Κατι που αγνοουν οι περισσοτεροι ή δεν σχολιαζουν επιτηδες οι λιγοτεροι ειναι καποιες ειδικες συνθηκες στην χωρα μας που δεν εχουν να κανουν με βλακες-εξυπνους:** Στην μπουρδελοχωρα που ζουμε,οπου και να χτισεις εισαι παρανομος.** ετσι τα προσφερομενα νομιμα σπιτια δεν ειναι ποτε τοσα πολλα ωστε να ριξουν τις τιμες...συν του οτι αγοραζουμε σπιτια για ιδιοκατοικηση και οχι επενδυση
-
Ο χρήστης madox έγραψε:
Ορθά από οικονομικής άποψης τα ανωτέρω, όμως ένα ιδιόκτητο σπίτι είναι εξασφάλιση για μια οικογένεια. Αν οι δουλειές πάνε άσχημα, αν έρθει μια απρόσμενη απόλυση, αν για κάποιο λόγο δεν μπουν χρήματα στο σπίτι, η οικογένεια δεν θα βρεθεί στο δρόμο. Ούτε διαλύεται ο οικογενειακός προγραμματισμός, η οικογενειακή σταθερότητα (τόπος κοντά στην κατοικία, σχολείο παιδιών, τρεχάματα με μετακομίσεις) όποτε θυμηθεί ο ιδιοκτήτης να παντρέψει την κόρη του ή να μείνει στο σπίτι που νοικιάζει.
Αν το σπιτι δεν ειναι υποθηκευμενο τοτε καλα αν ειναι?.... οι πληστηριασμοι κατασχεμενων ακινητων αυξανονται ραγδαια
Αν το σπιτι ειναι υποθηκευμενο τοτε θα πουληθει και αν η αξια εχει ανεβει(πολυ πιθανο) ο ιδιοκτητης θα κερδισει την διαφορα. Η μονη περιπτωση που θα ειναι κακα τα πραγματα αν η αξια του σπιτιου εχει πεσει και ο δανειζομενος δεν εβαλε τιποτα σαν προκαταβολη. Αν εχουν βαλει 10-20% τοτε θα παρουν τα λεφτα τους πισω και αν η αξια του σπιτιου εχει ανεβει θα υπαρχει και κερδος.
Νικος
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!